U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 5
Eerst hadden we wifi, 2G, 3G en 4G. De gezondheidsrisico’s werden weggehoond en waarschuwingen van wetenschappers in de wind geslagen. Nu komt 5G. In augustus 2017 stuurden wetenschappers de Europese Commissie een brandbrief omdat volgens hen de volksgezondheid in het geding is. ...

22 dagen geleden door Hadito

REAGEER MET EEN EMOJI
2
9
6

@197
*Proest* ze hebben maar liefst dertig artsen(*) kunnen optrommelen van de 400.000 die in Duitsland geregistreerd staan. Whoa, wat een opkomst!

Jouw kletspraat wordt met de minuut wanhopiger question

*: En die handvol artsen zijn zo te zien hun bul niet waard, aangezien ze kennelijk geloven in elektrosensitiviteit en andere onzin.

201 RichardR    
19 dagen geleden door RichardR
4
Meld

@199

Klopt, vergeleken met landen als Frankrijk en Duitsland is het Nederland erg stilletjes.

In Duitsland bestaan diverse artsengroepen die hun zorgen kenbaar maken, omdat zij de gevolgen van de huidige straling al zien op hun werkvloer. Een van de artsengroepen gaan zelfs de straat op om te demonstreren tegen 5G, zie ook de link in @197

In een aantal europese landen wordt straling erkend als mogelijke oorzaak van arbeidsongeschiktheid en bestaan wettelijke maatregelen tegen straling in scholen en bij jonge kinderen.

Niettemin is de genoemde lijst in @194 met ca. 180.000 ondertekenaars, ook voorzien van vele Nederlandse artsen en topwetenschappers, zoals micro-biologen, die de invloed van straling op celniveau maar al te goed kennen.

202 artemis    
19 dagen geleden door artemis
5
Meld

O.a. dit zien biologen in hun onderzoeken gebeuren tgv (5G en andere vormen van) straling:

1. Attack our nervous systems including our brains leading to widespread neurological/neuropsychiatric effects and possibly many other effects. This nervoussystem attack is of great concern.

2. Attack our endocrine (thatis hormonal) systems. In this context, the main things thatmake us functionally different from single celled creatures are our nervous system and our endocrine systems –even a simple planaria worm needs both of these. Thus the consequences of the disruption of these two regulatory systems is immense, such thatit is a travesty to ignore these findings.

3. Produce oxidative stress and free radical damage, which have central roles in essentially all chronic diseases.

4. Attack the DNA of our cells, producing single strand and double strand breaks in cellular DNA and oxidized bases in our cellular DNA. These in turn produce cancer and also mutations in germ line cells which produce mutations in future generations.

5. Produce elevated levels of apoptosis (programmed cell death), events especially important in causing both neurodegenerative diseases and infertility.

6. Lowermale and female fertility, lower sex hormones, lower libido and increasedlevels of spontaneous abortionand, as already stated, attackthe DNA in sperm cells.

7. Produceexcessive intracellular calcium [Ca2+]i and excessivecalcium signaling.

8. Attackthe cells of our bodies to cause cancer. Such attacks are thought to act via 15 different mechanisms during cancer causation.

203 artemis    
19 dagen geleden door artemis
5
Meld

@202 , @203
Jammer dan voor jou -- 5G wordt gewoon overal ingevoerd, en jij zult er ook aan worden blootgesteld. Hopelijk ben je er flink bang voor.

204 RichardR    
19 dagen geleden door RichardR
4
Meld

@204
Wat een praat vol haat , wat hebben die reageerders je aangedaan,
een aanval op je illusionaire beeldvormingen ofzo ?

205 techcenter    
19 dagen geleden door techcenter
4
Meld

@203
Je zal binnenkort toch moeten kiezen, vaccinatieschade of 5G schade.
Zijn identiek net als de mensen die het kunnen behandelen. Toeval ???

206 Snorrie    
19 dagen geleden door Snorrie
4
Meld

@180 Oke, jij onderzoekt alles grondig, en dat kan ik alleen maar toejuichen.
Toch is het altijd mogelijk dat onderzoeken gemanipuleerd kunnen worden in het voordeel van de betaler. Hoeft niet, maar het kan wel.
Je kunt nooit zeker weten of er iets is aangepast om het er door te drukken.

Kijk bijv. naar de donorwet. Alles uit de kast getrokken om dit voor elkaar te krijgen en als dan blijkt dat achter dat "mooie plaatje" een vreselijke andere kant bestaat, dan worden de mensen met opzet "dom" gehouden.
Vlak voor zijn dood zei een Duitse transplantatiearts: Rudolph Pichlmayr. "Als we de samenleving werkelijk volledig zouden voorlichten over orgaantransplantatie, krijgen we geen orgaan meer."

Hoe kun je dan nog een blind vertrouwen hebben in andere plannen waar ook HEEL veel geld een HELE grote rol speelt.

207 Liz    
19 dagen geleden door Liz
2
Meld

@205
Es even kijken ... 'artemis' plaatst aan de lopende band berichten die bol staan van de haat -- haat jegens artsen, haat jegens wetenschappers, haat jegens deskundigen, haat jegens overheden, in wezen haat jegens alles en iedereen die niet past in zijn zieke wereldbeeld. Gek genoeg heb je daar nooit commentaar op.
Maar wanneer ik de hoop uitspreek dat hij ZICHZELF(*) flink bang weet te maken, is dat haatpraat? Je houdt er wel heel bijzondere normen op na...

*: Want het grappige is natuurlijk dat er helemaal geen reden is om bang te zijn. Dat 5G is volkomen onschadelijk, net zoals de rest van de draadloze technologie. Wanneer hij bang is, heeft hij dat helemaal aan zichzelf te danken -- en ik help hem daar niet eens bij, integendeel: ik weerleg probeer zijn paniekverhalen juist!

208 RichardR    
19 dagen geleden door RichardR
3
Meld

@207
Orgaandonatie is volledig off topic, Annet dus.
Maar gelukkig suggereeer je zelf als dat die transplantatie arts betaald is door een belangengroep om dat statement te maken.

209 Snorrie    
19 dagen geleden door Snorrie
4
Meld

@207

Je illustreert voor mij dat de Nederlandse overheid niet is te vertrouwen, niet alleen m.b.t. de orgaandonatie, maar ook op vele andere dossiers uit het heden en verleden, zoals:

> 5G, het onderwerp van dit draadje. De schadelijke kant wordt niet verteld.
> Asbest en bepaalde verfsoorten (onder de tafel gehouden totdat er geen houden meer aan was).
>Fluoride in drinkwater (uiteindelijk gestopt na veel bewijs dat het ronduit schadelijk).
>Qkoorts (aantal jaren gewacht met ingrijpen totdat het aantal doden en levenlangs gemaakte chronisch ziekten torenhoog opliepen).

Algemene kenmerk van de Nederlandse overheid:

belangen van bevolking zijn (meestal aanvankelijk) volledig ondergeschikt t.o.v. multinationals/bankiers. Vriendjespolitiek, bijbaantjes en zakkenvullen is vele malen belangrijker.

Het is zelfs de gewoonte dat lobbyisten complete wetsvoorstellen mogen schrijven en normen mogen vaststellen. Dit geldt ook mbt 5G waar niet verder wordt gekeken dan de invloed van straling op een dood zak zout gedurende enkele minuten.

210 artemis    
19 dagen geleden door artemis
7
Meld

Huppa, de stand was 13 uur geleden 179.654, zie @194 (en daarvoor @181en @127 )

Nu inmiddels: 179742 ondergetekenden (wetenschappers, artsen, complete organisaties, etc)

https://www.5gspaceappeal.org/signatories-organizations

waaronder hele hordes aan micro-biologen, huisartsen en topwetenschappers op het gebied van straling, inclusief bekenden uit Nederland.

