• 16
  • 499x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1
6

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Voorspelling, verwachting, schatting en dan de afwijking in de raming.

0
1 caso

rente laag dus aandelen kopen

0
2 Ogod

Citaat 1: "Voor Nederland zijn de extreem lage rentes om verschillende redenen extra problematisch. Om te beginnen is de Nederlandse inflatie van 2,7 procent veel hoger dan het gemiddelde in de eurozone. De lage rente zorgt er dus voor dat spaarders bijna geen rentevergoeding krijgen en de waarde van hun spaargeld door de hoge inflatie zien verdampen".

Citaat 2: "Een andere serieus probleem voor Nederland is dat de lage rente ervoor zorgt dat pensioenfondsen in de problemen komen. Die moeten voor het verwachte beleggingsrendement uitgaan van langdurig lage rentes en dat betekent dat veel pensioenfondsen rekenkundig te weinig geld hebben om aan alle toekomstige uitkeringsverplichtingen te voldoen".

Kortom, alleen maar ellende voor Nederland! Maar we móeten ons laten meeslepen...

0
3 Scorpio

En duurder lenen.

0
4 Wild Rover

Bij het plaatsen van de trefwoorden bij dit bericht, viel automatisch een komma weg.
Nu staat er dus: ZOU 10 JAARSRENTE ZO’N 15% HOGER ZIJN. Dat moet natuurlijk 1,5% zijn.

0
5 Scorpio

Een NEXIT word steeds voordeliger!

0
6 Zie Hier

Nexit !!!!

1
7 xtremy

@6 . @7 .
JA.

0
8 nog een keer

Gepensioneerden moeten ook naar het UWV ---- voor aanvulling op hun pensioen.
Als Dijkhoff dat kan krijgen , maken zij ook een goede kans.
Ook gepensioneerden zijn gewend aan een levensstandaard -- en kunnen een verlaging van inkomen niet meer opvangen.

Het is natuurlijk te dwaas voor woorden dat wanneer politici - die leven van ons zuur verdiende Belastinggeld --- een aanvulling op hun inkomen kunnen krijgen wanneer zij een andere functie krijgen met een lager salaris.
Dat diezelfde politici denken gepensioneerden zomaar een verlaging van salaris te kunnen geven.
Zonder mogelijkheid tot aanvulling.
Alle gepensioneerden op naar het UWV.
U hebt ook recht op een aanvulling.
Nog meer dan Dijkhoff.
Want uw pensioen is ECHT uitgesteld loon.
Het is de opbrengst van een gedeelte van uw eigen bruto salaris gedurende 40+ jaar -- dat ook aangevuld dient te worden als het onder uw laatsteverdiende inkomen valt.

De rente is in werkelijkheid niet laag.
Er worden mooie rentes behaald met beleggingen.
Maar de ECB naait u een oor aan.
De ECB heeft de rente naar een absurd laag nivrau gebracht.
Dit is slechts een papieren rente -- die in geen verhouding met de werkelijkheid staat.

Verenig u ---- en op naar de rechter.

0
9 Jalinda

@9
Schandalig wat Dijkhof doet , maar ja van een VVD er is het te verwachten die zitten er echt om hun eigen zakken te vullen . En wat de rekenrente betreft dat was een politiek van die spagetti vreter Draghi om Italie nog wat lucht te geven ,anders waren ze al lang failliet gegaan .

0
10 on the mountain top

De rente is zo laag om italië en andere landen bedolven onder schuld te redden ... ze kunnen de rente op die schuld niet betalen dus schaffen ze eenvoudigweg de rente af (!) ...

0
11 Vageali6888

Lagere spaarrente en korting op pensioenen.
Dat zijn de negatieve effecten van de EU.
Daar hoor ik de liefhebbers van de EU nou nooit over praten/klagen...

0
12 Graaier1000

En wij zijn gekke henkie volgens Lagarde. Het geldsysteem is een creatie onderhevig aan graaigedrag, macht en manipulatie ...

0
13 sparta

Wars van complottheorieën denk ik toch dat er te veel voordelen voor banken zijn door de maatregelen van de ECB dat je er niet onderuit kan dat een complot mogelijk is.

0
14 jantje van leiden

De ECB maakt de werkgelegenheid in Nederland en Duitsland op termijn kapot. Wat zullen bedrijven gaan doen als ze goedkoop aan geld kunnen komen?. Simpel robotisering. Nu gaat het noch goed en de werknemers willen ook profiteren van de goede resultaten van de bedrijven en vragen terecht een hoger loon.
Of dit op termijn zo zal blijven is maar de vraag. Robot zijn goedkoper dan mensen.

Voor welke landen is de lage rente gunstig o.a. voor het vaderland van de vorige president van de ECB Draghi en zijn vrienden om de Middellandse zee. Voor ons zal het nu en op termijn slecht zijn.

0
15 Niet2 Verbaasd

@3 met dank aan de timmermans kiezers!

0
16 maarten1234

* Verwijderd door de redactie *

17 basjan

hoe een paar gestoorde EU-parlementariërs/politici alle koopkracht van de burgers verkracht. zware criminelen zijn er niets bij

0
18 Roomboterbabbelaar

@12 De lage rekenrente voor pensioenfondsen is een puur Nederlands beleid.
In alle overige EU landen is de rekenrente aanzienlijk hoger.
Duitsland: 3,2%
België: 2,7%
Noorwegen: 2,75%
Zwitserland 2%
Nederland: 0,3% (!)

Zouden pensioenfondsen de gemiddelde rekenrente mogen hanteren wat in Europa gebruikelijk is, dan kunnen alle pensioenen per direct worden geïndexeerd.

Opvallend is dat pensioenen die via een bank of verzekeringsmaatschappij lopen, van de Europese pensioentoezichthouder een rekenrente mogen toepassen van 3,9%. Daarom worden pensioenfondsen bij de ABN/Amro, enz. ieder jaar gewoon geïndexeerd en hadden ze een dekkingsgraad van 129% of nog hoger in september 2019.

Zie hier wat de bedoeling is van het kabinet.
Zorg er voor dat het vertrouwen in collectieve pensioenfondsen zo veel mogelijk wordt aangetast, waardoor het aantrekkelijker lijkt om je pensioen te regelen bij een commerciële pensioenbeheerder. Hierbij wordt het tegen elkaar opzetten van generaties niet geschuwd, door praatjes rond te strooien dat ouderen het pensioen opmaken van de jongeren. En de werkgevers hopen stilletjes dat hun aandeel in de pensioenpremie fors verlaagd kan worden.

Kortom. Het is niet meer dan een politieke keuze van Nederlandse beleidsmakers en in veel mindere mate de negatieve effecten van de EU.

0
19 Belazerd

@19 : Of het kabinet erop uit is om het vertrouwen in collectieve pensioenfondsen aan te tasten weet ik niet, ik vind het nogal een boude uitspraak. Dat jong tegen oud wordt opgehitst onderschrijf ik volledig maar ik denk dat de media hierin ook een grote rol spelen, onder invloed van ik zou niet weten wie. Overigens zag ik laatst een programma waaruit bleek dat jongeren helemaal niet zo bezig zijn met hun pensioen, als ze dat al aan het opbouwen zijn.

0
20 Reagentje

@20 Koolmees heeft een paar weken geleden nog verkondigd dat verhoging van de rekenrente zorgt voor "maatschappelijke onvrede, omdat het gaat om de verdeling van geld tussen verschillende generaties".

In alle toonaarden is door verschillende politici en DNB beweerd dat de jongere generaties de pensioenen van ouderen zouden financieren als de rekenrente wordt verhoogd. Hierdoor zouden de reserves leegstromen en er over veertig jaar niets meer in de pot overblijven. Hetzelfde dogma wordt gebruikt bij de zogeheten "doorsneepremie".

Het merkwaardige is dat bij de opbouwberekening van de pensioenpremiehoogte men uitgaat van een veel hoger percentage. Als die hoogte op dezelfde wijze berekend zou worden zoals dit gedaan wordt bij de dekkingsgraad, dan zouden de actieve premiebetalers 40% te weinig premie betalen.

Omdat er niemand (werknemers en werkgevers) iets voelt voor een premieverhoging, impliceert dit feitelijk dat de opbouw van de rechten van actieven voor een deel wordt gefinancierd uit het opgebouwde pensioenvermogen van ouderen.

0
21 Belazerd

@21 : Dank voor de reactie, erg ingewikkeld allemaal. Ik ga ervan uit dat ik gewoon het pensioen krijg dat ik heb opgebouwd wordt betaald uit de belegde premies waarvoor mijn werkgever en ik jarenlang betaald hebben en dat jongeren op dezelfde manier hun pensioen opbouwen. En als jongeren dan meer premie (zouden) moeten betalen komt niet door mij (en is overigens niet mijn probleem, zal hiervoor wel een hoop minnen krijgen).

0
22 Reagentje

Het komt er op neer dat we zwaar belazerd worden.

0
23 ilse1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
spookrijder
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@129 Gelukkig maar dat jij je impotentie hier nooit te berde hebt gebracht, Donny. Je weet hoe dat forumvolk is; het wordt altijd weer opgera...

1 minuut geleden geplaatst door spookrijder

Bop
Offtopic

@2364 Nee, jullie hadden véél beter je best moeten doen om het hier zo rechts mogelijk te houden. Stom.🤦‍♀️...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Zo kom je van die verschrikkelijke knoflookadem af: ‘99 procent van de geur verdwijnt’

In christelijke maaltijden zit niet zoveel knoflook. ...

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

VBOH
Offtopic

@2379 Ga je lekker op hè? 😉...

5 minuten geleden geplaatst door VBOH

VBOH
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@129 Altijd is overdreven. Ik heb het misschien in één draad in twee reacties over mijn autisme gehad. Jij mag het best over mijn autisme he...

7 minuten geleden geplaatst door VBOH

wildersfan
Timmermans haalt opnieuw uit naar Wilders: ’Zelfverklaard bewonderaar van Poetin’

Hup, weer een zetel extra voor Geert. 😃...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Hendrianus
“Verandering van strategie”: Duitse militaire expert roept de NAVO op om Rusland rechtstreeks te confronteren - Dissident.one

Uit het artikel,“De verdediging van Israël laat zien dat als de westerse partners dat willen, ze veel meer kunnen doen om de bevolking van ...

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Wedergeboren
Offtopic

@2349 "Ik stop er mee per direct" Hè, deze van je heb ik helaas eerder gemist en zie ik nu pas, maar alsnog een hele grote en welver...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

spookrijder
Offtopic

@2378 Brinkert weet heus wel hoe hij een vrouw moet behagen, hij heeft tenslotte kinderen....

13 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Weetal
Offtopic

@2379Haha....

13 minuten geleden geplaatst door Weetal

NK. App
Hd Pron HindiLily Lou BrazzersDaughtetswapCrossdresser GloryholeBondage VidsIndian Porn 4kStepmom Yoga PornSucking BlowjobMom Friends PornPanty FuckPenny Pax DpXxx ShotBf Hindi Mein Sexy VideoKathia Nobili PornPorn MonjasJack In The Box PornMejores Videos Pornos EspañolDautherswapHentais AntigosTwinks GaysexAto Z PornDragonball Porn ComicsBlack Cat PornDillion HarperpornNextdoortwinkNaughty America Video DownloadDesi Mallu VideoPriyanka Chopra XxxxJapan Ki Blue PictureSitus Bokep JepangEbony Tren PornEssaere OnlyfansTurkish PornosSissytrainingJake CrusieKittenmphRafael Alencar Gay PornFutanari Hentai VideosHot Romantic Sex MoviesSunny Leone Ki Sex FilmStep Sis Yoga PornLilbussygirl NudeIndian Teen Girl XxxImlily96Taylor Jones PornAsian Blacked PornIced Mocha Asmr OnlyfansHindi SaxSex 18yearsNika LegranHome PornTeen Sex HindiHairy Asian PussyBig Women Black PornNaked VloggersA N Y A PornGiselle LinetteIndian Homemade XvideosTamil Video Sex FilmSajinihotHot Indian Bhabhi Porn VideosXxx Vidiyos ComPorn In CzechVivo GratisComwww BrazzersMumbai Red Light Sex VideoPorn Hq GayArilavieeCumorgasmTetchie AgbayaniPrincesslexieCarol Alt NudeWoahhtee LeakedNovia XxxSexy Nude ModelaGay MoviespornGay Jerk CamFilmes Completos EroticoSuzy Marie XxxMilf SoloSex Movie BusPornstar YogaAbella Danger DeepthroatLesbian Seduces Straight WomenGamedudeSurpriseshemaleXxx 93Sex Videos Com IndianTsunade XxxPornô NojentoPorntokManhwa.scanDarrian RacquelPassion PornhdAshley Matheson PornIndian Beautiful XxxVideos De Sexo GayHot Sex Hindi PornSpongebob Porn ParodyCutest NippleKarina ColombianaBlowjob Cumshot CompilationAssamese New Xxx VideoBrother And Sister Ki Blue FilmPorn GVirgn XxxBokuto Misaki SenseiMujeres Desnudas Y MadurasXxxxxxxxxsexFuck My Mom And MeVideo Mia Khalifa VideoJules JordanLesbiana Porn VideosSexse PHusband And Wife PornRated XxxYinyleon Porn HubNaked SailboatingAsian On Casting CouchBeth Dutton NudeSarah Michelle Geller NudeLisa Ann Walters NudeAmcensoredUse PornTamil Aunty Sex Video With AudioMom And Son NudeBlack SexcamCartoon Vid PornNsfw DiscorxCojer MujeresFreeballingYogirlkg NudesYoung PornxxxIndian Viral VideoTamilscxOral Sex VideoLebian Teacher PornFilmes Pornos De DesenhosGay Edging PornhubKaterina RozmajzlNew Porn Stars 2023Sunny Leone Hd PictureSuhagrat Sexy Hd VideoXxx Addams FamilyNaughtybabysitterBelle Delphine SextapeMommysgirl ComBbw Cosplay PornAfrica-xxxઝંડ