• 54
  • 1621x gelezen
Reageer met een Emoji
5
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@94 Punt voor jou Rinze !

11
101 Bollieboos

Het aanpakken van Zwarte Piet loopt niet altijd helemaal goed af:

0
102 Ome Joop

Zwarte Piet is here to stay.

2
103 Tsaar

Maakt niet uit of een meerderheidctegen is, de linkse fascisten van de NTR drukken het gewoon door.
Veel van die lui noemen zich "anti" fascisten trouwens.

3
104 Spraypaint

Als al die mensen nu eens zouden besluiten de intocht in Apeldoorn niet te bekijken en het Sinterklaasjournaal te boycotten dan gaat het kwartje wellicht vallen.

1
105 greenmango

De reden dat het niet meer daalt is simpel.

De argumenten tegen Zwarte Piet zijn superslecht. Verder dan wat geveinsde gekwetstheid komt men niet. En achter de fascisten van KOZP lopen een hele hoop deugmalloten die zo op zoek zijn naar een “goede zaak” dat ze mee krijsen met iedere minderheid die zich wentelt in slachtofferschap.

De steun zal wel verder minderen.

2
106 Vaartuig

* Verwijderd door de redactie *

107 Strafpleiter

@107 Strafpleiter,

Uw reactie lezende kreeg ik een zogenaamde "flash back". question
U gebruikt hier "het" argument welke ene E.Meel op Nieuws Koerier graag gebruikte ten aanzien van zijn strijdt tegen Wilders.

2
108 Bezorgde Europeaan

* Verwijderd door de redactie *

109 Strafpleiter

@109 Strafpleiter,

correct!
Was bij mij een gevolg van het beruchte E.Meel syndroom. (Sta hiervoor overigens onder behandeling.) question

2
110 Bezorgde Europeaan

* Verwijderd door de redactie *

111 Strafpleiter

Die steun is er nooit geweest, behalve van een tiental smerige negertjes en hun linkse walgelijke liefhebbertjes bij de NPO en de grachtengordel.
Wat een walgelijk ziek tuig dat zo racistisch als de pest is.

Nederland moet zich beloofden van dat smerige linkse tuig. Te beginnen bij de NPO en overheid.

2
112 beastyboy

@110 .
Ik krijg ook spontaan flashbacks daarvan nu je het zegt, deze figuur heeft een zeer diepe indruk op vele gemaakt en niet positief moet ik zeggen. (-:

0
113 nog een keer

Ik ben tegen alle roetveeg mensen. Ga narr huis en was je gezicht want het ziet echt niet uit.

1
114 niet-alles-geloven

Ik heb begrepen dat het lied: 'Zwarte Piet wie kent hem niet'....... , in een nieuwe moderne versie uit gaat komen nl: Roetveegpiet wie kent hem niet.... roetveegpiet, roetveegpiet .....
Het nieuwe nummer wordt verwacht beging volgend jaar. Ik dacht zo, ik meld het maar even dan hebben we weer een item die ons flink kan bezighouden hier op de NK.

8
115 reality

'Vermommen dmv het gebruik van raciale kenmerken waardoor een negatieve stereotypering ontstaat is racistisch."

@Mrs.K,

Een negroïde persoon als Zwarte Piet gebruiken is geen vermomming en volgens uw theorie zodoende niet racistisch!
Iemand door een baard, mijter en hem omringende mantelzorgers neerzetten als een dementerende blanke bisschop is ook een negatieve stereotypering...
Carnavalsoptochten, verhalen en sprookjes kun je gelijk ook verbieden omdat ze vol zitten met negatieve stereotyperingen.
Racisme is discrimineren op basis van uiterlijke kenmerken.
Vermommen is geen racisme.

0
116 Graaier1000

* Verwijderd door de redactie *

117 Strafpleiter

Daarmee lijkt de zaak mij democratisch beslist. Het is de wil van het volk waar iedereen zich maar bij neer moet leggen. En wie dat niet wil kan ook het land verlaten.

0
118 samcash

Bosma PVV laat zien dat Zwarte Piet heeft niets met slavernij te maken ; het is al vele eeuwen oud en komt voor in veel verschillende laden. De vuile NPO, samen met volkshater Ascher -PvdA blijven er maar mee bezig de rascistische kaart inhameren. Zelfs Plasterk -ook PvdA zit naast hem. De hypocrisie ten top van linkse saboteurs en Rutte..... -Bosma(PVV) over Zwarte Piet-wet; 'We zien een brede aanval op onze kindervriend!' | Politiek - YouTube
-23 minuten...

0
119 flessenhals

KOZP zal langzaam naar de achtergrond verdwijnen. Mensen zijn het gedram moe van een paar bananen die zich minderwaardig voelen.

0
120 Leaf

Haags KOZP-protest wijkt uit om gevaar, in Hoorn protest juist geschrapt Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wil zaterdag op een andere plek in Den Haag demonstreren. Een protest langs de route is te gevaarlijk voor de betogers, laat de Haagse tak van de actiegroep op Facebook weten.

De groep spreekt van ‘ongekend ernstige dreiging van geweld van pro-pieten'.

De gemeente Den Haag bevestigt dat de plannen zijn aangepast en dat er nu wordt overleg over een protestplek ergens anders in Den Haag. Die gesprekken lopen nog en de locatie is niet bekendgemaakt.

Bron > https://www.trouw.nl/binnenland/haags-kozp-protest-wijkt-uit-om-gevaar-in-hoorn-protest-juist-geschrapt~b31b4310/

0
121 Moskowfiets

@31
Ik snap maar niet waarom je zoveel minnetjes krijgt.

Ik ben een enorme voorstander en voorvechter van ZP, echter ben ik het helemaal mee eens met jouw redenering.

Met 1 klein nuance verschil..
Als blijkt dat er tijdens het demonstreren en door de demonstrerende partij dusdanige uitingen gedaan worden dat de kinderen - voor wie het plezier/feest voorop zou moeten staan - traumatische ervaringen oplopen (zoals met de demonstratie van KOZP in Zaandam) dient men daar wel rekening mee te houden met het volgende demonstratieverzoek (in dit geval in Friesland).
Aangezien daar totaal geen rekening mee werd gehouden (bijvoorbeeld demonstratie ver van de kinderen vandaan) vindt en vond ik het daar terecht dat de mensen van KOZP tegen werden gehouden.

Het kan niet zo zijn dat als een partij dusdanig uit de brand springt bij de ene demonstratie dat ze dan een blanco check krijgen voor de volgende demonstratie en we maar net moeten doen alsof er niets gebeurd is.

Ja, mensen hebben reht op demonstreren, maar dat recht is in mijn optiek ondergeschikt aan het recht van veiligheid (en speciaal voor kinderen).

0
122 BenErWeer

KOZP heeft zich ontpopt tot een terroristische, criminele organisatie, die bedreigen en leugens niet uit de weg gaat,.
KOZP heeft van een kinderfeest een strijdtoneel gemaakt.
Waarbij ze dondergoed weten dat ze deze kinderen, waar ze tegen lopen te schreeuwen, als menselijk schild gebruiken op de intocht.
Laf volk.

0
123 Rapunzel

@28 Mrs K, er is een verschil tussen satire en bewust een bevolkingsgroep schofferen.
En in deze optocht was geen sprake van bewust schofferen van een bevolkingsgroep.

0
124 Rapunzel

Vorig jaar trapte ik er als opinielid nog in bij EenVandaag maar dit jaar niet. Je krijgt een reeks opties voorgeschoteld aangaande veranderingen bij Piet. Ik zelf kruiste de oorbellen en kroeshaar aan omdat ik dat niet belangrijk vind en desnoods veranderd mag worden maar ben wel voor het behoud van Zwarte Piet. Wat schets mijn verbazing? Toen de uitslag op tv kwam waren er nog maar twee categorieën over. Degene die Piet willen aanpassen en degene die dat niet willen.

En terwijl ik ZP dus wil behouden werd ik dus dankzij dit handige trucje van EenVandaag in de categorie geplaatst van mensen die Piet willen veranderen. Zo werken ze dus bij de Publieke Omroepen en je kan er vanuit gaan dat het werkelijke aantal voorstanders van ZP nog groter is dan deze misleidende enquête aangeeft. Dat je je eigen opiniepanel zo moet bedonderen wil wel wat zeggen over EenVandaag.

