<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 26, 2019

Turkije organiseert vijfde Halal Wereldtop, legt nadruk op halalhandel

De vijfde World Halal Summit zal dit jaar ook in de Turkse metropool Istanbul georganiseerd worden. Het grote evenement begint donderdag.

De top wordt bijgewoond door toonaangevende bedrijven, topfunctionarissen, besluitvormers, experts, academici, wetenschappers en studenten uit 80 landen over de hele wereld.

“De top is bedoeld om het bewustzijn over halal te vergroten door conferenties te organiseren waar halalgerelateerde onderwerpen in financiën, toerisme, voedsel, medicijnen, farmacie, cosmetica, textiel, bescheiden mode en andere sectoren worden besproken”, laten de organisatoren weten.

De vierdaagse jaarlijkse top wordt georganiseerd in samenwerking met het Islamitisch Centrum voor Ontwikkeling van de Handel (ICDT) en het Instituut voor Normen en Metrologie voor Islamitische Landen (SMIIC).

Het forum, dat zal worden gehouden onder het hoofdthema “Halal voor alle generaties”, zal naar verwachting halalhandel bevorderen en multilaterale betrekkingen tussen landen ontwikkelen.

Ook zal een tweede expositie, de zevende Halal Expo van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS), de grootste beurs in de halalsector, sectorspelers met grote internationale participatie bijeenbrengen.

Naar verwachting zullen ongeveer 40.000 bezoekers en 9.000 professionele afgevaardigden de expo bijwonen, die ook door 316 binnenlandse en buitenlandse bedrijven uit 35 landen wordt bezocht.

Beide evenementen worden georganiseerd onder auspiciën van het Turkse presidentschap in het Eurasia Exhibition Centre in Istanbul.

De wereldwijde halalmarkt heeft een volume van 4 biljoen dollar, laten experts weten. Het huidige aandeel van Turkije daarin is zo’n 15 miljard dollar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 26-11-2019

Nov 26, 2019
Loading posts...