U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 0
Afgelopen zaterdag werd er in Hardinxveld-Giessendam door het Logos Instituut een congres belegd met als doel het christendom te versterken. Dit deed men door twee dagen lang diverse sprekers uit binnen- en buitenland uit te nodigen over tal van onderwerpen. Veel bijdragen raakten de probl ...

3 maanden geleden door Hadito

REAGEER MET EEN EMOJI
2
1
2
2

Kan de islam a,u.b. ook instorten?

1 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
3
Meld

De islam in de eerste plaats maar ook de strenge christelijke religies mogen wat mij betreft ook van de mat. Daar wordt niemand beter van

2 Lerac    
3 maanden geleden door Lerac
2
Meld

@1 , Sorry, is de beoogd toekomstige godsdienst van Europa. Je achterkleindochter over 100 jaar loopt gewoon met een hoofddoekje om.

3 Spraypaint    
3 maanden geleden door Spraypaint
10
Meld

@3 : Gaat niet gebeuren, voor die tijd is er al lang een burgeroorlog in Europa.

4 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
4
Meld

Dat hebben we aan ons zelf te danken door het geloop af te zweren. De katholieke kerken lopen leeg, protestanten gaan ook minder naar de kerk maar alleen de “zwarte kousen” bibelbelt gaan nog trouw naar de kerk.
We zijn op weg naar een islamitische land en dat willen we toch niet?

5 Interessant    
3 maanden geleden door Interessant
11
Meld

@3
Ik vrees het ook maar hoop dat mijn kleindochter verstandig is en op tijd verhuisd naar een land waar geen islam is als dat er dan nog is.

6 Interessant    
3 maanden geleden door Interessant
7
Meld

Het christendom hoort hier niet thuis, net zo min als het jodendom of de islam.
Alle drie religies uit de woestijn (abrahamistisch) en ons opgedrongen.

Van oorsprong zijn we heidens en paganistisch.

De islam doet nu precies hetzelfde als wat de christenen toentertijd met de heidense/ paganisten deed.
Opdringen of uitmoorden.

7 Dunkelheit    
3 maanden geleden door Dunkelheit
5
Meld

Ach is niet zo erg , we hebben de foto's nog.....

8 21st Century Guy    
3 maanden geleden door 21st Century Guy
2
Meld

@7
Wat voor last heb je van het Christendom zoals het hier altijd geweest is met Katholieken, protestanten, gereformeerden en wat nog meer. Alleen dat op zondagochtend een kerkklok luid wat ik liever hoor dan het geblèr vanaf een haattempel moskee.

9 Interessant    
3 maanden geleden door Interessant
8
Meld

* Verwijderd door de redactie *

10 drs. Berenburg    
3 maanden geleden door drs. Berenburg

@7 [Het christendom hoort hier niet thuis]

Van oorsprong niet, maar goed, na 15 eeuwen is het toch wel zo'n beetje ingeburgerd. Zeker omdat het hier ouder is dan het begrip 'de Nederlanden' zelf.

11 Civ    
3 maanden geleden door Civ
5
Meld

@11 En weer aan het uitburgeren eigenlijk , een minderheid die er nog aan hecht , en een meerderheid die er niet veel mee heeft ja ze zien wel eens een gebouw wat gelinkt is aan het christendom net zoals ze wel eens gebouw zien wat gelinkt is aan de islam of een andere religie.

12 21st Century Guy    
3 maanden geleden door 21st Century Guy
3
Meld

Geen nood! De Linkse kerk is de opvolger van de christelijke: dezelfde missie-drang, uitdragen van universele waarden, dezelfde bemoeizucht, globalisering, trans-nationaal open grenzen, altijd behept met randgroepen en minderheden.....

13 CoolMemories    
3 maanden geleden door CoolMemories
8
Meld

@12 Steeds minder inderdaad. Het christendom is in brede zin natuurlijk wel onderdeel van onze cultuurgeschiedenis, met bijbelse onderwerpen in de schilder- en dichtkunst, bijbelse uitdrukkingen in onze taal, de kerktorens als bakens in het landschap, etc., en wellicht heeft het ook nog zijn sporen nagelaten in onze huidige moraal.

14 Civ    
3 maanden geleden door Civ
1
Meld

@13 Daar zou best een kern van waarheid in kunnen zitten.

15 Civ    
3 maanden geleden door Civ
5
Meld

@4 "...voor die tijd is er al lang een burgeroorlog in Europa....."

We zien nu al de VS tot op het bot verdeeld waar de Linkse Kerk alles op alles zet de democratisch gekozen president af te zetten alleen maar omdat hij hun agenda voor de wereld negeert.....!