0
125 Reconquista

@125 Reconquista,

Bedankt voor dit kijkje 'achter de schermen'!

0
126 Graaier1000

@126
your welcome question

0
127 Reconquista

@125 dat is het grote probleem bij digitale enquetes! Je kunt de vragen niet eerst lezen en interpreteren...

0
128 ObJener

@128 Die enquetes zijn inderdaad vaak dusdanig opgesteld dat de antwoorden multi-interpretabel zijn en daarmee dus niet wetenschappelijk verantwoord/representatief. Het wordt helemaal gevaarlijk als "men" toewerkt naar bepaalde conclusies (iets wat helaas vaak gebeurt).

0
129 Sandokan

Maar in de Randstad zijn inmiddels bijna geen ZP'tjes meer te bekennen. Juist daar wonen de meeste zwarten.

10
130 Black65

@121

Dump ze maar in het Cars Jeans stadion.... kunnen ze van hun eigen akoestiek genieten....

0
131 Congo

De vermomming Zwarte Piet mag niet meer, de concurrent Boerka dragen mag wel.

Waar zijn we hier in godsnaam mee bezig?

0
132 Wil je niet weten

@31 In een dictatuur wordt geen rekening gehouden met minderheden.

/Ook niet met meerderheden, en laat dat nu exact het geval zijn/

En ja, dan kunnen ze demonstranten verwachten: demonstreren staat zowel voor- als tegenstanders vrij, ook op plaatsen en momenten waarop men dat liever niet zou zien

/''Liever niet zou zien'' heeft daar mijn inziens niets mee te maken, wel gezond verstand. Je laat toch geen overspannen zooitje raddraaiers los op kleine kinderen, sorry maar daar begrijp ik niets van. Wil je ze echt die vrijheid niet ontzeggen van demonstreren, zet ze op een veldje weg bij de kinderen dan kunnen volwassenen elkaar daar beschadigen. Je zet geen kinderen in de vuurlinie en bezorgt ze een trauma. Demonstreren bij volwassenen vind ik een heel ander geval./

Iedereen kan het feest toch op zijn eigen manier blijven vieren? Zoals overal het geval is: wie betaalt, bepaalt. Dwz dat degenen die een intocht financieren (terecht) bepalen welke kleur de pieten krijgen. Wil een gemeente een intocht met alleen zwarte pieten, dan kan dat nog steeds.

/Nu dat ben ik dan niet met u eens, het zijn meest winkeliers die dat voor hun ''potentiele'' klanten doen.(klantenbinding)
De gemeente hetzelfde. Dan kunnen ze niet zomaar voor zichzelf uitmaken hoe dat feest eruit ziet, dat bepaalt dan de meerderheid van de bevolking van zo'n stad/dorp.
Ze kunnen dan wel besluiten dat Sinterklaas op een kameel komt en er een Suikerfeest of iets van maken, dus het oorspronkelijke feest totaal schrappen. Als de meerderheid dit wil het zij zo, ''maar zo niet'' hebben ze zich ''zeker in dit geval'' gewoon bij de meerderheid neer te leggen.
Daar bedoel ik mee te zeggen...heeft de meerderheid in een stad/dorp geen bezwaar tegen roetveeg pieten dan is dat hun keus, maar leg het mensen niet op/hou op met dwingen.

Daarbij, daar is KOZP niet tevreden mee, die willen niet dat ieder het feest zo viert als ze willen.
Ze proberen de winkelier te dwingen en zijn in staat bij jou thuis nog je kinderen voor racist uit te maken als het ze niet aanstaat. Hier mag nergens geen zwarte piet meer te zien zijn, en als ze daar mee klaar zijn geen sinterklaasviering meer.

En als ze dat voor elkaar hebben ligt de wereld voor ze open, dan is kerst/Pasen enz enz aan de beurt.
Zolang je geen dikke brillenglazen van ontkenning op hebt, zie je dat al overal om je heen gebeuren. Dat is hoe ik het zie mijn mening../

2
133 Fleudemeu

@125
Dank heel duidelijk
En niet de eerste keer

0
134 Placon

* Verwijderd door de redactie *

135 almendras

Wat ik ook niet begrijp.
Waarom ligt de Perzische zwarte piet niet onder vuur of Krampus (lijkt me erger om als karikatuur afgebeeld te worden als duivel). Hier in ons buurland schminken ze zich zwart en worden donkere mensen de duivel. Toch? Kijk eens aan, een uitbreiding naar Duitsland met dit gezeik demonstreren tussen kindertjes daar, tjee wat zou ik dat graag zien hoe ze worden ontvangen.
Wat houdt ze tegen?

