U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 5
Het Sint en Pietengilde, dat ervoor heeft gezorgd dat het Sinterklaasfeest jaren geleden in de landelijke lijst van immaterieel erfgoed is beland, houdt bij hoeveel Intochtcomités dit jaar nog volledig zwart geschminkte Pieten hebben. Gilling: “Dat zijn er tot nu toe 1043. En geloof mij ...

3 dagen geleden door Strafpleiter

REAGEER MET EEN EMOJI
1
6

“Nederland wordt steeds inclusiever”
*kots*

1 Klompenbrekertje    
3 dagen geleden door Klompenbrekertje
1
Meld
2 nog een keer    
3 dagen geleden door nog een keer
0
Meld

Als KOZP het via het veroveren van harten had gedaan heb ik niet zo'n moeite als er dan verandering komt. Maar zoals nu, uitbundig schermen met racisme, afdwingen via de rechter, laatst werd zelfs de nazi kaart getrokken en werd de Haagse middenstand bedreigt. Dan heb ik zoiets van, lazer op met je KOZP en je slavernij verleden gelul.

3 Hendrianus    
3 dagen geleden door Hendrianus
11
Meld

@3 Dat gevoel delen heel veel mensen, ook mij is het bepaald niet vreemd: ik ben een hekel aan bepaalde mensen gaan krijgen welke ik vroeger nooit had - in de verste verte niet zelfs. Vrijheid blijheid was mijn motto, helaas echter niet het motto van deze mensen.
De strijd, intussen, is allang 'gestreden': duidelijk is dat een kleine elite kiest voor ' progressief en verdraagzaam' zijn, waarbij geldt dat hun visie meer waard is dan die van de bevolking.
De grap is en blijft: antropologen leerden vanaf de jaren zeventig al, veldwerk, dat ze 'inheemse' tradities niet zomaar mochten kapotmaken.
Dus: voortschrijdend inzicht..., of meten met twee maten?

4 Citrusvrucht    
3 dagen geleden door Citrusvrucht
0
Meld

TS geeft met zijn tags overigens aan racisme nièt te schuwen. Walgelijk.

5 Hendrianus    
3 dagen geleden door Hendrianus
26
Meld

@5 . Jij mag Palestijnse Pieten inhuren voor je feestje hoor. Maar laat ons vrij om gewoon Zwarte Pieten in te huren.

6 PFL    
3 dagen geleden door PFL
2
Meld

@5
Trek je lange tenen eens een keer in en maak niet overal een probleem van.
Tags zijn maar tags

7 JCA    
3 dagen geleden door JCA
1
Meld

En we laten het passief gebeuren. Wanneer komen wij eens op voor onze eigen tradities. Onze kinderen zulken het ons niet in dank afnemen wat een slappe zakken wij waren en zonder verzet dit over ons heen lieten komen.

8 SergioLeone    
3 dagen geleden door SergioLeone
0
Meld

Zwarte piet is 0,0 fout en heeft net zo min iets met slaven te maken. De enige die racistich hier in zijn de haters zelf want die oordelen op huidskleur en kleding. Als ik toevallig om Rutte lijk wil niet zeggen dat ik ook een leugenaar ben toch ? Daarbij die KOZP leeft op mijn centen en wil mij hun mening opdringen ten koste van gewoon een kinderfeestje hoe ziek is dat.

9 magikeven    
3 dagen geleden door magikeven
0
Meld

@5 waar ziet u racisme dan?
Kozp wil zwarten uitbannen van een daarna wit feestje, stel wij blanken zouden dat propageren op basis van white supremacy wat is dan het verschil ten op zichte van het effect?

10 Strafpleiter    
3 dagen geleden door Strafpleiter
1
Meld

Het wordt tijd voor nieuwe bezems in Den Haag. PVV en FvD!

11 SergioLeone    
3 dagen geleden door SergioLeone
1
Meld

@5 overigens is kozp als organisatie behoorlijk intimiderend naar medemensen van kleur die de traditie steunen.
Bounty, whitey, etc zijn termen die die mensen over hem heen krijgen.

12 Strafpleiter    
3 dagen geleden door Strafpleiter
0
Meld

@10 Sinterklaas 2025 Protesten bij intocht alle pieten zijn wit Leden van groen links en D66 vinden dat discriminatie Zwarte mensen zijn ook Kindervrienden Aldus woordvoerder Jerry Afriyie van KWPO

13 RonMVV    
3 dagen geleden door RonMVV
1
Meld

Politici: handen af van kleine kinderen.

Het immateriele erfgoed van de Sint Nicolaasviering dateert uit tijden ver voordat Europeanen in de ontdekte Amerikaanse gebieden slaven gingen houden.
Zwarte Piet is van oorsprong een voor-christelijke nachtalf, een beweeglijk nachtwezen. De Sint Nicolaasviering draait om in essentie om de zonnewende, het contrast tussen dag en nacht, de terugkeer van het licht en de hernieuwde vruchtbaarheid van de aarde die een nieuwe oogst waarborgt.
De figuur heeft niets met slavernij te maken. Het contrast licht – donker is de essentie. Zonder die tegenstelling is de traditie nutteloos en niet levensvatbaar.
Toch wordt de simpelste oplossing om de controverse op te lossen stelselmatig door de politiek genegeerd:: je kunt de pieten zwart schminken met een klein beetje blauw, nachtblauw. Desnoods een maantje ( ‘Zie de maan schijnt door de bomen’) of ster op voorhoofd en wang. Kinderen vinden het prachtig. En iedereen voelt meteen dat het aansluit bij de kern van het feest. Roetveegpiet niet.

Waarom wordt de oplossing genegeerd? Omdat de landelijke politiek zelf de traditie gedwongen veranderen wil en in de figuur zwarte piet een breekijzer ziet om multiculturaliteit af te dwingen.
Gewone Nederlanders krijgen nauwelijks toegang tot de media. Zeker niet tot de landelijke media om onwelkome zaken op de agenda te plaatsen. KOZP kreeg van meet af aan ruim baan en alle aandacht op televisie , radio en in kranten. Dan weet je dat de politieke partijen erachter zitten.
Vaak wordt ouders die vasthouden aan de zwarte piet in de media verweten dat het maar een kinderfeest is. Dat is onzin. Ik herinner me de tijd dat onze kinderen klein waren als een hernieuwde kennismaking met de magische wereld waarin alles mogelijk is. Met het optimisme dat de wereld goed is en de belofte van groot groeien. En dat mochten wij als ouders vorm geven en in banen geleiden. Wij ,ouders, familie, hebben de kinderen ondergedompeld in sprookjes, verhalen en tradities. Het wonder van het leven beleven. De kinderen voor de eerste maal; wij als ouders opnieuw, nu vanuit het gezichtspunt van de verhalenverteller.

Precies hier zit de kern, het zware punt, waarom het ingrijpen in de opvoeding door politiek en media onaanvaardbaar is. De politici willen de Sint Nicolaas-traditie tot breekijzer maken , om de multiculturaliteit en al hun andere ideologische indoctrinatie via de school en de kinderen aan ouders op te dringen. De ouders via de kinderen te chanteren.

Het blijft niet bij roetveegpiet. Vervolgens komen de multiculti regenboogpieten, transgenderpiet, vluchtelingenpiet , klimaatpiet , en ga zo maar door. Vanzelfsprekend tracht de politiek altijd om de kiezers te indoctrineren via bevriende media. Maar van oudsher was men zo kies te verlangen dat de ouders de kinderen opvoedden naar de ideologie van de eigen zuil. De verzuiling is echter ten onder gegaan. Politieke partijen die ooit 300.000 leden hadden, hebben nu nog slechts 30.000.

Nu keert Den Haag de zaak om. Kinderen worden misbruikt om via indoctrinatie, - middels tradities, middels de school - , in de huiskamer binnen te dringen en de hand van ouders te dwingen.
Het meest kwaadwillige van al: de politici ontzien zich niet om de wereld die wij als ouders scheppen, van sprookjes en magische mogelijkheden open te breken en het optimisme ervan te verstoren ten gunste van hun agenda’s, oneigenlijke belangen en falen.
Daar worden opgroeiende kinderen alleen maar veel slechter van en daarmee breng je gedesillusioneerde burgers groot. Conclusie: Rutte, Asscher, Klaver , Jetten en Heerma: wegwezen uit de huiskamer, waar jullie niet thuishoren. Blijf af van kleine kinderen. Of verdwijn nog voordat zwarte piet verdwenen is. Jullie partijen zijn geen traditie.

14 duurendaal    
3 dagen geleden door duurendaal
1
Meld

Het is te bizar voor woorden dat een paar (in feite ) enkelingen die ook nog eens niet zelf uit Nederland komen (dubbel paspoort telt niet) het voor elkaar krijgen om onze oer Hollandse traditie`s kapot te maken. O.A Roetveeg i.p.v zwarte Piet winterfeest i.p.v Kerstfeest enz enz Wat is het volgende? We hebben nog Paassen, Pinksteren, Carnaval, Erwtensoep met varkens-ribben, hieltje,,,, enz enz. Flikker toch op en ga terug of naar een land waar je wel je eigen feestjes en traditie`s hebben. Zeurpieten.

15 lizzy    
3 dagen geleden door lizzy
0
Meld

Jerrie van KOZP heeft er ZELF een racistische zaak van gemaakt. Rot op met meelij of inzetten van terro bestrijding. Hij kost alleen maar geld met die idiote inzichten

16 Lets keep it cool    
3 dagen geleden door Lets keep it cool
1
Meld

NEE! , Sinterklaas veranderd niet! , Zwarte Piet blijft ,er is geen een traditie die wordt veranderd.

17 Nederlander    
3 dagen geleden door Nederlander
1
Meld

Als het van trouw komt is het per definitie ik kan propaganda.
De krant is van dag 1 bedoeld voor linkse propaganda en daarom nog nooit onafhankelijk geweest.
Dus per definitie een slechte krant.

18 meneer van het nieuws    
3 dagen geleden door meneer van het nieuws
1
Meld

En dat door racistische clubjes van KOZP die als die 'racisten', al die 'white people' wel even aan komen pakken... zoals in Eindhoven vorig jaar....


https://vimeo.com/301389639

19 Congo    
3 dagen geleden door Congo
0
Meld

Het feest is helaas al helemaal verpest door die haatzaaiende oproerkraaiers van kozp en co.

20 Kaffer    
2 dagen geleden door Kaffer
1
Meld

De overheids club kopz gesteund door lokale en landelijke politici.
tja, de overheid...

21 Gratiebarmhart    
2 dagen geleden door Gratiebarmhart
0
Meld

Trending vandaag
Republikeinen mogen geen enkele getuige oproe...
De (nep)democraat Schiff gaat een eenzijdige...

1 dag geleden door Vageali6888

Historische hoorzitting over impeachment pres...
Het impeachment-onderzoek naar het gedrag van...

7 uur geleden door RTL Nieuws

Martin Bosma over de aanval op KOZP (video)
Martin Bosma vindt de mediaverhalen rondom de...

15 uur geleden door Inter

De woningnood komt wel degelijk door de &lsqu...
"Vanaf 2014 zijn er maar liefst 83.132 soci...

1 dag geleden door Hangingmen

Onze huiskatten richten massale slachtpartije...
Staatsbosbeheer en de vogelbescherming maken...

1 dag geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
oculus amet
D66 SLOOPT ONZE CULTUUR - DE JENSEN SHOW #46...
@67 misschien niet zo gek, komt denk ik ook d...

minder dan een minuut geleden door oculus amet

RationeelRechts
Martin Bosma over de aanval op KOZP (video)...
@139Probeer het....

minder dan een minuut geleden door RationeelRechts

Giesje
Zorgen om Nederlandse Chadia in Syrië: ‘Ze...
@28, nee, dat klopt niet. Het kan zijn dat ji...

1 minuut geleden door Giesje

Mollevanger
Martin Bosma over de aanval op KOZP (video)...
Is het geen goed idee om die anti-Zwarte Piet...

1 minuut geleden door Mollevanger

ThWil
Pegida komt zaterdag niet naar Eindhoven omda...
Zolang ze het feest niet verpesten mogen ze d...

2 minuten geleden door ThWil

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig