door Hadito in Binnenland  ·  37 Reacties

  • 0
  • 561x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1
2
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Kan de islam a,u.b. ook instorten?

3
1 Seconda

De islam in de eerste plaats maar ook de strenge christelijke religies mogen wat mij betreft ook van de mat. Daar wordt niemand beter van

2
2 Lerac

@1 , Sorry, is de beoogd toekomstige godsdienst van Europa. Je achterkleindochter over 100 jaar loopt gewoon met een hoofddoekje om.

10
3 Spraypaint

@3 : Gaat niet gebeuren, voor die tijd is er al lang een burgeroorlog in Europa.

4
4 Seconda

Dat hebben we aan ons zelf te danken door het geloop af te zweren. De katholieke kerken lopen leeg, protestanten gaan ook minder naar de kerk maar alleen de “zwarte kousen” bibelbelt gaan nog trouw naar de kerk.
We zijn op weg naar een islamitische land en dat willen we toch niet?

11
5 Interessant

@3
Ik vrees het ook maar hoop dat mijn kleindochter verstandig is en op tijd verhuisd naar een land waar geen islam is als dat er dan nog is.

7
6 Interessant

Het christendom hoort hier niet thuis, net zo min als het jodendom of de islam.
Alle drie religies uit de woestijn (abrahamistisch) en ons opgedrongen.

Van oorsprong zijn we heidens en paganistisch.

De islam doet nu precies hetzelfde als wat de christenen toentertijd met de heidense/ paganisten deed.
Opdringen of uitmoorden.

5
7 Dunkelheit

Ach is niet zo erg , we hebben de foto's nog.....

2
8 21st Century Guy

@7
Wat voor last heb je van het Christendom zoals het hier altijd geweest is met Katholieken, protestanten, gereformeerden en wat nog meer. Alleen dat op zondagochtend een kerkklok luid wat ik liever hoor dan het geblèr vanaf een haattempel moskee.

8
9 Interessant

* Verwijderd door de redactie *

10 drs. Berenburg

@7 [Het christendom hoort hier niet thuis]

Van oorsprong niet, maar goed, na 15 eeuwen is het toch wel zo'n beetje ingeburgerd. Zeker omdat het hier ouder is dan het begrip 'de Nederlanden' zelf.

5
11 Civ

@11 En weer aan het uitburgeren eigenlijk , een minderheid die er nog aan hecht , en een meerderheid die er niet veel mee heeft ja ze zien wel eens een gebouw wat gelinkt is aan het christendom net zoals ze wel eens gebouw zien wat gelinkt is aan de islam of een andere religie.

3
12 21st Century Guy

Geen nood! De Linkse kerk is de opvolger van de christelijke: dezelfde missie-drang, uitdragen van universele waarden, dezelfde bemoeizucht, globalisering, trans-nationaal open grenzen, altijd behept met randgroepen en minderheden.....

8
13 CoolMemories

@12 Steeds minder inderdaad. Het christendom is in brede zin natuurlijk wel onderdeel van onze cultuurgeschiedenis, met bijbelse onderwerpen in de schilder- en dichtkunst, bijbelse uitdrukkingen in onze taal, de kerktorens als bakens in het landschap, etc., en wellicht heeft het ook nog zijn sporen nagelaten in onze huidige moraal.

1
14 Civ

@13 Daar zou best een kern van waarheid in kunnen zitten.

5
15 Civ

@4 "...voor die tijd is er al lang een burgeroorlog in Europa....."

We zien nu al de VS tot op het bot verdeeld waar de Linkse Kerk alles op alles zet de democratisch gekozen president af te zetten alleen maar omdat hij hun agenda voor de wereld negeert.....!

4
16 CoolMemories

het lijkt me meer dat de kerkorganisaties kleiner en kleiner worden.
Ik heb (""helaas"") niet de indruk dat het aantal atheïsten toeneemt.

1
17 MARCUSAURELIUS

@17 De cijfers zeggen toch dat zowel in absolute termen als percentueel gezien het aantal atheïsten toeneemt.

3
18 21st Century Guy

@18 In Nederland en de rest van Europa wel inderdaad, en zelfs in de Verenigde Staten is het tegenwoordig niet meer zo ongewoon om atheïst te zijn. Wereldwijd is het een ander verhaal. Arme, laagopgeleide, niet-westerse gelovigen krijgen meer kinderen dan rijke, hoogopgeleide, westerse niet-gelovigen, en daardoor neemt het aandeel van atheïsten in de totale wereldbevolking juist af.

1
19 Civ

@19 Het gaat ook over Nederland , en wie weet dat er wereldwijd ook wat te wachten staat op dat gebied , in de Arabische wereld bijvoorbeeld is er ook een groeiend aantal atheïsten houden het soms voor zichzelf of binnen een kleine kring , maar dat kan ook veranderen met meer vrijheid en een groeiend bewustzijn een groter aandeel in de bevolking.

1
20 21st Century Guy

@18 Ik ben bang dat dat niet waar is.
Gelovigen willen nogal eens mensen tot atheïst bestempelen terwijl ze niet zijn.

1
21 MARCUSAURELIUS

@20 Ja, in theorie zou dat allemaal kunnen. Maar goed, voorlopig lijkt de boel nog aardig op slot te zitten. Ik zou willen waarschuwen voor ongefundeerd optimisme.

0
22 Civ

@7 "...Het christendom hoort hier niet thuis, net zo min als het jodendom of de islam. Alle drie religies uit de woestijn (abrahamistisch) en ons opgedrongen.
Van oorsprong zijn we heidens en paganistisch. De islam doet nu precies hetzelfde als wat de christenen toentertijd met de heidense/ paganisten deed. ..."

De Linkse Kerk is van hetzelfde allooi, ontstaan uit de christelijke kerk....dezelfde missiedrang, hetzelfde geloof in universele waarden, trans-nationaal (net als de Islam), leiders kiezen via conclaaf, kliek- en kartelvorming, gemeenschappelijk vijandsbeeld, kindermisbruik....enz. enz.

0
23 CoolMemories

@citaat:
In plaats daarvan roert men de trom rond thema’s als klimaatverandering, vluchtelingenopvang en de strijd tegen prostitutie en voor daklozen.
Op preekstoelen fulmineert men naar hartenlust tegen Baudet, tegen Trump en tegen Rusland. Van dit laatste was ik afgelopen zondag nog getuige.
----------------------------------------------

Tja als men zo eenzijdig stelling neemt, dan moet men niet gek opkijken als een groot deel niet meer naar de dienst komt.
Voor de meeste mensen is de tijd voorbij dat ze zich lieten intimideren door een Donderpreek.

1
24 MARCUSAURELIUS

* Verwijderd door de redactie *

25 Anti-racisme

Het is altijd raar om te zien hoe sommigen het verval van het Europees christendom verwelkomen, met als excuus dat Europa voorheen heidens en pagaan was, iets wat al 1500 jaar niet meer een relevant is. Vaak gaat die mentaliteit hand in hand met het bevorderen van de moslimbevolking. Ik zou zeggen dat die mensen blij met christenen moeten zijn, want moslims zullen ze nooit dezelfde tolerantie geven.

3
26 Klompenbrekertje

@26 Het christendom is, ent zoals de islam en het jodendom, een barbaarse ideologie. Het achterhaald, gebaseerd op aantoonbare onzin en leugens. Het voegt niets toe aan de samenleving.

Alleen al het feit dat jij denkt dat christenen niet-christenen tolerantie moeten geven, toont aan hoe verheven jij je als extremistisch christen boven iedereen voelt.

2
27 Bluth

@9 Wij naar de oma van mijn moeder, die woonde in Twisk. Familie-visite was altijd op zondag. Wij buitenspelen, komen er buren aanzetten dat we niet buiten mogen spelen op zondag, want rustdag...

Of de niet directe familie van mijn vriendin (uit het katholieke zuiden van Amerika) die mij de duivel noemen, dreigen met het kidnappen van mijn vriendin om haar van de eeuwige verdoemenis te redden.

Het christendom is net zo intolerant als de islam. Een gelovige christen is net zo intolerant als een gelovige moslim/jood, alleen zijn er niet zoveel gelovige christenen meer. Zat mensen die zich christen noemen en in een 'god' geloven, maar christelijk zijn ze niet want ze doen er geen fuck mee.

0
28 Bluth

@27 Leuk om te zien dat je denkt dat ik christen bent, volgens mij zegt dat meer over jou dan mij. En geef de groeten aan de minderheden en andersdenkenden in de moslimwereld, ze zullen zeker met jou eens zijn over hoe intolerant christenen zijn.

0
29 Klompenbrekertje

@29 Ben je dat niet dan? Gek dat je toch christen-retoriek bezigt, en christenen zelfs superieur acht boven niet-christenen.

Zoals ik al aangaf is de islam (en het jodendom) net zo intolerant als het christendom. Moslims zijn gehersenspoelde achterlijken, christenen zijn dit ook. En, had je nog een keer zin om je waffel open te trekken of druip je toch maar af?

0
30 Bluth

@26
Het clubje waar het hier over gaat blinkt niet uit in tolerantie, fundamentalistische christenen zijn heel gelijkend aan fundamentalistisch moslims.

0
31 morandi

@9

Ik heb iets tegen religies, zeker als ze uit de woestijn komen.
Alles hebben ze gejat uit het paganisme....
Ik heb het niet zo met indoctrinatie.
Maar goed...geloof wat je wil.

1
32 Dunkelheit

@11

Na 15 eeuwen beginnen mensen eindelijk in te zien, dat het christendom ook niet het Walhalla is. ; )

0
33 Dunkelheit

@31 die fundamentalistische christenen zijn op één hand te tellen, daar maak ik mij geen zorgen over.

0
34 Lievense

@23

Eens

0
35 Dunkelheit

@34
'k zou het niet onderschatten, er is een rare beweging aan de gang die streeft naar politieke invloed.
Komt van alle kanten, evangelicals in de VS , katholieken in Polen in Spanje in Italie, Othodoxen in Rusland, allemaal pushen ze een extreem-rechts conservatisme dat vrouwen- en LHBTrechten wil bestrijden en waar serieus geld omgaat om dergelijke organisaties te steunen.

0
36 morandi

@21 Als iemand zegt dat hij /zij atheïst is dan is dat zo daar kan niemand iets van afdingen.

1
37 21st Century Guy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Kim Jong-un
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

LOL...

8 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

ABRACADABRA
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

v.d. Burg, als er 10000 opvangplekken te weinig zijn, zijn er 10000 asieltjes teveel binnen gelaten...

17 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Overdag niks eten en 's avonds volproppen. Yep, dan denk je aan je hongerige medemens........

17 minuten geleden geplaatst door RobP

Zie Hier
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

Gewoon woke gezwam!...

19 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Kappen met die onzin!Terug naar de oude tijd...

21 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

ABRACADABRA
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@7 en wie zijn die antivaxxers volgens jou en die asieltjes zijn volgens jou ook allemaal gevaccineerd in land van herkomst ?...

21 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

RobP
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@70 Dat is een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid....

43 minuten geleden geplaatst door RobP

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@64 Nou nou, is een agressie regulatie training niet iets voor jou ??...

1 uur geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@67 ik vermoed dat rooibos bij de thee familie hoort, ofwel pickwick die al eerder verwijdert is hier....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@3 We gaan zien waar de Tsjechen mee komen. Vraag is of dit bij de veiligheidsdienst blijft hangen of dat het openbaar wordt....

2 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

NK. App
Real Son And Mom PornPerfictgirls.netHitman Holla SextapeChaturbate MomDevon Lee AnalBlacked Porn AsianDownload JavIeran XxxSunny LeyonBelami OnlineCamel Toe PicturesTeah Leoni NudeBrezerX BidoBhabi SecAffair Porn VideoSamantha Peer PornHelen Parr FutaEpoernerYuliya MayarchukTarzan XvideoNude BathroomXxx Videos BroSunny Leon Sexy VedeoStepdadpornSkin Diomond PornIndian Xxx SidePron Indian SiteTrans Porn WebsitesTeachersxxxRadhika Apte Nude PhotosKt Lordahl LeaksHindi FemdomPov Stepmom PornAsian GangbandXxx Gay VideoServeur Nudes DiscordKylie Jenner PornhubAsian Mature NudeVimeo NudesBig Butt Woman NakedBukkake TampaThreesome FuckingSexvidivoNayanthara NakedDanny D Xxx ComKelsey Kane Rest And ChillAsian DesnudasMikaila Dancer Leaked.Indian Hot Porn HdHollywood Actress Naked MoviesKarmen Karma Xxx엑스비디오Imagem De PornosTurkisg PornDesi Lesbian Xxx VideoSister Ko ChodaWww Indian Fuck ComKolkata Xxx VideoGianna Michales CreampieXvnxThreesome GofsBangla Bf Full HdPorm Video HindiChinese Lady SexAlex Adams PhP O R N RedditJabetChloe SurrealJessy Dubai PornElizabeth Olsen JoiGay Interactial PornLezey ZenFull Hd Xxx Sex VideosBoxing SexHard Core OrgasimCock ShowsManhua183d SexwillaNude Cuple PicMoms NakedFire Force HentaiNew Sex Video BengaliRiding BbcAne To BoinGranny Porn TubesGay Porn VireosPosiciones XxxEmiri Momota BbcPorn With AidsKayla KaydenJackiebabigirl NudesPunjabi PussyHotmomsJade Kimiko AnalGay Muslim PornRub MapsMegapersonnalsPron Star PicsNora Fatehi Hot SexyTiny Texie NudeThick Black Naked WomenSister ToplesAmber Alena NudeMature Lrsbian PornAstrid Wett LeakXxxindiaIndian DeflorationHindisexyfilmIndian Model Sex VideoNew Sexy Video Sunny LeoneBig Thighs PornDf6 OgrPorn Video India NewSunny Leone Bf Video DownloadIndian Actress PornhubPornosFamily Sex VideoBig Nips NudeAruna Shields NudeH_o_t_w_i_f_eFamosas VideospornoHeavy R.comErome AsinaNetvideogirl PornMatureporn StarsPornográfico DePornografia En El MonteOnlyfans JoiNovinhapornFetmifeG E Hen TaiSkylar Blue PornDesi PenisViral Porn MmsFaith Ordway OnlyfansVargin Girl SexPussy SlapDesi52.commJohn Holms Gay PornNysdel PornSuphie MuddCrossdressers Story HindiXxxx SisterBf Bengali VideoLesbian Threesome SexHitomi Tanaka HdOnenympholatinaMy Friends Hot Mother PornHottest Nude Playboy