Ga naar de inhoud
Voetbal

IJzersterk Ajax heeft geen kind aan FC Utrecht

Beeld © Pro Shots

FC Utrecht ging voor een stunt naar Amsterdam, maar kwam bedrogen uit. Ajax was vanmiddag in de Johan Cruijff ArenA veel te sterk voor de Domstedelingen. De ploeg van trainer Erik ten Hag won met 4-0.

Met name in de eerste helft kwam Ajax ijzersterk voor de dag. Door doelpunten van Donny van de Beek (2x) en Dusan Tadíc keek Utrecht in de rust al tegen een kansloze achterstand aan. Al werd er in de rust met name gesproken over het goedkeuren van de 2-0. De VAR greep niet in nadat Daley Blind een overtreding beging voorafgaand aan dat doelpunt.

VAR

In de tweede helft nam Ajax wat gas terug en speelde het de wedstrijd rustig uit. Het werd uiteindelijk nog 4-0 door een doelpunt van Lisandro Martinez. Ajax blijft door de ruime overwinning op FC Utrecht stevig aan kop staan in de eredivisie. Achtervolgers AZ en PSV volgen op respectievelijk negen en elf punten, maar komen beide nog in actie vandaag.