De autoloze zondag is nergens voor nodig (nrc.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Strafpleiter in Politiek  ·  42 Reacties

  • 12
  • 531x gelezen
Reageer met een Emoji
8
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

jazeker, stroom komt uit een boom, F.O.

4
1 de redelijkheid

* Verwijderd door de redactie *

2 Strafpleiter

Dus eeh...elektrische auto's alleen op zondag ? Moet niet gekker worden.

1
3 Berpke de Poes

En deze dame heeft nooit gebruik gemaakt van motoren op fossiele brandstof? En dan bedoel ik ook vliegtuigen. Of gaat ze nu mee op de golf van "zie mij eens heel erg goed zijn".

1
4 ThWil

** gebruiker verwijderd **

Geldt een eventuele autoloze zondag ook voor buitenlanders die toevallig in Nederland op vakantie zijn of gewoon op doorreis zijn?

5 verwijderd9139144

@2 Ik heb gehoord van doorgaans welingelichte kringen, dat als er een elektrische auto in brand staat, de brandweer niet gaat blussen, maar met een speciale takel de auto in een grote bak water laat zakken.

1
6 Berpke de Poes

Ik vlieg nooit !
Mag ik dan ook op zondag rijden

1
7 Ignatowski

Zo te lezen is de schrijfster van het artikel weer zo'n klimaatdrammer.

1
8 upanddown

ja de wereld vergaat met een autoloze zondag. Help "we" kunnen nergens meer heen, gekluisterd aan huis.
De auto is helemaal geen noodzakelijk vervoersmiddel, de wereld heeft tot 125 jaar geleden hetaltijd prima kunnen redden zonder auto

Prima idee autoloze zondagen, ben geen autohater, sterker nog overweeg er toch weer eentje aan te schaffen. Wel eens lekker geen auto's op de straat, en goed voor de gezondheid. Op de fiets is een prima idee. Goed tegen obesitas

14
9 krek

Wat een discriminerende tutje.
We gaan de mensen die het geld niet hebben voor elektrische auto discrimineren.

Wat een domme doos.

1
10 meneer van het nieuws

@9 Ik denk dat mensen de zondagse ritjes dan op zaterdag gaan doen. Met alle verkeerschaos die je dan krijgt, schieten we er per saldo niets mee op.
Het enige wat zoden aan de dijk zet is alle auto's van de weg af, behalve hulpdiensten. Maar ja, zie dat maar eens voor elkaar te krijgen.

O ja, en dan heb je ook nog de auto op perslucht, maar daar kunnen de fabrikanten en oliemaatschappijen niets aan verdienen.
https://www.autoblog.nl/archive/2007/06/29/auto-op-lucht

1
11 Berpke de Poes

Is ook te verwaarlozen. Apparatuur was misschien minder zuinig, maar toen was er nog veel op papier. Lekker analoog en duurzamer.

1
12 caso

@1
ik wilde net vragen hoe elektriciteit word opgewekt. nu weet ik het, dank.

ga zo lang snoer vanaf de bomen naar binnen leggen question

4
13 120db

@9 Je schrijft: "De auto is helemaal geen noodzakelijk vervoersmiddel, de wereld heeft tot 125 jaar geleden hetaltijd prima kunnen redden zonder auto".

Je bedoelt allemaal met paard en wagen? Of met de stoomlocomotief?

Ter info: Honderdvijfentwintig jaar geleden leefden er maar zo'n 1,6 miljard op aarde. Nu zijn het er bijna 8 miljard.

1
14 Belazerd

@6 , ja, omdat het 72uur kan blijven branden had ik ergens gelezen.

1
15 caso

@14

Ga je nu ontkennen dat de auto geen noodzakelijk vervoersmiddel is? Er zijn genoeg andere middelen om je zelf van a naar b te brengen
Ik zie niet in wat het aantal inwoners te maken heeft met de noodzaak om een auto te hebben. Kan je dat uitleggen?
Tip: In china en india waar meer dan een kwart van de wereldbevolking leeft, heeft het overgrote deel geen auto. En dan hebben we nog afrika. Alleen in het westen heeft het grootste deel van de bevolking een auto

9
16 krek

@15 Ja, de auto is dan meteen total loss. Denk dat de verzekeringsmaatschappijen zich wel eens achter hun hoofd gaan krabbelen als dat vaak voorkomt.

1
17 Berpke de Poes

@16 in china en india zijn de meeste mensen te arm om brand te roepen , dus hebben ook geen auto !!

3
18 de redelijkheid

@16 In India en China is het een kwestie van tijd dat ook iedereen auto gaat rijden. God zij dank loopt Afrika ver achter.

1
19 Berpke de Poes

@19 maar die hebben wel rubberbootjes question .
.

5
20 de redelijkheid

* Verwijderd door de redactie *

21 Strafpleiter
22 Tante Annie

@6
Dat is alleen als de accu's te heet worden. Die zijn zo goed weggewerkt dat de brandweer die niet kan blussen. In de accu's zit zoveel energie en de hitte die erbij vrijkomt is zo intens, dat ze heel lang kunnen blijven branden.

0
23 Edwinlzv

* Verwijderd door de redactie *

24 Strafpleiter

@23 Daar komen denk ik niet zo'n milieuvriendelijke dampen vanaf als zo'n accu in de fik staat.

Tijd om zo'n ding te verbieden lijkt mij question

0
25 Berpke de Poes

* Verwijderd door de redactie *

26 Strafpleiter

* Verwijderd door de redactie *

27 Strafpleiter

Ik moet er niet aan denken dat je tegen zo'n elekrtische auto aan rijd en als gevolg van kortsluiting zo'n ding in de fik vliegt.
Hoe gaan de ambulancemedewerkers daar mee om ? Van een afstandje staan kijken zeker, want eigen veiligheid eerst of wat ?

0
28 Berpke de Poes

@16 De luchtvervuiling is nergens zo groot als in China en India. Niet alleen door de industrieën, maar ook door motorvoertuigen. Alleen in een stad als Delhi rijden er al bijna net zoveel auto's als in heel Nederland. Jouw "tip" lijkt mij dus niet erg verstandig.

We leven niet meer in een wereld waar een hoop mensen zelden of nooit buiten hun dorp komen. Mensen verplaatsen zich nu meer dan 125 jaar geleden. Het maakt nogal een verschil of je dat met 1,6 miljard of met 8 miljard mensen doet. Zolang openbaar vervoer het individueel vervoer niet kan vervangen, zoeken mensen naar de gemakkelijkste en meest comfortabele methode. We wonen bovendien niet allemaal in een stad met bussen, trams, metro's, ubertaxi's of intercity's die iedere 10 minuten beschikbaar zijn.

0
29 Belazerd

* Verwijderd door de redactie *

30 Strafpleiter

En wat te doen met hybrides (die voor 85% of meer op benzine rijden) ????

1
31 kritischelezer

** gebruiker verwijderd **

" vieze pufjes-latende auto’s aan de ketting "
De pest met de uitvinding van de reageerbuisbaby`s is dat ze niet snappen hoe de echte wereld werkt , deze generatieloze menschsjes denken dat net als zij doormiddel van kunstgrepen de wereld kunnen laten draaien .
De nieuwe kanslozen ................

32 verwijderd682241

Het is altijd leuk te zien hoe ze de autoloze dagen van de oliecrisis gebruiken om een punt te maken. Alsof het lekker makkelijk in te voeren is, laat staan te controleren is (i.v.m. de politie dat kapot gaat). Echter vergeten ze altijd te vermelden dat er toen een totale olie-embargo op Nederland stond. In de jaren zeventig woonden er 13 miljoen mensen in Nederland en stonden er 2,4 miljoen auto's. Nu zijn wij er met 17 miljoen mensen en 8,5 miljoen auto's. Koppel dat aan het feit van een seculiere samenleving, waardoor zondag geen rustdag meer is (beter voor de economie) en het feit dat iedereen veel mobieler is geworden waardoor iedereen grotere reizen maakten. Maar wie ben ik om te bepalen wat wij wel of niet moeten doen? Die klimaatradicalen weten het natuurlijk beter, want zij hebben de kennis en ervaring.....

0
33 Klompenbrekertje

Dit soort klimaatidioten zou verplicht een electrische stoel eens moeten uitproberen.
Dan piepen ze wel anders en daarvoor hoef je niet eens een Duracell op te laden.

3
34 PFL

** gebruiker verwijderd **

@27 : Waarom geen autoloze maandag, de dag dat iedereen weer naar het werk gaat. Dát brengt zoden aan de dijk, maar met mijn idee hoef ik in Den Haag niet aan te komen, vermoed ik...

35 verwijderd9139144

De muts is microbioloog. Oftewel ze heeft geen greintje verstand van auto's. Ze moet gewoon leren haar mond een keer te houden als er zulke onzin uit komt.
Ik werk op zondag en kan niet met OV naar m'n werk. Komt zij dan met een Electrische auto me even wegbrengen en ophalen? Ze probeert problemen te veroorzaken zonder een oplossing ervoor te geven. Waar komen dit soort linkse tutten toch vandaan. Wat is er misgegaan in hun opvoeding? Slechte ouders gehad misschien? Wel zielig maar zadel ons er niet mee op.

3
36 PFL

** gebruiker verwijderd **

@36 : Precies als wat @33 schrijft: het is een 24/7 economie, en als de zondag de enige dag is dat men vrij is en men wordt daar ook nog in belemmerd, dan kan men stront verwachten.
Ik wil de Mediamarkten, de tuincentra, de Rosada's, de woonboulevards wel eens horen als in het weekend waarin de meeste mensen die zaken bezoeken het met minstens 1 dag minder omzet moeten doen...

37 verwijderd9139144

* Verwijderd door de redactie *

38 Strafpleiter

@37 . Als er al een autoloze dag zou moeten komen dan lijkt mij de maandag een veel betere dag. Al die ambtenaren blij dat ze thuis niks hoeven te doen in plaats van niks te doen op hun kantoor.

3
39 PFL

* Verwijderd door de redactie *

40 Strafpleiter

Domme trut.

0
41 niet-alles-geloven

Gaan ze de vervuilende kolencentrales op die zondagen ook stilleggen?

0
42 Remkraan

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Conducteur geschopt, geslagen en van trap geduwd door groep jongeren

@118 Kan ik je ook nog aanraden te kijken naar discussies met bijv douglas murray, charlie kirk, Beiden zijn rechts georiënteerd niet bepaald h...

3 minuten geleden geplaatst door ThWil

Defcte burger
Mag Jays onder de lat bij Dames 1? De amateursport worstelt met trans- en non-binaire personen

Als amateur sportkijker vind ik dat Jays gewoon op het doel mag staan en voor al de nul houden, zonder last te hebben van persoonlijke aanvallen...

4 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

ongelovenloos
Mag Jays onder de lat bij Dames 1? De amateursport worstelt met trans- en non-binaire personen

Eerst moet iedereen die LGBTIVFH figuren accepteren en nu mag er 1tje niet meedoen omdat.Als ze willen dat dit geaccepteerd word moeten ze ook...

7 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Strongoli
Offtopic

@2296Je moet je gevoel volgen en doen wat het beste voor jou is. Persoonlijk zal ik je bijdragen erg gaan missen, maar ik denk, dat dat ook ...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Olivia
Offtopic

@2300Dat werkt heel goed , over is bij mij over . Een actief account en het andere account was een grap waar niet op gereageerd wordt , meer i...

8 minuten geleden geplaatst door Olivia

eh
‘Er groeit een generatie op die nooit een betaalbare woning kan vinden’

Men heeft naar "goed neoliberaal gebruik" geweigerd om ter overbrugging van de kredietcrisis bouwbedrijven te steunen, daardoor zijn veel bouwbe...

10 minuten geleden geplaatst door eh

21st Century Guy
Is het waar dat de meeste asielzoekers 'gelukszoekers' zijn?

@68 Vreemd dat dit gemind wordt, dat zijn geen rationale atheïsten....

12 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bop
Conducteur geschopt, geslagen en van trap geduwd door groep jongeren

@117 De ene mens is de andere niet....

16 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Het verhogen van het minimumloon legt het toch weer af tegen het vestigingsklimaat

Betaalmuur, dus http://archive.today...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
Hoe kan ik de islam zien als een vredelievend geloof?

@39 Dank voor de tip....

17 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Big Tits BombshellMami Ki ChutLocal Xvideo Local XvideoUnexpected CreampieChyna Porn VideoSnapchat Porn UsernamesLivenudeGay Cuck TwitterFlirty ManiaDsvr-1346Mia Khalifa Best XxxNudeist ContestFree Erotic Short StoriesChat Brasinkسکس الکسیسSexgay PornFreaky CouplesEnglish Chudai MovieBrazzers HotelSiri Dahl OnlyfansPorn Nacho VidalFetish WebsiteFip FakPerfect Gerl PornNature Women NudePorn Asian BbcVaishnavi Chaitanya NudeDreamorganHollywood Naked MovieXxx Haryanvi VideoGabbie Carter RetirementXvideowsTransxxxTasha RwignPaige Wwe Sex TapeIrene The Dream PornSasur Sex StoryChut Ki Mast ChudaiEbony AtkingdomEscort GirlsSxporn18 Year Old NudeHqporne R.comVivastreet ComDani Daniels New XxxVixen NudeJudy JolieAnkha34Wild Things Movie Sex SceneBrandi Love Onlyfans LeakCollege Xxx VideoDesi Bhabhi XxDominica9sfmDoctor Sex MovieBollywood Porn Video HdJaponesas DesnudasXnxx Two GirlsBig Boods SexPorn RippingPorn House ComMalayalam Mallu Hot VideosMexican PornSister Brother SexualPinat PussyFiree Couple PornToongodChat CandaulisteSo CiquentaGold Diggers PranksPornolar KonuluVictoria Valentino NudeDebora Caprioglio NudeDesi Aunty Bath VideoSanileon Xxx VideoVicky RitcherMature Mons PornNet Video Girls PornKatysancheskiBroklyn Chase OnlyfansInfluencer Gone WildsGrupos Do Telegram De PutariaMaximusjandariRedhead DoggystyleDripping WetAnimopronAntixxxPunjabi Girl Sex ClipLiterotica DesiPornboobsDesi Mature Porn VideosOiled Up LatinaPuretabaoo.comLeabian Face SittingAmatuerallureRosalin Sanchez NudeEating VaginaFrancety PornGay Migit PornTs Luna LoveScarlwt Johanson NakedTuktuk LatrolTanlines MilfSexy VivideoLatinahardcoreStraight PornPorn DanCestflixCam Ao Vivo SexoSummer-brookesNerd AnalBrunettes NudeJennifer Aniston PormFucktattooNude At ConcertTuktukpatrolGrupo Porn No TelegramPornos Brasileiros NovinhasCum FaceEmily Lynne NudePhoenix Marie BjIndin SaxAmerican Mum And Son SexHd Korean Porn MoviesGrandson Grandma PornGranny Forced PornKendra Lust RimjobPornoindioJamie Jackson PornLip Lock SexGay Wrestling SexIzumi__liFanny SexXxx YoutubeBarbara NedeljákováFirst Time Sax VideoChinese Girl Fucking VideoBaap Ne Beti Ko Choda Hindi Mein1 Night Sex VideoHoney SelectErotica ComicsTushyxnxxYoung Japaneese PornWonder Woman PerilAnalsex TubeMarch 7th HentaiPornos De GayBritish Porn StarsXvedios IndAmenda Cerny PlayboyWestern Porn Comics