Man (50) overleden na ongeluk met schuifpoort in Eindhoven

videoDe 50-jarige man uit Den Bosch is gistermiddag ernstig gewond raakte nadat hij bekneld kwam te zitten onder een schuifpoort in Eindhoven. Hij is in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de politie.

  1. Kersverse ouders moeten soms fulltime blijven werken: ‘Als je niet werkt, komt er ook niks binnen’
    PREMIUM
    ouderschapsverlof
    95

    Kersverse ouders moeten soms fulltime blijven werken: ‘Als je niet werkt, komt er ook niks binnen’

    De één gaat er twee maanden betaald tussenuit, de ander moet een paar dagen na de geboorte weer aan het werk. Ouderschapsverlof in Nederland is ongelijk verdeeld tussen verschillende beroepsgroepen. Ambtenaren krijgen hun volledige loon uitbetaald, terwijl veel anderen het met 70 procent moeten doen. Kapper Nigel zou daar allang blij mee zijn: de kersverse vader krijgt helemaal niets.
  2. Openbaar vervoer stond zaterdagavond 3 minuten stil uit protest tegen geweld richting medewerkers
    met video

    Openbaar vervoer stond zaterdag­avond 3 minuten stil uit protest tegen geweld richting medewer­kers

    Het gebeurt zelden. Maar zaterdagavond om 22.30 uur stonden alle treinen, stads- en streekbussen, metro’s en trams uit het hele land drie minuten stil uit protest tegen geweld tegen medewerkers. Het tijdstip is niet willekeurig gekozen. Vorige week zaterdag werd om die tijd in een trein tussen Delft en Den Haag een NS-conductrice ernstig mishandeld door een groep jongeren. Ook werd een machinist geslagen.
  3. Milieudefensie ‘teleurgesteld’ over antwoord ING, laat organisatie ‘geen keus’ in stap naar rechter

    Milieude­fen­sie ‘teleurge­steld’ over antwoord ING, laat organisa­tie ‘geen keus’ in stap naar rechter

    ING laat Milieudefensie ‘geen keus’ in de klimaatrechtszaak tegen de bank. Dat zei Winnie Oussoren van Milieudefensie tijdens de aandeelhoudersvergadering van ING in Amsterdam. Milieudefensie eist dat ING tegen 2040 de CO2-uitstoot in de gehele keten met minimaal 48 procent laat afnemen vergeleken met 2019 en wilde daarbij een ‘duidelijk ja’ van ING-topman Steven van Rijswijk horen, maar daar ging hij niet in mee.
    Amsterdam