door Havermout in Overig  ·  17 Reacties

  • 3
  • 412x gelezen
Reageer met een Emoji
5
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dw rwgwring zou eens geondig onderzoek moeten doen waar al het zorggeld blijft. Het is mn het systeem wat de zorg duur maakr, plus steeds meer mensen die netto niets in de zorgpot doen omdat het via belastinggeld wordt betaald.

2
1 shadowrunner101

Ja, buiten de eigen ouderen, komt er elk jaar een gemiddelde stad aan mensen bij die allemaal ofwel volwassen zijn (op een paar jongeren na) en zelfs vele ouderen tot bejaarde migranten aan toe. En die hebben niet meebetaald aan het systeem, maar eten allemaal uit dezelfde magere ruif.
Van de week nog in het nieuws hoevelen daarvan er (logisch) een beroep moeten doen op aanvulling van de AOW omdat ze niet 'lang genoeg een burger van Nederland' zijn geweest.
Maar goed, daar gaan we het natuurlijk niet over hebben. Ga gewoon door met elk jaar een stad erbij aan mensen die voor het over,over,overgrote deel niets maar dan ook niets toevoegen en het verd.mmen om zich überhaupt aan ons land en cultuur aan te passe. Nee, een grote eisende beledigde, en agressieve bek kan je krijgen. Soms gepaard gaande met wat spugen erbij. :X
(dat is de milde variant)

3
2 Bleke Betty

Overigens kost de vegroening ook het nodige. Alleen al de kinderopvang en de rugzak-budgetten, kinderbijslag, subsidies enz... enorm veel geld. Daarbij de onvoorstelbare vrag naar psychische en sociale hulpverlening, (je telt bijna niet mee als je kind geen hulp nodig heeft) al die medicijnen die al die 'gelabelde' kinderen krijgen.... ja, ook dat kost klauwen met geld. Ik zou het allemaal weleens in een duidelijk, transparant en eerlijk overzicht willen zine. (dus niet op een hoop onder allerlei vage benamingen en in groepen gepropt)

Begin maar met het afschaffen van die hele bureaucratische rompslomp en die, wat zijn het inmiddels? duizenden managers ed die hun zakken ermee vullen. En kap met die 2000 soorten polissen waar geen mens nog iets van begrijpt en wat bizar veel geld kost.

3
3 Bleke Betty
4 Gratiebarmhart

En berekent het CPB ook wat het toenemende aantal nepvluchtelingen die niet werken, gaan kosten aan levensonderhoud en zorgkosten ?

5
5 Marrie

Dat loopt dan zo richting verkiezingen en dus zal een d66 en groenlinks weer gaan pleiten voor een zelf gezochte deud via pillen of vanaf een bepaalde leeftijd geen dure operatie meer. Zorg duurder terwijl steeds meer ouderen gezond leven/zijn...verzekeraars die schatjehemeltje rijk worden zo rijk dat de premie jarenlang omlaag zou moeten.

1
6 Voorzittershamer

@4
Het is toch te schandalig voor woorden? De schandpaal voor die miskleunen. Ze verdienen rotte tomaten. "Graairupsjes nooit genoeg" Het zijn criminelen en pervers hebzuchtige graaiers, net als bank directeuren en managers. Als het fout gaat moet de burger ze op hun kosten uit de stront trekken maar hun enkels zijn nog niet droog, of ze beginnen alweer met graaien.
Ik walg van dat soort lui en vd politiek die dit mogelijk hebben gemaakt. question

3
7 Bleke Betty

@6
Dat was in Engeland ook zo (weet niet of dat nog zo is, maar dat zal wel) als je daar 65 werd kreeg je geen nierdialyse meer, dus je verjaardagskadootje was de doodstraf. question

3
8 Bleke Betty
9 Gratiebarmhart

De vergrijzing, daarmee wordt het weer lekker op de autochtonen geworpen, die dan vervolgens nog verder verpauperd gaan worden. De CO2-hoax, het doelgericht duurder maken van de vaste lasten door de regering, het ongelimiteerd importeren van grotendeels onbruikbare, aggressieve meevreters, zullen ze bedoelen, DIE slaan toe.

3
10 Wendel

Al die immigranten, die zijn toch bedoeld om de vergrijzing tegen te gaan? Nou, dat is gelukt, want onder de 18 zijn meer dan de helft etnisch allochtoon. DUS is de vergrijzing over en de "noodzaak" voor uitgerekend islamitische immigranten die ons haten en verachten, dus ook over.

Ze doen het al decennia, en de laatste jaren steeds sneller steeds meer, dat islamieten importeren.

Als het wel werkt, zou het nu wel genoeg moeten zijn. En als het niet werkt, is er ook geen reden om ermee door te gaan.

