Meer smaak aan je gerecht? Sta als een laborant achter het fornuis
Kennis van scheikunde en natuurkunde kan handig zijn bij het bereiden van maaltijden. In het boek Keukenlab vertellen chef Eke Mariën en wetenschapper Jan Groenewold alles over de maillardreactie, karamellisatie, emulgeren, oxidatie en fermentatie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Deze inkomsten moet je opgeven bij de belastingaangifte: ‘Risico op boetes’
-
24
Belgen met handen in het haar: menukaart zonder garnalenkroket? Onbestaanbaar!
De hoge garnalenprijs drijft vooral Belgen tot wanhoop. In Nederland eten we graag een garnalencocktail of een broodje verse garnaal, maar onze zuiderburen zijn helemaal dol op de gepelde delicatesse. Vooral als ze zijn verwerkt in een kroket. Hun culinaire snack wordt door schaarste onbetaalbaar en de garnalenkroket dreigt zelfs van de menukaart te worden geschrapt. ,,Een kiloprijs van 80 euro, niet normaal meer.’’ -
Koken & eten
De ene Griekse yoghurt is de andere niet: dit zijn de vetste
Het schap met Griekse yoghurt kan je voor raadsels stellen. Griekse yoghurt, yoghurt in Griekse stijl, Griekse stijl naturel... Hieronder zie je precies hoeveel vet er zit in de verschillende soorten. -
consumentenbond
80 verschillende airfryers getest: dit is de beste
Wat is de beste airfryer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de allerlekkerste slagroomtaart: ‘Perfect van smaak, niet te zoet en mooi stevig van structuur’
Minder alcohol en meer sporten is natuurlijk prima. Toch mogen we af en toe nog wel onze vingers aflikken omdat er wat te vieren valt. Drie professionele zoetekauwen testten acht kant-en-klare slagroomtaarten. ,,Van binnen en van buiten is deze taart precies in balans, daar gaat het om.’’
-
PREMIUMvoor jou geproefd15
De magere kwark uit deze supermarkt wint onze test: 'Zo hoort kwark te smaken’
-
-
-
Ober blundert op rekening: ‘Voor het gezin met het afschrikwekkende kind’
Een jonge moeder is niet te spreken over een weinig subtiele opmerking die ze terugvond op de rekening na een bezoek aan haar favoriete café in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. De boodschap op de kassabon was allerminst complimenteus. -
PREMIUM
Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
-
Consumentenbond
De beste espressomachine is ruim drie keer duurder dan de nummer 2
-
PREMIUM
Is dit dé oplossing tegen voedselverspilling in de horeca? ‘100 kilo weggooien is 700 euro in de afvalbak’
Hotels en restaurants brengen dagelijks bergen met eten rechtstreeks naar de afvalbak. Dat zorgt voor grote verspilling van voedsel én geld. Het Utrechtse bedrijf Orbisk bedacht een superslimme oplossing voor dit probleem en daar veroveren ze nu de wereld mee.Utrecht -
-
30
Minder bio-producten in de schappen of verpakt in plastic: ‘Controles slaan volledig door’