U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 5
Het Sint en Pietengilde, dat ervoor heeft gezorgd dat het Sinterklaasfeest jaren geleden in de landelijke lijst van immaterieel erfgoed is beland, houdt bij hoeveel Intochtcomités dit jaar nog volledig zwart geschminkte Pieten hebben. Gilling: “Dat zijn er tot nu toe 1043. En geloof mij ...

7 maanden geleden door Strafpleiter

REAGEER MET EEN EMOJI
1
6

“Nederland wordt steeds inclusiever”
*kots*

1 Klompenbrekertje    
7 maanden geleden door Klompenbrekertje
1
Meld
2 nog een keer    
7 maanden geleden door nog een keer
0
Meld

Als KOZP het via het veroveren van harten had gedaan heb ik niet zo'n moeite als er dan verandering komt. Maar zoals nu, uitbundig schermen met racisme, afdwingen via de rechter, laatst werd zelfs de nazi kaart getrokken en werd de Haagse middenstand bedreigt. Dan heb ik zoiets van, lazer op met je KOZP en je slavernij verleden gelul.

3 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
11
Meld

@3 Dat gevoel delen heel veel mensen, ook mij is het bepaald niet vreemd: ik ben een hekel aan bepaalde mensen gaan krijgen welke ik vroeger nooit had - in de verste verte niet zelfs. Vrijheid blijheid was mijn motto, helaas echter niet het motto van deze mensen.
De strijd, intussen, is allang 'gestreden': duidelijk is dat een kleine elite kiest voor ' progressief en verdraagzaam' zijn, waarbij geldt dat hun visie meer waard is dan die van de bevolking.
De grap is en blijft: antropologen leerden vanaf de jaren zeventig al, veldwerk, dat ze 'inheemse' tradities niet zomaar mochten kapotmaken.
Dus: voortschrijdend inzicht..., of meten met twee maten?

4 Citrusvrucht    
7 maanden geleden door Citrusvrucht
0
Meld

TS geeft met zijn tags overigens aan racisme nièt te schuwen. Walgelijk.

5 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
26
Meld

@5 . Jij mag Palestijnse Pieten inhuren voor je feestje hoor. Maar laat ons vrij om gewoon Zwarte Pieten in te huren.

6 PFL    
7 maanden geleden door PFL
2
Meld

@5
Trek je lange tenen eens een keer in en maak niet overal een probleem van.
Tags zijn maar tags

7 JCA    
7 maanden geleden door JCA
1
Meld

En we laten het passief gebeuren. Wanneer komen wij eens op voor onze eigen tradities. Onze kinderen zulken het ons niet in dank afnemen wat een slappe zakken wij waren en zonder verzet dit over ons heen lieten komen.

8 SergioLeone    
7 maanden geleden door SergioLeone
0
Meld

Zwarte piet is 0,0 fout en heeft net zo min iets met slaven te maken. De enige die racistich hier in zijn de haters zelf want die oordelen op huidskleur en kleding. Als ik toevallig om Rutte lijk wil niet zeggen dat ik ook een leugenaar ben toch ? Daarbij die KOZP leeft op mijn centen en wil mij hun mening opdringen ten koste van gewoon een kinderfeestje hoe ziek is dat.

9 magikeven    
7 maanden geleden door magikeven
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

10 Strafpleiter    
7 maanden geleden door Strafpleiter

Het wordt tijd voor nieuwe bezems in Den Haag. PVV en FvD!

11 SergioLeone    
7 maanden geleden door SergioLeone
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

12 Strafpleiter    
7 maanden geleden door Strafpleiter

@10 Sinterklaas 2025 Protesten bij intocht alle pieten zijn wit Leden van groen links en D66 vinden dat discriminatie Zwarte mensen zijn ook Kindervrienden Aldus woordvoerder Jerry Afriyie van KWPO

13 RonMVV    
7 maanden geleden door RonMVV
1
Meld

Politici: handen af van kleine kinderen.

Het immateriele erfgoed van de Sint Nicolaasviering dateert uit tijden ver voordat Europeanen in de ontdekte Amerikaanse gebieden slaven gingen houden.
Zwarte Piet is van oorsprong een voor-christelijke nachtalf, een beweeglijk nachtwezen. De Sint Nicolaasviering draait om in essentie om de zonnewende, het contrast tussen dag en nacht, de terugkeer van het licht en de hernieuwde vruchtbaarheid van de aarde die een nieuwe oogst waarborgt.
De figuur heeft niets met slavernij te maken. Het contrast licht – donker is de essentie. Zonder die tegenstelling is de traditie nutteloos en niet levensvatbaar.
Toch wordt de simpelste oplossing om de controverse op te lossen stelselmatig door de politiek genegeerd:: je kunt de pieten zwart schminken met een klein beetje blauw, nachtblauw. Desnoods een maantje ( ‘Zie de maan schijnt door de bomen’) of ster op voorhoofd en wang. Kinderen vinden het prachtig. En iedereen voelt meteen dat het aansluit bij de kern van het feest. Roetveegpiet niet.

Waarom wordt de oplossing genegeerd? Omdat de landelijke politiek zelf de traditie gedwongen veranderen wil en in de figuur zwarte piet een breekijzer ziet om multiculturaliteit af te dwingen.
Gewone Nederlanders krijgen nauwelijks toegang tot de media. Zeker niet tot de landelijke media om onwelkome zaken op de agenda te plaatsen. KOZP kreeg van meet af aan ruim baan en alle aandacht op televisie , radio en in kranten. Dan weet je dat de politieke partijen erachter zitten.
Vaak wordt ouders die vasthouden aan de zwarte piet in de media verweten dat het maar een kinderfeest is. Dat is onzin. Ik herinner me de tijd dat onze kinderen klein waren als een hernieuwde kennismaking met de magische wereld waarin alles mogelijk is. Met het optimisme dat de wereld goed is en de belofte van groot groeien. En dat mochten wij als ouders vorm geven en in banen geleiden. Wij ,ouders, familie, hebben de kinderen ondergedompeld in sprookjes, verhalen en tradities. Het wonder van het leven beleven. De kinderen voor de eerste maal; wij als ouders opnieuw, nu vanuit het gezichtspunt van de verhalenverteller.

Precies hier zit de kern, het zware punt, waarom het ingrijpen in de opvoeding door politiek en media onaanvaardbaar is. De politici willen de Sint Nicolaas-traditie tot breekijzer maken , om de multiculturaliteit en al hun andere ideologische indoctrinatie via de school en de kinderen aan ouders op te dringen. De ouders via de kinderen te chanteren.

Het blijft niet bij roetveegpiet. Vervolgens komen de multiculti regenboogpieten, transgenderpiet, vluchtelingenpiet , klimaatpiet , en ga zo maar door. Vanzelfsprekend tracht de politiek altijd om de kiezers te indoctrineren via bevriende media. Maar van oudsher was men zo kies te verlangen dat de ouders de kinderen opvoedden naar de ideologie van de eigen zuil. De verzuiling is echter ten onder gegaan. Politieke partijen die ooit 300.000 leden hadden, hebben nu nog slechts 30.000.

Nu keert Den Haag de zaak om. Kinderen worden misbruikt om via indoctrinatie, - middels tradities, middels de school - , in de huiskamer binnen te dringen en de hand van ouders te dwingen.
Het meest kwaadwillige van al: de politici ontzien zich niet om de wereld die wij als ouders scheppen, van sprookjes en magische mogelijkheden open te breken en het optimisme ervan te verstoren ten gunste van hun agenda’s, oneigenlijke belangen en falen.
Daar worden opgroeiende kinderen alleen maar veel slechter van en daarmee breng je gedesillusioneerde burgers groot. Conclusie: Rutte, Asscher, Klaver , Jetten en Heerma: wegwezen uit de huiskamer, waar jullie niet thuishoren. Blijf af van kleine kinderen. Of verdwijn nog voordat zwarte piet verdwenen is. Jullie partijen zijn geen traditie.

14 duurendaal    
7 maanden geleden door duurendaal
1
Meld

Het is te bizar voor woorden dat een paar (in feite ) enkelingen die ook nog eens niet zelf uit Nederland komen (dubbel paspoort telt niet) het voor elkaar krijgen om onze oer Hollandse traditie`s kapot te maken. O.A Roetveeg i.p.v zwarte Piet winterfeest i.p.v Kerstfeest enz enz Wat is het volgende? We hebben nog Paassen, Pinksteren, Carnaval, Erwtensoep met varkens-ribben, hieltje,,,, enz enz. Flikker toch op en ga terug of naar een land waar je wel je eigen feestjes en traditie`s hebben. Zeurpieten.

15 lizzy    
7 maanden geleden door lizzy
0
Meld

Jerrie van KOZP heeft er ZELF een racistische zaak van gemaakt. Rot op met meelij of inzetten van terro bestrijding. Hij kost alleen maar geld met die idiote inzichten

16 Lets keep it cool    
7 maanden geleden door Lets keep it cool
1
Meld

NEE! , Sinterklaas veranderd niet! , Zwarte Piet blijft ,er is geen een traditie die wordt veranderd.

17 Nederlander    
7 maanden geleden door Nederlander
1
Meld

Als het van trouw komt is het per definitie ik kan propaganda.
De krant is van dag 1 bedoeld voor linkse propaganda en daarom nog nooit onafhankelijk geweest.
Dus per definitie een slechte krant.

18 meneer van het nieuws    
7 maanden geleden door meneer van het nieuws
1
Meld

En dat door racistische clubjes van KOZP die als die 'racisten', al die 'white people' wel even aan komen pakken... zoals in Eindhoven vorig jaar....


https://vimeo.com/301389639

19 Congo    
7 maanden geleden door Congo
0
Meld

Het feest is helaas al helemaal verpest door die haatzaaiende oproerkraaiers van kozp en co.

20 Kaffer    
7 maanden geleden door Kaffer
1
Meld

De overheids club kopz gesteund door lokale en landelijke politici.
tja, de overheid...

21 Gratiebarmhart    
7 maanden geleden door Gratiebarmhart
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump dreigt fors geweld te gebruiken tegen d...
In een tirade is Trump losgegaan en wekte hij...

1 dag geleden door progressiefliberaal

Antifa zijn vanaf nu een terroristische organ...
The United States of America will be designat...

5 uur geleden door Desphex

Antifa is nu een terroristische organisatie!...
'ANTIFA is now a terrorist organisation!' Tru...

4 uur geleden door DONKEY R

Zweden meldt voor het eerst sinds maart geen...
In Zweden zijn voor de eerste keer sinds 11 m...

7 uur geleden door Waarheid, gewoon zoals het is

80% van de Relschoppers komt niet uit Minneap...
MN Gov. Walz: We Estimate 80% of the Rioters...

14 uur geleden door DONKEY R


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Nurse Ratched
Racisme zit diep in de VS...
@14 Gezellig, welkom....

minder dan een minuut geleden door Nurse Ratched

DaisyDaisy
OT 74...
@423 Die van mij is behoorlijk gevoelig hoor....

1 minuut geleden door DaisyDaisy

Nicks R. Van
OT 74...
@425 Dan zet je een nieuwe trend. Krijg je va...

1 minuut geleden door Nicks R. Van

Nicks R. Van
OT 74...
@423 Dat helpt alleen tegen koude oren....

2 minuten geleden door Nicks R. Van

DaisyDaisy
OT 74...
@421 Dat zie er niet uit!...

2 minuten geleden door DaisyDaisy

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig