door DanGaanWeDatRegelen in Politiek  ·  31 Reacties

  • 22
  • 728x gelezen
Reageer met een Emoji
9
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

En zo is het ook.
De tweede kamer maakt de wetten, de rechterlijke macht past die wetten toe.
En niet andersom.

1 verwijderd9139144

Zolang de Regering en beambten in de 2e kamer denken als wetten makers BOVEN deze wetten te staan, al ware ze op hen niet van betekenis, ofwel, kunnen ze te pas en te onpas worden nageleefd dan wel gewijzigd zo het uitkomt, en daarbij de 1ste kamer gekaapt wordt door een partij discipline die voorgaande grondwettelijke bepalingen negeert zodra het partij politieke belang er niet door gediend is, LIJKT het me dat er een partij moet zijn die deze volledig ontwrichtte nauwelijks functionerende machtsconcentratie controleert op de uitvoering van door henzelf vastgestelde wetten en beleidsbeloften!

Lang leve de rechterlijke macht ! ... de enige macht die de macht van de politiek beteugeld en af houdt van de volledige dictatuur.

11
2 mightimouse

ach...bidet roert zijn slurfje. niet interessant....next

25
3 oculus amet

@1 tweede kamer is niet alleen wetgevend, dat is de Staten-Generaal en de wet laat ruime mogelijkheden toe voor interpretatie anders kan je een wet nooit toepassen. Zou niet best zijn als de 2e kamer recht moet spreken, zal een drukke bedoeling daar worden en er zitten al zoveel incompetente gasten bij, vooral bij rechts en de populisten. in het begin eerst wat inlezen voordat je wat roept, dat doet dat populistische zooitje wel in de 2e kamer. En nr @2 heeft er al helemaal niet de ballen verstand van, toetert maar wat. Kan gelijk aanschuiven bij Bidet, houdt wel van zulk soort talenten hahahaha waar is die advocaat eigenlijk gebleven ? begin die man steeds meer te missen, de lolbroek

15
4 oculus amet

** gebruiker verwijderd **

Hoe komt een wet tot stand? De regering maakt wetten in samenwerking met de Eerste en Tweede Kamer (wetgevende macht). Een wet begint met een wetsvoorstel en is klaar na publicatie in het Staatsblad. Daartussen ligt een vast aantal stappen, die alle wetsvoorstellen moeten doorlopen.
De Raad van State is in deze alleen adviserend.

5 verwijderd9139144

@4 U weet hopelijk toch wel wat de Staten Genaraal is ? En dat er regelmatig stemmen op gaan om alleen met de 2e kamer verder te gaan ?

5
6 no mail today

@4 u snapt volgens mij niet helemaal wat die Bidet (leuke aanduiding overigens) bedoelt... kijk, die klimaatuitspraak is gewoon op basis van de wetten, internationale afspraken (cq. ondertekende verdragen) en het eigen beleid tot stand gekomen. Ofwel, de rechter heeft enkel getoetst of onze regering zich wel houdt aan de verplichtingen die door deze Staat ZELF zijn aangegaan.

Dit heeft te maken met in hoeverre onze Regering en ten dele ook de 2e kamer, betrouwbaar zijn!Of wel de verplichtingen uit het verleden daadwerkelijk tot uitvoer brengen, dan wel verdragen naleven, etc...

Voor zover het over die IS-vrouwen gaat, daar heb ik me dan niet zo in verdiept, maar het zal neer komen op een toetsing van de Nederlandse Grondwet en Nederlanderschap, internationale afspraken en de situatie van die IS vrouwen...

Wat die Bidet nu stelt is dat onze Overheid (en 2e kamer) eigenlijk zonder enige toetsing, ofwel zonder enige reflectie op afspraken uit het verleden, dan wel afspraken in internationaal verband, ofwel 'simpelweg aangaande onze grondwet', maar moet kunnen doen en laten wat het zelf goed acht op een willekeurig moment... Dergelijke regeringswijzen tref je eigenlijk vooral aan in Dictaturen (of bij mafketels als Trump en zijn Engelse Kloon (naam ontgaat me even).

Dus voor dat je stelt dat ik maar een mafketel ben, misschien eerst bij jezelf ten rade gaan of je hetgeen er wordt gesteld en hoe daar op gereageerd wordt, wel volledig door jou zelf begrepen wordt.

5
7 mightimouse

@7 Dat dus. Ik vind het wel een geslaagd idee dat er een instituut is dat kan controleren of de overheid zich aan eigen wetten, regels en afspraken houdt. Het kan een boel willekeur schelen.

5
8 Smiling

@8 En daar is de rechter dus voor ... of voorwaar het wetten en regels betreft onze 1ste kamer, maar hoe ik zelf over de invulling van die rol denk daar heb ik in @2 al iets over verwoord.

