Leger des Heils slaat alarm om situatie daklozen (joop.nl)


Om de groeiende problemen van daklozen op straat op te lossen, moeten er zo snel mogelijk tienduizend goedkope huurhuizen gebouwd worden. Dat zegt Cornel Vader, directeur Zorg en Welzijn van het Leger des Heils. ...

door Hadito in Binnenland  ·  33 Reacties

  • 0
  • 1064x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Zit geen sudsidie-kleur aan, dus onrendabel heeft een nieuwe dubbele betekenis gekregen.

1 gebruiker-verwijderd

Drama. Oorzaak volgens het artikel: Sluiting van psychiatrische zorg 50% en armoede onder vooral 50 plussers 50%.

Dus ook veel mensen die hun levenlang hard gewerkt hebben, hun baan zijn verloren en uitgespuugd worden door de werkgevers wegens 'te oud'. Je weet wel; die mensen die volgens Rutte (gatverdamme, ik krijg die naam bijna mijn toetsenbord niet meer uit) te lui zijn om te werken, die bijstand een heerlijke hangmat vinden en het liefst met een zweep hardhandig gedwongen moeten worden werk te gaan zoeken.
&&***%%###78

0
2 Mariska3

"Beroepswerkelozen" die van de staat (uitkering) leven verplichten om aan het werk te gaan en alle soort werk aannemen wat voorhanden is.

25
3 Interessant

Dus SP in plaats van kinderen uit Calais op te vangen zou het de SP vooral sieren ervoor te zorgen dat eigen volk opvang maar vooral een eigen dak boven hun hoofd krijgt!
Niemand hoort dakloos te zijn en al helemaal niet in Nederland. Om te schamen dat je je eigen volk laat barsten maar dan wel anderen onderdak, bed en brood geeft!!!

6
4 minoto

@3 Met behoud van uitkering of minimumloon???

Alle werknemers vanaf 23 jaar hebben recht op het wettelijk minimumloon. Dit is het loon dat u minimaal moet ontvangen als u werkt. Voor jongere werknemers (15 tot 23 jaar) geldt het minimumjeugdloon. Het minimumloon beschermt u tegen onderbetaling. De overheid pakt onderbetaling streng aan, onder andere door hoge boetes te geven aan werkgevers.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/minimumloon

0
5 minoto

@4

Misschien moet je het programma van de SP doornemen, dat dit wil men ook.

2
6 Pegasus

* Verwijderd door de redactie *

7 von Bribbentrop

Help inderdaad onze daklozen eens een keer ! Maar in plaats daarvan zitten o.a Eritreërs en zelfs complete Syrische gezinnen in een ingerichte woning aan het uitkeringsinfuus. Terwijl de echte, oerhollandse (ai..mag ik zeker niet zeggen hè) daklozen hier meestal dagelijks buiten slapen en uit vuilnisbakken eten ! Is dat geen grote schande ?

4
8 Neem me niet kwalijk maar...

@3 ; Een beroepswerkloze heeft een sociale huurwoning en toegang tot alle mogelijke subsidies, toeslagen en kortingen. Die raken maar niet zo dakloos.

Die 50% die door armoede dakloos worden (waarvan het Leger des Heils al aangeeft dat het vooral 50 plussers zijn) zijn veelal mensen met een lang arbeidzaam leven. Die hadden een private huurwoning of een hypotheek. Kinderen, studerend, boven de 18 jaar (dus dag kindgebondenbudget en hallo hoge kosten).
Geen huursubsidie dus en HRA is een aftrek van je belastingen; hoe hoger je inkomen hoe meer het je oplevert. Voor een bijstandsgerechtigde dus zo goed als niets.

Die mensen komen door de hoge woonlasten, de vastzittende woningmarkt, de dalende huizenprijzen (vaak restschuld) en de lange wachtlijsten voor een sociale huurwoning in de problemen. Ze kunnen hun huis niet meer betalen maar kunnen ook geen goedkoop alternatief vinden.

Dan begin jij te mekkeren over >verplichten om aan het werk te gaan en alle soort werk aannemen wat voorhanden is

0
9 Mariska3

@7 Lol! Ik weet niet wie erger is... Von Ribbentrop of Hans de Boer question

0
10 SlayerFan

@9 "En zelfs dat met je met een korrel zout nemen; werkgeversbonden roepen nogal graag dat er een tekort is terwijl ze de ouderen liever op de bank laten zitten."

Werkgevers mogen eens op vacaturecursus. Als ik zie hoe ze werven en hoe de kwaliteit van de vacatureteksten is, is dat ronduit bedroevend. Dan hebben we het over de groep, die nog de moeite neemt om er een te plaatsen. Veel ondernemers weten, dat ze om klanten te werven de boer op moeten en dat een bordje op de gevel en op een stoel gaan zitten wachten tot de klanten komen, niet werkt. Bij het werven van werknemers - ook een soort klanten - vergeten ze echter alles op slag. Soms lees je in de media, dat er een tekort aan dit of dat beroep is, en als je dan gaat verder gaat zoeken, dan vind je geen enkele vacature. Tekort aan leraren in Utrecht? Op Brabantvac.nl, toch redelijk te bereizen, vind je niets. Als er wel een vacature staat, is het gejij en gejou niet van de lucht, alsmede de dwingende indicatief, die bedoeld is om vaststaande feiten weer te geven, waarmee functie-eisen worden weergegeven. 'Moeten' is vriendelijker dan stellen: "Je hebt een afgeronde HBO-opleiding." Soms staan eisen er dubbel in, soms spreken ze elkaar ronduit tegen. Rijbewijseisen zijn niet altijd duidelijk. Dus tja, als ze daarmee denken hun personeelstekort op te lossen, dan wens ik ze veel succes, wanneer de werkloosheid weer in de buurt van 1% komt.

0
11 Vilseledd

@10

Het sarc. off na mijn betoog werd niet afgedrukt op deze pagina.

Dus het was sarcastisch bedoeld.

1
12 von Bribbentrop

De daklozen een vluchtelingen status geven dan is dat probleem sneller opgelost.

2
13 Interessant

@3

Misschien handig als u zich eerst informeert. Het gaat om zzp-ers die het hoofd niet meer boven het water weten te houden, om jongeren met alleen jeugdloon, jeugdloon dat niet voldoende is om van te leven, huur te betalen en dergelijke.
Verder gaat het om een groep mensen die jaren hebben gewerkt, die ontslagen zijn bij reorganisaties en die uiteindelijk in de bijstand terecht gekomen zijn. Mensen die een hypotheek hadden en dergelijke die nu in de armoedeval zijn gelopen.

Misschien wilt u een jaar of drie in de bijstand? Om ervaringsdeskundige te worden.
Nee, toch niet?

0
14 Atlantique

@3 GEWELDIGE REACTIE!! NOT!!!!!
Stel: op 15de gaan werken, volgehouden tot 60ste levensjaar. Dan werkeloos, bijstand. Geen uitzichten meer. En toen? Wat dan?
Volgens U is zo`n persoon een "beroepswerkeloze"???? (Hebt U het betreffende artikel eigenlijk wel gelezen?)
Ik gun een ieder een dak boven zijn/haar hoofd.
Statushouders EN mensen welke in de problemen gekomen zijn.
Maar zolang men statushouders voorrang geeft is er een ongelijkheid.
Lees: https://www.nieuwskoerier.nl/news/5703-gemeente-alle-ex-asielzoekers-worden-aan-onderdak-geholpen
Verder heeft het Koninkrijk der Nederlanden volgens mij een zorgplicht voor zijn burgers.

@2 en @9 ++++++++

0
15 Bezorgde Europeaan

Het is al een probleem via Woningnet een woning te verkrijgen met een laag inkomen. Dan mag men sinds 1 januari jongstleden alleen nog maar reageren op huizen tot € 586,+nog wat. Juist, de groep huurwoningen die het schaarst is. De particuliere markt (lees: commerciële markt) vraagt tegenwoordig belachelijk hoge huren, maar presteert het ook nog eens om voor de weinige woningen met een huur van € 400 à € 500 dubbele borg te vragen (exclusief bemiddelings- of administratiekosten) ook nog eens extravagante eisen te stellen. Zoals het hebben van werk met een inkomen van minimaal 3 x netto de huur. Plus, de mooiste: een verklaring van de vorige verhuurder.....

Ik zeg het wel vaker, het is geen kwestie meer van niet kunnen. Nee, het is tegenwoordig een kwestie van hebzucht, met als gevolg niet meer gunnen.

0
16 Tyrrell P34

Joop.nl? Ok doei.

1
17  NU IK

@4 Een mogelijke oplossing voor het probleem :

http://nos.nl/artikel/2114754-ruim-15-000-bedden-in-asielopvang-leeg.html

0
18 21st Century Guy

Pffff ... zo'n 3 a 4jr geleden deed ik op nujij de sarcastische uitspraak:

"Dit zal enkel leiden tot meer daklozen en armen, maar dat is toch precies wat de rijken willen (lees VVD, red), immers, als iedereen het goed heeft, hoe kunnen ze zich dan nog rijk voelen. Als je net op de PC een bontje hebt aangeschaft en naar je PChoofdstraat trekker loopt, en niemand kijkt op of om, omdat ze het zelf prima hebben, hoe kun je je dan nog rijk voelen. Een paar dakloze zwervers op straat met de handen op doet toch aanzienlijk beter voelen". "En bij de PvdA willen ze blijkbaar hetzelfde, want hoe meer armen hoe meer mensen links zullen stemmen, dat is dan weer goed voor de partij omvang en hun plaatsen op de 100k plushe"

Of woorden van soortgelijke strekking ... het was een sarcastisch voorspellende bijdrage waarvan en waarmee ik hoopte dat men zou inzien hoe ONwenselijk dat zou zijn ... goh, blijkt in ene dat ik gewoon gelijk had ... de ironie ...

0
19 mightimouse

@15 dat is niet enkel 'volgens u', dat is zo vastgelegd in de Grondwet ... maar tja, weinigen van de partijen in de tweede kamer willen beleid toetsen aan de grondwet ... liever:

- Ontloopt men kamer debat door ministeriële regelingen (zoals toegang tot medische dossiers voor zorgverzekeraars).
- Of gebruikt met 'algemene maatregelen van bestuur' om gewoon te doen wat ze willen. (Ben helaas even vergeten waarom dat ook al weer ging, waarschijnlijk omdat het niet door ging vanwege de ophef, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat die niet worden gebruikt om van alles en nog meer gewoon in te voeren.

En daarom gaat de politiek en de democratie hier naar de kaloten, want we leven in een Parlementaire dictatuur, zonder enige verantwoording aan de grondwet of aan het volk.
Maar goed, wie komt er tegenwoordig nog voor een ander de bank af, iedereen ziet het aantal zwervers en armen toenemen, en gaat dus liever gewoon op tijd naar zijn werk.

Hier, 3 minuten van je leven, dit is een Amerikaanse Comedian, dus het is om te lachen ...
echt de moeite waard!

0
20 mightimouse

@20 Ohw, wacht, het was een goede maar niet de juiste in de context van dit draadje ...


Deze is spot on...

0
21 mightimouse

@21 Kan helaas het filmpje waarin hij de situatie van armen aanduid als een manier van de rijke elite om de onnozele harde werker op tijd op zijn werk te laten blijven verschijnen niet vinden. Als ik het nog tegen kom...

0
22 mightimouse

Dit, het echte probleem, is er al jaren, wordt steeds erger, ik lees er wel eens over in de sporadische tijdschriften die het Leger uitgeeft, of in een brandbrief.
Het is de vierde wereld, armoe hier, groeiend, al jaren, zeker met het afbraakbeleid van deze regering.
Het Leger is een van de weinige organisaties die zich hier mee bezig houden, Één van de weinige oprechte hulporganisaties die er zijn, in tegenstelling tot walgelijke politici met hun gladde smoeltjes die hier het liefst nooit over praten.

0
23 Proemevla

We verbieden de islam wegens opruiing en haatprediken, en bouwen al die moskeeën om tot woningen?
Met alle binnenstromende gelukszoekers en moslims zal Nederland en Europa alleen maar verder destabiliseren.
Als er alleen echte oorlogsvluchtelingen opgevangen zouden worden was het nog te behappen.

1
24 Positivo

@24 nou dan mag je wel alle kerken en geloven gaan verbieden in dit land. En gelukszoekers daar hebben we er ook zelf genoeg van. Dit zijn oorlogsvluchtelingen , of denk je dat in geval van een oorlog er maar 3 vluchten ? Zou eens kijken naar de 2de ww hoeveel mensen daar op de vlucht waren en dat waren er echt wel meer dan 3 ! En je praat de pvv propaganda goed na, wat je vergeten bent is het sluiten van de grens. Alhoewel dat ook niet werkt. Wat wel werkt is het ingrijpen in de oorlog daar met troepen en materiaal om het zo snel mogelijk te beeindigen en daarna alle vluchtelingen retour afzender. Dat zal werken maar blablalbal achter een bureau doet dat niet. En nederland schijnt een rijk land te zijn waar werklozen en daklozen overal de schuld van krijgen behalve diegenen die het zover laten komen, onze eigen politiek namelijk die jou al jaren voor de gek houdt !!

1
25 Gotcha63

Ga toch weg, Nederland heeft al een woningnood sinds 1945.

0
26 Hein2

Schandalig dit. Bouw inderdaad een hele bups goedkope woningen, hoe moeilijk is dat?

0
27 Olivina

@24 en toen hadden we dit draadje weer getransformeerd in een islam moslim draadje.

2
28 mike45

Schandalig. Ik als fulltimer zit vast in de woningmarkt. Met een inkomen van 2300 bruto kan ik een hypotheek van 130.000 krijgen. Dus als alleenstaande verdien ik teveel voor een sociale huurwoning, betaal me blauw aan een particuliere woning en kan niks kopen van dit hypotheekje. Maar God nee, laten we al die arme cokesnuivende en heroineverslaafden goedkope woningen aanbieden in plaats van hardwerkende en zuinige mensen. Idioterie.

5
29 snottertje

Trappen naar beneden, naar uitkeringsgerechtigden, vluchtelingen, psychiatrische patiënten e.d. zal niets oplossen, aangezien het echte probleem het keiharde rechtse afbraakbeleid is.
(Waar de PVV altijd mee mee- en instemt.)
Dat is het paard achter de wagen spannen.
(En ja, er zijn nog steeds grenzen aan het aantal vluchtelingen dat Nederland kan opnemen.)

0
30 mijnvorigemeningwastochbeter

@2 Voor 130.000 moet toch wel een appartement te vinden zijn.

1
31 Vilseledd

Goedkope huurhuizen? waar heb je die dan nog?

0
32 Rattocasi

@24 Hein2
"Ga toch weg, Nederland heeft al een woningnood sinds 1945."

Klopt, schaarste creëren en dat continueren. Bewust beleid van onze overheid.

0
33 Tyrrell P34

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

6 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

6 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

7 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

7 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Malayalam Blue PadamDauterswapMatt SloanpornBlakebloom OnlyfansXyzpornThamilsexvideosMadhuri Patel VideoYang AnalFun With Feet Reviews RedditLinda BlairnudeAisa Gay PornAdult Porn MoviesTamil Xxx Porn VideosShow Me Some Porn VideosP O R N.Lilly 4kAnywaybrittnaay NudeXxx Hindi VidioMaitland Ward CreampieWww Muslim Sex ComMilf MomJames Deen XxxPakistani Mms Sex VideoXxx Hot BathroomXxnx DancePeggy Hill PornPorn Movie OnlineIndica Flower LeakTiktok HandjobPlay VidsRyder ReyHotasfuckGay Blowjob GifXnxx Student VideosLindsey Pelas LeaksHansika SexXmasterliveHutao R34CickqueanReddit CucklodShadman RavenSuhagrat Sexy Video HindiKessakuTaylor Hayes PornPorn Video With AudioNude Celebs FreeJackie Et Michel NetPoran Hd MovieIndian Hd X VideosNipple Sucking SexXxx Indian LoversXxxmoiDaniela AndreaAmateur Glory Hole WifeNudechineseIndian Hardcore XxxHollywood Movie Sex Scene VideoJennie Rose Blackedصور كسIndian Hard XxxXxx Bratty SisPriya Bhabi SexDaddy Daughter AnalLeabian Rough PornEthioppian PornPutri Cinta BlowjobLexxxi Scarlet Eating Ass And Milking Huge CockXmaster Formula Mt4 Indicator 2020Porn Videos TamilPregnant Pornエロ マンガAnimation GaysexCarlabrasilRina NanaseUndertale HentPorn Romantic HdYuki SakuraiSexfreevideoBabysiter NakedPornburstCoroas Nua FotoPorno Amador TwitterSleeping Aunty PornBlacked TubesInteracil PornMemes PornográficoPointy TittitesWww Xxx Six Video ComMoriah Mills FeetEbony Porn TsIndian Xxx 4kRoxie Sinner CreampieBokep Viral RebeccaBelle Delphine TweetWomen Take Off ClothesJennifer Lawrence PornhubAmanda Peet NakedCumshot FaceKashtanka PornMom Son Porn VideoOneshot PornMom Nd Son Xxx VideoPublic Nudity GifAmyyy007Literary PornXncxxPorn BraziLabyrinth Of EstraXnxx Sex ComePowerforceOfscarllSexo Caseiros BrasileirosSundar SexBelle.delphine Of LeakedVideos De Pornograficos GratisChudai Video DesiBlumpkinClubseventeenpornSexy Nude Older WomenNudereese WitherspoonYouprnHomeland NudeSleepcreampieMale MasterbationXxx Sexy VedosJessica Carter Fitness DickLizzo NudesMlitary PornRoxybentzSupjavVer Pornogrsfia酒店 偷拍Nanga DesiKenzie Anne Big Cock BullyCruel SexNepali Sex Full MovieAssamese Local Porn VideoNude Bhabhi FuckPrimal Taboo ComScrew My WifepleasePerfect GurlPorno Jacquie Et MichelPortal Do Zacarias SexoBdsm Lesbian PornXhaasterCute Naked ChicksBest Gay Sex VideosPusseatingPorcore.Rani Mukharji Xxx Video