Ajax hoopt ondanks herenakkoord op komst AZ-talent

Ajax heeft vier maanden na het gesloten herenakkoord met Feyenoord, PSV, AZ, Vitesse en FC Utrecht dat akkoord alweer geschonden. De Amsterdammers hopen namelijk Luuk Kluiters weg te halen uit de jeugdopleiding van de Alkmaarders.

Ajax hoopt ondanks herenakkoord op komst AZ-talent

Bij AZ is men niet blij met de pogingen van Ajax om ondanks de afspraken een groot talent naar Amsterdam te lokken. Extra saillant is dat Stefano van Delden de oom is van Kluiters en dat AZ na een tip van Van Delden in zee ging met de verdediger. Ajax ligt al tijden in de clinch met Van Delden en spande zelfs een rechtszaak aan tegen de agent vanwege stalking.

Omdat die zaak nog loopt – Van Delden ontkent dat er ooit sprake is geweest van stalking en hoopt er snel met Ajax uit te komen zonder dat er een rechtszaak aan te pas komt – mag Ajax op dit moment niet werken met de zaakwaarnemer. De speler zelf heeft het overigens uitstekend naar zijn zin in Alkmaar en is op dit moment niet met een vertrek bezig.

'Luuk heeft in februari van dit jaar heel bewust gekozen voor AZ, terwijl er toen ook andere clubs belangstelling hebben. Het zou raar zijn als hij nu alweer bezig zou zijn met een vertrek, dat is wat ons betreft niet aan de orde. Ik heb zelf ook geen contact gehad met Ajax hierover. Luuk voelt zich goed in Alkmaar en wil daar in alle rust aan zijn ontwikkeling werken', aldus vader Brian Daniels.

De zestienjarige Kluiters heeft nog geen contract bij AZ, waar de boomlange centrale verdediger geldt als een groot talent. Eerder vandaag was de mandekker, die ook wordt gevolgd door enkele buitenlandse topclubs, uitgerekend in een wedstrijd met AZ tégen Ajax nog goed voor een assist. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer AZ
Meer over AZ