Els Pylyser en Ludwig De Langhe waren met hun restaurant plots het doelwit van dierenrechtenactivisten.
Volledig scherm
Els Pylyser en Ludwig De Langhe waren met hun restaurant plots het doelwit van dierenrechtenactivisten. © Benny Proot

Haatmails en valse recensies voor Brugs restaurant dat foie gras serveert, Sven Ornelis springt in de bres

Restaurant Phare de Vie in Brugge moet alle zeilen bijzetten om tientallen negatieve recensies en haatmails te kaderen bij zijn klanten. Dat de zaak haar foie gras haalt bij de geviseerde artisanale boer in Bekegem, vormt de aanleiding. “Ik heb respect voor mensen die ergens voor vechten, maar niet op deze manier”, zegt uitbater Ludwig De Langhe.

48 reacties

  • Jurgen Devries

    4 jaar geleden
    Mensen stop eens met het vergelijken van foie gras met ander vlees. Voor je spek word het varken niet onder dwang vetgemest hé. Om die foie gras te maken dwingen ze die ganzen te eten en als ze niet meer willen word het erbij gepropt.
  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Ik ben ook alles behalve een vegetariërs of veganist, maar... Om een vervette lever te maken moet je nu eenmaal een dier mishandelen door het te dwangvoederen. Ze kunnen ook gewone lever op het menu zetten, maar kiezen bewust om dat niet te doen. Hoogstaande keuken is het niet. En eerlijk, de meeste klanten, ook diegene met veel geld, hun smaakpalet is niet bepaald verfijnd genoeg om daarvoor eender welk dier te moet molesteren. Dit is gewoon ouderwets snobistisch eten, maar niet culinair.
  • Gaby Vercruysse

    4 jaar geleden
    Phare de Vie is een super lekker en top restaurant. Het is voor mij Niet toegelaten dat mensen die er NOOIT zijn geweest en gegeten hebben Negatieve commentaar schrijven omdat zij voor of tegen iets zijn.Als iemand vegetarisch wil eten is dit er ook MAAR Niemand kan een ander opleggen wat zij moeten doen of laten! Veel sterkte aan de uitbaters en verder succes met jullie Top zaak.
  • Sabine verdonck

    4 jaar geleden
    Dat noemt dan onder de gordel slaan, en zeggen dat zij respect willen van de medemens. Doe zo verder met de kracht en uw zielsgeluk in de keuken.
  • Willy VDH

    4 jaar geleden
    Kan paté geen alternatief zijn? toegegeven foie gras is lekker maar wordt niet op natuurlijke wijze verkregen. Daarom moet m'n niet iemands restaurant gaan op de korrel nemen. De uitbater moet klacht indienen tegen die zielepoten.