U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 0
In 2030 heeft maar liefst een op de vier Nederlanders zoveel last van werkstress dat ze thuis komen te zitten of minder goed functioneren, waarschuwde de Arbo Unie onlangs. Hoe versla je de werkstress? We vroegen drie experts om praktische tips. ...

9 dagen geleden door Telegraaf

REAGEER MET EEN EMOJI
1

1) neem ontslag question

1 Roomboterbabbelaar    
9 dagen geleden door Roomboterbabbelaar
0
Meld

Artikel geplaatst door de telegraaf weer eens achter een betaalmuur; eigenlijk is dit spam.

Ik weet wel dat functies die de meeste stress opleveren juist de functies zijn met de minste autonomie. Dat betekent dat je zelf geen invloed of zeggenschap hebt over wat dan ook op je en over je werk. In die functies hebben dat soort tips dus totaal geen zin.

Voorbeeld: Na een moeilijk gesprek las je even een pauze in. LOL Alsof je in dat soort functies ook maar een seconde pauze mag nemen. Juist daardoor zijn die functies zo stressvol.

2 Mariska3    
9 dagen geleden door Mariska3
0
Meld

@2 , precies baasjesgedrag.

3 caso    
9 dagen geleden door caso
0
Meld

@3 ; Wij krijgen 10 minuten op een 8 urige werkdag om naar de wc te gaan en drinken te gaan halen. Regelmatig loopt een team manager achter iemand aan die op zijn werklijn de werktijd daar op zet. Gewoon om te kijken of ze niet stiekem even gaan bellen, eten of roken.

Gewoon ziek is dat.

4 Mariska3    
9 dagen geleden door Mariska3
0
Meld

@2 , voorbeeld van jaren geleden;

was met it club serverpark aan het inrichten bij een klant. Veel crashtesten etc of de applicatie het zou redden in een cluster.

Komt er iemand langs die zei dat allemaal rode pitten op zijn bewakingsscherm kwamen en gingen.

zei: klopt, zijn testsytemen (te zien aan servernamen en domein) Hij wilde toch alle configuratiegegeven hebben voor vergelijk. En alles is gecommuniceerd.

Niet nodig zei ik, dit wordt komende week helemaal opnw ingericht voor acceptatie testen.

En idd, maandag komt er een baasje langs, die je dan "het proces" nog even gaan uitleggen tegen professionals op heel arrogant niveau.

5 caso    
9 dagen geleden door caso
0
Meld

Medewerkers worden net zo lang volgepropt met werk tot het misgaat.. Degenen die zich ook nog verantwoordelijk voelen voor het leveren van kwaliteit vallen om.
Beter om eens wat tips voor managers en bedrijven te gaan geven. Dit is uiteindelijk contraproductief , kost veel geld en geeft veel problemen voor de bedrijven, voor de samenleving en de werknemer. Hoe houd je je werknemers gezond?
Ik laat ze bij ons soms na wat stressvolle dagen na een uurtje of 6 werk al naar huis gaan, of we gaan bewust even zitten met een biertje richting eind van de middag. Een medewerker met thuisproblemen zet ik op wat minder stressvolle klussen, wat meer routinewerk. We lossen problemen ook samen op, geen afrekencultuur. Het is zeker niet perfect, maar we doen wel ons best.

6 Tussenderegels    
9 dagen geleden door Tussenderegels
0
Meld

@6 ; Het probleem zit hem natuurlijk in de concurrentie en de winstmaximalisatie. Een groot deel van de kosten zit hem in arbeidsloon. Dus moet dat loon gedrukt worden; als het kan tot onder het minimumloon, de productiviteit opgeschroefd tot onmenselijke hoogtes, de controle gemaximaliseerd en alle (financiële) risico's afgewenteld op de samenleving.

Dus nemen ze iedereen aan die ook maar een beetje aan de lage eisen voldoet, perst hen in weekcontracten uit tot ze uitvallen ; opgebrand, burnout, ziek door het werk, tot zelfs zelfmoord aan toe.. en schuift ze dan terug op het conto van de maatschappij de ziektewet of bijstand in. Note: Ziektewet is een uitkering van het rijk; niet van de werkgever/opdrachtgever.

Helaas zit er een einde aan deze methode; Na een bepaalde periode kunnen ze geen slachtoffers meer vinden en verkassen ze naar een andere regio om daar verder te gaan met hun uitbuit methodes. De vestiging waar ik werk is daar nu weer mee bezig; hier is de vijver leeg aan het raken.

7 Mariska3    
9 dagen geleden door Mariska3
0
Meld

@7 Ik zou als ik jou was rustigjes iets anders zoeken bij een bedrijf dat wat meer oog heeft voor zijn werknemers. Die zijn er echt wel. Zo te lezen heb je de nodige capaciteiten en ben je zeer betrokken. Dit soort sprinkhanenbedrijven kun je beter links laten liggen.

8 Tussenderegels    
9 dagen geleden door Tussenderegels
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Pelosi nodigt Trump uit om te getuigen terwij...
WASHINGTON (AP) — De Democratische Huis van A...

1 dag geleden door Crannbuidhe

Wilders speecht in Amerika: ‘Donald Tru...
Bij een speech in Florida heeft PVV-leider Ge...

3 uur geleden door Klu Klugs Klauw

Havertong: niets veranderd sinds racismesketc...
Een ruim dertig jaar oude sketch van Sesamstr...

16 uur geleden door Hadito

Racisme in Den Bosch gaat de wereld rond
Het racistische incident dat zondag plaatsvon...

22 uur geleden door RTL Nieuws

40.000 meisjes in Nederland zijn besneden &nd...
Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, o...

1 dag geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
alt-right-delete
Wilders speecht in Amerika: ‘Donald Trump v...
@210 @211 @212 @213 ... off-topic...

minder dan een minuut geleden door alt-right-delete

flauwekulallemaal
Vijf Britse tieners ondergingen vorig jaar ze...
Steriliseren die handel. Is toch te gek voor ...

minder dan een minuut geleden door flauwekulallemaal

Ogod
Kamer roept premier Rutte naar parlement vanw...
Rutte is een lul maar hij is desondanks niet ...

minder dan een minuut geleden door Ogod

nog een keer
Babyboomerhaat is booming...
@24.Ik hoef niets te lenen omdat ik van de ...

1 minuut geleden door nog een keer

GreyB
De democraten in Amerika weten dat ze ''niet'...
@10Dan kan die "baas" Fiona Hill dat morgen...

1 minuut geleden door GreyB

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig