Rogier Meijerink (l) en Michael van Zeijl.
Volledig scherm
Rogier Meijerink (l) en Michael van Zeijl. © ANP

Activist tegen Zwarte Piet opgepakt om opruiende twitterbio

Eén van de activisten tegen Zwarte Piet die een dag voor de intocht werden aangehouden, is opgepakt vanwege de tekst in zijn twitterbiografie. Dat stelt zijn advocaat. Michael van Zeijl schrijft in zijn twitterbio dat hij ‘staatsgevaarlijk’ is en ‘graag Sinterklazen snipet’. Volgens de raadsman is de telefoon van Van Zeijl ook afgetapt. 

  1. Het grootste oorlogsarchief wordt openbaar, dat ligt zwaar op de maag: 'Dit is heel gevoelig materiaal’
    PREMIUM

    Het grootste oorlogsar­chief wordt openbaar, dat ligt zwaar op de maag: 'Dit is heel gevoelig materiaal’

    Wie heulde met de Duitsers, wie verraadde wie, wiens voorouders waren lid van de NSB? Dat kan iedereen straks opzoeken in 485.000 dossiers van verdachte ‘foute Nederlanders’. De meeste Nederlanders juichen toe dat het grootste en meest beladen oorlogsarchief openbaar en online wordt gezet, blijkt uit een enquête. Maar het ligt ook zwaar op de maag. Worden trauma’s opgerakeld, familiegeheimen onthuld en nazaten aan de schandpaal genageld?
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    17

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?