Nog maar 40 dagen tot kerst: het zoeken naar recepten is begonnen
Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, vinden veel fans van het kerstfeest: bedenken wat je gaat eten met kerst. Je ziet het aantal zoekopdrachten omhoog schieten.
Het is elk jaar zichtbaar in de zoekopdrachten die we intypen op Google: begin oktober begint het te kriebelen, in november zet de stijgende lijn door en zo'n tien dagen voordat de kerstdis op tafel moet verschijnen lijkt de stress toe te slaan: dan zoeken we ons een slag in de rondte naar kerstrecepten.
We moeten - vergeleken met landen zonder Sinterklaas - lang wachten op kerstgeweld. Onze winkels houden zich meestal keurig aan de afspraak: 6 december - als de goedgeefse goedheiligman de terugreis naar Madrid onderneemt - mogen we pas losgaan. Dan komt de nieuwe Allerhande en zijn de etalages versierd met kerstbomen, slingers en ballen.
Toch loopt de teller altijd door op de site Dagen tot kerst. Voor wie het wil weten: het is nog veertig dagen. En op de site van Christmaholic, duidelijk bedoeld voor kerstfans, trekken volgers zich weinig aan van de strikte grens voor de commercie. Een bericht van 11 november over cranberryjam die je als kerstcadeautje kunt geven krijgt zo'n zestig reacties en het bericht de dag ervoor over kerstcadeautjes krijgt er honderd. Helemaal enthousiast zijn volgers over schattige sneeuwpopjes (Do you want to build a snowman?) die in de warme chocolademelk chillen van 10 november.
,,Als je 6 december begint, dan heb je maar drie weken om de kerstboom op te zetten, inspiratie op te doen, kerstcadeautjes te vinden en om boodschappen te doen. Dat is maar zo kort”, vindt Saskia de Laat van Christmaholic.nl. Zij is de laatste drie maanden van het jaar fulltime bezig met kerst. ,,Bij de fans zie ik online dat het in september al begint: ze willen weten waar de kerstshows van de tuincentra zijn. Daarna komt de versierinspiratie en dan pas de recepten.”
Voor haar site is het weekend na Sinterklaas het drukst. Dan bezoeken tienduizenden mensen de site. ,,Dan is voor mij zorgen dat ik een goede server heb en hopen dat hij standhoudt.”
De Laat ziet dat veel tijdschriften zich wel aan de grens van 6 december houden. ,,Alle culinaire bladen komen erna pas. Alleen Delicious heeft altijd twee kerstnummers. Dus veel mensen kijken nu naar bestaande recepten.” Wie al inspiratie wil opdoen bij zulke bestaande recepten, kan hier en hier terecht.
Bent u al in de stemming? Die vraag kregen mensen op straat eind oktober al toen tijdelijk een popup-kerstwinkel openging:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM38
Lieve Debby: ‘Ik wil geen seksloos leven, ik ben bang dat ik het ergens anders moet zoeken’
-
Amerikaanse wetenschapper: 'Kopje thee smaakt het best met zout’, Britten onthutst
Een kop thee met zout veroorzaakt letterlijk een storm in een glas (heet) water in Groot-Brittannië. Een Amerikaanse wetenschapper claimt met een schepje zout het beste recept voor een kop thee te hebben gevonden. En dat raakt een gevoelige snaar bij de Britten, die verknocht zijn aan de warme drank. -
Sprookjesachtige uitstalling áchter de schermen van de Bijenkorf in Rotterdam
Niet alleen de etalages van de Bijenkorf in Rotterdam zijn tijdens de feestmaanden mooi ingericht, dit jaar kunnen bezoekers voor het eerst een magische wereld bewonderen in de voormalige opslagruimtes achter de schermen van het warenhuis. -
PREMIUM
Deze inkomsten moet je opgeven bij de belastingaangifte: ‘Risico op boetes’
Het is weer zover: sinds 1 maart kun je de aangifte inkomstenbelasting doen over het jaar 2023. Wij helpen je op weg bij je belastingaangifte. Vandaag: welke inkomsten moet je opgeven? -
PREMIUM5 keukenmythes
Waarom je champignons best mag afspoelen, maar gekookte pasta absoluut niet
Verdampt alcohol tijdens het koken? Verliezen champignons hun smaak als je ze wast? Iedereen die wel eens de pollepel in de hand neemt, kent van die keukenwijsheden waarbij je denkt: klopt het nou wel of niet? Deze redactie zet er vijf op een rij. ‘Arme spinazie. De bladgroente kampt al eeuwig met valse geruchten.’
-
Smullen maar! Hier eet je het allerlekkerste broodje van Nederland 😋
Berkel en Rodenrijs, Woerden -
-
-
PREMIUMvoor jou geproefd15
De magere kwark uit deze supermarkt wint onze test: 'Zo hoort kwark te smaken’
Kwark is een goede eiwitbron, bevat vitamines B en calcium en relatief weinig calorieën. Perfect voor wie dit nieuwe jaar wat kilootjes wil verliezen maar geen honger wil lijden. Drie experts proefden twaalf merken magere kwark uit de supermarkt en gaven hun oordeel. ,,Een mooie stevige structuur met een ietwat zure nasmaak.’’ -
PREMIUMfilmrecensies
Last Christmas: twist redt kerstdrama vol romantiek
Deze site brengt elke woensdag recensies van films die in première gaan. Deze keer: het romantisch drama Last Christmas, het horrordrama Doctor Sleep, de thriller The Report en oorlogsactie Midway.
-
PREMIUMKeuringsdienst van waarde
Teun van de Keuken: ‘Mijn dochters zeggen: zeur niet zo, je eet zelf dit-of-dat, waar heb je het over’
-
PREMIUM
Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenrestaurant: ‘Alles opgegeven om te koken’
Als lastige leerling ging hij van school naar school, totdat de 17-jarige Daniel als afwasser in de keuken van een restaurant belandde. Het was liefde op het eerste gezicht met het horecaleven. Toen hij solliciteerde bij sterrenrestaurant Inter Scaldes was hij eerlijk. ,,Ik kan niks, maar ik wil heel graag”, blufte hij zich naar binnen. Anno 2024 jaagt hij zijn droom na en wil hij zijn eigen ster.Delft -
-
eigen tuin eerst
Met deze vergeten planten kun je ook zonder tuin tuinieren