Of al die andere zwarte pieten op de wereld waar onze piet ook een afgeleide van is? De focus is alleen op onze zwarte piet. Waarom ageren deze moraalridders hier niet tegen, of tegen het wit schilderen van gezichten, dat is prima?

Waarom is er niet zo'n gezeik tegen het kwaku feestje, of het offerfeest..het suikerfeest ramadan enz met al zijn uitwassen waar ook genoeg over te zeggen valt.
Van de moslims/ Surinamers begrijp ik dat natuurlijk(buiten offerfeest)... maar wat met de moraalridders? Waarom is dat allemaal okay er zijn ook genoeg mensen die zich daaraan storen, waarom valt men die mensen ook niet constant lastig met dit ''demonstreer dwang gezeik''?

3
136 Fleudemeu

Ik vind de eindconclusie van 1Vandaag wel leuk. Ondanks het feit dat er geen meerderheid voor is trekt 1Vandaag wel de conclusie 'Een groot deel wil dat het liefst met aanpassingen aan de zwarte pieten, zodat het volgens hen weer 'een feest van alle Nederlanders' is.'.
Mijn conclusie is dat een beperkt deel aanpassing wil. Door die aanpassingen wordt het dan een feest voor hen, niet een feest voor alle Nederlanders.

0
137 AlsUMijToestaat

Juist, voor alle Nederlanders, niet voor alle niet-uitgenodigde vreemdelingen die hier menen de boel naar hun hand te moeten zetten, zoals die schreeuwlelijk uit Ghana.

0
138 Sneeuwbal

@28
Ik ben het over het algemeen wel daarmee eens.
Echter gaat de vergelijking mank.

De Jood zoals gepicteerd door de carnavalsvierders waren gebaseerd op - wat sommigen denken is - de algemene kenmerken van Joden.

Terwijl ZP niet gebaseerd is op een neger/Antilliaan oid.
Als dat wel het geval was dan had u helemaal gelijk.
Daarom is dat hele racisme verhaal - vindt ik hoor - een beetje overtrokken.

Per slot van rekening lijkt gele vla, in essentie, ook op gele verf.
Betekent dat dan dat we gele vla dan maar groen moeten maken?
Mag die gele verf zich beledigd voelen?

1
139 BenErWeer

En terecht. De actiegroep KOZP moet op de lijst van terroristische organisaties wegens opruiing en in scene zetten van geweld, en geweld zelf. Zelfs auto's worden in brand gestoken en gesloopt door hun en dan krijgen voorstanders van zwarte piet de schuld.

0
140 Zeeuw

* Verwijderd door de redactie *

141 almendras

Een overduidelijke meerderheid wil die roetvegen onzin niet, men wil een gewone Zwarte Piet.

0
142 MeneerRontgen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@48 Het schijnt voor verschillende sympathieke deelnemers zoals @13, @22, @24 en @43, nogal van belang te zijn wat ik vind van deelname door t...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

eh
England's ludicrous experiment in privatised water is coming to a messy end | Adam Almeida

Veel te weinig geïnvesteerd in onderhoud.Maar wel elk jaar maximale winstuitkering aan de aandeelhouders....

5 minuten geleden geplaatst door eh

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=bCnuEWLeEEEHauser Lana Trotovsek Erbarme Dich ...

6 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Reconquista
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

Die snapt er nog steeds niets van. Dat het volgend kabinet het maar weer snel terug mag draaien. ...

7 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Weetal
Pianist Jan Vayne belegde 2,6 miljoen na onzorgvuldig advies van zijn bank: ‘Dacht dat dit veilig was’

Aandelen, zonder stemrecht.Wie koopt er nog aandelen?...

8 minuten geleden geplaatst door Weetal

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=nZb7FcP84CMErbarme Dich Mattheus Passion het meesterswerk van Bach ...

9 minuten geleden geplaatst door elsemiek

LoydMorris
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

Waar kunnen Nederlandse jongeren naar toe, als deze opgeroepen worden voor de dienstplicht?...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
'Promes moet afzien: kaalgeschoren en met twintig man in cel'

Die wil heel gauw terug naar Nederland. Dan maar een tijdje brommen in een Hollandse cel. . . ...

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

progressiefliberaal
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

En volgende week zeurt hij weer dat hij geen plekken heeft.Bij uitstek de meest overbodige bewindsman van Nederland. Creëert alleen maar pr...

11 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

eh
England's ludicrous experiment in privatised water is coming to a messy end | Adam Almeida

uit artikel:Sinds de privatisering in 1989 zijn de waterrekeningen in Groot-Brittannië met 360% gestegen, meer dan twee keer zoveel inflatie ...

13 minuten geleden geplaatst door eh

NK. App
Hindi Bf MmsSeexxxxxxMelania Trump Sex VideoIndian Quick FuckAli Laryer NudeHusband Wife MasturbatingTubesafari.comItadaku SeiekiPopular Sex VideoPorn Sexy SisterSexy Video Full Hd SexyAlexa Loren PornSister MasterbatingDaftsex.coomEscort Paris 10Porno TransgenreX Xx ComicFortnite NudesTitty SuckingBabosas.coomNude LesbeiansDedi XxxXxx Oil SexSexual FingeringIndian PoarnAshley Graham Sex VideoBf College VideoChacha Bhatiji Ka Sexy VideoReal Hindi Porn VideoBlack On Black AnalEbonny Bbw PornAdriana Lima NudesDesi Hot Video XxxAaliyah Hadid DreddNudifying AiSierraxrain OnlyfansHot Kiss PronThai Mssage PornNasty Anal PornBondage SquirtersVogeur TvAnime TitfuckingMssapphireeePornhubb ComSex With Desi BhabiChubby Girls NakedSpanking SitesJaponesa AnalCourtney Thorton Smith NudeKana MomonogoGrindingdickSubmissive MilfTaboo NudesGrand Daddy AssjobMygirldfundAnimesharingPornos EstruposBlow Job PicsBritney Official OnlyfansMother On Heater سیکسJj Knight PornChudai Chudai Chudai Chudai ChudaiB Xxx VideoIr PornSga-157Mei HatsumeSexi DownlodLatina Cousin PornSex TumblrXhamsyrrPatricia FarinelliCatherine Tresa NudeFree Xxx Hot SexEbony Lesbians Bbw PornBig Butt SexYourxxxMia KhaFake Nude GeneratorWww Porn Com Www Porn ComHonkai Star Rail HentaiAirikacal LeakHajimete No Gal HentaiLatino BigcockFucking MoviesXxx Bf PornNana Yagi JavSarina ValenJudith Light NudePelículasde AdultosGettrannyXvid3os GayTube SexgayJassie VoltVivsstreetGay's XxxMassage BoyChina Sexy Video BpTelugu Bf Videos HdGay Brother PornMuslim Hd Porn VideosAbigail Morris PornhubInfluencers.gone.wildJapan Bus Xxx VideoJogo De Sexo GayNitya Menon Hot VideosBlue Sexy Picture DikhaoOnline Sexy LiveRough Gang BangM D PornReallife Cam VoyeurMay ThaiStep Mom Porn ComicsXxx Bug AssLesbian Strapon SexNatalie Portman NudaCumshots BlackFunny SexLackmail PornRoughest Gay PornUllu Web SexAunt N Nephew PornVdio Bokep IndonesiaTamil Actress Real SexBoy Sex MoviePhonix PornForced Blowjob PornR/kpopfapVideo Sexe TransexuelPornovenezuelaEnglish Xnx VideoVery Big Boobs PornAmateur AlliteKorins KovaVanillalindsayElizabeth RageMidnight Masala Sex VideosLil BlackDesiree FulceBoobies Nude PicsAmber Heard Sex TapeMirror Selfie NudeAggressive SexAlice RomainBreeding BbcPussy PondingLittle Caprice GifJapani Hot BfSex Pron Video HindiRae Lil Black Xxx VideosPole Nude Dance