door worldnews in Politiek  ·  80 Reacties

  • 15
  • 1053x gelezen
Reageer met een Emoji
17
1
7

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 Het ging mij er uitsluitend om dat die poster voortdurend met dubieuze blogjes als bron komt.
Over de inhoud heb ik mij niet uitgelaten, ik stel uitsluitend dat poster steeds met die dubieuze blogjes komt, en niet zoals u doet wél netjes met het bronartikel komt.
Die blogjes geven nog wel eens hun eigen (gekleurde) draai aan artikelen die eerder in wél gerenommeerde media verschenen. Dat was mijn bezwaar.

2
51 de gulden plasser

@49 Uw "ontkennen" is dus volkomen misplaatst en een leugen.
Excuses van u zijn wel op z'n plaats.

3
52 de gulden plasser

* Verwijderd door de redactie *

53 Tiidmasine

@51 Helder.
Bij mij gaat dat omgekeerd. Zolang iemand overduidelijk een bepaald beeld wil neerzetten, zoals dat het geval is bij rechts en immigratie, weet je precies door welke bril iets is geschreven. Dat is echter bij links ook zo maar zij (de reguliere media) doen in de meeste gevallen alsof zij neutraal zijn. Vaak is de kwaliteit schrijver ook een stuk beter dan op een gemiddeld blog en dus weten ze hun politieke kleur ook beter te verstoppen (het is dus makkelijker om misleid te worden. Bijvoorbeeld door consequent achtergronden van immigranten niet te noemen in geval van misdaden).
Doe mij dus maar een schreeuwblog. Dan zoek ik vanaf daar wel verder als het interessant genoeg is.

@52 Nee. Semantiek. Je mag het dan wel niet direct ontkend hebben maar je hebt zijn weerwoord wel naast je neergelegd alszijnde niet betrouwbaar. Je ontkent het dus weliswaar niet rechtstreeks, maar wel indirect. Het verschil is dat je het niet eens evalueert. Een stapje verder dus. Je deed een Ad Hominem.

4
54 broodjepoep

het be-eindigen van de vrije meningsuiting

houdt dit dan ook in dat de politiek ophoudt te bestaan ?

alles wat hiervandaan wordt gezegd is allemaal gebral

4
55 metoo

en voor alle politici/demagogen/trollen

goed he dat internet. wanneer gaan jullie nu eens dat internet censureren conform China/Rusland/Iran etc.

kunnen jullie intern vrolijk debatteren over de vrijheid van meningsuiting.

3
56 metoo

@56 Als het aan Merkel en consorten ligt is dat straks niet meer mogelijk.

3
57 MARCUSAURELIUS

@54 Eerlijk gezegd kunnen mediakanalen als indignatie, turksemedia.nl, fenixx etc mij gestolen worden.
Bij voortduring staan die vol met het zelfde voorspelbare soort 'nieuws', waarvan de tendens iedereen wel duidelijk is/wordt zonder zelfs het artikel te lezen maar alleen al door te zien wat de bron is.
Mij verveelt dat nogal snel en vind ik er weinig toegevoegde waarde aan zitten.

Ik sprak ú aan op úw bewering in #49 dat ik iets ontken : "het per default te ontkennen" .
Nogmaals : nergens stel ik de inhoud ter discussie, wél de bron. Dat is iets compleet anders.
Net als bv 'op de man spelen'.
Iemand aanspreken op zijn 'zijn' is iets anders dan aanspreken op zijn woorden/daden.
Ook dat ontgaat enkelen hier heb ik gemerkt.
Tevens moet u begrijpen dat we hier te maken met een kennelijk rancuneuze gebruiker die zich er waarschijnlijk maar niet over heen kan zetten dat die ooit in een discussie het onderspit heeft moeten delven.

1
58 de gulden plasser

@57 dit weet ik

dan is er geen internet meer maar alleen nog een zwaar gecensureerd ambtenarennetwerk.

soort van gecensureerd intranet 2.0 .

2
59 metoo

Nou Angela begin bij Erdogan zou ik zeggen.

3
60 Nurse Ratched

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrijheid_van_meningsuiting
Een "recht om te beledigen"?

Soms wordt beweerd dat de vrijheid van meningsuiting een "recht om te beledigen" zou inhouden. Dat is een misleidende voorstelling van zaken. Afgezien van het feit dat beledigen in bepaalde gevallen strafbaar is, als erkende uitzondering op de vrijheid van meningsuiting, dient men zich vooral te bedenken dat de vrijheid van meningsuiting een juridische norm is, die kan leiden tot strafbaarheid of een rechtsvordering. Daarnaast zijn er echter ook maatschappelijke normen, respectievelijk fatsoensnormen. Overtreding van die normen kan niet in rechte worden bestreden, maar kan wel tot afkeuring leiden. Het is uitdrukkelijk niet zo dat men geen uitingen zou mogen afkeuren die juridisch wel zijn toegelaten in het kader van de vrijheid van meningsuiting. Natuurlijk kan men van mening verschillen waar de grens van het fatsoen ligt. Is het onfatsoenlijk om de Profeet Mohammed af te beelden als soennietische moslims dat niet willen? Op die vraag geeft het recht geen antwoord. Wel brengt juist de vrijheid van meningsuiting met zich mee dat iedereen meningsuitingen van anderen mag afkeuren - of daar juist zijn instemming mee mag betuigen.

2
61 sockknitter

Dan kunnen de moskees overal gesloten worden, als men geen haat meer mag verspreiden. Tenzij ze de walgelijke koran in Donald Duck maatje maken.

2
62 vis

@61 Het is eerder onfatsoelijk om bv mij te verbieden om geen tekening te mogen maken van hun walgelijke monster die vuile pedo profeet die ook nog eens vele moorden en roofovervallen op zijn geweten heeft. Moet ik respekt hebben voor mensen die zo'n smerige moordenaar en ook nog eens een pedo was als profeet zien? Nee dus!

2
63 vis

* Verwijderd door de redactie *

64 wurgslang

* Verwijderd door de redactie *

65 wurgslang

"Tegen al diegenen die zeggen, dat ze bepaalde meningen niet meer kunnen uiten, zegt ze: Je moet ermee leren leven dat je tegengesproken wordt."

Tegenspraak is wat anders dan bestraffing vanuit de overheid en verbaal en fysiek geweld tegen de persoon, het zorgen dat iemand zijn werk verliest, zijn vermogen tot overleven/functioneren in de maatschappij. Verbaal, fysiek en economisch geweld is niet hetzelfde als "tegenspraak".

"Het uiten van een mening kent zijn kosten. Het is niet zonder grenzen. Als het wel zonder grenzen was, waren wij onze vrije samenleving kwijt."

Wat is er dan vrij aan die samenleving als je bepaalde dingen zelfs niet meer mag ZEGGEN, laat staan doen?

4
66 Wendel

@66

Dat zegt Merkel niet

Uw eigen post bewijst het tegendeel

Snapt u wel wat u post?

5
67 LGK

* Verwijderd door de redactie *

68 Bollieboos

@68

Ook u begrijpt dus niet wat Merkel zegt

5
69 LGK

* Verwijderd door de redactie *

70 Bollieboos

Vrijheid van meningsuiting kan ook kritiek zijn op jou als persoon. Of Kritiek al of dan niet kwetsend is kan per persoon verschillen. Je kunt bijvoorbeeld goed tegen kritiek of slecht tegen kritiek. In het laatste geval kan de scheidslijn tussen slecht tegen kritiek kunnen en je gekwetst voelen klein zijn. Dus als je voor vrijheid van meningsuiting bent zal je ook open moeten staan voor kritiek van je medemens. En ik denk dat daar meestal de schoen wringt, zodra je de vrijheid van meningsuiting gaat inperken ga je automatisch een hoop mensen mond dood maken.

1
71 Mvid-

* Verwijderd door de redactie *

72 puddingbuks

@71

Kritiek mag (moet zelfs). Maar die kritiek zul je ook moeten kunnen onderbouwen. Dat is iets anders dan ongefundeerd mensen beledigen vanwege een andere mening zoals bv. @70

2
73 carpenter

@73 carpenter,

"wij" spraken in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw altijd over "opbouwende kritiek".
m.a.w. Indien men zich kritisch over een persoon, project of omstandigheid uit dan dient men er een alternatief naast te leggen.
Ondanks het feit dat ik een absoluut en fel tegenstander van KOZP ben leggen dezen naast hun (basis) kritiek een alternatief neer: roetveeg Piet.

