Personeelstekort in de horeca naar recordhoogte (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Overig  ·  18 Reacties

  • 3
  • 324x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Misschien dan maar eens contact opnemen met de gemeente, er zitten nog 400.000 mensen in de bijstand.

4
1 groenengeel

@1
En hoe dacht je die nu wel aan het werk te krijgen dan?
Sinds de invoering van de participatiewet is er van alles losgelaten op deze groep en nog steeds zitten ze erin.
Het enige wat, naar mijn mening, echt zou werken is de bijstand voor minimaal 2 jaar rigoreus te halveren. en iedereen die na 2 jaar dan nog steeds in de bijstand zit, die mensen ga je helpen. maar er is een flinke hardcore kern steuntrekkers die je met geen mogelijkheid aan het werk krijgt.

ik heb 4 jaar met deze groep gewerkt en je loopt er uiteindelijk zelf op leeg.

4
2 Janzzen

De uitknijpers in de horeca zullen meer loon moeten gaan betalen, dan krijg je deze vacatures wel gevuld. Veelal betalen ze slechts het minimumloon en fooien worden ingepikt.

2
3 Pffff

@2 ; Ik heb helaas in de bijstand gezeten en ik verbaas me echt enorm over al die sectoren die zogenaamd een personeelstekort hebben.

Die participatiewet helpt niemand aan een baan. Hardlopen, je bordje leren leegeten, slechte sollicitatiecursussen en dwangarbeid helpen niemand aan een baan.
De moeite die de gemeente deed om je aan een aan te helpen leek nergens op. Een 'meet and greet' met uitzendbureaus en vacatures die je zelf ook kunt vinden maar niet passend zijn waardoor het sollicitatiegesprek altijd zinloos is.

Het bedrijf waar ik nu werk heeft om logische redenen een enorm personeelstekort maar hen heb ik bij de bijstand nooit gezien. Een tekort aan buschauffeurs? Ook nooit bij de bijstand gezien. Horeca? Ook nooit langs geweest.

Bedrijven verwachten nog steeds dat werkzoekenden vanzelf op de stoep komen staan en stellen nog steeds veelte hoge eisen voor een te lage beloning. Werkgevers moeten gaan meebuigen met de markt; dat is het probleem.

3
4 Mariska3

@2 Ik denk dat dat maar een heel erg kleine groep is.

1
5 groenengeel

@2 Er kan ook nog heel veel aan de arbeidsomstandigheden verbeterd worden. Bij mijn ouders voor de deur zijn ze de weg aan het reconstrueren, de mensen stonden de hele dag in de stromende regen banden te stellen met de hand. En dat mag dus helemaal niet volgens de wet.

0
6 groenengeel

Vooral het werken op tijdstippen welke niet leuk zijn is een hinder voor de horeca, en bovendien het personeel blijven behandelen of er voor jou 10 andere in de wacht staan gaat de horeca, en ook sommige winkelketens een keer opbreken, en dan heb ik het nog niet over de belabberde salarissen, nou ja fooien .

0
7 Doordenker

@4
Waarom ga je er van uit dat er "zogenaamd " een personeelstekort is?
De personeelstekorten zijn heel reëel, en hinderen bedrijven en instellingen in de uitoefening van hun werkzaamheden.
En inderdaad, de participatie wet heeft niet veel mensen aan het werk geholpen, alleen in de eerste 2 jaar, toen er nog werkwilligen waren, heeft die wet effect gehad.

En een hoop werkgevers bewegen al mee, met opleidingen, rijbewijzen etc, en nóg komen mensen niet van de bank.

3
8 Janzzen

@5
Ik weet helaas uit eigen ervaring dat die groep groter is dan je denkt...

3
9 Janzzen

@9 Nou ja... dan zou ik zeggen je hebt gelijk... gewoon korten die hap op de uitkering...

4
10 groenengeel

Gezocht: ben je 16jr en kun je in het weekend tot 4u dienst draaien, heb je 4jr ervaring in de Horeca. Kom dan bij ons werken als compensatie voor de bijstand...

Nee, zo los je dat personeelstekort wel op... ...

