U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 6
De negenjarige Laurent Simons behaalt binnenkort zijn bachelordiploma Electricial Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven, meldt het Eindhovens Dagblad zaterdag (ED). ...

7 maanden geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
8
2

IQ van 200?

1 Reagurius    
7 maanden geleden door Reagurius
0
Meld

Als een negenjarige na 1 jaar "studie" al een bachelordiploma Electricial Engineering kan halen, zet ik toch wel wat vraagtekens bij de moeilijkheidsgraad van die opleiding.
En vooralsnog heeft hij niks aan dat diploma want kinderarbeid is verboden.
Dan maar doorstuderen voor master.

2 in holland    
7 maanden geleden door in holland
18
Meld

Lekker gauw klaar met school.

3 Reagurius    
7 maanden geleden door Reagurius
0
Meld

Wel jammer dat hij niet tussen leeftijdsgenootjes zit. Wel fijn voor hem dat hij zijn 'gave' helemaal uit kan pluizen. Neven van ex waren super intelligent, deden alles heel snel, studeerden af met een 10+, maar konden geen normale conversatie voeren. Zijn heel eenzaam omdat anderen hen niet begrijpen en niet mee kunnen gaan in hun enige taal: die van de informatica op hoog niveau. Ik hoop dat dit jochie gewoon kind kan blijven zijn en verder normaal met leeftijdsgenootjes om kan gaan.

4 gaulette    
7 maanden geleden door gaulette
5
Meld

@2
Dan kunnen er volgens jou dus óók vraagtekens gezet worden bij de moeilijkheidsgraad van dit gymnasium of je accepteert dat wonderkinderen inderdaad bestaan: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4258621/wonderkind-laurent-8-slaagt-voor-gymnasium-hij-kan-nieuwe-einstein

Zijn meeste leeftijdsgenootjes zitten nog in groep 4 of 5 van de basisschool. De 8-jarige Laurent Simons is al een stapje verder. Of nou ja, een behoorlijk stukje verder. Laurent is erin geslaagd zijn middelbare schooldiploma te halen.

5 Wilmama    
7 maanden geleden door Wilmama
1
Meld

@4 Ik hoop dat dit jochie gewoon kind kan blijven zijn en verder normaal met leeftijdsgenootjes om kan gaan. Ja..... Dat hoop ik ook en dat het straks niet een jong mens is zonder contacten en leuke dingen in zijn leven....Ik neem aan dat zijn ouders wel de vinger aan de pols gaan houden......

6 Sempre    
7 maanden geleden door Sempre
3
Meld

@4
Aanvullende informatie uit 2017 n.a.v. de prestaties van Laurent:
https://nos.nl/op3/artikel/2180758-wonderkinderen-hoe-werkt-dat.html

Af en toe duikt er ineens een wonderkind op. *)Gisteren kwam Laurent in het nieuws, een jongen van 7 die al naar klas drie op het gymnasium gaat. Hij leest Engelse geneeskundeboeken en doet in zijn vrije tijd hartonderzoek in het Amsterdamse ziekenhuis AMC. Hoe kan het dat sommige kinderen al zo jong, zo slim zijn?

*) https://nos.nl/artikel/2180612-wonderkind-laurent-7-doet-hartonderzoek-in-het-amc.html

(**) Die soms razendsnelle ontwikkeling zorgt ervoor dat (wonder)kinderen als Laurent en Floor in hun jeugd ver voorlopen op leeftijdsgenoten. "Je ziet vaak dat op latere leeftijd het niveau naar elkaar toe trekt", vertelt Jolles. "Soms gaan wonderkinderen figuurlijk achterover leunen, of ontwikkelen ze zich alleen op een specifiek gedeelte."

Ook hier spelen ouders en school weer een belangrijke rol. "Begaafde kinderen moeten zich breed blijven ontwikkelen. Ook sociale vaardigheden hebben aandacht nodig, anders kan zo'n hoge boom zomaar knakken." (**)

7 Wilmama    
7 maanden geleden door Wilmama
1
Meld

Het vermogen om veel boekenkennis (andermans kennis) te spijkeren
is een geheugentalent. (Groot archief in het hoofd).

Maar zelf uit het niets.. zien, weten en toepassen is geheel iets anders.
Dat is Universeel Meesterschap.

8 m+m = Z    
7 maanden geleden door m+m = Z
4
Meld

@8 Dat is niet zo. Je moet ook kunnen begrijpen wat je leest en het in een context kunnen plaatsen. Een goed geheugen helpt enorm maar kunnen begrijpen wat je leest, daar gaat het om.

9 Violier    
7 maanden geleden door Violier
6
Meld

@9
Nou dan;
Lees @8 dan nog eens .
(En zo nodig nog eens en dan nog eens ......enz enz)

Tussen de regels existeert de meeste ruimte....

10 m+m = Z    
7 maanden geleden door m+m = Z
5
Meld

Einstein was ook een wonderkind, misschien dit ook wel. heb zelf jaren geleden Lyceum gedaan en dat was toen een pittige opleiding met veel vakken. Heb het idee dat huidige VWO toch zwakker is, veel leerlingen die van school komen ontbreekt het aan algemene ontwikkeling en erger nog, aan interesses en nieuwsgierigheid, (uitzonderingen daargelaten) En over maatschappijleer en geschiedenis daarvan moet je ze al helemaal niets vragen, want het loopt moeilijk op kromme tenen. Maar hoe dan ook, dit is een prestatie maar kan wel schadelijk zijn voor ontwikkeling van het kind. Ik was op sommige momenten vroeger ook iets slimmer dan de anderen maar werd gelijk als professor gebombardeerd en min of meer gepest. Dit jochie is nog slimmer en kan daardoor een eenzaam leven leiden want intellectueel niveau jaar of 25 maar emotioneel 9 jaar en dat gaat schuren. Goede begeleiding gewenst.

11 oculus amet    
7 maanden geleden door oculus amet
3
Meld

@9 hij zal het wel begrijpen, tenminste het rationele gedeelte, de emotionele kant gaat aan hem voorbij. Maar als er iets rationeel is is het de techniek wel, dus schade is beperkt. Enkel alleen opdreunen zonder inhoudelijk de zaak te doorgronden loopt fout, zak je voor alle examens. Bij autisten heb je de groep de idiot servants (idiote wijzen) die binnen de korste keren een boek kunnen lezen. Bijv 200 pagina's binnen 15 minuten en complete inhoud zo na kunnen vertellen. Vraag je ze iets uit dat boek, dreunen ze een tekst op als antwoord maar inhoudelijk begrijpen ze er geen bal van. Deze mensen hebben ook geen werk, gaat ook niet. Zijn er bij die kunnen de wortel trekken uit een getal van pakweg 20 cijfers, bijna nog sneller dan een computer, maar ook nutteloos talent of je moet ermee op de kermis gaat staan.

12 oculus amet    
7 maanden geleden door oculus amet
2
Meld

Als je met zo'n erg intelligent kind te maken hebt, zit je met een dilemma: wil je dat het zo lang en veel mogelijk met gewone kinderen omgaat, vanwege sociale vaardigheden, dan zal het te maken krijgen met heel veel haat en nijd, vooral ook vanuit ouders. Of je doet het op een prive-school en laat het versneld leren, trekt je niets aan van kunnen omgaan met "gewone" mensen, dan heeft het daar later ook erg last van.

13 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
4
Meld

Amerika kaapt hem al weg.

14 Bennie Slim    
7 maanden geleden door Bennie Slim
0
Meld

@12
[ @9 hij zal het wel begrijpen, tenminste het rationele gedeelte, de emotionele kant gaat aan hem voorbij.]
Dat vind ik een onnodige generalisatie. Op hoogbegaafde kinderen in het algemeen -en nu met name Laurent in het bijzonder- staat sowieso geen maat. Veel kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong lopen óók voor op sociaal gebied en net daardoor kunnen communicatiemisverstanden ontstaan.

M.a.w.: je hebt geen voldoende weet van wat aan Laurent Simons wel of niet voorbij ging en/of gaat op sociaal-emotioneel gebied.

15 Wilmama    
7 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

Nadeel is dat je moet omgaan met domheid, en die is oneindig.

