door Havermout in Binnenland  ·  39 Reacties

  • 0
  • 668x gelezen
Reageer met een Emoji
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het kan aan mij liggen, maar een laadadapter levert maar 5 volt aan de accu van de telefoon.
Ik begrijp niet hoe dit in 220 kan veranderen door de telefoon in het water te leggen.

1
1 Spraypaint

Weer zo'n domme snuiter die niet zijn of haar telefoon voor 15-30 minuten met rust kan laten.

1
2 Klompenbrekertje

Wie dat nu nog niet snapt is een beetje dom: Elektriciteit en Water is absoluut geen goede combinatie, tenzij je het gecontroleerd gebruikt om b.v. waterstof te maken. Het lijkt me een taak van ouders/opvoeders om hun kind(eren) daar tijdig voor te waarschuwen.
Normaal gesproken zijn b.v. de laders van telefoons z.g. geschakelde voedingen, waarbij de netspanning van de laadspanning galvanisch wordt gescheiden. Vooral bij goedkope ladertjes wil het daar nog wel eens fout gaan en komt de netspanning toch op de uitgang. Een bad is veelal geaard door de waterleiding. De kans op een stevige behandeling tegen reuma (excuus voor de uitdrukking), of de dood is dan helaas nogal groot...........

0
3 Tiidmasine

@1 . Die adapter zit aan 1 kant vast aan een snoer waar 220 op staat dus die 220 gaat echt die adapter in waar die wordt omgezet. Is dat spul van binnen niet goed dicht ( usb ), tja dan gaat het van auw....

0
4 Magister Nivardus

In bad met je mobiel...het is een soort van epidemie die zowel bij jongeren als ouderen voorkomt.

2
5 Voorzittershamer

Nooit iets met een stekker eraan met water in contact brengen. Zo simpel is het. En wie daar te stom voor is, leeft sowieso niet lang.

1
6 Wendel

die lader heeft een trafootje en daar voorbij is het een paar Volt - no problem

9
7 Ogod

@5 En er zijn van die leuke plastic baby telefoons die je veilig mee in bad kan nemen question Helaas kun je er niet mee appen of bellen...........

1
8 Tiidmasine

De gebruiksaanwijzing, het minst gelezen stuk papier in menig huishouden.

1
9 Defcte burger

@7 Laders met trafo zijn een zeldzaamheid aan het worden. Het zijn allemaal geschakelde voedinkjes. Daar zit wel een heel klein trafootje in maar niet om 230 rechtstreeks naar de uitgangsspanning te brengen.

0
10 Tiidmasine

@10 ZIt er geen begrenzing van de Amperes in, een zekeringetje? Lijkt een broodje aap.

6
11 Ogod

@1
Dat kan gebeuren omdat water een uitstekende geleider is voor elektriciteit. Dus als je een mobiel aan een oplader in het water gooit, moet de aardlekschakelaar uit gaan.
En bij dat meisje uit het artikel hebben ze het er over dat er waarschijnlijk geen aardlekschakelaar in de woning aanwezig was. Vandaar de brandwonden van de stroom.
Maar ook al is er wel een aardlekschakelaar aanwezig, water met apparatuur die via een stekker en snoer aan netspanning verbonden zijn, is geen goede combinatie.

0
12 VBOH

Buiten dat voorkomen beter is dan genezen, neem niks mee in het water wat er niet voor bedoeld is, zit ik ook met de vraag zoals @1 .
Kan iemand uitleggen hoe een telefoonlader kan zorgen voor elektrocutie/230 in het water?
Als de adapter ook in het water valt snap ik het, maar niet als alleen het uiteinde in het water komt.
En is er in dit geval een groot verschil tussen A merken en B merken?

Alvast bedankt voor het antwoord.

0
13 PetrolHead

Om zeker te weten of er een aardlekschakelaar aanwezig is, kun je natuurlijk ook met een ingeschakelde broodrooster in bad gaan zitten.

0
14 Gremdaat

En koop niet van die ondeugdelijke laders. Geheid dat dit een prul van alibabaexpress was ofzo. Misschien leert ze het zo wel af.

0
15 Scholar002

@11
Waarom lijkt je dat 'een broodje aap'? Omdat je nou eenmaal niet voor rede vatbaar bent en graag de werkelijkheid ontkent?

0
16 -Koeievla-

@13
Omdat niet alles wat uit China komt even goed aan alle eisen voldoet.

0
17 -Koeievla-

@7
Ok, dus de artsen en techniekdocent in dit artikel hebben het bij het verkeerde eind?

0
18 RationeelRechts

@16 Om geëlectrocuteerd te worden moet er een zekere electrische stroom sterkte door iemand heen gaan. Maar in een bad heeft alles dezelfde spanning, nl. die van het water en dus loopt er geen stroom. Ik denk ook dat die films waarbij iemand doodgaat met een haardroger in bad zijn voortgesproten uit de breinen van filmproducers die niet zoveel verstand van natuurkunde hebben. Een vogeltje kan gewoon straffeloos op een hoospanningskabel zitten.

7
19 Ogod

@13 En om jou van een fatsoenlijk antwoord te voorzien (eerlijk). Zowel degelijke laders als goedkope rommel werken op papier hetzelfde. Beiden transformeren de ingangsspanning naar 5 volt en maken van de wisselspanning gelijkspanning.

Bij goedkope rommel wordt er echter geen cent besteed aan veiligheid en afscherming. Dit zorgt ervoor dat onder verkeerde omstandigheden de stroom 'door kan slaan' en direct contact kan maken met het circuit dat normaal maar 5 volt zou leveren met natuurlijk alle gevolgen van dien.

0
20 Scholar002

@19 Een vogeltje kan op die kabel zitten omdat hij contact maakt met maar 1 van de draden. Duh. Netto vloeit er dus geen stroom. Je ziet, als je het artikel zou lezen, fikse brandwonden bij het meisje als gevolg van direct contact haar en spanningsdragende leidingen.

0
21 Scholar002

Het zou mij niets verbazen als Truusje een verlengsnoer heeft gebruikt, en de lader zelf ook incl. verlengsnoer in het water is gevallen.
En dan sta je onder 220v ja.

0
22 Spraypaint

@13
Ik zal het nog eens proberen uit te leggen.
Een telefoon oplader die via een snoertje verbonden is aan de netspanning kan in water, doordat het water zorgt voor geleiding van de elektriciteit vanuit het stopcontact, bij afwezigheid van een aardlekschakelaar, voor elektrocutie zorgen. Ook al hang je alleen maar het uiteinde in het water(trouwens niet aan te raden), zorgt het water ervoor dat je een directe verbinding krijgt met de netspanning waar je oplader aan hangt. En als de telefoon oplader met snoer en mobiel in het water valt, dan gebeurt er niets. Omdat dan de verbinding met de stekker/oplader en het stopcontact/netspanning verbroken is.

0
23 VBOH

Maar wat gebeurt er als je telefoon zonder dat hij aan de oplader zit in het blad valt, kom je dan ook onder stroom te staan ?

2
24 Marrie

@24
Pfff, ik heb het al gelezen, had niet ver genoeg naar beneden gescrolt.

2
25 Marrie

@24
Dan is alleen je mobiel nat en waarschijnlijk kapot als je geen waterproof mobiel hebt.
Je komt dan niet onder stroom te staan.
Omdat de accu in je mobiel onder water niet verbonden is met een stopcontact.

0
26 VBOH

@19 Je begrijpt het echt niet hè?

0
27 arcenist

@25
O, je was er zelf al achter gekomen.

0
28 VBOH

@28
Ja, question, maar heb nu ook nog even het filmpje bekeken.
Wel moeilijk te volgens die proefjes, maar je loopt dus meer risico in een oud huis in de badkamer dan in een nieuw huis.

2
29 Marrie

@20 @23 Bedankt voor jullie antwoord, al snap ik nog niet helemaal hoe die 5V/2A 230V/16A kan worden. Vanavond maar eens op internet uitzoeken, waarschijnlijk denk ik nog teveel in de ouderwetse transformator.

Eet smakelijk.

0
30 PetrolHead

@1 Ja, hoe kan het voltage van de adapter overslaan naar de telefoon...? Misschien door de plotseling vraag van het badwater naar ampères....?

0
31 CoolMemories

@15
Die kabeltjes en snoertjes voor je telefoon bij Action zijn ook niet erg goed en veilig.
Die kan je er beter niet kopen, trok laatst de telefoon van de oplader , bleef het stekkertje van het snoertje gewoon in de telefoon zitten.

2
32 Marrie

@22 "...Het zou mij niets verbazen als Truusje een verlengsnoer heeft gebruikt, en de lader zelf ook incl. verlengsnoer in het water is gevallen....."

Ja, USB werkt beduidend minder na 3 meter dus de lengte is meestal maximaal 2, 5 meter en de afstand tussen bad en stopcontact zal wel meer geweest zijn.

0
33 CoolMemories

@29
Dat je meer risico loopt op elektrocutie in bad in een woning zonder aardlekschakelaar is zonder meer waar.
Maar ik zou het ook niet aanraden om in een woning voorzien van een aardlekschakelaar, met welke elektrische apparaten dan ook in bad te gaan. Zeker niet als ze verbonden zijn met een stopcontact. Je zou dan, totdat de aardlekschakelaar uit slaat, een stroomstoot van 230V kunnen krijgen.
Zo'n stroomstoot heb ik wel eens gehad toen ik het snoer van mijn elektrische heggenschaar per ongeluk doorknipte.
Gelukkig was het maar één schok, en dankzij de aardlekschakelaar in de woning, werd ik niet geëlektrocuteerd.

0
34 VBOH

@30 "...al snap ik nog niet helemaal hoe die 5V/2A 230V/16A kan worden. ..."

Ja, een adapter mag never nooit 220 volt gaan geven op de output ook al is de adapter nog zo slecht of defect!

0
35 CoolMemories

@31 Alles wat kortsluiting voor zijn kiezen krijgt wordt loeiheet. Geheid dat het flinterdunne materiaal wat in die rotzooi als isolator dient gewoon wegsmelt. Bedenk dat die aansluiting van 230V/16A te allen tijde aanwezig is. Er zit redelijk wat elektronica in (kwaliteit ook weer afhankelijk van de prijs) om daarvan 5V 2A te maken, maar als om wat voor reden dan ook dat hele stuk elektronica omzeild wordt (door ondeugdelijke isolatie of simpelweg te weinig ruimte tussen in- en uitgang) staat er dus mooi 230V op je laadkabel.

0
36 Scholar002

Even iets verduidelijken: De meeste huiszekeringen zijn 16A De spanning van 1 fase is 230 Volt.
Het maximale vermogen dat geleverd kan worden voordat de zekering het af laat weten is 16 X 230 = 2300 + 1380 = ongeveer 3600 Watt Uiteraard wordt dat vermogen niet altijd geleverd; dat hangt af van de belasting. (Nee, niet die van de blauwe envelop) Je kunt ongeveer uitrekenen welk vermogen een adapter trekt welke max 2A bij 5V levert er van uitgaande dat de voeding een rendement heeft van 90%. Het geleverde vermogen is maximaal 10 Watt (90 %) Dan zou het opgenomen vermogen ongeveer 100 X (10/90) zijn.
Wanneer er een stroom van 50 mA door je hart gaat; ga je zeker te weten hemelen; De meeste aardlekschakelaars schakelen uit wanneer er een lekstroom is tussen de 40 en 50 mA.

0
37 Tiidmasine

Ik heb vanavond nog eens wat gezocht en kwam onderstaand filmpje tegen. Heel simpel en duidelijk uitgelegd hoe een adapter werkt (NL). Hij heeft het in dit filmpje maar waarom het fout kan gaan maar door de duidelijke uitleg van de werking snap ik nu ook waar het fout kan gaan (kapotte.. ben de naam even kwijt. Dat ledje en licht ontvanger voor de regeling en een gedeelde “massa”). Snap nu ook waarom een slechte/goedkope gevaarlijk kan zijn.
Weer wat geleerd vandaag question

0
38 PetrolHead

@38 Zonder het filmpje gezien te hebben: U bedoeld een optocoupler.

0
39 Tiidmasine

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DikkeTor
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Dat gaat weer Miljoenen kosten ...

3 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Vond de opmerking van Baudet of Klaver even zn broek wilde laten zakken, om te checken of tie wel echt een jongetje is, wel OK.Die Yasser Kl...

9 minuten geleden geplaatst door Rooibos

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Allahmaal weer 'geschokt', de sukkels....

10 minuten geleden geplaatst door spookrijder

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Fascist Klaver en niet te vergeten neonazi Paternotte deden gewoon Huilie Huilie. Stelletje weke bruinhemden, Het enige foute aan Baudet in deze...

13 minuten geleden geplaatst door spookrijder

DikkeTor
Offtopic

Ik ben een Neuropaat XD Ik doe iets met hersens lol XD"Een neuropaat heeft te maken met zenuwschade of neurologische aandoeningen."Ook g...

20 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@58 Altijd hetzelfde met die linkse knulletjes, dreigen met ... ja met wat eigenlijk....ooh ja de CANCEL cultuur....... zo zielig..... t...

21 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Rooibos
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=3XcKN0XbCbU...

25 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

@2 Van de "onafhankelijke nieuwsgaring", ofwel de Kremlinkoerier. ...

26 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Rooibos
Muziekdraadje

Donna Summer "State of Independence" (1982)https://www.youtube.com/watch?v=cPlNrP9B2Zs...

26 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Pas op jij....

27 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
UsexvideosHotdesipornSatha SexPeliculas CalientesCc Doll PornPorn AbdlNangi AuntyHoma095Euphoria NudesSex GurinchiPorn Blue SexCuming For MomLesbian Face SquirtNoodlemagzieLucy CatPaginas Para AdultosMeleine HicksThe Kardashians NakedLouren PixieGuy Licking PussyMom Son P O R NFollando Con Mi HermanitaTamil Actress Xnxx ComDesi Aurat Ka SexDesi Xxx BidioMiley Cyrus PusyyPorn GifyHentailibXxx.ExoticaxxxThe Little Mermaid NudeHot Xxx 2020Bahu Sasur PornBengali Mom Son Sex VideoVina Sky JmacPorn MovietubeBlack Porn Female StarsNude PartySex VisioHot Lip Lock VideosSunny Leone AexWally Darling PornXxx MaidJapanese Teen MasturbatingLacey LaidXxx Love MovieKatrina Kaif Ki Sexy FilmKcupqueenClassmate XxxUncensored Porn MoviesPlease Fuck My WifeTitty Drop CompilationVideo Free BdsmSister AnalpornEve Lawrence NudePornojepangVideos Of Old Naked WomenSex Sex Sex Sexy VideoPron 4k Video277dcv-190Saxi MuviPorn WitchcraftOnepornTeachertitsFacial Abuse FreeDaddy And Daughter Taboo김치 티비Reddit PConfessions RedditHotwife InterracialFullsexyvideoLesbian Videos PoPyoupornTube8 Pron VideoTorrents SitesFree Porn Vifeos18 Year OldpussyLaure RaccuzoXxx Girl Video ComDolce4you69Tiny Naked Teensأفلام اباحيةFamily Porn VidoeMature.pornBrazzers NeworSophie ReadeVintage Old Man PornX Rated VidLatina Sex TourIndian Girl CumRerna SkyZromeEn5Huge Tits SelfieFree Porn Ape TubeSaxxy VedioShalina Devine PornPornhubxxxHentail ParadiseBabysutter PornDinopornSexmax XxxSandy Summers PornAyesha Kapoor Hot VideosHomemade Wife ShareNude Beauty PagentUrban PornCockpulseFemdomcreampieHot Girl SexxMidv-386Malayali Video SexExtreme Ageplay PornImagempornôBig XxSex With A GirlHorny House WivesMia Malkova DoggyBlack People In PornJapanese Sexual Game ShowsAnal Cream GayPee In Public PornBelow Her Mouth Sex ScenesHot Lesbian ScissoringPornographie DessinPornkingsFmaryjaneBig Penis ImageVibrator Porn VideosMemek JepangPiglet PornPron Watch FreeSmoker NudeTeamskeet.conmPorn DirectoryTürk PornosunuPlaydesi.netCelebrity SexxxGirlfriend FingerDigimon PornBigblack CocPlumperpass.xomAsian BallbusterXxx Video VillegeKannada Teacher Sex VideoLoan PornCutefemboy PornBoobies PornJoi SphHannah Cpalmer Nude