0
11 mightimouse

@10 Jij hebt overduidelijk in de laatste 10jr niet gesolliciteerd ... het zou je goed doen je baan te verliezen! Kom je weer met beide benen in de realiteit te staan.

0
12 mightimouse

@1 dan moet je juist geen bijstandsgerechtigden aannemen. Als die mensen niet voor 200% gemotiveerd zijn kost het namelijk je klanten. Als ik verplicht zou worden in de horeca te werken tegen mijn zin dan gooi ik een dienblad met koffie over een klant en mag ik weer naar huis. Dat werkt zo niet.

En de participatiewet werkt al totaal niet. Mensen vanuit die participatiewet hebben begeleiding en opleiding nodig 8 uur per dag en dat krijgen ze niet

0
13 Zeeuw

@12 Ehm... ik heb een aantal jaren niet gewerkt, omdat ik me dat kon permitteren. Onlangs ben ik weer gaan solliciteren en binnen een paar weken had ik een baan...

2
14 groenengeel

@13 Ben ik niet met je eens. Er zitten ook genoeg mensen in de bijstand die van baantje naar baantje hobbelen... Of die erg ziek zijn geweest en daardoor een gat hebben in hun cv... Etc...

0
15 groenengeel

@15 ja juist maar dan moet je wel zin hebben in zon soort baantje. Ikzelf alleen van 9 tot 5 baantjes en nooit in de avonduren.

0
16 Zeeuw

@9 Ik kan met dat eerlijk gezegd inmiddels wel voorstellen ... als je maar vaak genoeg wordt uitgekotst dan hoef je op een zeker moment niet meer. Kent u dat spreekwoord:

"Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen" ?

Welnu, hoe moet je je dan wel niet voelen als je na 100x solliciteren tekens dezelfde afwijzing krijgt? Denk je dan echt nog dat die 101ste keer het anders zal zijn... Nee, natuurlijk niet... dus op een zeker moment gooi je de handdoek in de ring en denk je 'je bekijkt het maar', en pas je je levensverwachtingen en ambities aan, en doe je het met de dingen die je wel kan regelen en focus op je levensgeluk (en al snel blijkt die in slechts heel beperkte mate beïnvloed te worden door je inkomen).

En dacht je nu werkelijk dat de opstelling van mensen in een bevoorrechtte positie die vanuit gebrek aan eigen ervaringen geenszins enige empathie kunnen opbrengen en met allerlei 'moeten' aan komen zetten, de motivatie om te werken vergrootten? Omdat ze hiermee 'zo een positieve associatie met werk opbouwen'...

Laat me niet huilen ... geen werkgever zit op deze mensen te wachten, en dat weten die mensen nu inmiddels wel, het is zo demotiverend en depressie aanjagend (vooral als je bv. als kind of tiener ook nog eens te maken hebt gehad met pesten en sociale uitsluiting) dat je er gewoon niets meer mee van doen wil hebben...

En voorwaar er in het verleden nog arbeidsplekken waren voor deze mensen (en beschutte indien dat voor het betreffende individu nodig was), zijn deze allemaal onder druk van de Overheid in Den Haag wegbezuinigd... en nu, nu verwacht diezelfde Overheid dat 'men' die taken nu gaat doen als compensatie voor de bijstand ? ... want zo is het dus wel even he. Een overheid die op straffe van kortingen op het bestaansminimum van de bijstand, ver onder het minimumloon, verwacht dat er arbeid geleverd wordt voor zaken die voorheen voor het minimumloon werden uitgevoerd. Het zou haast het 'Horigen Beleid' mogen heten... 'Staatseigenen' is misschien wel een goede benaming voor hoe 'men' aankijkt tegen deze groep (vaak sociaal of intellectueel zwakkeren, of mensen die gewoon MEER SHIT in hun leven voor de kiezen hebben gehad dan de doorsnee 'schaapjes').

Maar nee, 'de zweep erover' (zoals @10 zo makkelijk beweerd, waarschijnlijk vanuit een bevoorrechtte positie), dat zal ze leren !!! ... Waarbij ik me dan veelvuldig afvraag, 'wie is er hier nu de mentaal beperkte')

0
17 mightimouse

@17 Meer 'on topic' ... en zoals ik reeds eerder bij een andere sector heb verwoord...

