nieuws

Politie pakt elf jongeren van 12 tot 22 jaar op in centrum Rotterdam

© Politie
De politie heeft vrijdagavond elf jongens aangehouden in het centrum van Rotterdam. Zij hadden messen, cocaïne, een boksbeugel en vuurwerk bij zich.
De jongeren hingen rond bij de Bijenkorf en de Lijnbaan. De politie kreeg donderdag al aanwijzingen over een groep jongeren die het warenhuis wilde gaan plunderen, dus ook vrijdag stonden de agenten en handhavers op scherp.
Lees meer: Extra politiebewaking bij Bijenkorf Rotterdam na tip over dreigende plundering
De groep werd aangesproken en preventief gefouilleerd. Op camerabeelden is te zien dat dat gebeurt voor sportwinkel JD Sports, een zaak die de afgelopen weken in meerdere Europese steden is geplunderd door groepen jongeren.
Zes van de jongeren bleken een mes bij zich te hebben. Twee mensen hadden geen identiteitsbewijs op zak, een ander droeg cocaïne bij zich en er kwam nog een boksbeugel tevoorschijn. 
De elf jongens zijn 12 tot 22 jaar oud en zijn meegenomen naar het politiebureau. Van de minderjarigen onder hen krijgen de ouders een telefoontje.
"Hopelijk levert deze schrik ook goede gesprekken op tussen ouders en kind", zegt de politie. "De koopavonden in de stad moet blijven zoals ze zijn. Veilig en gezellig voor families, voor jong en oud. Zonder extra politie-inzet."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl