Paus prijst Leger des Heils

Leestijd: < 1 minuut -Vaticaanstad- (KNA) Paus Franciscus heeft het leger des Heils voor zijn Christelijke getuigenis en dienst aan de armen geprezen.

De “smaak van onbegrensde liefde” dient als tegengif in een wereld vol van egoïsme en scheidingen, zei hij vrijdag tijdens de ontvangst van Generaal Brian Peddle van het Leger des Heils, in het Vaticaan.

Uitdrukkelijk bedankte Franciscus, als Bisschop van Rome, de Generaal voor het engagement van het Leger inzake daklozen en armen in zijn stad.

Echte Christelijke broederschap toont zich in concrete daden van edelmoedigheid en solidariteit, zei Franciscus. Vanuit deze gedachte kunnen Katholieken en leden van het Leger des Heils elkaar helpen en in wederzijds respect, steeds meer en beter samen-werken”.

Tegelijk herinnerde de 82-jarige Paus er aan, dat hij tijdens een ontmoeting met medewerkers van het Leger des Heils, met zijn oma, zijn “eerste les in oecumene” ontving.

Het Leger des Heils werd in 1865 door de Methodist William Booth in de arme wijken in Oost-Londen opgericht. Deze onafhankelijke religieuze beweging ziet het als zijn opdracht, het Evangelie op de straat te verkondigen en in geval van menselijk leed, zonder aanzien des persoons, te helpen. De 62-jarige Canadees Peddle is sinds augustus 2018 Generaal van het Leger des Heils, dat naar eigen zeggen wereldwijd rond 1,6 miljoen leden telt.

FotoL Pixabay