211 artemis    
19 dagen geleden door artemis
7
Meld

@210
Een dood zak zout?
Je kennis van het onderwerp word steeds duidelijker.

212 Snorrie    
19 dagen geleden door Snorrie
4
Meld

@211
Die top wetenschappers op het gebied van straling zullen dan wel Russen zijn.
De geschiedenis heeft al laten zien hoe goed die zijn. question

213 Snorrie    
19 dagen geleden door Snorrie
3
Meld

@210
"belangen van bevolking zijn (meestal aanvankelijk) volledig ondergeschikt t.o.v. multinationals/bankiers. Vriendjespolitiek, bijbaantjes en zakkenvullen is vele malen belangrijker."
***
Helaas, het bestaat.


Een mooi voorbeeld trouwens over Fluor, en dat is dankzij alternatieve(?) groeperingen die zeer kritisch waren.

"
Rond 1960 besloot de Nederlandse overheid fluoride aan het drinkwater toe te voegen. Zij deed dit in het belang van de volksgezondheid met betrekking tot tandbederf. Rond 1970 ontstonden er echter groeperingen die het nut van deze fluoridering niet inzagen en stelden dat er vele schadelijke gevolgen waren. Langzamerhand gaven steeds meer gemeenten gehoor aan de oproep van de overheid tot fluoridering van het drinkwater. Het was pas tegen die tijd dat er echte 'antifluorcomités' werden opgezet. Na lange tijd van argumenten, discussie, voorlichtingsdagen en andere methoden in de strijd tussen tegenstanders en voorstanders van fluoridering, werd in 1976 besloten geen fluoride meer toe te voegen aan het drinkwater.[7] Dit gebeurde pas na bespreking in de Tweede Kamer van een wetsvoorstel van minister Irene Vorrink dat beoogde de fluoridering een wettelijke basis te geven. Toen de minister in het debat met het argument kwam dat er een apparaatje bestond dat op de waterkraan kon worden aangebracht en het fluor weer uit het water filterde, leek dat nog indruk te maken. Vlak daarna kwam echter uit dat dit apparaatje helemaal niet bestond. Toen was het pleit beslecht en trok de regering het wetsvoorstel in. Men is er daarna nooit meer op teruggekomen."

https://nl.wikipedia.org/wiki/Fluoridering


214 Liz    
19 dagen geleden door Liz
3
Meld

@214
Er is geen bewijs dat fluoridering schadelijk was -- maar de noodzaak wer op een gegeven moment ook minder omdat er fluorverbindingen aan tandpasta werden toegevoegd.

Verder is dit een goed voorbeeld van een debat dat is gevoerd op basis van emotie, niet op basis van wetenschap -- en de critici van fluoridering hebben weliswaar hun zin gekregen, maar niet hun gelijk.

Je ziet hier dus iets vergelijkbaars: onze randdebiel blijft eindeloos doorgaan met telkens maar weer dezelfde leugens en nonsens herhalen, en komt steeds weer aanzetten met dezelfde berg handtekeningen van nitwits en kwakzalvers, alsof dat iets bewijst.
Dit is dus de manier waarop dit soort gierende idioten 'discussiëren': onophoudelijk en luidkeels steeds dezelfde nonsens uitkramen, doof zijn voor redelijke argumenten, nooit ingaan op wat anderen ervan vinden, en (uiteraard) nooit met controleerbaar wetenschappelijk bewijs komen.

215 RichardR    
19 dagen geleden door RichardR
4
Meld

@215
Wetenschappelijk bewijs vragen aan iemand die het over een dood zak zout heeft lijkt mij verspilde moeite.

