door Waarheid, gewoon zoals het is in Cultuur  ·  178 Reacties

  • 7
  • 964x gelezen
Reageer met een Emoji
5
27
1
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Nee, natuurlijk zeg ik dat niet, neger waar ze bij staan, zij noemen mij ook geen bakra recht in mijn gezicht.

-- @141 Zoals ik al zei je blijft maar smijten met denigrerende woorden als negers. Zeg je dat ook tegen je Surinaamse vrienden bij jouw in de wijk? Denk het niet --

151 verwijderd924924212

* Verwijderd door de redactie *

152 Raffa

** gebruiker verwijderd **

@150 , goed, we zijn weer thuis, het is ónze schuld, wij hebben het gedaan. Maar ik lees dat al die leiders, van Idi Amin en eerder en later, zij hun volk hebben uitgebuit en massaal aan de honger hebben laten creperen.

Daarnaast, die slaven waar jij het over hebt, dat waren mensen die waren gevangen genomen door anders stammen. Oorlogen over vee, landbouwgrond, viswater en ontvoerde vrouwen. Die gevangen werden uiteindelijk, toen er ooit eens een Portugees schip uit de kust aanmeerde op zoek naar fris water ter ruil aangeboden.

Of Afrika het meest meest misbruikte continent is, is onzeker, daar zijn geen cijfers over, wel zijn er cijfers die aangeven hoeveel wij, van Nederland aan Afrikaanse landen gaven.

Dat Europa, met name het westelijk deel misbruikt werd, daarvan getuigen Franse invasies, Duitse invasies en tot slot twee oorlogen. Waarbij vrijwel heel Europa verwerd tot een groot slagveld, een groot graf.

153 verwijderd924924212

@144 Het zal wel een leeftijd dingetje zijn , maar zo'n 40 jaar geleden was er niets denigrerends aan het woord neger.

0
154 no mail today

** gebruiker verwijderd **

@152 . DInsdagmiddag, mei 2018, station Van der Madeweg. Tientallen Surinaamse scholieren stappen uit, een paar jongens blijven zitten. Als een meisje passeert roept een jongen iets naar haar, zij kijkt en zeg dan: "Met jou, luie Neger". Jongen lacht en plakt zijn lippen tegen de ruit, het meisje maakt een beweging van 'Ga weg, jij ...".

Metro 54, vanaf station Van der Madeweg richting C.S.

155 verwijderd924924212

En zo praten ze allemaal elkaar na zonder nou echt te weten wat ZP is. Zwarte Piet is een kindervriend, die rappers zouden dus eigenlijk blij moeten zijn dat hun soort deze rol vervult.

2
156 B55

@152 neger is geen rascistisch woord net als Germaan of Aziaat. Doe niet zo krampachtig. De negers bij ons houden van zwarte piet en ik weet zeker dat er dasr een paar tussen zitten die donkerder zijn dan jij. Hou je doorgesnoven randstad gezeur lekker daar. Hier hebben we dat black panter gehuil niet

0
157 kelb1977

@147 Nee? We moeten ten aanzien van moslims de rechten respecteren die zij onder de Nederlandse Grondwet hebben, net zoals andere Nederlanders dergelijke rechten hebben. En ze houden aan dezelfde grondwet/wetten zoals die gelden voor alle Nederlanders.

Maar bv. ik ben een enorm voorstander van invoering van het Suikerfeest, of Slachtfeest, of, om in overleg met Moslim organisaties te komen tot een aantal feestdagen die binnen dat geloof de meest breed gedragen waarde hebben, en daarvan wettelijke feestdagen te maken. Daarvoor kunnen er best een paar christelijk weinig gevierde feestdagen voor wijken, zoals Pinksteren en 2e Paasdag bv.

