Vreselijke beelden: graatmagere beren in dierentuin smeken bezoekers om eten

Op het internet is een verontrustende video opgedoken uit een Indonesische zoo. Op de beelden is te zien hoe graatmagere beren de bezoekers smeken om hen junkfood te geven. Dierenrechtenactivisten zijn razend en hebben een petitie opgestart om de zoo voorgoed te sluiten.

nadb

Op de beelden, die dateren van mei 2016, wordt getoond hoe bezoekers van de Bandung zoo op het eiland Java cake, snoep en koekjes gooien naar de uitgemergelde dieren. In een poging hen in leven te houden.

Daarop stuurde een dierenrechtenorganisatie een onderzoeker naar de toeristische attractie. "Toen mijn team de zoo bezocht, lag er geen gras in de kooien en stonden er zelfs geen bomen. We zagen een beer zijn eigen uitwerpselen opeten. Toen we de werknemers vroegen om het dier te zien, werd ons dat geweigerd omdat de beer zogezegd aan medicatie zat", zegt Gunung Gea, directeur van de organisatie Scorpion.

Toen dierenrechtenactivist Tori Hollingsworth de video te zien kreeg, was ze razend. Ze besliste meteen een petitie op te starten en president Joko Widodo te vragen om de zoo voorgoed te sluiten. Intussen zetten al bijna 190.000 mensen hun handtekening.

"De beren zijn extreem mager en hebben enorm veel honger", klinkt het. "De bezoekers proberen hen in leven te houden door hen eten toe te werpen. Deze prachtige dieren mogen geen dag langer in deze vreselijke omgeving blijven. Het is duidelijk dat de zoo niks doet om de dieren te helpen. Dit is niets meer dan een gevangenis."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen