Stress rond het kerstmenu? THC-saus krijgt iedereen in feeststemming
De kerstdagen naderen en daarmee ook de hoofdbrekens rond de feestdis. Niet alleen de samenstelling van het menu, maar ook de genodigden kunnen op voorhand voor kerststress zorgen. Een zakje instantsaus van een bedrijfje uit Californië lijkt uitkomst te bieden. ,,Binnen een kwartier zijn alle familieproblemen opgelost.’’
Kiva Confections, een van Amerika's bekendste makers van met cannabis verrijkte chocolade en snoepjes (zogenaamde edibles), garandeert dat alle feeststrubbelingen binnen de kortste keren tot het verleden behoren. Hun gepatenteerde fast-acting technologie krijgt iedereen binnen 2 tot 15 minuten ‘rustig’.
Hoewel bedoeld voor Thanksgiving - een Noord-Amerikaanse feestdag die doorgaans niet in Nederland wordt gevierd - zal Kiva's met marihuana-extract geïnfuseerde kalkoensaus niet op het kerstmenu misstaan. ‘Een knipoog naar een feestklassieker’, aldus het bedrijf zelf. Bereiden van de saus kan iedereen.
Het product, dat niet in ons land wordt verkocht, bevat naast kalkoenbouillon, zout, uien- en knoflookpoeder, zo'n 10 mg THC. Dat laatste is het psycho-actieve bestanddeel van de overbekende wiet, dat bij gebruik voor de gelukzalige roes zorgt. Wie een beetje creatief is, maakt zelf een variant van Kiva's sausje.
‘Wees geen eikel’
Hoewel het verleidelijk is om ruimschoots saus over de rollade van die dilettanterige oom of onuitstaanbare tante te gieten, waarschuwt de producent van het goedje wel om eerst toestemming te vragen. ,,Wees geen eikel en serveer het alleen als iemand precies weet wat hij voorgezet krijgt.’’
De effecten van de saus zijn vrijwel direct merkbaar, claimt Kiva. Anders dan bij hun reguliere producten, waarvan de THC eerst door de lever moet worden opgenomen, zorgt een micropoeder in de saus ervoor dat je ‘achterover kunt leunen en de feestsfeer over je heen kunt laten komen’.
Stoned zullen de aan elkaar gewaagde familieleden er niet van worden, aldus Kiva, maar de sfeer stijgt tot ‘een prettige hoogte’. Voor wie niet van saus houdt of de feestelijkheden gewoon zo lang mogelijk wil rekken, komt de Amerikaanse smaakmaker binnenkort ook met snelwerkend cacaopoeder. ‘Een hogere chocolade ervaring’. Lekker chill!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Frietzaak introduceert wietmayonaise: 'één wietje met, graag'
-
PREMIUMProefpanel
Getest: tompoucen uit de supermarkt, deze moet je niét eten: ‘Het deeg is taai en de vulling lijkt op vla’
Zaterdag is het Koningsdag. Dan gaan we weer massaal aan de tompouce. Nu (vaak) bedekt met oranje glazuur, en die straks weer roze of geel is. Maar het gaat niet om de bovenkant, zo blijkt. ,,Het is het bladerdeeg en de gele room waar het om draait.’’ -
PREMIUM8 vragen24
Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt? -
PREMIUM
Regen hindert oogst van suikerbieten: ‘De grond is net een spons, er kan eigenlijk geen water meer bij’
De aanhoudende regen speelt de suikerbietenoogst parten. Boeren werken met man en macht om de suikerfabrieken draaiende te houden. ,,Het moet eigenlijk één à twee weken droog zijn.’’Dinteloord -
PREMIUM
Voor 2,38 euro bereidt chef-kok Herman den Blijker een topmaaltijd: ‘Is helemaal niet moeilijk’
Is je bankrekening bijna leeg, maar wil je wel lekker eten? De budgetreceptenkalender staat vol goedkope en gezonde lekkernijen. Zelfs chef-kok Herman den Blijker bewijst dat met slechts een paar euro de maag kan worden gevuld. ,,Het hoeft niet veel te zijn. Als het maar voedzaam is.”Rotterdam
-
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de allerlekkerste slagroomtaart: ‘Perfect van smaak, niet te zoet en mooi stevig van structuur’
-
-
-
Kees kookt 127 uur achter elkaar en verbreekt daarmee wereldrecord
In Zeeland heeft Kees Visser het wereldrecord koken verbroken. Zo’n 127 uur stond de chef-kok, enkele pauzes daargelaten, te bakken en te braden. Daarmee verdiende hij maandagmiddag een notering in het Guinness Book of Records. -
PREMIUMStappenplan
Meeste huizenbezitters hebben voldoende spaargeld om huis te verduurzamen, maar hoe pak je dat aan?
Nieuw huis gekocht? Dan moet je die straks verplicht energiezuinig maken, vindt toezichthouder De Nederlandse Bank (DNB). Verreweg de meeste huizenbezitters hebben voldoende spaargeld op hun rekening om het te kunnen bekostigen, concludeert de centrale bank na onderzoek. Wat zijn de mogelijkheden voor het verduurzamen van je huis en welke subsidies bestaan er?
-
Smullen maar! Hier eet je het allerlekkerste broodje van Nederland 😋
Berkel en Rodenrijs, Woerden -
PREMIUM
In dit restaurant koken tien sterrenchefs samen: ‘De absolute top uit het hele land’
Nergens in Nederland geniet je van zoveel Michelinsterren tegelijkertijd als half maart in kasteel De Wittenburg in Wassenaar. ,,Er komen gasten uit plaatsen waar ik nog nooit van heb gehoord.”Den Haag, Wassenaar -
-
PREMIUM
Dit gebeurt er in je hersenen als je chocolade eet