1
9 mightimouse

Baudet weet weer eens niet waar hij het over heeft.

9
10 PuurHagelslag

Een lesje staatsinrichting zou geen kwaad kunnen voor deze jongeman.

11
11 Mac Benac

* Verwijderd door de redactie *

12 puddingbuks

Hij zou eens aan zijn maatje pancho Hiddema kunnen vragen hoe 't precies zit.
Echter, feitelijk stelt hij voor de rechterlijke macht buitenspel te zetten.

4
13 Tussenderegels

hij droomt zich al dictator

7
14 morandi

Ik heb toch liever het idee dat politiek *onafhankelijke* rechters oordelen, dan dat oordelen worden uitgesproken door bewust 'politiek' benoemde rechters.

5
15 handsfree

Kan me best voorstellen dat ze bij zeg eens een d66 denken dat een rechter meer invloed heeft dan een hele kamer, hij kan ze terugfluiten en dwingen tot het nemen van maatregelen. Als het dan ook nog een partijgenoot is kan het zomaar zijn dat je iets lukt wat anders weggestemd zou zijn.

9
16 Voorzittershamer

Maar dat krijgt je tot 90% bij de doemdenkers stemmers niet in de koop in de op de extremiste linkse partijen blijven stemmen.

7
17 Gunther

@17 Kun je deze zin even herschrijven ?

5
18 Mac Benac

DIt is Baudet ten voeten uit. En zijn blinde volgers applaudiseren hier op NK net zoals hun voorgangers dat deden in 1933.

De scheiding der machten onderscheidt onze staat van dictaturen zoals Turkije of Saoedi Arabie. Ook in polen zien we nu dat die beschaving onder vuur ligt door Rechts. Die willen gewoon weer een dictatuur installeren. Net als in 1933.

2
19 Hollander1967

Ik geeft toe dat Baudet het wat kort door de bocht formuleert en dat het eigenlijk niet helemaal klopt wat hij zegt, maar de indruk wordt wel gewekt dat het klopt wat hij zegt. Dit alles komt door onze fijne EU. Daar kan het zijn dat er wetten worden gemaakt waar de Nederlandse regering op tegen is maar die wel worden aangenomen. Een bekend voorbeeld is het verbod op puls vissen. Dan moet je dus aan de bevolking gaan uitleggen dat je als Nederlandse regering niet meer de baas in eigen land bent.

Doordat Nederland één van de rijkste landen van de EU is, is het voor ander landen positief om wetten aan te nemen die de Nederlandse concurrentie voorsprong teniet doen. Ondanks dat we zogenaamd één EU zijn concurreren de verschillende landen natuurlijk nog wel steeds met elkaar.

Tegelijkertijd zie je natuurlijk dat wetten op meerdere manieren kunnen worden uitgelegd. Dan helpt het niet als keer op keer blijkt dat rechters een sterke voorkeur hebben voor D66 of "progressief" beleid. Ja, het klopt dat rechters over het algemeen zich niet uitspreken over hun politieke voorkeuren maar daarom worden dat soort enquêtes gehouden in de kweekvijver van rechters, namelijk onder rechten studenten. Die nemen dit soort standpunten overigens weer over van hun docenten.

Uiteindelijk moet het natuurlijk in een democratie zo zijn dat de regering het beleid uitvoert waar de bevolking achter staat. Je kan dat misschien niet één op één vertalen voor iedere wet afzonderlijk maar de rode draad moet natuurlijk wel zo zijn dat de bevolking de richting aanwijst die we moeten gaan.

Als je dan ziet dat wetten worden gemaakt en afgedwongen door rechters die haaks staan op wat we in diverse peilingen zien dan is dat zeer zorgelijk.

Je kan natuurlijk zelfs de snelweg als stembus zien. Er is niemand die verbied om 100 km/h te rijden op de snelweg. Toch rijdt vrijwel iedereen harder als dat mogelijk is. Rara hoe kan het dan dat mensen het een goed idee zouden vinden om de maximum snelheid op 100 km/h te zetten. Als mensen heel graag 100 km/h per uur willen rijden dan kunnen ze dat nu al prima doen.

7
20 RazorBlade

Baudet heeft weer eens helemaal gelijk, zoals vrijwel altijd.

Daarbij: Rechters worden niet door het volk gekozen middels verkiezingen, alleen al daarom zouden ze zich niet met wetgeving (maken van wetten) mogen bemoeien.

11
21 xtremy

Ah Thierry wil de scheiding der machten de nek omdraaien. Ja ja. Je verwacht het niet in die hoek..

3
22 Otasanek

@21 Met een 'open deur' heb je altijd gelijk. Van dat soort simpelheid moet deze jongeman het hebben.

3
23 Mac Benac

@7
Fijn voor jou dan dat ze dat ook niet doen.
Ze bemoeien zich namelijk ook niet met het maken van wetten maar alleen met de toepassing ervan.

1
24 PuurHagelslag

@21 De overheid maakt wetten rechters handhaven deze wetten. Het is niet heel ingewikkeld hoor.

2
25 Otasanek

Thierry weet dat hij geen gelijk heeft, en ook dat Nederland niet op Poolse of Hongaarse taferelen zit te wachten. Met uitzondering dan van de Pvv en FVD achterbannen.

2
26 Arno82

Inderdaad, scheiding der machten. Je hebt de wetgevende macht, de rechtsprekende macht en de uitvoerende macht. En die mogen niet op elkaars terrein komen of elkaars taken invullen. Nou, dat is allang een zootje, maar het wordt nu toch wel al te bont.

2
27 Wendel

Het ligt er maar net aan he: als 1 joker moet beslissen of een IS groep het leven van 17 miljoen mensen een gevaar is of niet en aan de andere kant de politiek misbruik maakt van allerlei.onkunde van een aantal miljoen mensen die kindertoeslag niet krijgen. I m just saying

2
28 Lets keep it cool

@20
EU stelt regels op, waar aangesloten landen zich aan kunnen conformeren. Wat de meeste landen dan ook doen.

Je slaat de plank flink mis met het naar beneden brengen van de max snelheid
Men zou 50 op de snelwek kunnen rijden, dat zou irderenn kunnen doen, maar landelijke wetten geven aan dat je minimaal 70 moet rijden. Het schrappen van de vervuilende is voor jouw en mijn gezondheid en het voortbestaan van de natuur. Ben je daar op tegen? Verhuis dan naar de Eskimo’s , maar ja, die hebben alleen vervuilende sneeuwscooters

1
29 Zwartwit

Baudet snapt er weer niets van of verkondigt leugens....

2
30 TedjeR

@29 In tegenstelling tot wat jij denkt te weten is het niet zo dat ze de stikstofoxide uitstoot willen verminderen in de buurt van grote steden. Ze willen de stikstofoxide uitstoot met name verminderen in de buurt van natuurgebieden. Het gaat er dan met name om dat heide plantjes niet zo goed tegen hoge concentraties stikstofverbindingen kunnen omdat dit mest is. Wellicht zeg ik dat ook verkeerd. Heide plantjes kunnen op zich prima tegen wat meer bemesting maar gras en loofbomen zijn daar beter op ingesteld en dus zal gras de heide overwoekeren. Je weet wel, Darwin en wat hij zij over survival of the fittest. De best aangepaste soort aan de nieuwe omstandigheden zal de rest verdringen.

Kortom dit gaat niet over giftige stoffen in woonwijken maar om regels ten aanzien van natuurbeleid. Sinds de jaren 90 is overigens de hoeveelheid stikstof oxide, zwaveloxide en ammoniak vrijwel gehalveerd. De eisen worden echter continu aangepast en de regels hebben de realiteit ingehaald. Dat alles wordt platgelegd is niet het gevolg van een acuut probleem van een stijgende hoeveelheid stikstofverbinding in het milieu maar een verlaging van de norm en nieuwe wetgeving. Wellicht beter gezegd, wetgeving die we anders hadden moeten interpreteren. We gaan dus voor een niet bestaand, niet urgent probleem onze halve economie platleggen. Komplete waanzin is het.

En nee, ik ben natuurlijk geen tegenstander van schone lucht. Dat soort frames helpen de hele discussie om zeep. Het gaat om de balans tussen vervuiling en wat praktisch haalbaar is in een moderne maatschappij. Jij bekijkt deze tekst ook op een apparaat dat op stroom werkt en op zijn minst een deel van die stroom wordt opgewekt door het verstoken van fossiele brandstoffen. Sterker nog, op dit moment zo ongeveer alles wat je doet verpest een heel klein beetje de luchtkwaliteit. En zelfs Eskimo's verbruiken stroom. We zitten in een transitie. Dat wil niet zeggen dat alles nu al perfect is maar dat we zaken aan het verbeteren zijn. Dat verbeteren kan je doen met een botte bijl wat er nu gebeurd, en je kan het ook geleidelijk doen. Ik ben geen voorstander van de botte bijl methode.

Als je echt een impact wil maken zal je ook moeten gaan nadenken over migratie beleid en geboortebeperking maar daar hoor ik de politiek nooit over. In een paar eeuwen tijd zijn we van 1 miljard mensen naar 8 miljard mensen gegaan. Dat kun je niet volhouden.

0
31 RazorBlade

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@28 @28 Voor normale mensen IS het een respectloze term. Maar de meesten hier hebben totaal geen moeite om transgenders respectloos te bejegen...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@31 https://www.boston.com/news/high-school-sports/2024/03/01/injuries-involving-trans-basketball-player-at-mass-school-spark-controversy/En z...

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

baba jaga
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@11 Ik zou niet weten wat de reden is.Het is bij meerdere items die ik plaatste gebbeurt maar de url was volgens mij gewoon goed....

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@24 @26 Het lijkt er meer op dat jij de onnozele uithangt....

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@19 Is dat een serieuze vraag: waarom? En waar vind ik dat transgenders andere vrouwen letsel hebben toegebracht? Heb je een betrouwbare link?...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

@7De boetes worden ook al door ons betaald.Dan hebben ze het straks over bezuinigingen. Nou ik weet wèl waarop flink bezuinigd kan worden, ...

20 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Omgejoekelden tegen echte vrouwen is de keerzijde van de medaille.Moet ook toegestaan blijven anders is het niet inclusief....

25 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Slavink
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Wat weten we eigenlijk van onze eigen Vasten?https://www.nu.nl/gebaseerd-op-jullie-vragen/6306702/christelijk-vasten-draait-niet-alleen-om-e...

29 minuten geleden geplaatst door Slavink

Graaier1000
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

"Wat ik vind? Ik vind dat ik mensen daar gewoon op mag aanspreken. Ik snap het wel dat het je stoort omdat jij ook graag respectloos spreekt ove...

30 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Petite Redhead PornDped MomMom Sucked Me OffBang Bros SBreast Feeding SexxxSekxHindi Sex XnxDiana Penty NudeAmber Heard Hot VideoHeroni XxxSarina Vakentina18stream ComVideos Porn TorbePorn Hd.xom#nudetiktokAllison FionaMovies Like Hollywood Sex WarsExporntubeReal GilfPantyhose TargetSexeeHindi Animation PornAbgbugilTesa LaneKatrina HailiLesbian Licking PussyLala Koi PornNaked TeacherVanessa BrinkSexnhatHentai ManwahGangbang FrenchXpxxWww Xxx Video Free DownloadCâmera Prive ComChastity Lynn PornhubRemana HentaiHindi Latest Sex VideoPorn In AirplaneReal Masaage PornPorn Sexy MassageUk Porn CamsAnella Danger PornVideos Caseros De SexoXnxx BabhiSkyla Novea XxxSuper Girl XnxxNataliexxxfabioFansty Rape PornBrazzers TeacherDesi Village Bhabhi Sex VideoOpen Youtube SexClubseventeenFull Erotic MoviesShemalecuteBig Ass Milf PornYvette Mimieux NudeTeacher Student Sex ComDylan O Brien NudeXufuHotkittyariaAbbywintrrsSelfie Blow JobPrincessdustXx Six VideoXxx Hindi Sax VideoLexi Belle FacialVideo Of Ray J And Kim KardashianCouplecurchezFree Porn WithTransgender HandjobJessica Steen NudeShemaletumblrMj FreashM 4tubeMia Khalifa Video Sexy VideoWww Xxx MuviXvideos ChinaPornvideo DownloadCunnelingusGroos PornIs Kaley Cuoco HotSwallow My LoadThreesome TeensVillage Xxx PornNaruto SexxxxxxForced Painful AnalHola18Latina With Glasses PornGinger LynnUp Skirt With No PantiesRajasthani X VideosUrfi Javed SexCoco Lovelock BbcFrench Porn TubeXeroticaIndian Rap XxxHidden Camera MasterbatesViolet Myers RidingAmatuer Porn SiteFreeusefantasy ComPassionate Kiss GifLadkiyon Ko Kaise Chodte HainPnp Porn GayTeenager Masturbate PornWww Tamilxvideos ComBoobs Pressing In BraBaddiehuvBrazzer NetworkTwitter Lesbian PornAidra Fox PornstarMadhuri Hot PicsMikafans LeakSoft CorepornLongest Tongue LesbiansTeen Down BlouseAriana Marie CreampieNude HosewivesTs FoxyBatgirl Porn69 HotCreampie My SisterSex PonrXxxvifeosGay Porn CrossdressingAnimated Fury PornHusband Wife Sex VideoHot Big Tits PornTabby RidimanAlyssa Milano Sex TapeScandal PalentSexemodel 35Porn SafadezaStarwars HentaiGayamateur PornLeanna HeartTuahy PornTaylor Dooley NudeWww.livejasminBest Boobs On PornFreestripgameCamwra PriveMemes De PornosXhampstergayIndian Beeg HindiBeautiful LatinaHard BlowjobPorn Village VideoLusty CinemaSweetie Fox Twitter