16 CoolMemories    
3 maanden geleden door CoolMemories
4
Meld

het lijkt me meer dat de kerkorganisaties kleiner en kleiner worden.
Ik heb (""helaas"") niet de indruk dat het aantal atheïsten toeneemt.

17 MARCUSAURELIUS    
3 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
1
Meld

@17 De cijfers zeggen toch dat zowel in absolute termen als percentueel gezien het aantal atheïsten toeneemt.

18 21st Century Guy    
3 maanden geleden door 21st Century Guy
3
Meld

@18 In Nederland en de rest van Europa wel inderdaad, en zelfs in de Verenigde Staten is het tegenwoordig niet meer zo ongewoon om atheïst te zijn. Wereldwijd is het een ander verhaal. Arme, laagopgeleide, niet-westerse gelovigen krijgen meer kinderen dan rijke, hoogopgeleide, westerse niet-gelovigen, en daardoor neemt het aandeel van atheïsten in de totale wereldbevolking juist af.

19 Civ    
3 maanden geleden door Civ
1
Meld

@19 Het gaat ook over Nederland , en wie weet dat er wereldwijd ook wat te wachten staat op dat gebied , in de Arabische wereld bijvoorbeeld is er ook een groeiend aantal atheïsten houden het soms voor zichzelf of binnen een kleine kring , maar dat kan ook veranderen met meer vrijheid en een groeiend bewustzijn een groter aandeel in de bevolking.

20 21st Century Guy    
3 maanden geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@18 Ik ben bang dat dat niet waar is.
Gelovigen willen nogal eens mensen tot atheïst bestempelen terwijl ze niet zijn.

21 MARCUSAURELIUS    
3 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
1
Meld

@20 Ja, in theorie zou dat allemaal kunnen. Maar goed, voorlopig lijkt de boel nog aardig op slot te zitten. Ik zou willen waarschuwen voor ongefundeerd optimisme.

22 Civ    
3 maanden geleden door Civ
0
Meld

@7 "...Het christendom hoort hier niet thuis, net zo min als het jodendom of de islam. Alle drie religies uit de woestijn (abrahamistisch) en ons opgedrongen.
Van oorsprong zijn we heidens en paganistisch. De islam doet nu precies hetzelfde als wat de christenen toentertijd met de heidense/ paganisten deed. ..."

De Linkse Kerk is van hetzelfde allooi, ontstaan uit de christelijke kerk....dezelfde missiedrang, hetzelfde geloof in universele waarden, trans-nationaal (net als de Islam), leiders kiezen via conclaaf, kliek- en kartelvorming, gemeenschappelijk vijandsbeeld, kindermisbruik....enz. enz.

23 CoolMemories    
3 maanden geleden door CoolMemories
0
Meld

@citaat:
In plaats daarvan roert men de trom rond thema’s als klimaatverandering, vluchtelingenopvang en de strijd tegen prostitutie en voor daklozen.
Op preekstoelen fulmineert men naar hartenlust tegen Baudet, tegen Trump en tegen Rusland. Van dit laatste was ik afgelopen zondag nog getuige.
----------------------------------------------

Tja als men zo eenzijdig stelling neemt, dan moet men niet gek opkijken als een groot deel niet meer naar de dienst komt.
Voor de meeste mensen is de tijd voorbij dat ze zich lieten intimideren door een Donderpreek.

24 MARCUSAURELIUS    
3 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
1
Meld

@6

Misschien word je dochter geen verkapte racist, dan is er niets aan de hand...

25 Anti-racisme    
3 maanden geleden door Anti-racisme
9
Meld

Het is altijd raar om te zien hoe sommigen het verval van het Europees christendom verwelkomen, met als excuus dat Europa voorheen heidens en pagaan was, iets wat al 1500 jaar niet meer een relevant is. Vaak gaat die mentaliteit hand in hand met het bevorderen van de moslimbevolking. Ik zou zeggen dat die mensen blij met christenen moeten zijn, want moslims zullen ze nooit dezelfde tolerantie geven.

26 Klompenbrekertje    
3 maanden geleden door Klompenbrekertje
3
Meld

@26 Het christendom is, ent zoals de islam en het jodendom, een barbaarse ideologie. Het achterhaald, gebaseerd op aantoonbare onzin en leugens. Het voegt niets toe aan de samenleving.

Alleen al het feit dat jij denkt dat christenen niet-christenen tolerantie moeten geven, toont aan hoe verheven jij je als extremistisch christen boven iedereen voelt.

27 Bluth    
3 maanden geleden door Bluth
2
Meld

@9 Wij naar de oma van mijn moeder, die woonde in Twisk. Familie-visite was altijd op zondag. Wij buitenspelen, komen er buren aanzetten dat we niet buiten mogen spelen op zondag, want rustdag...

Of de niet directe familie van mijn vriendin (uit het katholieke zuiden van Amerika) die mij de duivel noemen, dreigen met het kidnappen van mijn vriendin om haar van de eeuwige verdoemenis te redden.

Het christendom is net zo intolerant als de islam. Een gelovige christen is net zo intolerant als een gelovige moslim/jood, alleen zijn er niet zoveel gelovige christenen meer. Zat mensen die zich christen noemen en in een 'god' geloven, maar christelijk zijn ze niet want ze doen er geen fuck mee.

28 Bluth    
3 maanden geleden door Bluth
0
Meld

@27 Leuk om te zien dat je denkt dat ik christen bent, volgens mij zegt dat meer over jou dan mij. En geef de groeten aan de minderheden en andersdenkenden in de moslimwereld, ze zullen zeker met jou eens zijn over hoe intolerant christenen zijn.

29 Klompenbrekertje    
3 maanden geleden door Klompenbrekertje
0
Meld

@29 Ben je dat niet dan? Gek dat je toch christen-retoriek bezigt, en christenen zelfs superieur acht boven niet-christenen.

Zoals ik al aangaf is de islam (en het jodendom) net zo intolerant als het christendom. Moslims zijn gehersenspoelde achterlijken, christenen zijn dit ook. En, had je nog een keer zin om je waffel open te trekken of druip je toch maar af?

30 Bluth    
3 maanden geleden door Bluth
0
Meld

@26
Het clubje waar het hier over gaat blinkt niet uit in tolerantie, fundamentalistische christenen zijn heel gelijkend aan fundamentalistisch moslims.

31 morandi    
3 maanden geleden door morandi
0
Meld

@9

Ik heb iets tegen religies, zeker als ze uit de woestijn komen.
Alles hebben ze gejat uit het paganisme....
Ik heb het niet zo met indoctrinatie.
Maar goed...geloof wat je wil.

32 Dunkelheit    
3 maanden geleden door Dunkelheit
1
Meld

@11

Na 15 eeuwen beginnen mensen eindelijk in te zien, dat het christendom ook niet het Walhalla is. ; )

33 Dunkelheit    
3 maanden geleden door Dunkelheit
0
Meld

@31 die fundamentalistische christenen zijn op één hand te tellen, daar maak ik mij geen zorgen over.

34 Lievense    
3 maanden geleden door Lievense
0
Meld

@23

Eens

35 Dunkelheit    
3 maanden geleden door Dunkelheit
0
Meld

@34
'k zou het niet onderschatten, er is een rare beweging aan de gang die streeft naar politieke invloed.
Komt van alle kanten, evangelicals in de VS , katholieken in Polen in Spanje in Italie, Othodoxen in Rusland, allemaal pushen ze een extreem-rechts conservatisme dat vrouwen- en LHBTrechten wil bestrijden en waar serieus geld omgaat om dergelijke organisaties te steunen.

36 morandi    
3 maanden geleden door morandi
0
Meld

@21 Als iemand zegt dat hij /zij atheïst is dan is dat zo daar kan niemand iets van afdingen.

37 21st Century Guy    
3 maanden geleden door 21st Century Guy
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Klimaatverandering bedreigt de toekomst van k...
Geen enkel land ter wereld voldoet aan de voo...

12 uur geleden door Crezee

Utrechtse imam Salam: VN-rapporteur moet Nede...
Met het parlementaire onderzoek naar ongewens...

17 uur geleden door AD

Trump gaat bedriegen
Hoe moeten Democraten vechten tegen een presi...

18 uur geleden door De Arier

Nederbritten bibberen van Brexit: ’Elke...
Britten die in Nederland wonen, vrezen de gev...

15 uur geleden door Telegraaf

Ruzie in verhoorzaal Tweede Kamer, imam Salam...
De commissieleden kregen het aan de stok met...

14 uur geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
eh
‘Trump bood Assange gratie aan als hij betr...
Natuurlijk blijft Trump.Het foute land kies...

4 minuten geleden door eh

blandurego
‘Trump bood Assange gratie aan als hij betr...
@87 Lol! Als iemand liegt is het Trump wel....

6 minuten geleden door blandurego

Reagurius
Bouwcrisis breekt uit...
@3 Ja niet letterlijk....

9 minuten geleden door Reagurius

delarosa@europe.com
NAVO bereidt grootste militaire oefening in 2...
@4De politiek zal uiteindelijk zichzelf de ...

11 minuten geleden door [email protected]

greenmango
‘Tabak bij tankstation en supermarkt razend...
En het volgende dat uit de schappen zal verdw...

12 minuten geleden door greenmango

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig