door Hadito in Binnenland  ·  196 Reacties

  • 4
  • 1266x gelezen
Reageer met een Emoji
4
10
5
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Leeft die vrouw nog?

151 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@147 . ja, wij van Nederland hebben het wel gehad met die onvolwassen huilebalken van Kopz.

Maar ik vrees dat die Ghanees dóór blijft gaan met het slopen van de paar tradities en rituelen en bindingselementen die Nederlanders nog over hebben. We hebben van die man en zijn padvinders nog nooit een verklaring in de trant van "Ik hou van Holland" gehoord.

KOPZ blijkt ook een onderdeel van een groter organisatie die plaatjes van zwarte mensen van verpakkingen gaat losknippen, volgens Hollander1987.

152 verwijderd924924212

@152 Onder leiding van Asscher en D66, deze (s)linkse politiek is bezig met het van binnenuit kapot maken van de Nederlandse cultuur.
Zeker Asscher is hiermee ver buiten zijn politieke boekje gegaan.

4
153 Rapunzel

Het merendeel van Nederland wil zwarte piet, en het wordt tijd dat Zwarte piet op de lijst , Nederlands cultureel erfgoed komt.

4
154 Rapunzel

Wat ik ook niet begrijp is dat Asscher en D66 aansturen op een escalatie op intochten, in samenwerking met burgemeesters, Kopzp is maar een heel klein clubje maar wordt met gesubsidieerde bussen naar locaties gereden, de Groningse en de demonstranten in b.v Eindhoven komen uit Amsterdam.
Het is bewust aansturen op escalatie, met als doel zwarte piet verbieden.

4
155 Rapunzel

Enige nuancering is hier echter wel op z'n plaats. Zo ben ikzelf als volwassene nog nooit voor ZP uitgemaakt. Voor zwarte kindjes zijn dit wel pijnlijke confrontaties. Zij moeten dus worden gevrijwaard van ZP. Daarom hulde aan KOZP.

5
156 Black65

@156

Onze tweeling dochtertjes van 4 (lichte huidskleur maar halfbloedjes) wilden aangelopen vrijdag hun zwarte pieten pakjes aan naar school, want juffrouw scheen een dag ervoor gezegd te hebben dat er een sinterklaasfeest was.

(Zelf was ik aan het werk anders had ik wel gezegd dat dat niet kon omdat sinterklaas nog niet in het land was)

Mijn vrouw begreep dat zélf nog niet zo goed (niet opgegroeid met sinterklaas) en trok ze hun zwarte pieten pakjes aan.

Eenmaal aangekomen op school werden ze finaal door de hele klas uitgelachen en riepen de kinderen: "hahahahaha!!! Zwarte Piet"

Natuurlijk vonden onze jonge dames dit niet leuk... maar of nu zwarte piet afgeschaft moet worden van ze? Ze waren weer in opperbeste stemming afgelopen zaterdag bij de intocht.

3
157 Congo

De Zwarte Piet-haters en anti-racisten kunnen beter gaan kijken naar Libië dat zogenaamd door de NATO is bevrijd maar waar je nu negers uit Centraal Afrika als slaaf kan kopen op de markt....!

3
158 CoolMemories

Quote mevr. Havertong: "Sinterklaas is nog niet in het land, of zwarte kinderen en grote mensen worden voor Zwarte Piet uitgescholden”

Het probleem ligt niet bij zwarte piet, het ligt bij de racistische opvoeding die ouders hun kinderen meegeven.
Kinderen zijn van nature soms gemeen, maar niet racistisch, dat wordt hen aangeleerd.

2
159 Snuggles

@72 Je houdt nogal van in meervoud spreken geloof ik.

O is de anti piet beweging 1 persoon?? ik dacht dat het bestond uit meerdere clubjes.
KOZP/Grauwe Eeuw/Antifa/ en dan vergeet ik vast nog een paar, en niet te vergeten de linkse meelopers! Daar heb ik dit soort geluiden meermalen gehoord, deze mijnheer is slechts een voorbeeld wat jij niet wil zien!
Tot dat het voor elkaar is natuurlijk, en het hele sinterklaasfeest is afgeschaft!

