Kim Kardashian keert zich tegen Zwarte Piet (geenstijl.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Moskowfiets in Media  ·  219 Reacties

  • 13
  • 1525x gelezen
Reageer met een Emoji
30
10
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@197 : Kijk er ontstaat een interessante discussie.

1e alinea: Ik ben absoluut tegen polarisatie en onderbuikgevoelens. Wat me alleen als objectieve buitenstaander op valt is dat tegenwoordig die kaart veel te snel wordt gebruikt. Wilders of Baudet kunnen 100% gelijk hebben met een punt maar worden de mond gesnoerd met "onderbuikgevoel, racist, xenofoob, etc....". Die worden dus met smaad en laster vaak genoeg lastig gevallen en dus geweld aan gedaan maar dat is salonfahig geworden want Wilders/Baudet. Ik ben geen fan van die mannen, maar de manier waarop met hun wordt omgegaan is soms te simpel voor woorden. Ook daar moet de discussie normaal mee gevoerd worden. Als die discussie niet normaal wordt gevoerd, dan wordt de stemming grimmiger. Oorzaak en gevolg.

2e alinea: Hier hebben we een gelijke visie, want de extremisten maken mensen hier voor alles uit. Ik schaar alleen KOZP ook onder de extremisten. Anders ga je niet anderen van racisme beschuldigen. Ook zij kunnen concessies doen, maar weigeren dit categorisch en verwachten alleen dat de andere kant hun kant uit komt.

3e alinea: KOZP heeft meerdere malen in de voorgaande jaren zich van een minder vreedzaam standpunt laten zien. Dit jaar is dit misschien anders, maar men oogst wel wat men gezaaid heeft. De slogan blijf ik een gewelddadige vinden vanwege de boodschap die er achter zit, zoals ik al uitgelegd heb.

KOZP en jij ziet zwarte piet als een slavenpiet. Anderen (het overgrote deel) zien zwarte piet als een sprookjesfiguur en de grootste kindervriend en superheld die er momenteel bestaat. Wie heeft het meest gelijk hier in? Of wordt er alleen gekeken naar wie eventueel de morele superioriteit heeft? Zwarte Piet is in principe bij uitstek de persoon die nooit naar kleur kijkt en alles en iedereen gelijk behandeld en toch mag die niet meer. In principe is ZP een antiracisme held.

0
201 Gezond boerenverstand

Wat weet dat mens nou van Zwarte Piet als amerikaanse ...

0
202 Gazelle

* Verwijderd door de redactie *

203 grv

@195 Het gaat in mijn artikel dan ook om andere schilderijen. Het wordt ook niet uitgesloten dat het wel zo is. Het zegt dus helemaal niks omdat niemand dat kan zeggen op basis van de informatie die op de schilderijen in dat artikel staan.

De metalen band om de nek was niet af te leggen door een slaaf omdat deze was vastgegoten. Deze band werd dus niet vrijwillig gedragen. De metalen band die op de 1e afbeelding in het artikel duidelijk zichtbaar is, is dus een goede manier om slavernij te herkennen.

In die periode was er geen sprake van vrijwillige immigratie van afrikanen naar europa. De donkere afrikanen die hier kwamen, waren hierheen gehaald als slaaf. Het is dus een plausibele aanname dat deze mensen slaaf waren ook al was die metalen band niet op ieder schilderij te zien. Op geen enkel schilderij staat een 'Zwarte Piet' in een gelijkwaardige positie afgebeeld.

4
204 Hollander1967

* Verwijderd door de redactie *

205 grv

Hier neemt Kim een grote rol drop in haar mond.

https://www.youporn.com/watch/7740058/kim-kardashian-fucking-rapper-ray-j/

0
206 van Keulen

@201 Eens! Maar wanneer je zoals Baudet onlangs heeft gezegd, stelt dat politici i onze maatschappij de dienst uitmaken en rechters niet, dan heb je geen respect voor de rechtstaat die wij hier hanteren. Dan mag je best 'op je plek gezet worden'.

In het verleden heb ik ook tegen de KOZP-ers geageerd. Maar dit jaar is vooraf bekend gemaakt dat KOZP op aangewezen plekken werd neergezet. En nu waren het puur de tegenstanders die toch geweld gebruiken. Daarmee ondergraaf je je positie. Geweld gaat het nooit winnen van argumenten in een rationele samenleving. Daar spreek ik me dus tegen uit.

Zwarte Piet is in ons land ooit een 'sprookjesfiguur' geweest. Maar dat is hij nu niet meer door de vorm die Jan Schenkman hem gaf. Van die vorm moeten we af. In duitsland en frankrijk is dit figuur nog steeds een sprookjesfiguur. Die kant moeten we weer meer op.

4
207 Hollander1967

** gebruiker verwijderd **

Jij zou met je zo wijze en weloverwogen en oh, zo begripvolle houding zo in de Eerste Kamer kunnen gaan zitten.

Ik word een beetje wee van al die redelijkheid, en de hand uit steken en dat begrip. Dat jij begrip hebt voor dat KOPZ vind ik verontrustend. Er waren vroeger ook mensen die wel geen lid maar wel begrip hadden voor de vrienden van de vijanden.

Jij wilt veranderen om de verandering. Ik niet, ik vind het rechtmatig om een fenomeen als Zwarte Piet te beschermen en te koesteren. Ik vind het rechtmatig om te strijden tegen die mensen die iets willen zien dat er niet is.

Als ze het dan over die zogenaamde buitensluiting (discriminatie van zwarten) willen hebben, laten ze het dáár dan over hebben. Daarover staan de kranten vol, onderzoeken, onderzoekers enz. te over.

Wat zij doen is hun eigen onvrede uitageren in plaats van uit te nodigen tot een gesprek over die zogenoemde discriminatie.

Ik zie in KOPZ de kiemen van een fascistoïde beweging. Redelijk overkomen, geweldloos, vol idealen over een betere wereld, een beter Nederland en zo maar door. En ze gaan door, want nu ze een overwinning hebben behaald rusten ze niet, nee, ze gaan op zoek naar nieuwe kapstokken om hun eigen onvrede aan op te hangen.

Maar zij zullen storm oogsten waar ze wind zaaien. Net als toen.

208 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Jezus, man práát niet tegen ons alsof we doof en stom zijn. En kijk eens naar jouw fixatie rond slavernij. Wij, van het klasje snappen heus wel dat die verkochte mensen die ijzeren band niet voor de lol droegen. Maar het had een voordeel, als zo'n tewerkgestelde in het bos de weg kwijt was konden ze op zijn band zien bij welke plantage hij hoorde.

Hier, weer zo'n uiting van dwingelandij, van eisen, drammen maar wij, van Nederland moeten niks, in ieder geval niet voor een Ghanese immigrant:

-- Van die vorm moeten we af. --

-- ... vastgegoten. Deze band werd dus niet vrijwillig gedragen. De metalen band die op de 1e afbeelding in het artikel duidelijk zichtbaar is, is dus een goede manier om slavernij te herkennen. --

Die is van alle tijden en die van ons is ruim 160 jaar geleden afgeschaft. En gaven we miljarden aan het restlandje, Suriname.

En als die band zat vastgegoten, of gelast dan zullen die zwartjes vast wel een fors litteken aan dit gieten hebben overgehouden.

209 verwijderd924924212

@208 KOZP is deel van een internationale organisatie die het legitimeren van donkere mensen met afbeeldingen en invulling in ondergeschikte posities, bestrijd. Ik kan me vinden in die strijd.

Fascisme is juist de beweging die dat soort geluiden probeert te smoren en puur haar eigen propaganda als enige 'waarheid' wil brengen. Een beetje zoals die iraakse minister die in 2003 verkondigde dat er niks aan de hand was terwijl Saddam Hoessein al onder de grond was gekropen. Fascisme gaat over Control en deze kapitalistische samenleving begeeft zich nu steeds meer richting fascisme en dictatuur. De fascisten zitten niet bij KOZP maar bij hun tegenstanders.

@209 @109 snapte dat dus niet en die heb ik daarop moeten wijzen en er zijn ook mensen die mijn reacties wel waarderen. Mijn 'fixatie' rond slavernij is onderdeel van een uiting tegen de kapitalistische uitbuiting waar discriminatie en geweld een onderdeel van vormen. Oorlogen om grondstofffen en olie en het anders waarderen van mensen op basis van geslacht, huidskleur en religie is aan de orde van de dag. Dat mag u 'van alle tijden' vinden en ik zal met daar in alle tijden tegen blijven uitspreken.

Die 'zwartjes' hebben meer littekens aan de slavernij overgehouden dan alleen die van de gegoten metalen halsband.

3
210 Hollander1967

@180
Fijn dat je wilt leven als in een moslimland. Waar je geen keuzes hebt, een mening mag hebben, waar je niet jezelf kunt zijn. TOP! Da's wat we graag willen, "vrijheid" lol

0
211 EerlijkheidDuurtHetLangst

** gebruiker verwijderd **

212 verwijderd924924212

In Amerika heb je pas écht racisme met de Ku-Klux-Klan en agenten die zwarte mensen doodschieten alsof het ratten zijn. Ik vond het altijd reuze meevallen met racisme in Nederland.
Voetbalsupporters kun je dan ook niet zien als de gemiddelde blanke Nederlander. Ik denk dat racisme zonder zwarte piet in Nederland alleen maar zal groeien i.p.v. afnemen. Ik denk dit omdat in Nederland kleine kinderen zwarte mensen (zwarte pieten) associëren met cadeautjes en pepernoten en positieve spanning. Dat legt de basis voor de verdere ontwikkeling van het kinderbrein. Als dit wegvalt is de kans op racistisch gedrag op latere leeftijd m.i. vele malen groter. Ik durf te beweren dat racisme niet verdwijnt met het verdwijnen van zwarte piet, maar integendeel, dat racisme hierdoor alleen maar zal groeien.

0
213 wiseguy

@212 : Whut? Ik mis je punt volledig schijnbaar.

1
214 Gezond boerenverstand

@210 dat iemand jouw groepje fascistisch noemt, jij het daar niet mee eens bent en je je standpunt verdedigt begrijp ik. Maar waarom zou je ineens fascistisch zijn als je tegen Kozp bent?

Maargoed dat lijkt de tactiek van vandaag:
> " ik heb hier een andere mening over"
< "Fascist!!1!"
>"Nietes! Jij bent een fascist!"

Wel zo comfortabel, dan hoef je nooit te luisteren naar wat de ander zegt of überhaupt begrip ervoor op te brengen. Het moet dan wel op jouw manier, want anders "racisme! Fascisme!".

Als dit debat rationeel gevoerd zou worden, dan zou het gaan over het onbedoeld losmaken van een nare connectie met het slavernij verleden bij de mensen die hier gevoelig voor zijn. Kozp-achtige groep zou dan gewoon erkennen dat dit helemaal niks te maken heeft met 'institueel racisme' en ze zouden dan ook niet expres liegen over dat Piet als dom wordt afgeschilderd, wat bij de moderne Piet al decennia lang niet is. Met het oog op een onontkenbaar racistisch verleden, zouden ze het alsnog kunnen gooien op rekening houden met dat verleden.

Maar dat doen ze niet, want alhoewel dat nog steeds hun hoofd argument is, laten ze het daar niet bij. Ze schreeuwen onwaarheden, betichten mensen van het bewust discrimineren van anderen, halen compleet los van elkaar ontstane 'blackface' erbij en zijn constant vooral verschrikkelijk boos en niet bereid in gesprek te gaan of ook maar enige concessies te doen. Daarnaast hebben deze mensen al lang geleden besloten dat het doel de middelen heiligt door moedwillig kinderen te raken met hun protesten. Zelfs al zou je tegen zwarte Piet zijn, dan begrijp ik nog niet dat je de actiegroep kozp goed keurt.

0
215 Repelsteeltje

@164
Ik ga er vanuit de de veldneger niet zoals zwarte Piet erbij liep , eveneens was een huisneger bevoorrecht ten opzichte van de veldneger die het zwaarste werk verrichtte .
Eveneens droeg niet elke slaaf een nekband , enkel die slaven die wegliepen kregen halsbanden met naam van de eigenaar en bellen eraan ,
Het gaat er hier om .. is zwarte Piet een kult figuur of is zwarte piet een kopie van een Moor of een kopie van een zwarte slaaf ,
Gezien het sprookje komt Sinterklaas uit Spanje , en gezien de Moren veelvuldig het beroep van bedienden vervulden bij de rijke adel lijkt me eerder dat men geïnspireerd is door de Moor een personage zoals zwarte Piet te creëren .
Tenzij de Moren ook slaven waren ?

0
216 Olivia

@215 Ik zeg niet alle alle tegenstanders van KOZP fascistisch zijn. Dat is weer iets dat u er van maakt. Ik zeg dat degenen die met geweld proberen anderen het zwijgen op te leggen het predikaat fascistisch verdienen.

Iedereen mag zijn mening uiten ook de KOZP activisten. Het geweld van de tegenstanders tegen de vreedzame protesten van KOZP merk ik aan als een vorm van fascisme.

Het is juist die stereotypering die u bezigt die vreedzame mensen onterecht in dat kamp plaatst.
Er is geen voorstander van Zwarte Piet hier op dit forum actief die ik fascistisch heb genoemd. De gewelddadige tegendemonstranten noem ik dat wel.

2
217 Hollander1967

@216 Nog een stukje geschiedenis:
Een Moriaantje zoo zwart als roet
Ging eens uit wandelen zonder hoed.
De zon die scheen haar op haar bolletje,
Daarom droeg zij een parasolletje

'De naam Moriaan is afgeleid van Moor en komt waarschijnlijk van het Latijnse woord ‘Mauri’, dat de Romeinen gaven aan Berbers uit het oude koninkrijk Mauretanië. Dat was het gebied van de Berbers in Noord Afrika dat tegenover Spanje ligt en thans door Marokko en Algerije wordt ingenomen. Het Latijnse woord mauri is weer afgeleid van het Griekse woord maurós dat zwart betekent. De donkere huidskleur van de Moren, hoewel lang niet zo donker als die van andere Afrikanen, was oorzaak dat zij in de voorstelling van de Europeanen met de overige donkerkleurige en zwarte rassen van Afrika samensmolten en Moor of Moriaan als synoniem werd gebruikt voor iedereen die niet blank was. Het was destijds een neutraal begrip, dat zeker niet racistisch bedoeld was.'

https://bertvanzantwijk.wordpress.com/2016/08/31/moriaantje-zo-zwart-als-roet/

2
218 Hollander1967

aan die aandachtstrekkende pin up geen aandacht schenken. Ze heeft zeker niks anders te doen aan de andere kant van de wereld. Ze bemoeit zich met bajesklanten en nu dit weer...get a life mens!

0
219 Lets keep it cool

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

3 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

3 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

3 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Porn Videos Of IndianTelugu Hd PornAdult Sex Video HdFuckedhard18Cartoon FuckHindi Bathroom SexMilf Fox PornPron VeideoPornd MdHow To Suck BallsBangladeshi Bf VideoDivya Dutta PornOussyGym Xxxx VideoBackroomcastingcouch TwinningMofosnetwork ComPics From PlayboyCandy ElexaIndian Aunty X VideoFitsid CreampieSex Video New DownloadTricked Porn VideosSfm VompileFc2-ppv-3482842Naked FamiXxx Video SanilionSex Video Tamil Old ManSexnudeBrazil FacesittingHumiliation JoiDanielle Staub PornographyHypno StripVideo Porno 4kPorn With BlondesBali PantiesMallu Hot PhotosBig Hairy TitFitbryceflix OnlyfansFirst Time ChudaiCumming On SisRanker Porn StarsXxx MassahePennis MassageLive MasturbationSana MatsunagaPorn Nacho VidalEva Elfie FeetBdsm CreampieBlack Porn.xomCarton PornséjaculationfacialePornô OrientalCelebrities Sextapes LeakedFollando Con MamáGay Zoom RoomsSissy GloryholeSleeping Bhabhi XxxStella Elle PornChastitymansionBf XxBeeg Mom SexNude Bengali MovieMandingo VideosFnaf Chica HentaiListcrawler DcHoney SelectJapanese ScatpornHow To Find Onlyfans Creators In Your AreaX. VideosLicking PussyChlsea Handler NudePorn PreviewAsian Lesbian AnalSoap2day MnHentai My Mother VostfrHomem Velhos PeladosD.p PornMikayla NudeXnxx West IndiesFree Bengali Sex VideoNew Hindi Xxx ComLindsey Vonn NudePokemon Hentai ComicsWww PetardashdAustralia PornLesbian SextingReallifecam CamaradeQueenmommymilker LeaksMadelyn Marie XxxBent Over NakedReplika PornReal Hidden Camera MassagesUnusual PornEbony Nurse PornNia Nacci OnlyfansSexlogcomAlisonangelHombres DesnudándosePorn LesbianoAbella Danger NudaLesbian Tribbing ThreesomeWomen Naked On The BeachSex Stories.Videos De Sexo Caseiro AmadorSexo Ao VicoWww X Masti ComAdria Rae DpDigital PlsygroundXnxx BrazzilPersepanii NudeHd Sex Romantic李天宜Priyanka Chopra XxxMilaluvDeepest Anal PornBritish Upskirt Panty PervertHardcore Interracial PornXnxx ArbacPorn Savita BhabhiDownload Xxx JapanSexy MuvieNangi Ladki NangiShemalesexvideosAnchor SexDemisutraJapanesemilfPenny Pax DadArmian PornMommys Stretched HolesAngel Youngs EscortChanel West Coast NudesMurcus DupreeBoobs Pics NakedAsuka PornWww New Porn ComEmma Stone BoobsDeborah Ann Woll NakedBreast Pressing VideoForeplay Couple VideoDaddy And Daughter Free PornSoftsparkling NudePornografia Mia KalifaGlam Heart EntertainmentTamil Mallu MoviesJizztubeSeniorpornSexy ThreesomesSxyprn.commInfluencersgonewild.Pornhp