door Kiki in Economie  ·  43 Reacties

  • 13
  • 686x gelezen
Reageer met een Emoji
8
1
1
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Sydney

Ik denk door de import, want die arabieren krijgen allemaal een basisinkomen en een gratis woning, en dat wordt onbetaalbaar.

4
2 DNEUS14

* Verwijderd door de redactie *

3 puddingbuks

* Verwijderd door de redactie *

4 Sydney

* Verwijderd door de redactie *

5 puddingbuks

Wat had je dan gedacht? Dat je een economisch piramidesysteem, waarbij je steeds meer mensen nodig hebt, voor eeuwig zou bestaan? Dat loopt op een gegeven moment spaak. Tijd voor een nieuw economisch en eerlijker systeem waarbij we inkomens en vermogensgrenzen stellen. Dan worden de rijken maar iets minder rijk. Een systeem waarbij figuren als bv Charlene Heineken zomaar even 15 miljard uit onze samenleving kunnen trekken is ook gewoon absurd. Daar kunnen ik weet niet hoeveel mensen van leven.

3
6 Reconquista

Nederlandse EU-afdracht dreigt te stijgen naar 13 miljard euro per jaar
https://www.nu.nl/economie/6007358/nederlandse-eu-afdracht-dreigt-te-stijgen-naar-13-miljard-euro-per-jaar.html

Uit de EU lost dus alvast dertien procent op van dit probleem
https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2020/record-zorguitgaven-nederland-naar-100-miljard-euro

De grenzen kunnen dan ook weer normaal als vanouds dicht en daar ligt de kern van het probleem. Een verzorgingsstaat is niet verenigbaar met open grenzen.

3
7 broodjepoep

Dit was 60 jaar geleden ook wel bekend.
Sukkels..

2
8 Sjaak Trekhaak

Dat de koopkracht niet meer stijgt hebben we te danken aan +/- 100.000 kansloze immigranten p/jaar, die allemaal aan de staatsruif gaan hangen. Het merendeel hangt óók nog eens de Islam aan. Elk jaar maar weer.

Ons Eurofiele kabinet Rutte werk braaf mee aan de omvolking van Nederland in opdracht van Brussel. Als we niet anders gaan stemmen of massaal gaan staan, denderen we zeer snel de financiële afgrond in. Met dank aan Rutte en Brussel.

2
9 Bakgraag

Als je een derde van de bevolking met een zelfstandig inkomen al 10 jaar onthoudt waar ze recht op hebben (een waardevast pensioen), is het logisch dat hun koopkracht terugloopt.

Het gevolg is minder belastingafdracht en door de steeds verder afnemende koopkracht, minder werkgelegenheid en meer werkloosheids/bijstandsuitkeringen.

1
10 Belazerd

Door die achterlijke extreem linkse klimaat waanzinnige, massa immigratie/open grenzen wordt Nederland een shithole

4
11 DONKEY R

@8
Ja Sjaak, voel ik me soms wel es wat dommig ... wordt hier weer bevestigd da'k me met dit soort lui best nog kan meten ..... ik de enige dommerd niet ben. question
Om iets adequaat uit te rekenen schijnen onze cijferprofessoren, die voor dit soort klussen aangetrokken worden, in de loop der jaren een normaal rekenvermogen helemaal kwijt te zijn geraakt ! :-/

1
12 Tante Annie

er komen wekelijks ong. 700 jonge gelukszoekers binnen in de leeftijd rond 17.
dus we vergrijzen niet. maar het spul komt niet werken maar potverteren, daardoor is er nergens meer geld voor.

5
13 120db

@6 Een waarheid als een koe! Maar het lost het probleem van de vergrijzing niet op, want we hebben dan te weinig relatief jonge mensen die zorg kunnen verlenen aan het bed. Het enige wat men kan doen is met spoed mensen opleiden die in de zorg willen gaan werken dit promoten en werven in ons eigen land en daarnaast arbeidskrachten voor de zorg uit het buitenland aantrekken met een tijdelijk contract/arbeids/verblijfsvergunning voor een aantal jaren zo'n 5 of 10 jaar of wat langer als dat nodig is. Dit zouden dan buitenlandse artsen en allerlei zorgpersoneel moeten zijn die na een taalcursus en bijspijkeren van hun diploma's hier aan de slag kunnen.

6
14 Nieuwsgierig

Tja die vergrijzing bekt zo lekker. Die nieuwkomers die niets bijdragen en klauwen met geld kosten, daar willen we niet over praten he CPB. Die vergrijzers moeten jullie uitkleden voor al die nieuwkomers.
Te schandalig voor woorden om te stellen dat groei na 2022 door de vergrijzing komt. Zet eens een andere lang speelplaat op.

1
15 ilse1

Laat me niet lachen: het CPB, als verlengstuk van de politiek. Waardeloze instelling. Je hebt er geen zak aan. Na een tijdje worden de cijfers weer herzien en komt er weer wat anders uit. Ja, leuker kan ik het niet maken hoor ik die Laura van Geest dan zeggen. Mens ga een potje koken.

0
16 Nicks R. Van

Waar zouden jullie zijn zonder nieuwkomers?
Wie hadden jullie dan de schuld gegeven?

16
17 PuurHagelslag

Sowieso een beetje verdacht om vergrijzing als oorzaak te noemen terwijl de zorg met name is gestegen door de toename in kinderopvangtoeslag.
Eigenlijk zou het dus veel juister zijn om te constateren dat de verschuiving van vrouwen op de arbeidsmarkt voor een flinke stijging in zorgkosten heeft geleidt. (Los nog van dat we dertig procent te weinig verdienen).

"Grootste stijgers
Vooral zorgkosten binnen de volgende sectoren stegen flink in 2018:
Kinderopvang: +10,1%
De uitgaven binnen de kinderopvang nemen toe doordat het aantal kinderen met kinderopvangtoeslag fors is toegenomen."

0
18 broodjepoep

we hebben nu al geen koopkracht we hebben het minst vrij te besteden.

2
19 Gratiebarmhart

@19 Het minst van wie?

8
20 Smite Gait

@17 wat fijn voor jouw dat je die zwakke bejaarden de schuld kan geven,
lekker laf de zwakkere heerlijk de hoek in schop

naar mens je bent nog lelijker dan de mensen die je verwijt maakt

4
21 Gratiebarmhart

@17 Dan was het probleem er niet geweest slimmerik.

2
22 MARCUSAURELIUS

Eens knapt die ballon, je kan niet steeds maar blijven groeien en eens komt er een reset.

1
23 nog een keer

DOORgroeien? Hoe bedoel je? Het krimpt al jaren, je moet niet afgaan op die leugens met prinsjesdag.

Daarnaast is het niet alweer de vergrijzing en dus de schuld van de autochtonen, het komt door ten eerste, immigranten die honderden miljoenen per jaar kosten, CO2-nonsense en van het gas af moeten die de schatkist inkomsten scheelt en de lobby, namens vooral Goldman Sachs, die ons qua inkomen EN bezit loopt "af te romen", om met Bakellende te spreken, tot op het bot.

2
24 Wendel

@7 : Dat is waarom Rutte heeft gesteld dat de overheid geen zorgplicht meer heeft naar ons toe. "Zelfredzaamheid" is een ander woord voor "als je het niet redt, krepeer je maar".

2
25 Wendel

Belachelijk. Wat denken we van mogelijke besparingen?

Stop ImmigratieStuur alle immigranten die een uitkering ontvangen terug naar eigen land ( en dan onze uitkering stop zetten)
Sluit de grenzen
Stop de idiote klimaatplannen
Stop OSW
Reduceer drastisch de bijdragen aan EU
Geschatte besparingen: ruim 1000 miljard. Daar is heel wat zorg voor in te kopen.
Vergrijzing: is dat ook een woord bedacht om de samenleving INCLUSIEF te maken of juist om ouderen buiten spel te zetten? Ik vrees dat laatste.

3
26 PFL

@26
Men is denk ik vooral uit op de goed gevulde kassen van de pensioenfondsen, daar moeten straks die gelukszoekers uit worden betaald.

3
27 MARCUSAURELIUS

@27 . We laten ons belazeren en bestelen door onze eigen overheid. Heel triest.

2
28 PFL

De onderkant van de samenleving is al "uitgeknepen", de bovenkant zal het niet toelaten.
Ik ben echt benieuwd hoe de politiek dit gaat fiksen.
Of zou het meer een berichtje zijn van: Mocht je denken dat er minder belastingdruk komt, vergeet het maar.

0
29 KingOfSorrow

@21
Gaan we schelden?
Ik geef niemand de schuld dit in tegenstelling tot wat jij doet, vraag jezelf liever af wie er hier een naar mens is.
Tip, gebruik bij het beantwoorden van deze vraag de spiegel.

5
30 PuurHagelslag

De ouderen zijn weer de schuld, maar al dat volk dat hier per dag/week/maand jaar in jaar uit aankomt??? moet allemaal gevoed worden, betaald worden en steekt geen hand uit… Doe de deur op slot en maak korte metten met degenen die hier niet HOEVEN te zijn als marrokanen, turken, hongaren, polen en noem maar op... dan wordt alles weer normaal

1
31 starboy2500

@11

Volgens mij is het extreem rechtse streven van almaar groeiende economie de reden waardoor ,volgens hun gedachtegoed, import de vergrijzing moet tegen gaan.

Maar ja, het is zo gemakkelijk om je voor het karretje te laten spannen.

0
32 garriet

Vergrijzing heeft als gevolg bevolkings afname. Er zijn nu al meer ouderen dan jongeren, er komen er meer bij. Intussen overlijden daar ook aanzienlijk veel van. Daar tegenover staan amper geboortes. Dus neemt de bevolking af.

1
33 Ziggofan

Welja schuif het maar af op onze ouderen terwijl er veel te veel geld gaat naar getinte agressieve mes stekend tuig die hier gratis de boel komen verzieken.
Ik hoorde zonet bij het nieuws dat er weer een aantal (16 dacht ik) IS vrouwen ons land zijn binnengekomen. BIZAR gewoon

0
34 Interessant

Zolang er wekelijks nog 700 gelukzoekers binnen komen.
Heeft niets met de vergrijzing te maken.
Die gasten kosten miljarden dat ze hier zijn.
Maar dat mag niet gezegd worden.
Daar moeten de oudjes voor inleveren en krijgen ze er niets bij.
Moet ergens vandaan komen.

1
35 annie

@1 Nog een reden is, dat de uitgestelde beslissingen van de kabinetten Rutte hun rotte vruchten beginnen af te werpen, tot ver in de 20er jaren. In 2030 zullen de duurste gepensioneerde verdwenen zijn. Het CPB mag ook wel eens doorgelicht worden met hun berichtgeving die alleen op statistieken beoordeeld worden om de regering te aaien.

0
36 Verwonderd

Hahahaha de "vergrijzing" ging met 15 jaar werken en zorgden er toen massaal voor dat de ouderen van hun AOW konden genieten, de nietsnutten van tegenwoordig studeren tot 28 jaar gaan vervolgens een jaar of langer op wereldreis/sabbatical en gaan ergens rond hun 30e werken en hebben dan de gotspe om te klagen over het verminderde pensioen wat opgebouwd wordt en leggen de schuld daarvan bij de babyboomers. Brrrrrrrrrrrrr

1
37 nostradamus666

@33 Afgelopen jaar viel dat nog mee. Er waren toen meer geboortes dan sterfgevallen. De reden daarvoor is dat men langer leeft. Uiteindelijk gaat de vergrijzing het wel winnen.

1
38 Myth63

@38 Hahaha minner, u 'gelooft' niet in feiten?

0
39 Myth63

@38

0
40 Myth63

@38 Natuurlijk aanwas in 2018, was ongeveer 15000. Er werden dus 15000 meer kinderen geboren dan er mensen overleden, in 2017 was dat getal nog hoger.
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/01/voor-derde-jaar-op-rij-100-duizend-inwoners-erbij

0
41 Myth63

Tuurlijk komt dat door de vergrijzing. Hoe makkelijk. Negeer de milieu kosten, vergeet de immigratie kosten, vergeet dat Shell en andere grote bedrijven GEEN belasting betalen ect ect.

Nee gooi alles lekker op de mensen dienst land hebben opgebouwd

1
42 Tyler

@42 Wie heeft het over schuld. Het is gewoon een feit dat een vergrijzende samenleving minder of geen groei kent. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn als je je er op voorbereid. Japan is een goed voorbeeld.

0
43 Myth63

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

6 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

6 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

7 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

7 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Joker Sex VideoCousin Sister PornPorn Star AngelinaDouble Dick Training Her PussyBeach Of NakedCandid UpshortsNaked Vietnamese WomenPorn FuryErika Elainiak NudeKatrena XxxHot Bhabhi And DevarTeens Natural Big TitsEorthotsScan.hantaiWww.pornographique .comXxx Sex BfNew Latest Porn VideosStephjcLong CockAnal GaloreElena Satine NudeRyle 34Porn Dance VideoXxx Chat OnlineHodv-21782SexymoaningGirlsdoporn 1080Sites Like Soap2dayAlohatube.xomAduultworkNudebrunette7of9Hyper FutanariHot HunksOrol PornLagaslasChanging Room MasturbateFairy HentiaChaturbsyeVoyeur Hous3Lauren Phillips GangbangXmartQizzRedvoidcgiScarlitt ScandalAdult Web Series SexShort Haired PornFat Porn Ebony2018 Ka BfEnglish Chudachudi BoiLiz Jordan GangbangDeepthroat Gagging6annonczSite De AcompanhatesWomen Nudists PicsNackedwomenGay Anime SexualLive Porn Video HdIndian Xx Sexy VideoMost PronDicked DeepBlack Eroticism5kpornCadey MurcaryPonrnJapani Porn StarsWww Kannada Sex Stories ComXxxmalayalamvideoMilf BikinniFirst Time Sex Porn VideoNude Sex AuntyTeenage FacefuckAnimepornsitesGirlswithmucleJulia Burch NudesSavita Bhabhi Blue FilmPorn Stars In RussiaBf Dekhte Chai BfLisa Ann Hot MomTiktok PornstartsHentais Em HdMega Man PornVideo Choda偷拍 自拍쏘걸Pron JapaniseTits Big HugeAdult Phone GamesCory Chase Full VideoHot Girls KissingRoja Sex Videos DownloadLayla Jenner Porn PicsAdelina_diIndian RimjobXxx RafNatalia Queen DickdrainersMisty Stone LesbianMilly D'abbraccioBig Titty HispanicX. N. X. XHenati BondageJogo De SexosFata Modelsفيلم سكس زهرا امير ابراهيميHannah Owo FuckCorinna Kopf Onlyfans NudesHot Indian SeductionGushing PussyCeleberty Nude FakesGlory Hole CreamXbreeApocalypse X MovieAnime Gril PornWife In Adult TheaterXnxxcom ThaiKatiana Kay NakedXxx Local BfRoadside PornKate Sharma BoobsFuete SexualFree.massage PornCock HunterHijastra XxxHanes PantyhoseBrazzerssmomNude Jana DefiBhabhi Ki Chudai Hindi VideoClit PlayReshma Nude SexCute Anime XxxGirlfreinds FilmsPorn IcomGetinthecar NudeSkyelikesitroughKoriansexBlue Open SexyAlyssia Vera GloryholeswallowHuge Boobs PornhubNaked Fran DrescherForhertuneBig Boobs Nude VideosIndian Bhabhi Hot WebseriesCute VaginaSavita Bhabhi ComicRedhead Porn VideosTamil PukuBrat PerversionRap And PornJeny Smith BlowjobRedgifts