DE WERELD NU

Turkije als kampioen van de islam in Europa?

Asielmigranten, apenpokken, racist, Naar een revolutie, Wachtlijst voor verlof?, Stikstofbeleid,boerenprotesten,Pakistan, ,Bankiers, Inflatie, linkse paranoia, Corona, Racisme, Islam, Twitter, Energielabel, Zwarte Piet, Qatar, Asielmigratie, Excuses, Slavernij, Aan het gas, Armoedegrens, Viagra, Schieten, Lintjes, Songfestival, Fiets, Ontstopt, Loeren, woke, Paupers, Onder gelijken

Turkije poogt zich steeds meer op te werpen als de verdediger van Europese moslims, en doet dat vrij agressief.

De Noorse regering werd deze week lastig gevallen me een officieel protest omdat een Noorse actiegroep twee Korans had ‘ontheiligd’, aldus de partijkrant van de Turkse AKP.

Als u nu vraagt wat de Turkse regering daarmee in godsnaam te maken heeft, dan heeft u een fijn gevoel voor de pretenties van Erdogan cs.

Turkey on Monday “strongly condemned” a Norwegian far-right group’s desecration of the holy Quran in the largely Muslim-populated area of Kristiansand.

Dat Kristiansand overwegend door moslims werd bewoond was voor mij nieuw – je krijgt het gevoel dat andere mensen niet meetellen in zaken als deze, en dat die Noren vooral niet moeten denken dat ze in hun eigen land mogen doen wat ze willen.

De boeken eindigden in de vuilnisbak, en de Noorse politie heeft daarop vijf mensen gearresteerd. Dat er iemand gek geworden is spreekt voor zich. Het werd erger:

In a written statement, the Turkish Foreign Ministry called on Norwegian authorities to stop anti-Muslim and xenophobic attacks, adding that Turkey is “expecting those responsible to be brought to justice as soon as possible.”

Aa grote woorden geen gebrek:

“We are deeply concerned about the rise of discrimination against Muslims and Islamophobia and the increasing mosque attacks in Western European countries. The fact that anti-Islam attacks and xenophobia are becoming ever more alarming has become an issue that needs to be resolved immediately,” the ministry said.
“Such attacks not only target Muslims but also pose a threat to all humanity,” it added.

De mensheid wordt volgens de Turke reegring bedreigd als enige Noorse heethoofden twee Korans in de vuilnisbak gooien? Precies wat een verstandige regering met dat protest van Turkije zou doen. Lijkt mij. Maar zelfs dat was pas halverwege de opgeblazenheid van dit verhaal:

Turkey also recalled the U.N. resolution on combating terrorism and other acts of violence based on religion or belief to be adhered to by all members, stating that it will lead such international efforts.

Hierna werd het ridicule protest van Turkije ronduit bespottelijk:

In June, the far-right SION group insulted Muslims, saying that “Islam has no place in the country” and that the Quran should be destroyed en masse. Throwing the holy book on the ground, demonstrators protested against Islam, claiming it should be banned in Drammen.

Je gaat je afvragen wat er gebeuren zou als je in Nederland een Koran in het openbaar ritueel zou verbranden als een haattekst vol afgodentaal? Gezien de ruggengraat van onze politici ben ik daar niet erg gerust op, maar het is het overwegen waard het eens te testen. Ik kom er nog weleens op terug.

Voor nu zijn bananen belangrijker.

13 reacties

  1. Cylin schreef:

    Wat er gebeurt als je in Nederland een Koran in het openbaar ritueel zou verbranden?

    De paniek zou totaal en fataal zijn. En ik maak me meer zorgen om de reactie van onze eigen overheid, dan die van enkele mohammedanen.

    Ik kan me Fitna nog herinneren.

  2. Cool Pete schreef:

    De islamo-fascist en lid Moslim Broederschap Erdogan heeft er nooit een geheim van gemaakt, dat het hem om de – soennitische – islam gaat. Zoals in het Ottomaanse rijk;
    maar dan nu, inclusief Midden-Azie.

    Islam = jihad + sharia + wereld-kalifaat.

  3. carthago schreef:

    Ik snap die arrestatie wel want officieel mag je in Noorwegen geen brandhout in een kliko mieteren.

  4. Hannibal schreef:

    @carthago
    ROFL!!

  5. Neef Jansen schreef:

    Het grootste probleem is niet de islam maar de enorme islamknuffelarij en islambeschermerij en islamfaciliteerderij en islamimporteerderij. De islam is een destructieve sekte die ooit begonnen is als woestijnroversverdienmodel en die nu nog steeds de mensheid teistert omdat het zo enorm succesvol destructief en repressief en onderwerpend is. En nu na vele eeuwen van erin slagen dit monster buiten de deur te houden, zijn we totaal krankjorem, multiculti, relativistisch, cultuurrelativistisch, nihilistisch en weg-met-ons bezig deze ellende naar binnen te dragen als betreft het een culturele verrijking en grote bijdrage aan onze diversiteit. En dit importeren wordt hoofdzakelijk gedaan door mensen die verblind zijn van een diepe haat jegens de westerse cultuur en die vinden dat heel die westerse cultuur in een chaos moet worden gestort om op de puinhopen ervan alsnog een of andere blinkende heilstaat te vestigen. Het betreft een waan die een andere waan naar binnen paradeert, en dit in de veronderstelling dat daar iets goeds uitkomt. De werkelijkheid lijkt evenwel die van toenemende barbarij en moordlust en krankzinnigheid, van ISIS in de polder zeg maar, en van elke week onthoofdingen op het Scheveningse strand.

  6. Grapjas schreef:

    En ze blijven het zelf bewijzen-elke keer weer.
    De islam IS een ACHTERLIJKE ideologie- haar aanhangers nog minder dan dat.
    Grootste fout van onze voorouders- het toelaten van het gristendom, jodendom en islam.
    Alle 3 HOREN HIER NIET.
    Had in het Midden-Oosten gebleven met je monotheïstische haat-ideologieën.

  7. karton schreef:

    En dát achterlijke land + dito inwoners moet in de EU komen ? Ongelooflijk !!!!!! Flikker ze óns landje uit, die parasieten.

  8. Bennie schreef:

    Laten, die Turken eerst hun geroofde land aan de oorspronkelijke volken die er woonden, Koerden, Grieken, Armeniërs, Syriërs , terug geven.

  9. Cool Pete schreef:

    @Bennie : juist !. En ook: noordelijk Cyprus, plus economische zone op zee.

    @Neef Jansen : u geeft een volledig juiste analyse.
    Het is dus WEL de islam-leer.

  10. Atila Yavuz schreef:

    @Bokito.
    [ Je gaat je afvragen wat er gebeuren zou als je in Nederland een Koran in het openbaar ritueel zou verbranden … ]
    Provocerend, maar of het veel gaat uitmaken, waarschijnlijk niet, aangezien de bananen, om daar even bij te blijven nog steeds even krom gaan blijven.

    De provocateurs roepen een tegenreactie uit en zoeken het maar uit met alle sneue gevolgen van dien. De overheid zal voor correctie moeten zorgen en dat gebeurt pas als ze worden opgepakt, berecht en naar het gevang gaan.

    Indien een menigte een groep ongepast benaderd en beledigd passeren ze een grens, dezelfde grens als met de vrijheid van meningsuiting, waar ik overigens een voorstander van ben. Bij beledigen of kwetsen is een grens dat ongepast is om te overschrijden en dat dient gecorrigeerd te worden door de overheid, met gepaste wetgeving. Wat voor antisemitisme geldt zou ook andere groepen mogen en moeten gelden.

    Indien je perse wat wil verbranden, probeer eerst bakbananen uit zou ik je willen adviseren.

  11. reageerbuis schreef:

    Een koran komt er bij mij niet in. Dan hoef ik hem ook niet bij het vuilnis te gooien, waar hij thuishoort.

  12. Jantje schreef:

    En dat te bedenken dat er een Koran in de 2e kamer staat.
    Las iemand in die 2e kamer dat kreng nou maar eens.
    Maar dat is niet besteed aan de kamerleden.
    Die zijn alleen maar bezig met hun volgende carrièremove.

  13. Erik O. schreef:

    Beste neef Jansen, het vervelende is dat islamknuffelaars, islamfaciliteurs, islamimporteurs NIET in volkswijken wonen waar de moslim als jouw buurman wordt gedeponeerd, maar aan de grachtengordel, Wassenaar, Baarn, Laren, Blaricum of Bloemendaal waar zij zelf wonen en rijk zijn geworden van het uitbaten van goedkope, moslim arbeiders en tegelijkertijd de Nederlandse arbeider, die op de bank kwam te zitten, het schuldgevoel op wilden dringen dat de “gastarbeider” werd geïmporteerd omdat Nederlanders het zware en vieze werk niet wilden doen.
    Ja, het is onze eigen schuld, dikke bult.
    En dat is al vlak na WOII begonnen. Dure Nederlandse arbeiders werden aangemoedigd te emigreren, en dat met een land dat compleet weder opgebouwd moest worden, en tegelijkertijd begon men met het importeren van goedkope, eerst Italianen en Spanjaarden en later Marokkanen en Turken.
    Zo zijn de mensen, die jou nu veroordelen voor je anti islam sentiment, rijk zijn geworden .