U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 0
In 2030 heeft maar liefst een op de vier Nederlanders zoveel last van werkstress dat ze thuis komen te zitten of minder goed functioneren, waarschuwde de Arbo Unie onlangs. Hoe versla je de werkstress? We vroegen drie experts om praktische tips. ...

7 maanden geleden door Telegraaf

REAGEER MET EEN EMOJI
1

1) neem ontslag question

1 Roomboterbabbelaar    
7 maanden geleden door Roomboterbabbelaar
0
Meld

Artikel geplaatst door de telegraaf weer eens achter een betaalmuur; eigenlijk is dit spam.

Ik weet wel dat functies die de meeste stress opleveren juist de functies zijn met de minste autonomie. Dat betekent dat je zelf geen invloed of zeggenschap hebt over wat dan ook op je en over je werk. In die functies hebben dat soort tips dus totaal geen zin.

Voorbeeld: Na een moeilijk gesprek las je even een pauze in. LOL Alsof je in dat soort functies ook maar een seconde pauze mag nemen. Juist daardoor zijn die functies zo stressvol.

2 Mariska3    
7 maanden geleden door Mariska3
0
Meld

@2 , precies baasjesgedrag.

3 caso    
7 maanden geleden door caso
0
Meld

@3 ; Wij krijgen 10 minuten op een 8 urige werkdag om naar de wc te gaan en drinken te gaan halen. Regelmatig loopt een team manager achter iemand aan die op zijn werklijn de werktijd daar op zet. Gewoon om te kijken of ze niet stiekem even gaan bellen, eten of roken.

Gewoon ziek is dat.

4 Mariska3    
7 maanden geleden door Mariska3
0
Meld

@2 , voorbeeld van jaren geleden;

was met it club serverpark aan het inrichten bij een klant. Veel crashtesten etc of de applicatie het zou redden in een cluster.

Komt er iemand langs die zei dat allemaal rode pitten op zijn bewakingsscherm kwamen en gingen.

zei: klopt, zijn testsytemen (te zien aan servernamen en domein) Hij wilde toch alle configuratiegegeven hebben voor vergelijk. En alles is gecommuniceerd.

Niet nodig zei ik, dit wordt komende week helemaal opnw ingericht voor acceptatie testen.

En idd, maandag komt er een baasje langs, die je dan "het proces" nog even gaan uitleggen tegen professionals op heel arrogant niveau.

5 caso    
7 maanden geleden door caso
0
Meld

Medewerkers worden net zo lang volgepropt met werk tot het misgaat.. Degenen die zich ook nog verantwoordelijk voelen voor het leveren van kwaliteit vallen om.
Beter om eens wat tips voor managers en bedrijven te gaan geven. Dit is uiteindelijk contraproductief , kost veel geld en geeft veel problemen voor de bedrijven, voor de samenleving en de werknemer. Hoe houd je je werknemers gezond?
Ik laat ze bij ons soms na wat stressvolle dagen na een uurtje of 6 werk al naar huis gaan, of we gaan bewust even zitten met een biertje richting eind van de middag. Een medewerker met thuisproblemen zet ik op wat minder stressvolle klussen, wat meer routinewerk. We lossen problemen ook samen op, geen afrekencultuur. Het is zeker niet perfect, maar we doen wel ons best.

6 Tussenderegels    
7 maanden geleden door Tussenderegels
0
Meld

@6 ; Het probleem zit hem natuurlijk in de concurrentie en de winstmaximalisatie. Een groot deel van de kosten zit hem in arbeidsloon. Dus moet dat loon gedrukt worden; als het kan tot onder het minimumloon, de productiviteit opgeschroefd tot onmenselijke hoogtes, de controle gemaximaliseerd en alle (financiële) risico's afgewenteld op de samenleving.

Dus nemen ze iedereen aan die ook maar een beetje aan de lage eisen voldoet, perst hen in weekcontracten uit tot ze uitvallen ; opgebrand, burnout, ziek door het werk, tot zelfs zelfmoord aan toe.. en schuift ze dan terug op het conto van de maatschappij de ziektewet of bijstand in. Note: Ziektewet is een uitkering van het rijk; niet van de werkgever/opdrachtgever.

Helaas zit er een einde aan deze methode; Na een bepaalde periode kunnen ze geen slachtoffers meer vinden en verkassen ze naar een andere regio om daar verder te gaan met hun uitbuit methodes. De vestiging waar ik werk is daar nu weer mee bezig; hier is de vijver leeg aan het raken.

7 Mariska3    
7 maanden geleden door Mariska3
0
Meld

@7 Ik zou als ik jou was rustigjes iets anders zoeken bij een bedrijf dat wat meer oog heeft voor zijn werknemers. Die zijn er echt wel. Zo te lezen heb je de nodige capaciteiten en ben je zeer betrokken. Dit soort sprinkhanenbedrijven kun je beter links laten liggen.

8 Tussenderegels    
7 maanden geleden door Tussenderegels
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Keiharde kritiek op corona-aanpak: ‘Ze...
Gezondheidsminister Hugo de Jonge beticht hij...

19 uur geleden door AD

Biden ligt ver voor op Hillary's peiling...
Een nieuwe nationale poll van Fox News peilt...

12 uur geleden door zeikenderechter

CDC VS bevestigt onverwacht laag sterftecijfe...
De media zwijgen.

1 dag geleden door Proemevla

Blauwe Moskee organiseert dienst voor mensen...
Een moskee in Amsterdam hield vanmorgen als e...

17 uur geleden door Cody

Doorbraak in HCQ: ICMR heeft ontdekt dat het...
New Delhi: De Indian Council of Medical Resea...

19 uur geleden door Scorpio


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Mariska3
Frans gehucht kiest transgender-burgemeester...
@47 ; Waarom doen veel transgenders in Amster...

1 minuut geleden door Mariska3

Nieuwsgierig
Tweede besmettingsgeval van nerts op mens...
@5 Ja, en het is ook goed dat er tegen geprot...

1 minuut geleden door Nieuwsgierig

Weet geen naam
Keiharde kritiek op corona-aanpak: ‘Ze hebb...
@113 "De mensen die in het begin al riepen da...

2 minuten geleden door Weet geen naam

A Passenger
Pornoacteur met aangenaaide penis zoekt vrouw...
Kut Telegraaf....

3 minuten geleden door A Passenger

Jalinda
Keiharde kritiek op corona-aanpak: ‘Ze hebb...
@108Als iemand pal voor je neus gaat staan ...

3 minuten geleden door Jalinda

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig