RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Zwangere vrouw doodgebeten door honden in Frans bos

Elisa Pilarski met een van haar honden Beeld © Facebook Elisa Pilarski

Een zwangere vrouw is in Frankrijk om het leven gekomen na een aanval door een roedel honden. De politie is een onderzoek begonnen naar de dood van de 29-jarige Elisa Pilarski.

Met hondenbeten aan haar hoofd, armen en torso vond Elisa's vriend afgelopen zaterdag haar levenloze lichaam. Ze was op dat moment zes maanden zwanger. Volgens de politie had ze haar vriend vlak voor haar overlijden in paniek opgebeld, omdat ze bang was dat een roedel honden haar wilde aanvallen. 

93 honden

Elisa liep met haar vijf honden door een bos in de buurt van haar huis in Faverolles toen het mis ging. Er waren veel andere honden in het bos, omdat er een wekelijkse hertenjacht werd gehouden. De politie onderzoekt nu het DNA van 93 honden, waaronder haar eigen honden, om de daders en hun eigenaren op te sporen. 

'Mijn
Lees ook:
'Mijn hond was goed opgevoed, en toch beet hij mijn dochter'

Eén van de organisatoren van de jacht zegt tegen lokale media dat ze geen aanwijzingen hebben dat hun honden erbij betrokken zijn. "Voor zover wij weten heeft het tragische ongeval dat plaatsvond geen relatie met onze honden, of met de jacht", zegt ze. Daar voegt ze wel aan toe dat ze het politieonderzoek verder willen afwachten.