3
11 Wendel

https://www.nieuwskoerier.nl/news/564392-zorgkrant-2019-immigranten-hebben-hogere-zorgkosten-dan-autochtonen Hmm wat klopt er niet.
In ieder geval kijken de politici weer eens de koe in de kont. Werd vroeger al gespaard (pensioenfondsen en zo) om de vergrijzing op te vangen, nu is het geld verdampt in de EU pot

1
12 Merlinswit

Hoe kan de Regering verantwoordelijk zijn voor 60 tot 80 miljard aan zorgkosten ?
Terwijl de Regering geen rooie cent aan premie binnenkrijgt.

Heeft iemand enig idee.

De Ned. Volksverzekering voor een Verplichte ziektekosten verzekering is toch in 2006 overgedragen (met tientallen miljarden die nog in kas waren) --- aan het Kartel van private verzekeraars.
Die private verzekeraars innen ieder jaar 60 tot 80 miljard euro aan 17 miljoen Verplichte premie-afdrachten.

Wat betalen die verzekeraars van die premie-inkomsten ?
Als de Regering nog steeds 60 tot 80 miljard aan ziektekosten heeft.
Dit is toch gods-onmogelijk.
Worden die premie-inkomsten en premie-uitgaven gecontroleerd door een Register-accountant?

De Regering heeft alleen nog maar een toezichthoudende functie en de taak om wetten en regelgeving voor de volksgezondheid op te stellen en te handhaven.

Net als met de pensioenen - de sociale huurwoningen - of welke voormalige overheidstaken ---- heeft de Regering geen enkele zeggenschap meer.
De Ned. Regering heeft slechts nog de verplichting om van belastinggeld jaarlijks een voldoende bedrag over te maken naar de lagere overheden (gemeenten) voor de uitvoering van de voormalige Overheidstaken.

1
13 Jalinda

@13 “ Hoe kan de Regering verantwoordelijk zijn voor 60 tot 80 miljard aan zorgkosten ?
Terwijl de Regering geen rooie cent aan premie binnenkrijgt.”

Over je inkomen betaal je bijdrage zvw. Misschien niet over een uitkering, dat weet ik niet. De rest wordt betaalt uit belastingopbrengsten.

@1 Dat wordt onderzocht.
“ De toename van de zorgkosten is volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voor een derde deel te wijten aan de vergrijzing en de bevolkingsgroei. Van alle zorgsectoren stijgen de uitgaven aan de ouderenzorg het snelst: van 20 procent van de totale zorguitgaven in 2015, naar 25 procent in 2040. Dit is een absolute toename van 17 naar 43 miljard euro. Twee derde van de groei van de zorgkosten is toe te schrijven aan overige factoren zoals technologische vernieuwing. Dit omvat bijvoorbeeld nieuwe medicijnen en nieuwe apparatuur zoals operatierobots.”

https://www.zorgvisie.nl/rivm-zorgkosten-stijgen-naar-174-miljard-in-2040/

0
14 Mrs. K

@14 betaalD, natuurlijk.

0
15 Mrs. K

@14
Voor zover mij bekend -- is de Regering alleen nog verantwoordelijk voor de vereveningskosten.
En naar ik aanneem het instandhouden van de ziekenhuizen , waarschijnlijk het gedeeltelijk instandhouden omdat de ziekenhuizen ook zijn afgestoten , geprivatiseerd.

Maar als dat 60 tot 80 miljard de kosten voor de Overheid zijn.
Dan betekent dat -- dat hierbij ook nog een minimaal 60 miljard ziektekosten bijkomen die de verzekeraars uitgeven ?
Bij elkaar zo'n 120 tot 150 miljard euro ?

Dan moet Nederland wel een heel ziek land zijn waar geen gezond persoon meer rondloopt.

De kosten van de ouderenzorg stijgen het snelst ?
Van 20% in 2015 naar 25% in 2040.
Dat is in euro's ---- van 17 naar 43 miljard euro.
Hartstikke knap om nu al te weten wat de kosten over 20 jaar zijn.
Dat hadden ze 30 jaar geleden eens moeten berekenen --- hadden ze nu niet voor verrassingen gestaan.
Maar met een stijging van 25 miljard gaat men er klaarblijkelijk van uit dat er in de tussentijd niemand doodgaat.
Je zou toch denken dat er van de generatie die rond de 70 zit , er over 20 jaar al behoorlijk veel zullen zijn overleden.
Of gaat men er van uit dat die plekken over 20 jaar ruimschoots zullen worden opgevuld door alle volwassen migranten die nu met 100.000 per jaar worden binnengehaald ?
Is Rutte --- nu zijn eigen "volwassenen-boom" aan migranten aan het creëren.
Met tegen die tijd een stijging van enkele miljoenen migranten zal een stijging van 25 miljard vast niet genoeg zijn.

0
16 Jalinda

Allemaal de schuld van de privatisering. De SP heeft een doorberekend zorgplan die voorkomt dat de zorg voor de meeste mensen onbetaalbaar wordt en alleen de rijke elite nog de benodigde zorg krijgt. Klagen helpt niet Gooi het roer om en stem die partijen die echt voor het volk opkomt en die er voor zorgt dat de privatiseringen van de nutsbedrijven terug gedraaid wordt. Nuts bedrijven zonder een dure over head.

4
17 yanyans

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Reconquista
IS-woordvoerder roept tijdens toespraak op tot aanvallen tegen christenen en joden

De islam is een echte bedreiging voor de wereldvrede aan het worden. ...

1 minuut geleden geplaatst door Reconquista

LoydMorris
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Zouden Femke Bol, Jutta Leerdam, Puck Pieterse, Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Sifan Hassan, Ranomi Kromowidjojo, Inge de Bruin, Marianne T...

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@36 a) Ik heb het hier over de respectloze term "omgebouwde kerels". Je kunt ook prima je punt maken door het gewoon over transgenders te hebben...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Katja neemt het op voor Thijs Römer: "Heeft geen moord gepleegd"

Niemand heeft ook gezegd dat hij een moord heeft gepleegd maar zedendelicten met minderjarige meisjes is ook niet niks. ...

12 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Graaier1000
Gebiedsverbod Pegida-voorman in Arnhem teruggebracht naar drie weken

https://youtu.be/tRobB_cc2W0?si=MnRn4FpU8UeeU4Tp...

13 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@35 Jij wilt er nog een "grappige" term aan toevoegen, zie ik. 🥱...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

eh
Advance of Islamic State affiliates ‘could lay ground for new wave of terrorism’

Van vorige week:https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/one-year-islamic-state-worldwide-activity-map...

15 minuten geleden geplaatst door eh

Tussenderegels
Trump nu ook bijbelverkoper: ‘Make America pray again’

Hij bedoelt; "Make America pay again"....

16 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

eh
Advance of Islamic State affiliates ‘could lay ground for new wave of terrorism’

Zit Zie Hier bij ISIS?...

16 minuten geleden geplaatst door eh

NK. App
Monica Bellucci Porn VideosErkiss TvMomoka NishianaJapanese Porn SrarsBrooklyn SpringvalleySkylar Vox XxxPhilippines Sex VideoHindi Picture Sexy BlueSherlyn Chopra XnxxWww Inden XxAtkingdom ComRyan Keely FeetNakedpizzadeliverySomething UnlimitedTinaflixSexing With BoobsMilfcameltoeIndian Mms BfOld Women BlowjobsForcedtube PornCharurbate RecordingsStory Of CuckoldBig Milf TitsSeks MovieChudakkadJapanese TittyfuckRoma Army NudeNola CarolinaLena The Plug Bbc Full VideoHead JobSucking Boobs IndianNorth Indian PornRedhead HotwifeFilms X PornographiqueSex AmateursNastya Nass NudeMega Man PornXnxx AudioXxx Sex Video 2018Son Forced Step MomMalayalam Latest PornYoga Leggings PornLife Is Strange PornHanes PantyhoseMandingo With AsianTelugu Sex PictureDoing SexMidv420Bokep IndohImogen Lucie LeaksJapaneseteenpornSophia X VideosPorn CallegeMilfs 300Seman SwallowFatherdaughter PornVídeo De Pornografia De AnimeXxx Video Hd PlayThreesoneAmouranth ForumNoodle MagazinesAva Addams SquirtWwe Paige NakedTs Adriana RodriguesVrchat SexChanel PrestonBrooklyn Gray PornhubScissoring PronBest Twitter Porn AccountsSavage Grace 2007 Full MovieEva Green Nude SceneLesbian Yuri HentaiNuru Massage PornhubTg Tube ComWww X Video Com HdYumi Nu NudeMovie Stars NudeSecret Camera Sex VideosSkymovies LiveXnxx RedheadSex Vieos ComAlexis FawksUberfuckBsdm MangaSinfuldeeds PortugueseSxx VedioHote XnxxClose Up Hand JobNepali Der BfEbony Prostitute PornCam4 ComXx Sexy ComSelena Vargas VideosCam XBlack PatroWww Bros Bang ComDr XvideoLasbian XnxxDance SexyXxx PicturedSambaporno. ComGay HandjobsDesi Mms Online VideoFeneo Web Series8teen Sex VideoXxx Sexy In HindiDeepika Xx VideoPorn Videos Of AmericaReady Sex VideoAnal PornorWifeyswirldMarlus DupreeHottest PornstarysBig Black Cock Sex VideoFoxy Menagerie VerreEvie LeanaGhost HentaiBur Far ChudaiCamel Toe KhloeDaddy Fingering DaughterSasur Bahu Sex MovieSexy Nude Old LadiesReddit Onlyfans LeakedRoommate SexBlacked Casting PornCelebjihadliveHarry Potter HentaiLesbian Group Sex VideosBig Ebony Lesbian TitsPretty NakedSnapchat SexeFreenhd PornSamantha Saint PornNikusa PornFc2 Ppv 3749490Cojiendo En El TrabajoIndianhotnudeXgamsterMangas RentaiWeejulietots OnlyfansGaybotstubeSexdeoBbc CheatingVideo Del Babo XxxSheena Ryder HdEx Gf PornEmily Willis PornographyMen Women HavingsexToon GodMyfreecameras