6
160 Fleudemeu

@58 Nee?


Er is heel wat voor te zeggen om Sinterklaas te verbieden, net als het afsteken van vuurwerk op Oudejaarsavond. Beide feesten zijn tradities die zichzelf hebben overleefd.
Ze leiden tot steeds meer polarisatie tussen voor- en tegenstanders. En daardoor is weer meer inzet van politie en hulpdiensten nodig. De staat verdient nog aan Sinterklaas. De 1,2 miljard euro extra omzet levert 250 miljoen euro aan btw op, maar die gaat deels verloren — misschien nog niet zozeer aan politie-inzet dan wel aan de tijd die de autoriteiten kwijt zijn aan het debat over de kleur van de Pieten.

5
161 Fleudemeu

Racisme gewoon vele malen harder bestraffen. Verhoog de straffen met een factor 10.

6
162 Smite Gait

@50 Naar de bekende weg vragen?

6
163 Fleudemeu

@46 Inderdaad, maar zeg daar niets van want dan krijg je ze allemaal over je heen.

Ik vond ook dat incident met die voetballer erg , die hooligans zijn volgens mij ook vreselijk volk waar je dit van kan verwachten. Ik begrijp ook niet dat de ergste met dit soort fratsen geen levenslang stadion verbod krijgen.
Ik kom uit een familie van voetballers/liefhebbers, en ze zijn er allemaal behoorlijk boos over en zeggen ze hadden de hele wedstrijd moeten staken.
Racisme hoort niet, naar wie het ook is en van welke kant het ook komt. En het is zeker geen alleenrecht van een bepaalde groep.

6
164 Fleudemeu

Racisme negeren is ook een optie, door er telkens over te praten plaats je kleurlingen telkens weer terug in het porselein kastje dat het allemaal zo zielig is waardoor het racisme juist meer aanjaagt omdat de blanke toch o zo slecht zijn.

Morgan Freeman
Maar hoe maken we dan een einde aan racisme?', vroeg Wallace. Freeman: 'Stop talking about it.' Hij wilde geen zwarte man meer worden genoemd en dan noemde hij Wallace ook geen witte man meer. Probleem opgelost.

2
165 Vrijbuitertje

En nu huilie doen. Eerst op grote schaal racisme creëren en uitlokken d.m.v. haatcampagnes tegen de Nederlanders (ZP, standbeelden, dropjes straatnamen) en dan zogenaamd verbolgen reageren en schande roepen als dat (voorspelde) racisme zich aandient. Ga maar lekker bij Klaver, Sylvana of Jerry Afriyie klagen want dat zijn ophitsers en de ideologische daders achter dit racisme.

1
166 Reconquista

@165

"Morgan Freeman
Maar hoe maken we dan een einde aan racisme?', vroeg Wallace. Freeman: 'Stop talking about it.' Hij wilde geen zwarte man meer worden genoemd en dan noemde hij Wallace ook geen witte man meer. Probleem opgelost."

Dus zwarte piet dan ook geen zwarte piet meer noemen maar gewoon piet. Probleem opgelost volgens uw eigen woorden.

5
167 Kopkaas

@167 Het zijn niet mijn woorden, maar zwarte Piet is een persoon die zwart geschminkt is. Ieder kleur mens kan zwarte Piet spelen. Wat is het probleem met een leuk vrolijk zwart geschminkte kindervriend?

1
168 Vrijbuitertje

@168

"Wat is het probleem met een leuk vrolijk zwart geschminkte kindervriend?"

Dat het voor sommige mensen bepaalde associaties oproept, maar die discussie ga ik niet met u aan als u het niet erg vindt question

U geeft zojuist zelf een oplossing. Geen kleur meer benoemen. Dus dan zou je niet meer over zwarte piet moeten spreken, maar gewoon over piet. Dat zegt u zojuist zelf.

4
169 Kopkaas

@169 Maar dan is het geen Zwarte Piet meer...

0
170 RobP

@170

Klopt helemaal. Zoals @165 in zijn laatste zin al zei: "Probleem opgelost."

1
171 Kopkaas

Ik denk dat het de mensen mateloos irriteert dat de protesten tegen zwarte piet meest door mensen die hier niet zijn geboren komen, was het uit de Nederlandse samenleving zelf gekomen dat er meer draagvlak voor was geweest.

1
172 hendrika

@172

Dat lijkt me eerlijk gezegd een open deur. De situatie (be)treft ook met name mensen die hier van oorsprong niet zijn geboren.

Dat doet aan de kwestie zelf verder niks af.

Hoewel ik zelf Zwarte Piet niet als racistisch heb ervaren, kan ik de associatie bij sommige mensen best wel begrijpen. Slaven werden vroeger per stoomboot vervoerd en de haven binnen gebracht als eigendom van een blanke leider. Ik heb wel eens filmfragmenten daarvan gezien en tja ... toen ik dat zag kon ik toch niet ontkennen dat er enige gelijkenis is met ons Sinterklaasfeest.

http://www.suriname.nu/0933/0304/304a/k20abs.jpg

Hoewel ik absoluut niet geloof dat het in de aard een racistisch feest is, snap ik wel dat het bepaalde associaties kan oproepen en dat er daarnaast ook kinderen zijn die voor Zwarte Piet worden uitgemaakt. Gebeurt niet? Nou, kijk alleen maar naar die voetballer een paar dagen geleden. Dat zegt alles.

Laten we gewoon de angel eruit trekken. Hop, gewoon roetveegpieten, eventueel met wat extra kleurtjes erbij, en klaar. Is dat nu zo moeilijk? En stap 2 die daarna volgt ... laten we elkaar aanspreken op gedrag in plaats van kleur. Laten we ervoor zorgen dat racisme geen kans meer krijgt en dat spreekkoren zoals in Den Bosch keihard worden bestraft. Het moet nu echt een keer ophouden.

3
173 Kopkaas

@1 kansloze opmerkking, man....

4
174 Augurkje25

** gebruiker verwijderd **

Wat is er zo erg, zo kwetsend, zo buitensluitend aan om voor Zwarte Piet aangezien te worden? Hoe erg is dat nou eigenlijk?

175 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@169 . welke zijn dat dan, die asocialities, welk verband leggen zwarte mensen dan als ze met Zwart Piet worden aangesproken?

-- Dat het voor sommige mensen bepaalde associaties oproept --

En wie zijn die 'sommige mensen'?

176 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@159 . Racisme aanleren? Hoe doen die ouders dat dan, wat zeggen die vader en/of moeder dan als het om Zwarte Piet gaat?

177 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Gerda is gewoon een oude vrouw. Hier nog zo'n prutverhaal. Hou je goed vast:

Gekwetst
Beledigd
Racisme
Niet serieus genomen enzovoort.

Die mensen zijn dan lid van Nederland waarin je weerbaar moet zijn.

Als iedere jood die voor jood wordt uitgemaakt net zoveel aandacht kreeg als ons Gekwetst Zwartdeel dan had de NOS nog jaren werk. Om het over nageroepen en uitgejouwde Homolanders maar niet te hebben.

HIer, een huilverhaal:

== Inmiddels is ze op het punt gekomen dat ze zich wel uitspreekt tegen zulke opmerkingen. "Dan reageren mensen verontwaardigd 'dat het maar een grapje is', maar ik heb door zulke opmerkingen het gevoel dat ze mij niet als een gelijkwaardige zien. Het zijn geen grapjes, het is racisme." ==

https://nos.nl/artikel/2311146-hey-zwarte-piet-of-waar-is-je-pietenpak-zo-kwetsend-zijn-die-grapjes.html

178 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@172 . Mee eens, ik dacht dat gisterenavond ook. Als een Surinamer zou zeggen, ga weg met je Piet dan is dat makkelijker te aanvaarden. Want dat die mensen hier wonen, dat is onze eigen schuld.

Die Ghanees, die Jerrycan kan naar Ghana terug, wij zijn daar nooit geweest.

179 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@165 . Mee eens, mooi geschreven. Mag ik er wat van mezelf aan toevoegen?

Ik las het boek "The Walls of Jericho", Rudolph Fisher, Afro-amerikaans schrijver.

De scene: een blanke man woont in een overwegend zwarte wijk (stad, Ameriks, veel zwarte bewoners). De blanke man heeft een buurman, die is zwart. Hun gesprekken lopen steeds uit op praten over huidskleur, racisme, de verschillen, de geschiedenis.

Op een bepaald moment vraagt die blanke man: "Wat moeten we doen om het niet steeds over huidskleur en vooroordelen te hebben?" waarop de zwarte man zegt: "Laten we jouw tafel eens samen repareren".

https://en.wikipedia.org/wiki/Rudolph_Fisher

180 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@173 . Ik zie het anders, als wij zouden doen wat jij in je laatste alinea voorstelt dan zwichten we. Dan zwichten wij voor de chantage, de dreiging, het intimideren en het afzijken van Nederlanders door die neo-fascisten van Kopz!

Want zij stoppen niet als wij Zwarte Piet, ónze Piet opgeven. Dan gaan ze door, dat zit in de dynamiek van dit soort protestbewegingen. Geef je ze hun zin, doe je wat ze zeggen dan gaan ze door.

Want wie een hond wil slaan, vindt altijd wel een stok.

181 verwijderd924924212
182 Otasanek

** gebruiker verwijderd **

@182 . Je hebt gelijk, ik keek het na, ik ga straks een poosje in de hoek staan en schrijf honderd keer: "Niet uit je nek lullen".

Hier in het Nederlands:

== Slavenhandel
In de tweede helft van de 17e eeuw verschuift de aandacht van goud naar de slavenhandel. De Ghanese kust werd een logistiek centrum van een ingrijpende periode in de geschiedenis:

In 1872 verkopen de Nederlanders hun handelsbelangen, waaronder Fort Elmina, aan de Britten.

Zij benoemen in 1874 een kuststrook van het huidige Ghana tot de kroonkolonie Gold Coast (Britse Goudkust) en trekken ten strijde tegen het koninkrijk Ashanti in het binnenland (de voormalige handelspartner van Nederland).

In 1901 zijn de Ashantis definitief verslagen en worden de grenzen van de kroonkolonie opgerekt tot de in 1898 tussen Engeland en Frankrijk overeengekomen huidige west- en noordgrenzen. In 1919 ontstaat de oostgrens als in de afwikkeling van de Eerste Wereldoorlog Duits Togoland wordt gesplitst en het westelijk deel van deze buurkolonie als Brits Togoland verdergaat. ==

183 verwijderd924924212
184 Otasanek

Het nadeel van dit bericht is het generaliseren.

Een stel onverlaten bij een voetbalwedstrijd (vaak al niet de slimsten) gaan los en dan is HEEL Nederland zo.

Dankjewel voor het generaliseren, men wordt bedankt!

0
185 garriet

@173 Er is altijd wel iemand die zich ergens door gekwetst voelt.

0
186 RobP

Ook niet in donker suriname, waar de onderlinge discriminatie ook redeoijk bizar is.

0
187 caso

Als blanke Nederlander wordt ik ook van alles genoemd door getinte personen. Maar daar maak ik geen drama van en fiets gewoon door!

Je gekwetst voelen is een keuze!!

1
188 upanddown

@133 Het lijkt er op dat hier behoorlijk gestuurd wordt.

Daarom zijn dat soort peilingen ook niet betrouwbaar!
Zeggen dus niets.

5
189 Fleudemeu

@176

"En wie zijn die 'sommige mensen'? "

Nou, je hebt het nieuws toch wel gevolgd? O.a. mensen die zich verenigd hebben in KOZP, maar als je wat actualiteit volgt, dan blijken veel meer donkere mensen (en met name hun kinderen) last ervan te hebben.

0
190 Kopkaas

@181

"... dan zwichten we."

Er valt helemaal niks te zwichten. Gewoon een kwestie van rekening met elkaar houden zodat het voor iedereen een leuk feestje is.

2
191 Kopkaas

** gebruiker verwijderd **

@191 Rekening met elkaar houden is niet hetzelfde als zwichten. Waarom houdt KOPZ geen rekening met mensen die Zwarte Piet willen behouden? En waarom moet een feest voor iedereen leuk zijn?

Turken hebben een trouwfeest en dat feest was ook niet voor iedereen leuk.

192 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@190 . Wordt dat die mensen niet aangepraat, al die kulverhalen over Black Face, de verzonnen slavernijverbanden met Zwarte Piet?

En nogmaals, als je onder druk, dreiging, morele chantage toegeeft aan de bedreigers, dan zwicht je, dan verlies je.

193 verwijderd924924212

@193

Zucht ... zoals ik al zei valt er niks te zwichten. Kijk zelf naar de beelden, doe een beetje research. En dan zul je zien dat de intocht van Sinterklaas inderdaad veel lijkt op de intocht van een slavenschip. En ben je bereid wat beter te luisteren, dan zul je ook horen dat donkere kinderen er last van hebben.

Dat heeft met alle respect niks te maken met "druk, dreiging, morele chantage" maar gewoon met feiten. En de ene persoon zal er meer of minder last van hebben dan de ander.

"En waarom moet een feest voor iedereen leuk zijn?"

Omdat het in dit geval een feest is voor ALLE kinderen. En daarbij moet het niet uitmaken of je een blank kindje of een kindje met een kleurtje bent. Het moet voor IEDEREEN leuk zijn.

3
194 Kopkaas

** gebruiker verwijderd **

@94 Je slaat door met je slavenschip. Niemand weet hoe zo'n boot indertijd een haven binnenliep. Daar zijn geen foto's van.

Voor Sint Nicolaas en Zwarte Piet zijn alle kinderen gelijk. Als ouders hun kinderen voorlichten dat Zwarte Piet allang geen roe meer heeft en ook geen zak waar stoute kinderen ingingen dan hoeft geen kind meer bang te zijn. Zeker als ze uitleggen dat sinterklaas en Piet cadeautjes komen brengen.

Wat jij blijkbaar over het hoofd ziet is dat Kopz dóór zullen gaan met het opsporen van andere zogenaamde misstanden. Kopz krijgt de trekken van een terreurbeweging, geen aanhang, wel dreigen en intimideren.

Nu is het nog door middel van morele chantage en verkapt racisme (blanken houden van Zwarte Piet), straks vinden ze weer wat. Zeker gelet op hun nauwe banden met die andere terreurbeweging in aanbouw, De Groene Erwt.

195 verwijderd924924212

* Verwijderd door de redactie *

196 Cube crusher

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@69Welk telefoongesprek ?...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@36"We must solve these challenges before we sent people through this region of space"En in 1969 deden ze het simpelweg met een rollet...

5 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@67 Ben je nog aan het nadenken over dat telefoongesprek?...

6 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Vageali6888
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@34Wat je er ook van zegt , Nasa legt duidelijk uit dat er een groot verschil is met een baan om de aarde en daarbuiten."we have to pas...

7 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@67 Daar gaan weer wat van je centen. https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1781355358524522508...

12 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@64"The real issue is not whether, but how to destabilizeCreative destruction is our middle name, both within our society and abroad. We...

24 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@61Maar drinkwateraanvoer al jaren voor 2022 onklaar maken en bombarderen is geen probleem toch?...

27 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

ongelovenloos
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Kijk dit is Spekman.https://twitter.com/hansspeknan/status/447707045522071552...

28 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Nederland trekt ruim 200 miljoen euro uit voor luchtverdediging Oekraïne

Laat de Oekraïne het lekker zelf oplossen .Wat moeten ze met nog meer geld bovenop de miljarden die ze al gekregen hebben.Wat is daar eigen...

35 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@114 Goh, is het al weer zó laat? 🥱...

35 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Hot And Sexy Nude WomenEmily Willis Just This One Time Porn VideoPornos GraAvneet Kaur HotPorn Hd DesiDesi Breast SuckingWhite BoxxxCelebrity Pics PornPornos PelículaAgregador PornoMhaporn ComicsMan Aur Bete Ka Bf VideoHenti Star WarsVeronica Vansing NudeSex Download Sex DownloadIndian Girl Hard FuckBest Porn Of The YearHindi Chudai Kahani AudioVery Very Sexy Porn VideoBig Public TitsAyrana AdinDaughter Mom Dad PornMilking Table CompilationVanessablue PornSkip The Games VtCvhaturbateTravesti Com Mulher PornoFamily PieTelugu Xxx HdStromy Daniels XvideoBrazzers Pron ComMma NudesHappy Ending PornhubJob Interview BlowjobXxx In EsclatorAnal Fisting EbonyActresssexSitz De CulLesbianporn SiteSexxx GifPor.hubSexy Nanga PhotoBangli Sex ComReagan Foxx ThreesomeAbella Danger Onlyfans LeakPale Big TittiesBig Cutie ChloeRose Leslie SexyRealifecam ToSexxx In SleepMatyre CreampieBailey Bass NudeFunny SexBoss Sex ComLexxi LondonPirujaTamilsexsEnormous Saggy TitsAmma XnxxWatch Sex VideosPakistani Desi XxxYoga Xxx Sex VideoDakota James TvLacy Kay SummersKik SextinfBog Tits SoloFemale Sex VideoHot Movies Hd InDanny Steele PornXxx Massge VideoHidden Cam MasturbatPornô Real BrasilFutanari MilkingCumload XxxBoy And Boy Sex MovieHaitoku No KyoukaiBig Boobs SukingJennifer Lawrence SexBondagueBrazzers House 4: EpisodeLeah Gotti AgeIjenzLarge Porn ComSausage Party OrgyListcrawler .comFree Porn PinkyFull Story Porn MoviePorn Mexico XxxNaked PussiesBhai Bahan RomanceManwa PornInfluenc3rs Gone WildGay Snap RedditStepmother Frie.dsPorn Of HindiBest Only Fans LeakedSweetsexPornographie NuAfrobull PornNia Jax Xxx ContentXtremetoonsMallu HardcoreAloha Tube PornBbw XvideoAfrica Porn BbwCrystal Lust NudesSxx VideoKinnar NudeBollywood Hot AssetsKylie Shay NudeMrsmilphord OnlyfansBukakerM.xvideosMandy Waters XxxSex Movie DesiMom's Birthday PornPorn Hd KoreaWeb Cam SitesNaked Brooke ShieldsMenareslavesEllana Bryan NudeNude Anna NicoleNsfw247toDesi Penis ImageDani Daniels PornhubForeign Women Sex VideoXxx Hot BangaliBest Movie PornosSex Rencontre18year Old Porn StarsThoda Sex VideoNaruto Tenten PornLesbian Moaning PornPronstatsAsian Porn With Big BoobsHairy Granny FanniesCarisha FemjoyLiam CyberNepali Sex PhotoFc2ppv 3623053Celebrity Up SkirtIndain Women NudeNudist OrgyStepsister Stepbrother PornBig Boobs Aunty Sex VideosBlue Video HdBest Porn GifsLexingston SteelPelículas Pornográficas DeJav Torrent