Ga naar Content
Alkmaar

Alkmaarder vermoedt gerichte aanval na explosie in brievenbus: "Ze dreigden met een bom"

10 november 2019, 16.36 uur · Aangepast 10 november 2019, 17.30 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

Bewoners van een flat aan de Percivalstraat in Alkmaar zijn vannacht wakker geschud door een explosie. Hun brievenbussen zijn rond drie uur 's nachts opgeblazen. Een flatbewoner vermoedt dat de explosie een gerichte aanval tegen hem is.

Zo vertelt de geschrokken bewoner aan NH Nieuws. Omdat hij niet herkend wil worden laat hij een buurvrouw zijn verhaal vertellen. "Ik heb van hem begrepen dat hij al meerdere malen bedreigd is door menigeen met messen en dat ze met een bom dreigden", aldus buurvrouw Natasja. 

Ze pakken niet één iemand, ze pakken gelijk negen huizen

flatbewoner Natasja

Brievenbussen opgeblazen - NH Nieuws

Door de explosie rond drie uur in de nacht lag de hal van de flat vol met puin. Bewoners moesten tijdelijk hun flat verlaten omdat het brandalarm af ging als gevolg van de rook die vrijkwam bij de explosie. "Echt vanaf één hoog lag het vol met bende", vertelt Natasja. "Dit is waarschijnlijk dus de bom geweest. Maar niet de bom voor één persoon, maar voor negen gezinnen."

Politieonderzoek

De politie weet nog niet wie de vuurwerkbom heeft geplaatst. Toen zij aankwamen, was de dader al gevogen. De politie onderzoekt de zaak. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!