door Jij Wel Dan in Binnenland  ·  32 Reacties

  • 3
  • 532x gelezen
Reageer met een Emoji
8
2
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zo dat is nog eens een flitsende besluitvorming. Toen ik in de jaren 60 en 70 studeerde was roken voor de dommen. Het kan verkeren. Blijkbaar moet er nu een wet komen op kinderen te vrijwaren van rokers op het schoolplein.

3
1 ThWil

Triest voor de buurt, toch. Al die schreeuwende leerlingen die al rokend door de wijk trekken. En dan is het makkelijk om eens een bloempot omver te gooien. Of die stenen gans in de tuin. Kan je gewoon meenemen.
En de overheid is meer tijd kwijt aan handhaving. En de volgende scholen moeten in het weiland of het natuurgebied staan (om overlast te voorkomen). En de kinderen die op die scholen zitten reizen met de bus of worden gebracht door hun ouders, of gaan per brommer. Goed voor het milieu.
De overheid denkt ook aan alles.

3
2 rlw

@2 , ik werk regelmatig op scholen. Eén daarvan heeft al zo'n rookvrij schoolterrein. Het gevolg is dat er aan de overkant van de weg hele hordes scholieren staan te roken. Het is er één grote bende van peuken en lege pakjes in de berm.

1
3 Giesje

verbot !

7
4 mightimouse

Alles ist verboten ... Daar is de overheid goed voor..

4
5 sparta

Maar...die kunnen toch geen rookwaar hebben/kopen vanwege de "alleen boven de 18 jaar" regel?
Een regel die niet werkt dus nog maar een regel erbij!? question

1
6 SBD

Roken ze er lekker net buiten.

2
7 Wild Rover

Wij blowden vroeger altijd op het schoolplein : P

2
8 Schildpad

@4 @5

Ach ja waarom zou je kinderen beschermen tegen gewoontes die (long)kanker kunnen veroorzaken.

Nee dan roep je als een simplist "verbot"

Je hebt zelf zeker geen kinderen?

6
9 krek

@8
Ja ik ook. Achteraf nogal apart.

Heel goed dat school een omgeving is waar in ieder geval geen middelen mogen worden gebruikt die a) ziekmakend zijn b) drugs/drank gerelateerd zijn.
Wat dat betreft is het er op vooruit gegaan sinds begin jaren 80

3
10 krek

@9
Heb je ook nog wat stootbanden nodig .. Of kun je je kinderen ook gewoon aandacht schenken en opvoeden. Je gebruikt je kinderen om alles om je heen te verbieden?!?!

2
11 sparta

@11

Je laat merken dat je het iq van een stoeptegel hebt. Het verbieden van roken op school heeft niets te maken met opvoeding en aandacht.
Mijn zoon van 20 rookt en blowt af en toe, geen probleem mee, moet hij zelf weten, maar daarom is het nog altijd een goed idee dat roken niet op school mag. School behoort geen omgeving te zijn waar kinderen roken, blowen of zuipen. Daar is de buitenwereld voor

4
12 krek

@11

Overigens ben je in goed gezelschap. Het gros van je collega-kansenpareltjes op NK is niet al te snugger. Soort zoekt soort

5
13 krek

@12
jaja ... en na de bar komt de school, dan de straat en straks bij mensen huis .. Dat ben jij in het verlengde. Alles verboten.
Bovendien zijn kinderen eerder geneigd om dingen stiekem te doen als het spannend is ... Vind jij jezelf maar slim, ik denk er anders over.

3
14 sparta

@13
Och ,.de linkse supremisten kloppen wat graag op hun borst, maar relativeren kunnen ze niet.
Daar hoor jij zeker bij??

4
15 sparta

@13 jij krek , bent de beste slimste in je dromen , maar in het dagelijkse leven ben je gewoon een prul, CC

3
16 de redelijkheid

@14

Ach ga toch weg man. Denk je alles wel meegemaakt te hebben op NK qua ontbreken van enig intelligentie doe jij daar nog even een schepje bovenop. Je doet allerlei onzinnige en ook nog eens onjuiste aannames ten aanzien van mijn idee over verboden thuis op straat etc. Denken kan jij beter aan een paard over laten, die hebben een groter hoofd
Ik zie niet in wat spannend te maken heeft met het verbieden op school. Het is al spannend genoeg om het te doen buiten school. For your record, ik ben ws toleranter en meer open mind ten aanzien van het gebruik van drugs en tabak. dan jij en het grootste gedeelte van de NL-ers. Er is niets mis met af en toe gebruik. Staat overigens buiten kijf dat tabak de meest verslavende en slopende drug is, die er bestaat. Je kan nog beter een blowtje of mdma nemen dan dag en nacht tabak roken

En ja hoor daar is hij weer, "het linkse argument".
Nog een bewijs van het ontbreken van enige intelligentie. Links of rechts, elk gezond denkend mens zal er voorstander van zijn om een school te laten zijn voor wat het hoort te zijn. Het geven van onderwijs, een gezond en veilig klimaat om op te groeien tot een volwassene. Daar hoort blowen. zuipen en roken niet bij. Dat zijn zaken die in de buitenwereld genoeg aanwezig zijn. Maar goed onderwijs heeft bij jou geen enkel effect gehad omdat onderwijs bij jou geen enkel effect heeft. Sommige mensen zijn nu eenmaal dom en blijven dom. Je kan er in stoppen wat je wil, het blijft niet hangen

7
17 krek

@16

In jouw dromen ja, ben ik de slimste. In werkelijkheid ben ik ook veel intelligenter en slimmer dan jij.

5
18 krek

@18 .
En dat zegt een nep democraat. (-:

2
19 nog een keer

@19

Daar komt nog zo'n "toonbeeld van intellect"onder z'n steen vandaan gekropen

4
20 krek

@17
Dus jij kan je kinderen niet opvoeden om geen tabak te gebruiken .. In plaats moet je op het op schoolpleinen verbieden ..
En vervolgens ga je een beetje de professor uithangen ... Een ander dom noemen .. hey ... succes heh ... Misschien wil je je zoon zijn jointje verbieden. Probeer het eens en kijk wat er gebeurt.

2
21 sparta

@17 Als je kinderen dingen verbied dan gaan ze het juist doen. Sommige mensen zijn nu eenmaal dom en blijven dom. Je kan er in stoppen wat je wil, het blijft niet hangen

2
22 Otasanek

@16 .
In mijn jeugd hadden wij ook zo'n linkse zelfbenoemde intellectueel en zijn naam was Johnny de zelfkikker die met een boor een gaatje in zijn hoofd wilde maken. (-:

1
23 nog een keer

@21

Je kinderen opvoeden om geen tabak te gebruiken?

Hahahahahaha, je hebt werkelijk geen benul. Je schat de invloed van ouders op dat vlak veel te hoog in.
Geen van mijn ouders rookte of gebruikte drugs. Heb ik allemaal buiten de deur geleerd

@22
Snap je de nuance wel tussen een verbod op school en verbieden door ouders? Het lijkt er op van niet. Verbieden als ouder heeft inderdaad nul komma nul nut. Een verbod op school heeft te maken met het feit dat de overheid wettelijk verplicht is een veilig en gezond klimaat aan te bieden voor opgroeiende kinderen die volgens de wet verplicht zijn om naar school te gaan. En dus moet de school dat bieden.
Als ouder zijnde: Verbied je het je kinderen gaan ze het wel buiten de deur zoeken. Ik ben geen verbods-ouder. Ze moeten het zelf uitvinden, kan hooguit stimuleren om het te beperken of niet te doen of ze te helpen als het fout gaat op dat gebied. Bovendien wie ben ik om als ouder het te verbieden, heb zelf alles gedaan wat "god verboden heeft". Ik weet vrijwel alles van mijn zoon qua gebruik, omdat ik daar open-minded over ben. Mijn dochter gebruikt gelukkig geen drugs en tabak, wel wat alcohol op z'n tijd met haar 17 jaar (en ook 16 al)

Wat ik zeer frappant vind is dat een aantal reaguurders de nuance tussen een verbod op school en een verbod door ouders niet lijkt te kennen en alles op 1 hoop gooit

2
24 krek

Laten we de verkoop van drugs drank tabak aan kinderen gewoon helemaal vrijgeven.
Immers verboden helpen niet.
Een kind van tien aan de alcohol of tabak drugs omdat het vrij verkrijgbaar is, geen probleem want volgens sommige amoebes is het verbieden van verkoop aan minderjarigen een "verbot" My oh my hoe simplistisch kan je zijn

3
25 krek

En je mag op het schoolplein ook geen wind laten, ook verboden.

0
26 ilse1

Prima maak maar een eind aan deze allochtone niet van origine Nederlandse gewoonte en het is gewoon ongezond ( en smerig ) dat is de reden waarom mensen er niet aan bloot gesteld zouden moeten worden.

3
27 21st Century Guy

Men begint behoorlijk paranoïde te worden in Nederland.

Vermoedelijk ziet men over de grote problemen niet heen en reageert men zich af op een onbelangrijke zaak en denkt men zo heel veel gedaan te hebben terwijl de echte problemen zoals een Giga luchtvervuiling blijven liggen.

1
28 MARCUSAURELIUS

@28 Opbokken met luchtvervuiling door bedrijven en individuen.

0
29 21st Century Guy

@29 Maar dat gebeurt dus niet.
Kijk maar naar de boeren en de luchtvaart zijn zijn de ergste vervuilers maar kunnen gewoon hun gang gaan, daar doet de regering het dun van door de broek zo bang zijn ze van ze.
Maar wel iemand verbieden te roken in de open lucht, dan zijn het ineens helden.

1
30 MARCUSAURELIUS

@9 Als je kinderen daar daadwerkelijk tegen wil beschermen, dan verbiedt je ook AUTO's en diverse Industrieën. Aangezien dat niet gebeurd, is het argument dat je aandraagt dus onjuist.

Sterker nog, er zijn vele psychologische onderzoeken die impliceren dat het verbieden van iets de drang ernaar juist doen toenemen. Ofwel, het beschermd jongeren in de pubertijd niet, maar het zorgt er juist voor dat ze meer interesse krijgen in roken! Enige 'rebellie' tegen autoriteit is een haast een basis gedragsmode van Tieners, en 'verboden' vooral van directe autoriteitsfiguren (als een school) zijn natuurlijk juist de zaken waar je makkelijk je 'rebellie' vorm kan geven...

Ook is roken uiteindelijk een vrije keuze, ofwel, een keuze die de ouders voor het kind zouden moeten bepalen. Onze overheid en politie is er NIET om de opvoedende taken van onze ouders over te nemen.

Nu zou je kunnen stellen dat 'de school' die taak tot op zekere hoogte wel heeft, samen met bijvoorbeeld het stimuleren van de acceptatie van diversiteit, het stoppen van pesten en uitsluiten en nog zo wat van die zaken die voor de maatschappij in het geheel belangrijk zijn. Nee je mag Mohammed niet uitsluiten omdat hij moslim is, katrina niet omdat hij geboren is als jan, maar Bob daar, die moet gewoon OPROTTEN van het schoolplein omdat hij rookt ...


Voorts zou ik je erop willen wijzen dat de test waarmee Nicotine / Teer wordt gedaan slecht is, en de OVERHEID daarin als een SLAPPE SUL, zich laat bedotten door de Rook industrie (aka. zogeheten sjoemel sigaretten). MAAR, dat doet er eigenlijk helemaal niet meer toe, iig voor de roker niet, WANT HET STAAT NIET MEER OP DE PAKJES !! ... en online opzoeken is ook erg lastig...
Verder is het opvallend dat IEDER consumptie goed in Nederland (en erbuiten) een lijst met stoffen dient op te geven die men consumeert. OP de verpakking ... Sigaretten vallen daar om een of andere reden buiten ?!?

OFWEL, het IS DE OVERHEID, die in de aanpak van het roken zich laat bedotten door de Tabaksindustrie, en dus in wezen CORRUPT is. Ook kun je na de ophef over de kosten/baten van enige jaren geleden duidelijk stellen dat 'DE OVERHEID NETTO PROFITEERD' van rokers. En dus misschien wel meer een belang heeft bij het op niveau houden van rokersaantallen. Om dat alles 'te verhullen' doet het echter alsof men begaan is, en verbied roken op school... Op straffe van ?!? en wie gaat dat handhaven...

Gewoon een HYPOCRIET VERBOT !!

1
31 mightimouse

@24
"Hahahahahaha, je hebt werkelijk geen benul. Je schat de invloed van ouders op dat vlak veel te hoog in."

Precies ... en daar wijs ik jou ook op. Dus je benoemt je eigen "benul". En dat schoolplein verbod gaat het ook niet doen. De kinderen zullen eerder van het schoolplein afgaan waar ze in eerste instantie veilig zijn. Nu trekken ze de buurt is... Fijn voor de buurt en veiliger is het zeker niet.

0
32 sparta

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@3 Hendri jij kan toch ook wel even de herrie vast leggen als je vrijdag naar het gebed gaat? 😉...

29 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

3 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

3 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

3 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

3 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

4 uur geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Milf SpreadVuyeur PornWomen MasturbatingpornNight Of RevengeTelegran PornHd 4k Sex VideoPetite And Big TitsHot Sexy BfMina Moon PornVideos.pornoamadorMisscarriejune NudeNohemyoro NudeLauren Burch NudesSchool Sex MmsLuna Bellamira3d CreampieVer.pornosTlgrm PornTs Kim CartaMia Malkova RidingVr Porn RedditGay Massage TwitterAsin Lesbian Pornسکسی جورجیناUp SkirtsGaysexpositionsKar NakedSperm On FacePorn Videos Download 4kCreeepshotsOldandyoung PornNude BollowoodShemalepornPormo GratuitXxnx LustMofos HdHentaila Comبزاز كبيرهLauren Pixie From Brazzers In Sneaking Into The ShowerGay Sex PartyTalia Taylor OnlyfansAli SexOnenympholatinaSalma HayeksexyXomics PornSite ErotiInden Xxx PornQuadrinho Porno GayTelegram NudeDesi Porn HardPorn Erotic MassagesHentaidickgirlPorn HitsAdult Frriend FinderSnapchat NudesDad With Daughter PornAndroid 17 PornSleep PornxxxUndercoversluts PornSomething UnlimitedJeux Pornographiques GratuitPegging FemdomTabitha Swatosh NakedBlack Booty Big PornIndian Free Live Sex VideosMallu PratibhaAsian GranniesWoman Fucks FishBarber GaypornTamanna XxnxBeeg Mom HdPorn Tube GhettoRule 34 On The InternetHot Amateur PornSitios PornoInfluencersgibewildHot Sex With BossAlenaostanovaKate Winslet Sex MoviesBhad Bhabie Onlyfan LeaksAdult Version TiktokRachita Ram Sex PhotosGothixTomoe Nakamura2d HentaiAkip The GamesSex Xxx MamaPrajakta Mali Hot SceneKendra KourtureChanel Fenn VideoSextarzanThephatnessHttps://yggtorrent.doBbw FootjobFit SidneyBrattysis Full VideosTik Tok Leaked VideosBest Adult Movies PornGrope TittiesYoy PornSans Gay PornBestsex ScenesXxx Sexce VideoLanah RhodesTamil Girls Nude VideosAmber Midthunder NudeAi HoshinaPornvideosdownloadPulsating Cumshot In MouthPorn Live ChatProject Zomboid Sex ModCutiestblondeeeIndian Hairy PornHd Story Porn VideosHari Sex VideoCheating ThotsBeggin For CreampieDukes Hardcore HorneysCambro.tbFunny Usernames RedditFemdom AsianStacy Dash NakedHugetits BbwA Girls Perspective NarveySexhotvideoSaoirse Ronan NudeXhaösterOmegleteen PornSexy DaddyMontse Swinger PornOasi Das SexFull Hd Porn BlackedRachel Mom PovSkyler ValentinePorn Free JdSexy BloejobPankhuri KunalChristmas Porn VideosCaught FingeringBebysister PornVideoskaserosBooty OfthedayBig Round TittysWww Xxx MoviesGigaxxxکون لیسیPorn H ITit GroupingGaysex EbonyHairyoussy