Direct naar artikelinhoud

Astrid Holleeder: 'Ik ben ondergedoken'

Een goede twee maanden na de publicatie van het boek Judas is Astrid Holleeder (51) gestopt met werken en 'ondergronds gegaan'.

Na 22 jaar heeft ze de Rivierenbuurt naar eigen zeggen noodgedwongen moeten verlaten.

De jongste zus van Willem Holleeder zwerft van huis naar huis om zo te zorgen dat ze moeilijk traceerbaar is. Na 22 jaar heeft ze de Rivierenbuurt naar eigen zeggen noodgedwongen moeten verlaten. En dat valt haar zwaar, zegt ze in een interview met Libelle. "Zwaarder dan gedacht, want ik hecht niet zo aan materie. Maar goed, iedereen heeft weleens een dipje."

Holleeder zegt op verschillende plekken in Amsterdam een auto te hebben staan. "Zodat niemand weet waar ik op zal duiken. Ik kan overal naartoe, maar ik moet altijd nadenken over hoe en wat. Zomaar ergens naartoe fietsen, is er niet bij. Het kwetsbaarst ben ik als ik naar mijn auto loop. Als ik een brommer of scooter aan zie komen, ben ik weg."

Het boek Judas van Astrid Holleeder was de eerste tien weken na verschijning het best verkochte boek van Nederland. Er zijn verschillende vertalingen aangekondigd en er komt een luisterboek. Broer Willem Holleeder noemt haar aantijgingen aan zijn adres leugens.

Voorpublicatie boek Astrid Holleeder: over familiebanden, loyaliteit en verraad

'Mijn moeder las vroeger altijd Libelle'

Het volledige interview met Holleeder staat in Libelle, die vrijdag verschijnt.