Met uitzondering van de Zorg (waar de Overheid volledig verantwoordelijk is voor het om zeep helpen van de arbeidsmarkt), moeten deze sectoren NIET ZEUREN !

Ze hebben het er blijkbaar zelf naar gemaakt, want lange termijn beleid binnen de sector is er duidelijk niet. Waarschijnlijk betalen ze te weinig voor hetgeen ze willen, en wijzen ze mensen af die het werk prima zouden kunnen doen, maar waar ze om een of andere reden iets negatiefs aan zien.

Dit zie je overigens in veel meer sectoren:
- Men denkt nog altijd voor een dubbeltje op de eerste rang te kunnen zitten, en de meest absurde eisen en wensen te kunnen stellen. Dat schaap met 5 poten die gouden eieren legt die is er echt niet meer, en zeker niet voor wat ze ervoor hopen te betalen. En je ziet de meest rare dingen voorbij komen, MBO vragen voor LTS functies, of een MBO'er opzadelen met een HBO functie. Wat zag ik laatst ook al weer, ohja, serieus he! 'Kom je net van je opleiding af EN heb je enige jaren relevante werkervaring' ... en misschien is het een typo, had er OF moeten staan, maar dat zegt dan wel even iets over 'de kwaliteit die er daar al rond loopt'.
- Men wenst geen risico's te nemen (ofwel mensen een kans te geven) ondanks dat het huidige arbeidsrecht meer dan garant staat voor dat risico (en via een uitzend constructie is er eigenlijk helemaal geen risico). Ondernemen is risico's nemen, 'my ass'
- Maar weinigen bieden leer/omscholingsplekken aan of zitten zo vast aan het idee dat een Junior Positie ook een junior leeftijd behoeft te hebben. En op basis van de omschrijvingen van vacatures is het mij iig ook duidelijk dat er maar weinig bedrijven denken in de potentie van 'doorschuiven' binnen de eigen organisatie, met bv. het aanbieden van cursussen. Misschien wenst men niet te investeren in de arbeiders van de concurrent, omdat dat gevaar er natuurlijk altijd is. Maar als niemand meer investeert zit iedereen met de gebakken peert.


En als het dan gaat om de Horeca, dan vermoed ik dat jarenlang mensen als oud vuil behandelen en als eigenaar op zaterdag de centen komen tellen. Niet zo heel erg bijdraagt aan een positief imago van de sector. Ook moge het opvallen dat bediening veelvuldig bestaat uit jonge lui die voor een habbekrats bezig zijn, en daarbij veelvuldig aanlopen tegen klanten die verwachten als de koning/koningin behandelt te worden. Dat terwijl je 'op zijn/haar luie reet zittende waarnemende bedrijfsleiding roept dat je sneller moet werken. Klinkt een beetje zoals het met die 5minuten registratie in de zorg gaat... tja, het is OF/OF, want EN/EN kan niet ... (ps. er zijn ook vele goeden hoor! Maar ik denk niet dat die met dit probleem kampen).

0
18 mightimouse

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@206 Gekkie, Jij denkt toch niet, dat ik net als jij de hele dag op deze site zit, nee dat hou ik niet vol, hooguit een uur en 12 min. jouw ware...

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
Voorstel boeren: vrijwillige krimp melkvee om lucht te geven in mestcrisis

^NIET zou weten hoe je effectief ......

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

@3 "Volgens het bericht gaat het om een klein groepje bedreigers." Vast weer die fascistische ultra-linksen! /so...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Voorstel boeren: vrijwillige krimp melkvee om lucht te geven in mestcrisis

@3 Ik kan weinig anders doen dan je gelijk geven, ofschoon ik zou weten hoe je effectief iets tegen de vergrijzing kan doen. Maar d...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Hendrianus
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

De kans voor islamofoben overigens om de 'herrie' van de moskee vast te leggen 😂...

7 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

Bladblazers inleveren voor een gratis bezem:) Vuurwerk streng verbieden, wereldwijd! Wasmachines en drogers die gaan piepen als zij vinden dat e...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

sockknitter
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

@2 Volgens het bericht gaat het om een klein groepje bedreigers. ...

12 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Hendrianus
Voorstel boeren: vrijwillige krimp melkvee om lucht te geven in mestcrisis

@2 Precies maar het is een Nederlandse gewoonte, of is het een politieke gewoonte, om zaken die je lang vantevoren ziet aankomen te negeren totd...

17 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Wedergeboren
Hele Kamer trekt boetekleed aan over doorgeschoten fraudebeleid, behalve de PVV

http://archive.today...

19 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Hendrianus
Geen oranje keppeltje voor Halsema, vanwaar de oproep? ‘Het is geen politiek standpunt’

Deze actie was er nooit gekomen als de Gaza oorlog er niet was geweest. Zeker staat dat los van de Joden als gemeenschap en helaas zijn er velen...

19 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Hollywood Web Series PornEbony Teen SquirtAnalhornyHoby BouchanonNude Pics Of Jenny MccarthyAsian Mom NudeTeenskeetWww.pornPornogratis XxxEnf CnmfDream MoviesxxxLightskin BlowjobsXxx Videos 2018Codi Vore CreampieLicking VaginasIris Love PornPortland GloryholeDesi Dhabi PornMilfkatieVer Videos PornográficasVivva StreetSucking BallsJoi With AnalBest Pron StarWww Pappu Mobi ComHypnosis OrgasmJaaden KryelleMady Gio LeakedAirtel ChudachudiBlacktube Free PornXxx Porn For AdultsMelissa Moore ActressBasic Instinct Movie Watch OnlineXxx Yoga XxxPressing Boobs While SleepingSex KamerkiBbw Cotton CandiWww PornolandiaVideo Porno BdsmStar Wars Underworld: A Xxx ParodyAbella DaggerFree Mobile SexLez Slave PornNude Chicks On BeachLeah Rimini SexyFilmes Pornográficos JaponêsMujeres Gordas DesnudasNatalia Dyer HotYoux XxxxXxnx MarwadiSexbtKarnataka Sex VMature Asian PussyFree Inian PornWww Doctor Sex ComAkka Thambi ImagesGay Boy Porn VideoLevel Sex VideoLaley Cuoco NudeHexmamiMolly Red Wolf PornTamil Okkum VideoPoop Eat PornXxx Chinese BusChindildoLivvy Dunn NudeNidhi Agarwal XxxGirl Cumming GifTamil Sex Stories DownloadIndian Film Star Sex VideoFree PrornPorn Movies Online For FreeTeresa BarrickJavguruAnime Xxx DownloadAnypornsLinkrosaBig Boobs Mom XxxGirl Sleeping On BoyKatie Morgan NakedTran Ha Linh SexHot Busty PornOooxxxAriella Ferrera PornIndian Desi PanuGroping In A CinemaFilme Pornográfico Em PortuguêsBrooke Monk Boobs.Japan Cheating XnxxAsoka Rule 34Bikini CreepshotNaked PenisTamil Family XxxPorn VolleyballMia Malkova RidingHard NipplesNicole Aniston Full VideosTruyên Hen TaiHd Pics Of PornSex SimulationHd Desi Sex MovieFuckable LolaJackie Love Only FansTheodora Day CreampieSexos AmadoresViolet Parr HentaiComic Porn AnalLe Meilleur PornographieBi Latin PornViral Leaked MmsPorn PakMia Malkova TitsIndian Mms Scandal PornHidden Cam In Change RoomHot Girl XxxxStory Sex Hd2 Girls KissingBest Onlyfan LeaksFapbarSearchhubSloppymilfPorn AvatarBiggest SexKamsutra MoviesTelugu Full Sex VideosGhetto Gaggers PornTeinksProno Free MoviesSkye Mae AnalNebraskawut SexCasting CouchhdWrestling Sex VideoWhite Boxxx ComIndian Today PornWild Sex On BedHuge Titties BounceWiifeetPorn French AmateurGym HentaiMota Land XxxYui HanatanoBoobs Sucking TeacherMagic Movies.comLily Lou FeetReddit Yoga PantsSnxprnFemdom ComicsLeebian Porn VideosDanelleftvHung Daddys