Ook zou onze regering de 'staatsgodsdienst' (als dat niet allang gedaan is) uit de grondwet moeten schrappen, en zou de besturing van ons land dus volledig seculair moeten zijn, waarbinnen de vrijheid van ELKE godsdienst wordt beschermd, en belangrijke grote stromingen en hun feestdagen officieel worden ERKEND.

Want veelal gaat het toch vooral daarom 'erkenning', zelfs in deze hele discussie is dat een hoofdmoot van de wrijving. Beide zijden wensen erkenning en een zekere mate van respect voor hun opvattingen. Ook leidt erkenning tot op zekere hoogte tot een mate van begrip voor elkaar, en voorwaar het verschillen betreft iig. tot erkenning van elkaars vrijheden. Ook mag je er op den duur vanuit gaan (over generaties) dat als beide zijden opgroeien binnen een selectie van dezelfde gebruiken, men op basis daarvan een gezamenlijke geschiedenis erkent en men soortgelijke herinneringen herkent. Iets dat dus leidt tot een gemeenschappelijkheid op basis van gebruiken, zonder dat daar ontegenzeggelijk dezelfde gedachten/overtuigingen achter hoeven te zitten.

Tenzij je natuurlijk wenst dat wij mensen elkaar op basis van triviale zaken tegenover elkaar blijven staan. En ja, dat vergt aan allerlei kanten wat inschikken en passen en meten, maar het uiteindelijke resultaat is daarmee wel in het belang van het geheel, en doet daarbij hopelijk voldoende recht aan ieders opvatting en insteek. Waarbij dus niemand helemaal zijn zin krijgt, en dat van alle zijden wordt geaccepteerd en erkent. Want 'wie het onderste uit de kan wil, krijgt de deksel op zijn neus' ...

1
158 mightimouse

@14 raffa ik lees het zo terug...Maar k vind jou wel een opstandig negertje hoor

1
159 kelb1977

** gebruiker verwijderd **

Raffa, mijn respect voor je reacties en inhoud. Ik kan het maar moeilijk met je standpunten eens zijn maar ik vind dat je je mening en punten helder en slim hier naar voren brengt.

Je vraagt het niet maar toch, ga, rij eens een keer met metro 54 of de 51 heen en weer. Kijk, luister en leer.

Tegenwoordig vraag ik, als ik wil zitten en dat graag naast een Surinaams ogende passagier doe, dan vraag ik: "Mag ik even naast u komen zitten?" Grote ogen, geritsels van jurken, zonnelenzen die omhoog worden geschoven, witte oordopjes uitgenomen.

160 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@158 . Jij begrijpt niets van de kern van de Islam. Je schrijft mooi en bewogen maar veels te lang. Teveel intellectueel, vanachter het bureau, vanuit de denkkamer snap je niets van wat mensen in hun diepste wezen kan bedreigen, het afnemen van hun Idee van wat zij zijn.

Je snapt niets van de Islam, dat geloof en die boerencultuur is hier niet om ons iets te brengen. Die zijn hier naar toe gebracht omdat ze in hun thuisland niets hadden. Al die boerenberbers zijn overwonnenen van de Arabisch Overheersing.

Dat geloof, die cultuur brengt ons niets dan dat wij al kennen. Wat brengt de Islam ons? Waarom zouden wij opschuiven voor mensen die niets brengen maar slechts halen?

Ik schuif niet op voor een moslim zolang hij zijn moslimjurk aanhoudt, zij haar hoofddoek houdt omgeknoopt.

Jij gaat uit van een vrijwillige vrijage tussen christenen en moslims. Dat is bezijden de waarheid, zij zijn naar ons gekomen omdat hun leiders hen geen werk en eten konden geven.

161 verwijderd924924212

Misschien beter zo ...

Rondhuppelende vrolijke zwarte mannen die snoep en cadeautjes uitdelen aan kinderen ... dat is het omgekeerde van de realiteit

0
162 Vageali6888

@150 Wat lul je nou? Nederlandse volk heeft eeuwen voor zijn bestaan gevochten. Vanaf Romeinen, Spaanse bezetting tot napoleon en adolf en alles wat er tussen ligt. Zo werkt de wereld...deal with it....wil je je druk maken, doe dat liever over de hedendaagse hongersnood armoede en geweld daar en laat er nu toevallig bijna geen blanke meer wonen. Je overschat de blanke en onderschat de puinhoop die jullie er zelf van maken

0
163 kelb1977

@158

De islam staat haaks op westerse waarden zoals vrijheid/mensenrechten/gelijkheid man vrouw/democratie etc.

Als we de islam integreren in onze samenleving heffen we dus delen van die waarden op

1
164 Vageali6888

Misschien die hiphop scene maar verbieden. Zet de liederen maar tegem elkaar af en kijk maar welke criminaliteit en racisme daar wordt verheerlijkt

0
165 kelb1977

@148 die vraag is aan mij als Atheist een compleet verkeerde ... het christendom is een import geloof net als de islam, en net als IS dat deed in Irak, deed de spaanse inquisitie dat in 1500 in west Europa...

Het zijn, in mijn opzicht, achterlijke verzonnen verhaaltjes over super wezens die er enkel zijn om mensen onder te pet te houden. Het is een machtsinstrument, dat geen andere opvattingen naast zichzelf duld, en ieder geloof gaat uit van de superioriteit van zichzelf en haar volgers, net als bv. Mein Kampf, en niet verwonderlijk heeft ieder geloof zich op een zeker moment in de geschiedenis, ofwel alsnog, als 'zodanig' gedragen...

De reden dat wij het hier over zwarte piet en sinterklaas hebben, en niet over Krampus en Wodan, is ontegenzeggelijk het bewijs van de destructieve aard van 'het geloof' voor de locale onderworpen cultuur. En het verbaast mij dus ook niets om 'christenen' angst te zien hebben voor de islam, 'zoals de waard is, vertrouwd hij immers zijn gasten'...

Maar goed, dat is mijn bescheiden mening, een mening die ik mag hebben, kan onderbouwen, maar waar ik niet van uitga als het gaat om onze moderne maatschappij, mede omdat er in de grondwet van ons landje, het boek dat bepaald WAT en HOE Nederland is, bepaalde vrijheden staan die ook in mijn belang zijn...

Zo geeft bv. de vrijheid van geloof mij ook de vrijheid om NIET te geloven, en daarmee zal ik dus de vrijheid van anderen die nog wel in een 'sinterklaas' geloven moeten respecteren. Ook geeft de vrijheid van meningsuiting mij de vrijheid hetgeen ik hierboven schreef te openbaren, voor zover ik daarmee niemand discrimineer of uitsluit; mocht u hetgeen ik schreef schokkend of als beledigend ervaren, dan is dat jammer, maar dat beperkt niet mijn vrijheid het te zeggen, en u heeft alle vrijheid zich beledigd te voelen.

Maar goed, de grondwet, het stelsel van regels dat zelfs onze politici eigenlijk niet wensen te accepteren als de basis van onze samenleving. Er is zo goed als geen aandacht voor, tenzij een of andere dictatoriale maniac er iets uit wil schrappen... en de reden is mij inmiddels wel duidelijk, want anders zou het veel te veel opvallen hoe onze politici deze grondwet met voeten tarten, door in de 1ste kamer het partij politieke belang en achterkamer gezwendel de boventoon te laten voeren. Maar dat is een andere discussie...

0
166 mightimouse

** gebruiker verwijderd **

@158 . Erkenning? Dat is er toch?

Moskeekerken, twee moslimburgemeesters, Tofif Dibi, de Drieling van Denk, knetterminaretten, halalwinkels, halalbedrijfsrestaurants, Slachtdag mag, Suikerfeest wordt ook niet verboden, integendeel, dat 'feest' wordt door ons betaald en mogelijk gemaakt.

Wij hebben al seniorencomplexen gebouwd voor de niet teruggekeerde moslim senioren. Moslimartsen, verpleegsters met hoofddoek en strakke spijkerbroek enz.

== Want veelal gaat het toch vooral daarom 'erkenning', zelfs in deze hele discussie is dat een hoofdmoot van de wrijving. ==

Hoezo, erkenning?

167 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@158 . Maar waarom, waarom zouden wij dat doen, die ruil? Wie ben jij om uit te maken welke feestedagen, wij, van het Christendom dienen uit te ruilen met moslims? Hebben die geen eigen huis dan?

Jij doet aan uitruil, ruilen om de lieve vrede te bewaren. Maar wij doen dat niet meer. Wij hebben genoeg van buitenlandse bezetting en overheersing. Als ik in mijn buurttuin wijn wil drinken en die uit een bus gelazerde lappenvrouwen en jurkmannen zich dan omdraaien, ze houden vasten dan drink ik, met mijn gasten gewoon door.

En als ik, zoals 2017 in mijn strandbroek voor mijn raam hang om een rolgordijn vast te maken en die luie moslim met zijn invalidekarretje (hij rijdt in zo'n karretje, hij is lam maar niet zo lam dat zijn vrouw niet weer een kind kreeg) en die luie kerel dan roept dat zij moslims zijn en de aanblik van een halfnaakte man (ik, man) onwelvoeglijk is dan dreig ik (dat deed ik ook) mijn broek naar beneden te duwen.

Hij rijdt nog wel eens voorbij, met vrouw en 4 kinderen in dat goggelmobieljte als hij in de Jumbu frank en vrij, zonder rollater zijn halaltroep verzamelt.

168 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@166 . Het Christendom heeft, in de vorm van monniken in abdijen, na de terugtrekking van de bezettende macht, de Romeinen gezorgd voor:

landbouwinzichten
verpleegkundige inzichten
bestuurlijke inzichten
de omslag in het landbebouwen
van de twee, naar de drie en dan naar de vierslag
inzicht in waterbouwkunde
inzichten in veeteelt
in kruiden en geneesmiddelen

169 verwijderd924924212

@168 dat is geen vrije uitruil ... gewoon jammer-de-bammer schik maar in... jullie 'christenen' hebben hier alle bestaande cultuur vernietigd en uitgeroeid en claimen vervolgens dat het hier 'jullie cultuur' is. Goh, komt je dat misschien bekend voor?

Daarom, al die geloven zijn gewoon hetzelfde POT NAT, van eigen superioriteit doordrongen intolerante opvattingen. Enkel uit om de eigen normen en waarden op te dringen aan de maatschappij.

Ook interessant dat u voorbeeld A gebruikt om vervolgens iedere moslim als zodanig te duiden. Dat is namelijk een kenmerk van 'discriminatie', je pakt voorbeeld A, B of C, en stelt dat iedere X, Y of Z zo is, en negeert de rest van het alfabet.

Helaas is mijn opvatting over het geloof niet discriminerend, want mijn A, B en C zijn bij alle die geloven terug te vinden. Maar goed, we raken wel een beetje off topic... dit gaat over Piet, en niet over de Islam. Aldus wat mij betreft einde van deze tangent.

0
170 mightimouse

** gebruiker verwijderd **

Goed, ik hou het hierbij. Dank voor jullie reacties, voor het lezen van die van mij. Een mooie voortzetting en tot later, Jona G.

171 verwijderd924924212

Het zijn altijd van die marginale types, die bijna niet meer in de kijkerd staan, die zich aansluiten bij de machthebbers in de hoop op wat gunsten, kruimels van hun tafel.

0
172 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

173 Raffa

* Verwijderd door de redactie *

174 Raffa

@174 jullie negers wijzen altijd maar naar een ander, maar je mist echt reflectie. de blanken verkopen een geweer en de neger schiet zijn broer dood. nu heeft de blanke het gedaan, want we mogen geen wapens verkopen.

maar wat doe je eigenlijk nog hier als je zon hekel hebt aan nederlanders? In suriname en de antillen gaat het helemaal niet goed in z afrika ook niet. sinds we weg zijn is het gewoon een puinhoop. maar beste raffa kneus, vertel me eens wat hebben de negers de afgelopen 100 jaar voor een positieve bijdrage geleverd aan de maatschappij? nu heb ik het iet over sport spel en muziek. maar hebben jullie ooit wel eens een ziekehuis gebouwd, corruptie bestreden in eigen land. hoe is het in zuid afrika met het rascisme. heb je je daar al over uitgesproken?

jij bent gewoon een ongeletterde lul met weinig verstand van zaken. het ene mongooltje roept wat en de andere debiel neemt het voor waarheid aan en begint hier zijn stront op nk te spuien.

Hoeveel afrikanen zijn er al opgevreten op dat mooie continent van je? shrunken heads wel eens van gehoord? hoe leven de albinos in afrika? ook de schuld van blanke of is voodoo iets van jullie kultuur? vrouwenbesnijdenis? shaka zulu? ook zon vriendelijke man, nog nooit een ander vermoord. Djingane? betrouwbare man. idi amin? zo kunnen we natuurlijk wel doorgaan.

ga er maar vanuit dat als wij europeanen er niet waren...jij nog steeds in je luipaardenvel had staan te dansen voor een beetje regen.

kortom je lult dom en wees eens dankbaar voor welke technologie, rioleringen, waterzuiveringen en vooral ook alle donaties die wij Europeanen hebben gedaan om dat ondankbare kutvolk van jou aan het vreten te houden.

dus kelb praat geen onzin...jij bent gewoon een ongeletterd debieltje met wrok omdat de gemiddelde Nederlander het beter heeft dan jij. weet je...probeer je wekker eens te zetten en kom eens op tijd op je werk, dan heb je heel wat minder tijd voor je bullshit hier op nk.

Heb verder een fijn donker leven, ik ga zo even mijn sauna in en daarna heerlijk jou reactie lezen in de serre van mijn vrijstaande woning met een Mercedes op de oprit question en zorg jij er maar voor dat je je tientje bij je kan houden tot je de coffeshop hebt bereikt.

zoo dat was even lekker zeg, de afrikanen hebben in 2000 jaar niets fatsoenlijks bereikt...de enige echte afrikaanse dynasty hebben jullie eigenhandig kapot gemaakt. zie egypte..en schaam je voor je domme gelul

0
175 kelb1977

@175
Hey racistje, ga je iemand staan uitschelden voor "ongeletterde lul" kom je met je superioriteits gevoel aandragen met " schrunken heads" wat helemaal niets met Afrika te maken heeft.

Weet ni waar je minderwaardigheids complex vandaan komt dat je eigenwaarde moet ontlenen aan het pochen met bezit en het geloof dat je tot een superieur ras behoort.

1
176 morandi

@175
Auwch...

4
177 Lias

* Verwijderd door de redactie *

178 Raffa

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@8 Dat weet iedereen die het vonnis kent en deze beelden ziet. Deze mannen worden onnodig dood geschoten. ...

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@33 Onzin!!!! Maar hij mag zeker eens van leer trekken tegen de politici die hem opzadelen met deze problemen. Ik (dus IK!!!) zou flink w...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

spookrijder
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Tijd dat dit soort mohammedanen eens goed teruggepakt worden....

5 minuten geleden geplaatst door spookrijder

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Als ze goed zijn opgeleid worden ze wel aangenomen denk ik.Wat is eigenlijk het probleem?...

5 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

"De moord op de mannen is een duidelijke schending van dat vonnis."Hoe weet 'The Rights Forum' dat?Of zijn ze met iets anders bezig?...

11 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@5 En vervolgens hoor je er nooit meer wat van. ...

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@3 Strijders die geen direct gevaar vormen mag je krijgsgevangen maken maar niet zonder enig proces executeren. Overigens, zie jij een wapendepo...

14 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

@8 Zo, hij was dus raak. 🤣Maar nooit een antwoord van je natuurlijk. ...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@30 Oh, dus nu is zijn taak stennis maken zodat andere politici de oplossingen moeten aandragen. Hou toch op....

17 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

De realiteit is dat dit in elk land en grote organisatie gebeurt.De VS die druk zet op ASML. Von der Leyen die zich met de Nederlandse verki...

18 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Hot Desi XvideoCatoon Sex VideoChanel Preston LesbianPulled Aside PantiesHot Porn MuviesPorn BeastFasnslySexe Amateurs ArabesPornografia AtrizesChristina ModelBbw Weight Gainمقاطع سكس عربيهTittes TumblrFootjob SexSuniy LiyonHardsextubeHot Lady PornDesi ChdaiSex Video RamyaDesi Aunty HardcoreBest Indian Sex WebsiteVabi XxxxErotic PositionsNauthy AmericaSynpornWww Sexsi VideoPheonix MarieVideos Pornograficos Gays GratisRed Xxx VideoHelena AntonaccioCelb PornVanessa JackandjillBhabhi Sexy DanceIsis Love HdLesbian GropeLo Mejor En PornPornos BizarresPorne FilmeThe Last Of Us Ellie NudeHot Nude Fucking VideosBang Bros Step MomNathan Schwandt NakedD4swuingMylene MonroeHairy BushDesi Suhagraat Sex VideoNyaa..siLisbian NudeSupergirl Rule 34Bella Porch NakedPrinsess Leia PornConnie CarteerBest Friend PornExploitedcolleggirlsпо рно чатDiary Of A NymphomaniacPierce Paris PornMia Khalifa Full Length Porn VideosXxxcolegLesbian DomJulio Gomez BlackedCalendrier PornographiqueXnxx PakstainHot Hd Web SeriesEkta Kapoor Xxx Web SeriesDeepthroat GifsHard Pounded PornFuta MasturbateIsis NileOnlyfans Leaked VideoBbw FlashingFree Lesbian Porn Movies6annonce MarseilleTiktok 18 VideosMasturbação Feminina GifMaryjanr AurynSponebob PornColegialasdeverBeehentaiSara Diamante AnalIndian Mature FuckPick Up A ProstituteNuggget PornPulse EbonyPakistani XxxScarelett Johansson NakedPornhub Indian GirlDimeberackySyren De Mer MomEbony Porn MotherJacquie Et Michele PornChadurbateSimran NavelKamasutra Web SeriesDragon Ball Z Sex VideoSexy Video BalatkarTaonoonzIndian Local PornKenzie-reeves-bbcKoreanfakesSexe Videos ArabeFree Porn Mobile PhoneBigtit Asian PornPorn Románticoافلام سكسيه عربيهOphelia KaanLicking AssFree Porn StTenn Chubby PornSex Sagar ChatBengali Panu VideoJaponese Sister PornXvideo Full Hd DownloadBathroom Me XxxLiterrotica StoriesMizo InluMarsika XCartoon Blowjob'sCum In Me CompilationStoried Porn MoviesWwwxxxsexSend SexAlexis Fawx BrazzersEbony Mystique NudeAdventure Time Porn FionnaAlexa PearHindi Sexi MovisThreesome Porn MoviesMallu Nude BathWatchporn.toPorn MarketLadyboy PornBalancetanudzNovonha ZapSdc Swingerسکسی مامیPhattest AssesXxx GielAshi Samurai JackDarlsAmature Nude PicsAmulya Sex VideoWx VideosSexy Breast KissKitten Natividad PornPunjabi Bhabhi Sex ComPorn Of BollywoodXnxxsex StoriesGirls In Yoga Pants RedditRule34 Animated