216 Snorrie    
19 dagen geleden door Snorrie
4
Meld

Een uitvoerig rapport van de International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP).
http://ocpm.qc.ca/sites/ocpm.qc.ca/files/pdf/P52/5z.pdf

217 kwatta    
19 dagen geleden door kwatta
2
Meld

@215 Zowel op de draadjes van de vaccinaties en hier nu ook, worden mensen die een andere mening hebben zowat van het internet afgeblazen. Dat gaat mij te ver.
Ik ben blij dat niet iedereen alles zomaar gelooft. Of 5G nu schadelijk is of niet. Ik begin zelfs al argwanend te worden of er hier niet een hele ploeg zit om 5G te promotenquestion

In een stukje wat ik hier geplaatst heb, staan ook de zorgen of wetenschappers, door geld te ontvangen, hun rapporten nog weleens "een beetje" kunnen aanpassen.
Wie staat bijv. aan het roer van een instituut waar "betrouwbare" onderzoeken plaatsvinden? Overheid en wetenschap kunnen ook contact met elkaar hebben. Belangenverstrengeling is niets nieuws.

"Verder is dit een goed voorbeeld van een debat dat is gevoerd op basis van emotie, niet op basis van wetenschap -- en de critici van fluoridering hebben weliswaar hun zin gekregen, maar niet hun gelijk."

***

Maar dat is jouw mening, toch?

218 Liz    
19 dagen geleden door Liz
1
Meld

@214

Mooi voorbeeld waarmee net gedaan wordt alsof er een apparaat bestaat dat fluor uit water kan filteren.

Dit illustreert goed dat de Nederlandse overheid zich keer op keer laten misleiden door personen die enorme gezondheidsschade willen toebrengen aan de Nederlandse bevolking.

Immers aan gezonde mensen wordt niets verdient.

Ziek maken en ziek houden is de rode draad van het gedeelte van politiek Den Haag dat onder invloed staan van multinationals.

219 artemis    
19 dagen geleden door artemis
5
Meld

@219 Precies.

"Ziek maken en ziek houden is de rode draad van het gedeelte van politiek Den Haag dat onder invloed staan van multinationals."

***
Ze zullen inderdaad niet allemaal zo zijn, maar er zitten eikels tussen die het niet zo nauw nemen met de gezondheid van de mensen. Dan denk ik aan misbruik van Statines (uitgezonden door Radar) en dat de overheid die farmaceuten niet heeft aangepakt. Vreemd.

220 Liz    
19 dagen geleden door Liz
1
Meld

@220
Helemaal niets vreemds aan.
Met een heel klein beetje logica en realiteiszin kom je al een heel eind.

221 Snorrie    
19 dagen geleden door Snorrie
1
Meld

@218
Jullie held andy fakefield is een mooi voorbeeld war er gebeurt met "wetenschappers" die de kluit besodemieren.

222 Snorrie    
19 dagen geleden door Snorrie
1
Meld

Gisteren met reaguurder Smiling hierover gehad. Zij vind dat we wel genoeg hebben onderzocht en dat we het dus nu maar gewoon moeten gaan invoeren zónder nóg meer te onderzoeken.
De lobbyisten hebben goed werk verricht bij haar, zal ik maar zeggen.


Ik las dus dat 5G het lichaam opwarmt. Warmere lichamen stralen ook meer warmte uit, wat weer niet goed schijnt te zijn voor het klimaat.
Door 5g warmt de aarde dus op!!!!!

223 xtremy    
18 dagen geleden door xtremy
0
Meld

@223
Dan had je het bijna goed gelezen.
5G kan het lichaam opwarmen in een lab omgeving.
In de realiteit kan echter de intensiteit nooit hoog genoeg worden.

Een mens zal zelfs overlijden indien blootgesteld aan samengeperste lucht. Makkelijk te laten zien in een lab. (Ik nomineer artemis gelijk als proefpersoon).
Maar als je gewoon buiten loop dan hoef je niet bang te zijn.

224 Snorrie    
18 dagen geleden door Snorrie
1
Meld

@224 Ik zeg ook niet dat het met meerdere graden tegelijk gaat, maar alle kleine beetjes helpen. 5g is gewoon schadelijk voor het lichaam en de natuur.

225 xtremy    
18 dagen geleden door xtremy
0
Meld

@218
" Zowel op de draadjes van de vaccinaties en hier nu ook, worden mensen die een andere mening hebben zowat van het internet afgeblazen. Dat gaat mij te ver."
Wat jij een 'andere mening' noemt, bestaat uit desinformatie, leugens, laster en haatzaaierij -- en dat is echt van een compleet andere orde dan die enkele keer dat er iets schort aan onderzoeken.

In iets andere bewoordingen: het overgrote deel van de wetenschap klopt en biedt betrouwbare informatie; het overgrote deel van wat antivaxxers en 'stralings'-critici uitkramen is complete onzin. Kijk maar naar de leugens van @202 : de randdebiel blijft maar volhouden dat die anti-5G-actie is ondertekend door tal van Nederlandse artsen en wetenschappers, terwijl je gewoon in die lijst kunt ZIEN dat dit niet klopt.

Bij deze 5G-toestand heeft dit alles relatief weinig consequenties -- hooguit maken de paniekzaaiers zichzelf en elkaar bang. Mij best, de meesten draaien wel bij wanneer ze te zijner tijd merken dat er helemaal geen gevaar was -- al zullen sommigen net zoals 'artemis' in weerwil van zonneklaar bewijs blijven liegen dat er wel gevaar is. Die lui zijn reddeloos verloren.

Bij vaccinatie echter is het een ander verhaal. De onzin en paniekzaaierij van volslagen ondeskundige doch extreem arrogante figuren zoals 'artemis' kost aantoonbaar levens -- vooral levens van kinderen en vrouwen. Zo laat een op de twee pubermeisjes HPV-vaccinatie links liggen door de onophoudelijke bangmakerij. Elk van deze meisjes loopt hierdoor een kans van 1 op 150 om later in haar leven baarmoederhalskanker te krijgen, en een kans van 1 op 400 om eraan dood te gaan. Dat zijn dus elk jaar zo'n 300 vrouwen die kanker krijgen en 100 die eraan doodgaan, volkomen onnodig, alleen maar door angst- en haatzaaierij. En in Europa gaan de laatste jaren weer tientallen kinderen dood aan mazelen, nadat de ziekte hier in de jaren 90 zo goed als verdwenen was.

Lui zoals 'artemis' kunnen wat mij betreft dan ook niet hard genoeg de grond ingetrapt worden.
En nog afgezien daarvan: ze discussiëren helemaal niet en komen ook niet met acceptabele argumenten (bijvoorbeeld goed wetenschappelijk bewijs) -- ze doen niks anders dan dit soort draadjes volplempen met knip- en plakwerk dat afkomstig is van net zo domme soortgenoten.

Jij gaat tenminste in op argumenten en lijkt ook de standpunten van anderen te begrijpen, en dat is dus wèl een voorbeeld van goed discussiëren -- ik stoor me dan ook totaal niet aan jou, ondanks dat je toch anders over de dingen denkt.

Maar goed, ik moet verder werken -- nee, niet aan de ontwikkeling van een draadloos apparaat question

226 RichardR    
18 dagen geleden door RichardR
1
Meld

@225
Lees het onderzoek nog maar een keer na waar die info uit komt.
Dus wel het echte onderzoek en niet de nonsense waar de activisten mee komen.

227 Snorrie    
18 dagen geleden door Snorrie
2
Meld

@225
Maar je hoeft niet bang te zijn.
Alle alterneuten hebben ruim voldoende water en suiker ingeslagen om alle denkbeeldige kwalen te behandelen.
Het zou ook onzinnig zijn om zo'n hele angstcampagne op te zetten en er later niet ruim aan te verdienen.

228 Snorrie    
18 dagen geleden door Snorrie
2
Meld

Huppa, de stand was 4 uur geleden 179.742, zie @211 (en daarvoor @194 , @181en @127 )

Nu inmiddels: 179789 ondergetekenden (wetenschappers, artsen, complete organisaties, etc)

https://www.5gspaceappeal.org/signatories-organizations

waaronder hele hordes aan micro-biologen, huisartsen en topwetenschappers op het gebied van straling, inclusief bekenden uit Nederland.

Zij hebben een hele berg aan peer-viewed materiaal gepubliceerd waaruit de schadelijkheid van straling blijkt, waaronder kankerverwekkende eigenschappen, mutaties van lichamen die generaties blijven doorwerken. In feite een volledig ontregeling van vele processen in organismen die beetje bij beetje zich gaan manifesteren.

Nu al kan 3-4% van de bevolking niet normaal functioneren door de huidige straling.

229 artemis    
18 dagen geleden door artemis
6
Meld

@239
Weet zeker dat het bij jou niet door straling komt.

230 Snorrie    
18 dagen geleden door Snorrie
0
Meld

@229
En dat is toch al 0,0023% als al die ondertekenasrs echt zouden bestaan.question
Duurt nog even voordat je een meerderheid heb.

231 Snorrie    
18 dagen geleden door Snorrie
0
Meld

@226
Er zijn nu 2 groepen wetenschappers, de voorstanders en de tegenstanders. Die 2 moeten maar eens samen in discussie gaan en kijken wat daar uitkomt.


"
Jij gaat tenminste in op argumenten en lijkt ook de standpunten van anderen te begrijpen, en dat is dus wèl een voorbeeld van goed discussiëren -- ik stoor me dan ook totaal niet aan jou, ondanks dat je toch anders over de dingen denkt."

***

We zitten inderdaad niet altijd op èèn lijn, dat klopt. Wat voor jou misschien desinformatie is, wil niet zeggen dat iedereen dat vindt. De alternatieve kant vind ik net zo interessant. En artemis heeft ook weer punten waar ik het mee eens kan zijn. Uiteindelijk kan de reguliere geneeskunde de boel net zo belazeren.
Laat mij maar lekker met een gezonde argwaan de boel bekijken en eens zien of mijn tanden over een paar jaar eruit gestraald zijn! Of niet!


"Maar goed, ik moet verder werken -- nee, niet aan de ontwikkeling van een draadloos apparaat "
Dat kan met risico's zijnquestion

232 Liz    
18 dagen geleden door Liz
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Waterstofgas economie
Waterstofgas gaat het ook niét worden. Te duu...

11 uur geleden door dloops

Gigantische Greta verschijnt in straten van S...
Hoe klein en tenger de Zweedse klimaatactivis...

13 uur geleden door Crezee

Joe Biden stevig uit de bocht na vraag van ki...
Een zichtbaar geïrriteerde Biden daagde de ma...

9 uur geleden door PabloEscobar

Peiling: VVD niet langer de grootste
De VVD is in de wekelijkse peiling van Mauric...

16 uur geleden door Telegraaf

Wachtgeldkwestie suddert door in peiling VVD
De discussie over het wachtgeld van VVD-frac...

15 uur geleden door Febee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
smirnoff
Erkende moskeeën kregen vorig jaar €740.00...
@34 ze zijn van plan om alles olat te leggen,...

1 minuut geleden door smirnoff

Jopie Osdorp
Bij de cijfers: Syrische vluchtelingen over d...
@36 Je bent echt grappig! Raaskalt een links ...

1 minuut geleden door Jopie Osdorp

foshizzle
Bij de cijfers: Syrische vluchtelingen over d...
@35 De hoogste death rate door een schietpart...

1 minuut geleden door foshizzle

smirnoff
Erkende moskeeën kregen vorig jaar €740.00...
@34 je heb dus niet goed opgelet he, domme i...

2 minuten geleden door smirnoff

CoolMemories
Bij de cijfers: Syrische vluchtelingen over d...
@29 "...u scheert alle Syrische vluchtelingen...

3 minuten geleden door CoolMemories

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig