Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Osdorpers vol ongeloof na nieuws over dood kapper Seif Ahmed: 'Iedereen is verdrietig'

14 november 2019, 18.28 uur · Aangepast 14 november 2019, 22.00 uur · Door Redactie

De politie bracht vandaag naar buiten dat de 34-jarige Seif Ahmed, die op 1 oktober in een auto in Duivendrecht aan een schotwond overleed, vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. Maar waarom iemand dit Ahmed wilde aandoen, dat blijft voor zowel de politie als buurtgenoten in Nieuw-West een raadsel.

Op dinsdagmiddag treffen hulpdiensten Seif Ahmed met een schotwond aan in een geparkeerde auto aan de Buitensingel in Duivendrecht. Op de achterbank zit een ongedeerde peuter, wat later het dochtertje van Ahmed blijkt te zijn. Ahmed wordt nog gereanimeerd maar enkele momenten later overlijdt hij aan zijn verwondingen. 

Dit incident kwam hard aan op Tussen Meer, de straat in Osdorp waar Ahmed een kapperszaak had. De uitbater van een telecomwinkel kende Ahmed goed. 'Ik was bijna ziek geworden. Hij was mijn buurman en ik hoorde dat hij met een heel klein meisje was, van ongeveer 17 maanden. Ik was heel verdrietig', vertelt hij. 

De politie hield eerst rekening met meerdere scenario's, waaronder zelfmoord. Uit het nog lopende onderzoek blijkt nu dat Ahmed hoogstwaarschijnlijk is omgekomen door een misdrijf. Iets wat de buurt maar moeilijk kan geloven.

Volgens een medewerkster van een winkel naast Ahmed's kapsalon, die graag anoniem wil blijven, stond hij bij iedereen bekend als een vriendelijke man die keihard werkte om zijn familie te onderhouden. 'Soms wel twaalf uur per dag', zegt ze. Ook de buurman van de telecomwinkel kent hem niet anders. 'Iedereen is verdrietig. Wij hoorden nooit slechte dingen over hem. Hij was een goede jongen.' 

Ook de politie zit nog met veel vraagtekens over de gewelddadige dood van Ahmed en wil graag in contact komen met iedereen die denkt informatie over de zaak te hebben. Zij worden verzocht het tipformulier van de politie in te vullen of contact op te nemen via 0800-6070. 

AT5