Ik ben kritisch over de milieu plannen van onze huidige Nederlandse regering, echter heb niet de kennis noch de kunde om onderbouwde en opbouwende kritische geluiden te laten horen. (Buiten het feit dat de huidige koers mij niet bevalt.)

Op fora gelijk deze (NK) ziet men veelal dat er niet onderbouwde kritiek geuit wordt veelal gepaart gaande met beledigingen en "spelen op den man".
Indien ongefundeerde kritiek een andere verpakking voor "haat" wordt (hetwelk veelal angst voor het onbekende blijkt te zijn), is het geen opbouwende kritiek meer.

Echter de vrijheid van meningsuiting mag nimmer ingeperkt worden en hier wordt het ijs flinter dun.

Demagogen kan men echter, m.i. terecht, onder een vergrootglas leggen en waarbij deze iedere grens van fatsoen overtreden bezien wat voor (eventueel juridische stappen) er genomen zouden kunnen worden.
Mogelijk heeft Mevr. A. Merkel dit laatste in haar speech bedoelt.

Werkelijk alles kan en mag m.i. gezegd worden echter dit binnen de lijnen van fatsoen. Heeft men kritiek dan zou dit "opbouwende kritiek" dienen te zijn, niet slechts kritiek om kritiek te kunnen hebben.

0
74 Bezorgde Europeaan

En het ergste is dat Rutte haar grote vriend is. Frau Merkel is een Oost Duitse. Zij heeft gebruik gemaakt van alle kansen die West Duitsland haar gegeven heeft en gaat nu de Oost-Duitse regels van weleer opnieuw in het leven roepen. Nu zij Europa in de hel gestort heeft, gaat ze vervolgens proberen om Europa in een dictatuur te veranderen. Rode ogen en spitsige hoektanden ontbreken er nog maar aan. De 666 is opgestaan. In kampen opsluiten en met prikkeldraad eromheen voor iedereen die nog zijn mening durft te uiten. Dat is waar Frau Merkel das Ferkel naar toe wil.

3
75 niet voor de poes

* Verwijderd door de redactie *

76 Captain Hero

Dat wordt nog wat .. Waarschijnlijk hebben bepaalde groeperingen daarentegen wel het vrijbrief om te handelen als hun eer aangetast wordt

2
77 maarten1234

@73 U kijkt met een Duitse bril op
@73 Kan u mij vertellen wat dit mens inhoudelijk goed gedaan/niet goed heeft in en vopr de EU

1
78 Bollieboos

@78

Ik heb niet zo veel met Merkel. Maar ik ben het met haar eens dat vrijheid van meningsuiting iets anders is dan beledigen en op de man spelen zoals de reageerder in @68 en @70

Juist doordat veel mensen geschelden, beledigen en discrimineren als vrijheid van meningsuiting zien ontstaat de roep om daar beperkingen aan op te leggen.

Aan de ene kant roepen velen dat wij als europeanen zo geciviliseerd zijn en dat we overspoeld worden door barbaren. Maar ondertussen wordt een andere mening of inzicht met beledigingen en op de man spelen aangevallen.
Zie nogmaals de reageerder in @68 en @70

0
79 carpenter

@79 U bent ziend/staande en slapende blind
Nogmaals wat heeft zij goed gedaan voor Nederland
Dat mens is nog erger... multinationals in gesteld dan Rutte
Ze heeft al 10 jaar burgers van 65 + uitgemolken
heden ten dage moeten veel 70+ers bij werken. soms 3 baantjes om nog
te kunnen overleven D66 @ de Groene Khmer willen dit ook in Nederland
Het is in Duitsland 1 grote kleren zooi maar geen media die daar over bericht
Deals sluiten met verkeerde mensen daar is ze goed in net als Rutte
Hoeveel is de Euro erop vooruitgegaan ??
Hoeveel zijn wij erop vooruit gegaan dankzij Merkel
Dit mens is een vergissing geweest van haar ouders
En u blijft dat monster steunen.onbegrijpelijk

2
80 Bollieboos

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

@2 Nou ja... Het is vervelend dat hem dit is overkomen. Maar veel meer dan hem die lijst halen, is niet nodig. En natuurlijk doorgeven aan ander...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1, @2,Inderdaad....

11 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Uitgaande van hetgeen in het artikel staat heeft dit veel weg van 'Kafka' en van '1984 van Orwell'.Rehabilitatie is volgens mij aan de orde....

13 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Het gaat om belastinggeld waar niet zorgvuldig mee is omgesprongen. En dit is niet het enige bonnetje dat zoek is geraakt. ...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Te lezen zonder paywall op de website van NRC zelf:https://www.nrc.nl/krant/2024/04/19/#101...

19 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1 Het deugt niet dat deugers de orde willen verstoren....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@64 Je bedoelt deugers binnen de overheid....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@62 Zou best kunnen eh. Voor WO1 was de kerk helemaal niet populair. Na WO2 was de kerk ineens razend populair. Dat is opzich niet vreemd. Maar ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

2 uur geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

2 uur geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Fully Nude Sex VideosCollege Wali SexInshot PornTt BoyMum-130Clara Trinity EscortKylier Jenner PornTamanna Hot Sexy ScenesKagney KarterXxxxxxxcXnxx 69 ComEscort TransIndian Cuple XxxTub 99 ComDeathclaw PornCartoonn Porn VideosWww.indian SexualOnlyfansforumThumbzilla..comFemme Sexy SexePornography Video WatchBang Bros PornôPornografia DesenhosHannahowo BoobsMiss LondonMotherless LiveHent BdsmFamily Therapy PornographyPetite TeenagerBbwass.Cute XxMommy.slaveDesi Sexy Video Full HdSubmissivedXxx StoriresBrian PumperNude Brook BurkeSkylar-blueSapna Rathi Porn VideoHindi BoltikahaniSovereign Syre StepmomFree Xxx StoriesGay Oorn HubPhoto PornsCate Beckinsale NudeXnnx Mom And SonRock The IconHistorypornoLiteroticqConto PornôsSneha Paul Web SeriesBahu Sasur Sex VideoNepali XxxxxTn12 Result 2023SexincestBlackmail Mom PornSex StreamingPublic FingeringOkay PornBlack Ts PronLessons Of PassionFaciale AbusePorno_arabLauren Dascalo NudeKatie Cassidy NakedKkvshpornRyo AsukaThotbaySexo Filmesسکس جوردClothed Female Nude Male StoriesPorn Srar VideoShemalelingerieBritney Amber GifsSexy PirnBangla Bangladeshi BfOdia Sex DownloadFree Download Porn VideoJav Subbed.comSugary Love NakedPakistani Xxx VediosXxx206IndianhdpornBadmilfs ComNangi TeacherBos Xxx VideoKiki Marie PornAtk ModelesB L A C K E D R A WSite De SexoAnal-emmaI Love CockBambi BrooksSwesish PornBecky BandiniBig White Boobs PornMovie Sex Scenes XxxSexy_b0rschBlack To White PornShemale Porn PicturesBest Blonde PstarsLadyboy FreepornXvídeos AmadorZone PornJackie Chan PornRussian Xxx HdHot Asha SarathLittle Oral AndyPocahontas NudeFakehub ComPornhub CartoonHqtubeSuhagrat Sax VideoSniffesGoth HentaiPoorn HubBig BustyboobsHentail VostfHannahowo.net TiktokWomen's Naked VideosBlue Film NangiSuper SexScooby Doo R34Hot Pornstar BoobsTeens Virginity PornJapenese Mature PornErothitHarley X WestXxx Mom And SonTroll MomSuhagraat Web SeriesNonuforumShakira SextapeSybil A NudeSalma Hayek Nude VideoTits EroticaPorn StrippedMilf 300Free Malayalam Kambi KathakalSweet Sinner XnxxXxx PorenFree Porn WebsitesBabita XxxxNude UpskirtingLesbain StraponGay Cumshot GifHijabhookuoPorn Star PucsBritish Homemade PornBig Booty Shemaleporn