16 Lambaster    
7 maanden geleden door Lambaster
0
Meld

Heeft qua genen en technische vooruitgang en omstandigheden (ouders en meewerkende onderwijsinstellingen) geboft. Laten we hopen dat hij er ten eerste gelukkiger van wordt en ten tweede wellicht de wetenschap kan helpen. Dit heeft niks met werk te maken en hoeveelheid inzet. Ik vind het knapper als iemand met een iq van 95 en demotiverende ouders een uni diploma haalt dan dit. Deze jongen heeft én een vader/moeder die hem alles in hapklare brokjes voorschrijven inclusief schema + daarnaast ook nog een geweldig geheugen. One in a billion shot en dat in NL!

17 student1255    
7 maanden geleden door student1255
2
Meld

Nice, iemand met een hoog IQ question.

18 DikkeTor    
7 maanden geleden door DikkeTor
2
Meld

@2 ja opleidingen zijn sinds de sneeuwvlokjes wel makkelijker

ik hoop dat die sociaal-emo in de knoei komt; voortdurend moeten voldoen dan wensen/verwachtingen ouders, ipv spelen... zie je ook met die kinderen in de vs die van hot naar her gesleept worden voor prinsessenshows.

19 maarten1234    
7 maanden geleden door maarten1234
4
Meld

En als puur Nederlandse traditie, geven wij hem weg aan het buitenland.

20 Klompenbrekertje    
7 maanden geleden door Klompenbrekertje
3
Meld

@19 Het is inderdaad vervelend dat de negenjarige een ongerespecteerde huidskleur heeft XD question

21 DikkeTor    
7 maanden geleden door DikkeTor
4
Meld

@8 heb hbo'ers gekend die even duaal hun papiertje haalden naast hun baan; ze missen echter een bepaald denkniveau om e.e.a. in kader te kunnen plaatsen

22 maarten1234    
7 maanden geleden door maarten1234
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

23 Dewereldrond    
7 maanden geleden door Dewereldrond

Maar laten we eventjes een moment van stilte houden. Dit rot kind gaat de wereld verzieken, Greta had tenminste nog karakter. question

24 DikkeTor    
7 maanden geleden door DikkeTor
3
Meld

@24 hoezo?

25 Lambaster    
7 maanden geleden door Lambaster
0
Meld

@25 Die mocht wel grote mensen aanspreken. question
Ik ken de stance van de meeste mensen niet, maar nijgt te gaan naar : Hoog IQ betekend anti-sociaal, terwijl met zulke mensen voor wetenschap goeds brengt.

26 DikkeTor    
7 maanden geleden door DikkeTor
1
Meld
27 DikkeTor    
7 maanden geleden door DikkeTor
0
Meld

@26 Ik begrijp niet wat u bedoelt.

28 Lambaster    
7 maanden geleden door Lambaster
0
Meld

@28 Dat we deze jongen niet moeten afkraken. question

29 DikkeTor    
7 maanden geleden door DikkeTor
0
Meld

Jammer voor de jongen dat ie zo goed als niets van kind zijn mee krijgt....

30 Tiidmasine    
7 maanden geleden door Tiidmasine
1
Meld

@30 De vraag is dan of de jongen er mee zit. Ik denk dat genoeg serotonine op zen receptoren krijgt om zich goed te voelen question.

31 DikkeTor    
7 maanden geleden door DikkeTor
0
Meld

@2 in holland. "vraagtekens bij de moeilijkheidsgraad van die opleiding"

Als uw nick verband houdt met het instituut waar u uw opleiding hebt gevolgd, dan begrijp ik wel waar uw zure, jaloerse reactie vandaan komt question

32 no mail today    
7 maanden geleden door no mail today
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

33 Dewereldrond    
7 maanden geleden door Dewereldrond

@29 Ik wil hem niet afkraken maat hij krijgt het moeilijk als arend onder de diepvries kippen (vrij naar Wolkers)

34 Lambaster    
7 maanden geleden door Lambaster
0
Meld

@34 Deze Wokers? Oo : "Jan Hendrik Wolkers was a Dutch author, sculptor and painter. Wolkers is considered by some one of the "Great Four" writers of post-World War II Dutch literature, alongside Willem Frederik Hermans, Harry Mulisch and Gerard Reve. "

35 DikkeTor    
7 maanden geleden door DikkeTor
0
Meld

@35 ja

36 Lambaster    
7 maanden geleden door Lambaster
0
Meld

@36 Dan ergens wel mee eens.

