Wat Eten We Vandaag: Warme salade met zalm, pesto en aardappels
Een maaltijdsalade met zalm, pesto en aardappels is dé manier om meer vis te eten. De pesto is het lekkerst wanneer je hem zelf maakt, maar bij weinig tijd volstaat een pesto van de versafdeling.
Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
Salade
- 500 g nieuwe aardappels
- 400 g zalmfilet
- 1 el olijfolie om in te bakken
- 2 el extra vergine olijfolie
- 100 g veldsla
- versgemalen zwarte peper
- zeezoutvlokken
Pesto
- 75 g ongezouten cashewnoten
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- 2 handenvol basilicumblad
- 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- 125 ml extra vergine olijfolie
- eventueel zout
Benodigdheden
anti-aanbakpan, rasp, staafmixer met maatbeker, of keukenmachine met kleine kom
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Consumentenbond
De beste espressomachine is ruim drie keer duurder dan de nummer 2
-
‘Van het geld dat je bij verstopping aan een loodgieter uitgeeft, kun je voor de rest van je leven frituurvet kopen’
Frituurvet door de plee, doortrekken en weg ermee? Nee! De vervelende eigenschap van bakvet is dat het eenmaal gestold aan de binnenkant van de leidingen gaat zitten, en dat vervolgens alles eraan blijft plakken. ,,Van wat je bij een verstopping thuis kwijt bent aan een loodgieter, kun je waarschijnlijk voor de rest van je leven frituurvet kopen.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Geroosterde Balinese kip
De Balinese kip bereid je in de oven of rooster je op de barbecue. Tip: serveer naast de ketjap-groenten uit de wok samen met een kom rijst. -
PREMIUM
Is dit dé oplossing tegen voedselverspilling in de horeca? ‘100 kilo weggooien is 700 euro in de afvalbak’
Hotels en restaurants brengen dagelijks bergen met eten rechtstreeks naar de afvalbak. Dat zorgt voor grote verspilling van voedsel én geld. Het Utrechtse bedrijf Orbisk bedacht een superslimme oplossing voor dit probleem en daar veroveren ze nu de wereld mee.Utrecht -
Consumentenbond
Van de 155 geteste inductiekookplaten is deze de beste: elke kookzone heeft eigen boostfunctie
Wat is de beste inductiekookplaat van 60 cm breed? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
PREMIUMStappenplan
Meeste huizenbezitters hebben voldoende spaargeld om huis te verduurzamen, maar hoe pak je dat aan?
-
-
-
PREMIUMProefpanel
Getest: tompoucen uit de supermarkt, deze moet je niét eten: ‘Het deeg is taai en de vulling lijkt op vla’
Zaterdag is het Koningsdag. Dan gaan we weer massaal aan de tompouce. Nu (vaak) bedekt met oranje glazuur, en die straks weer roze of geel is. Maar het gaat niet om de bovenkant, zo blijkt. ,,Het is het bladerdeeg en de gele room waar het om draait.’’ -
Kees kookt 127 uur achter elkaar en verbreekt daarmee wereldrecord
In Zeeland heeft Kees Visser het wereldrecord koken verbroken. Zo’n 127 uur stond de chef-kok, enkele pauzes daargelaten, te bakken en te braden. Daarmee verdiende hij maandagmiddag een notering in het Guinness Book of Records.
-
PREMIUMVoor jou getest84
Deze erwtensoep wint onze test: ‘Eindelijk een lekkere dikke soep die peperig smaakt!’
-
Wat Eten We Vandaag: Bami goreng gamba
Iedere Nederlander kent bami goreng. Ditmaal geen vlees maar gamba’s! Serveer de bami goreng gamba met atjar of seroendeng. -
-
Update
24Kitchen-gezicht Dave Myers, helft van de Hairy Bikers, op 66-jarige leeftijd overleden