37 DikkeTor    
7 maanden geleden door DikkeTor
0
Meld

ehm als er een wet komt dat je maximaal 40 jaar hoeft te werken dan zou hij in theorie met 49 jar met pensioen kunnen gaan ware het niet dat kinderarbeid vooralsnog verboden is. Misschien is het tijd dat iemand hem eens leert om te spelen zoals dat past bij een kind...…..laat hem gaan voetballen, eens zien of hij dat net zo goed kan als Hogere Wiskunde.

38 PFL    
7 maanden geleden door PFL
3
Meld

@23 Dat is nog steeds jouw probleem, dat je er niet tegen kunt verbeterd te worden. Maar goed, mensen in nederland zijn stikjaloers op mensen die het wagen zich boven het maaiveld uit te steken. Je moet er toch niet aan denken dat iemand op alle vlakken beter is dan jij.

39 Scholar002    
7 maanden geleden door Scholar002
0
Meld

@38 Zoals dat past...... iedereen moet van jouw in een eensgezind keurslijf geramd worden omdat je anders moeite krijgt met je wereldbeeld? Voetballen draagt geen ruk bij aan de vooruitgang. Goed zijn in bijvoorbeeld cryptografie of informatieoverdracht wel.

40 Scholar002    
7 maanden geleden door Scholar002
1
Meld

@40 . Lul toch niet zo dom. Prima als een kind superintelligent is maar in de meeste gevallen zie je dat ouders in die gevallen gaan lopen pushen tot steeds hogere prestaties. Dat zie je bij vrijwel alle " wonderkinderen" , en ik ben van mening ( of mag dat van u niet meer ) dat een kind ook tijd moet hebben om KIND te zijn. U mag daar anders over denken. Prima hoor.

41 PFL    
7 maanden geleden door PFL
3
Meld

Erg knap van die jongen. De vraag is echter wel wie er uiteindelijk zo knap is geweest ,het team van specialisten die hem op elk leervlak bedienen en zijn leertrajecten begeleiden of hijzelf. desalniettemin een prestatie om trots op te zijn!

42 Tafka Mike    
7 maanden geleden door Tafka Mike
1
Meld

@41 Dat zal hij dan wel zelf aangeven als hij daar behoefte aan heeft. Ikzelf heb nooit echt de behoefte gehad kind te zijn. Vond dat maar saai en niet echt prikkelend. Misschien is dat voor hem anders, maar zie daarvoor de eerste zin van deze paragraaf.

43 Scholar002    
7 maanden geleden door Scholar002
1
Meld

@43 . De bekende dooddoener. Dat zal het kind zelf wel aangeven. Nee dat doet zo'n kind nou juist vrijwel nooit. Zo'n kind moet tegen zichzelf en de ouders beschermd worden.

44 PFL    
7 maanden geleden door PFL
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
COVID-19 KOMT TERUG - DE JENSEN SHOW #168
De bangmakerij die we over ons heen hebben ge...

17 uur geleden door xtremy

Uitbraak coronavirus in Haagse moskee na nege...
DEN HAAG - Bij de Faizul-moskee aan de Loosdu...

13 uur geleden door Congo

Trump dreigt fors geweld te gebruiken tegen d...
In een tirade is Trump losgegaan en wekte hij...

3 uur geleden door progressiefliberaal

Obama na dood George Floyd: racisme kan niet...
De voormalige Amerikaanse president Barack Ob...

19 uur geleden door Bakken

Trump bedreigt betogers aan Witte Huis
Na een betoging voor het Witte Huis heeft de...

7 uur geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Positivo
Israëlische politie schiet Palestijn met ver...
Een zwakbegaafde palestijn, dat hoeven ze nie...

7 minuten geleden door Positivo

Tjeesus...,
Trump dreigt fors geweld te gebruiken tegen d...
@151Ja..., blèren naar de overkant..., t...

11 minuten geleden door Tjeesus...,

zeikenderechter
Trump dreigt fors geweld te gebruiken tegen d...
Okay, genoeg getrollt Tjeerus... ik snap dat ...

14 minuten geleden door zeikenderechter

Rinze
Trump dreigt fors geweld te gebruiken tegen d...
@144Ik vind je argumentatie ronduit zwak ma...

14 minuten geleden door Rinze

Scholar007
Natuurlijk komen er files; Nederland is overv...
@15 En die zijn 's morgens in de spits te vin...

14 minuten geleden door Scholar007

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig