U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 28
Een onorthodoxe burgerwacht in Nederbetuwe jaagt op criminelen. Vijftig inwoners springen er in het gat dat de politie heeft achtergelaten op het platteland. Menig agent zal jaloers zijn op de uitrusting van de mannen. Het is niet het zoveelste attentie buurtpreventiegroepje waar het tegen ...

8 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
44
7
1

@94 Mijn opa en overgrootvader (van de andere kant van mijn familie) hebben in een Jappenkamp gezeten. Mijn overgrootvader heeft na de oorlog, mede door de verschrikkingen die hij heeft moeten doorstaan bij de bouw van de Birma-lijn, zich daar nooit meer overheen kunnen zitten. Hij is zelfs een keer een willekeurige Koreaan aangevlogen in de tram omdat hij dacht dat het een Japanner was.

Mijn opa en ik hebben dat verleden volledig achtergelaten. Ik koester echt geen enkel wrok jegens de Japanners.

Als ik jouw gebruikersnaam en avatar zie voel ik geen enkele neiging dit te linken aan het leed dat mijn voorouders is aangedaan, of daar ook maar enigszins aanstoot aan te nemen.

Overigens is de avatar die ik gebruik niet een foto van mijn Duitse overgrootvader, maar van een bekende Poolse antropoloog. Dus je fantaseert er ook weer eens volledig op los. Daarnaast heb ik nooit met 'trots' verteld over het feit dat mijn Duitse overgrootvader bij de Kriegsmarine heeft gediend. Ook dat is dus een leugen. Ik sta er eerder redelijk apathisch tegenover en focus me liever vooral op mijn eigen leven.

101 Gewoon een student    
8 maanden geleden door Gewoon een student
12
Meld

@95 Het is gewoon een keer tijdens een discussie ter sprake gekomen toen het relevant was. En sindsdien wordt het continue door trollen opgerakeld en uit het verband gerukt. Dat is niet mijn schuld. Dus richt je a.u.b. tot degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn.

102 Gewoon een student    
8 maanden geleden door Gewoon een student
11
Meld

@101 Maak jezelf niet zo druk....!!!

103 Bromsnor    
8 maanden geleden door Bromsnor
3
Meld

@103 Kan je beter zeggen tegen sneeuwvlokje Ronin ...

104 Gewoon een student    
8 maanden geleden door Gewoon een student
9
Meld

@101 als je familie in Indonesië zat dan waren ze dus foute Nederlanders.

105 meneer van het nieuws    
8 maanden geleden door meneer van het nieuws
4
Meld

@102
Toch zal je bij jezelf moeten beginnen, en je familie geschiedenis niet moeten laten meespelen in je berichten op NK.
( En verder interesseert me het niet, elke familie heeft zo zijn eigen verhaal)

106 Marrie    
8 maanden geleden door Marrie
3
Meld

@101
Ik kan mij eigenlijk niet herinneren dat ik hier ooit de rol van Japan in WO-2 heb verheerlijkt, en ook niet dat ik mij hier provocerend richting hun slachtoffers en hun nabestaanden misdraag.

En we hadden het over de ongepaste avatar van Feldwebell, dat lijkt mij bepaald geen bekende Poolse antropoloog. Of was dat soms ook een nazi?

107 Ronin    
8 maanden geleden door Ronin
4
Meld

Deze Burgerwacht is een uitstekend werkend initiatief, de overheid trekt zich terug de samenleving participeert, draagt bij aan de veiligheid.

108 Recovery Mode    
8 maanden geleden door Recovery Mode
4
Meld

@107
Mijn avator is van de overleden Duitse acteur Horst Frank met wie ik uiterlijk enige gelijkenis vertoon.

109 Feldwebell    
8 maanden geleden door Feldwebell
5
Meld

@105

Ja en? En als het zo was wat doet het terzake?
Sneu figuur

110 krek    
8 maanden geleden door krek
7
Meld

* Verwijderd door de redactie *

111 Strafpleiter    
8 maanden geleden door Strafpleiter

@108
We weten inmiddels dat je liever helemaal geen overheid wenst. Somalië lijkt me dan ook een prachtige plek voor je.

112 Feldwebell    
8 maanden geleden door Feldwebell
5
Meld

Als een burger zich niet beschermd voelt door de overheid moet diezelfde overheid niet raar opkijken als de burger zelf voor bescherming probeert te zorgen. Zolang dat passief is in de vorm van alarm systemen e.d. is er niets aan de hand maar een burgerwacht als in het artikel gaat wel erg ver. Ik hoop dat deze lui de regels van een burgerarrest goed kennen.

"De aangehoudene moet meteen aan de politie worden overgedragen.
De aanhouder mag om te voorkomen dat de verdachte de benen neemt, dwang uitoefenen. Bijvoorbeeld door hem of haar tegen de grond te houden. Het gebruikte geweld mag niet verder gaan dan nodig om te bereiken dat de verdachte er niet vandoor gaat.Er is een duidelijke grens waar de geweldstoepassing moet ophouden.
Heeft de verdachte zich overgegeven of is hij of zij weerloos? Dan is het doel bereikt en is er geen geweld meer nodig. Dat geldt voor een aanhouding door de politie, maar ook voor een aanhouding door burgers."
https://www.politie.nl/themas/aanhouding.html#alinea-title-mag-ik-als-burger-een-verdachte-aanhouden

113 Hendrianus    
8 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

@113 Deze burgerwacht is uitstekend op de hoogte van de huidige wet- regelgeving, voldoet aan alle eisen. Deze groep bestaat uit uitstekend getrainde vrijwilligers komt op voor de veiligheid van alle ingezetenen van Neder Betuwe. Deze burgerwacht wordt uitstekend gewaardeerd door de ingezetenen, heeft afdoende middelen beschikbaar om de veiligheid te vergroten, waar de politie verzaakt door onvoldoende middelen, onvoldoende beschikbaar materieel.

114 Recovery Mode    
8 maanden geleden door Recovery Mode
3
Meld

@114

"Deze groep bestaat uit uitstekend getrainde vrijwilligers...."

Oja joh...? Mag ik vragen, waaruit die intensieve "training" bestaat..?

115 Gremdaat    
8 maanden geleden door Gremdaat
6
Meld

@101 ; Nou moet je echt stoppen; ik heb potdomme geen enkele droge zakdoek meer over...

116 awwesjeng    
8 maanden geleden door awwesjeng
3
Meld

Dit gaat alleen maar om een burgerwacht , de mensen zijn het zat om hun landbouwmachines zonder problemen de grens over zien te verdwijnen. En ja hoor: de tweede wereldoorlog/nazi/hitler komt er weer eens bij! Alsof dat het enige in de wereld is wat speelt in de hoofdjes! Gewoon jezelf verdedigen en inbrekers aanhouden en vervolgens aan de politie overdragen is ook weer niet goed!

117 Frangipani    
8 maanden geleden door Frangipani
2
Meld

@115

battlefield 5 op de playstation 4

118 krek    
8 maanden geleden door krek
6
Meld

@115 Als lid van de burgerwacht kan ik u zeggen dat we al meerdere jaren actief zijn om de veiligheid te vergroten, we uitstekend samenwerken met de politie. we op zeer professionele wijze strak gecoördineerd te werk gaan. Dit vertaalt zich in terugdringende criminaliteit-misdaadcijfers.

119 Recovery Mode    
8 maanden geleden door Recovery Mode
5
Meld

@119
Ja en ik ben een navy seal in ruste

120 krek    
8 maanden geleden door krek
7
Meld

@107 U heeft wel een rijzende zon in uw avatar. Ik heb daar zelf totaal geen probleem mee. Maar als ik net zo’n sneeuwvlokje als jou was zou ik me daar dus eigenlijk heel druk om moeten maken.

121 Gewoon een student    
8 maanden geleden door Gewoon een student
10
Meld

@119

Dat was de vraag niet, draaikont....

122 Gremdaat    
8 maanden geleden door Gremdaat
4
Meld

"Herman vindt niet dat burgers mogen verwachten dat politie en justitie er altijd maar zijn. ,,Veel mensen verwachten dat de overheid altijd maar alles moet oplossen. Maar dat is niet zo, de ogen en oren van de burgers mogen ook wel eens open gaan. Ik zie wat wij doen als een burgerplicht.’’"

Alleen als je jezelf volledig ondergeschikt maakt aan de politie en taken van hun overneemt. Terwijl je steeds meer belasting betaalt.

123 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
2
Meld

In feite eist de staat van ons, dat we onszelf OF willoos laten molesteren en zelfs verkrachten, doden, OF hun taken gratis overnemen. Zo lust ik er nog wel een paar.

124 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@1 Wie Udo Ulfkotte gevolgd en gelezen heeft, weet dat dit eraan zat te komen. "Wenn Ihre Behörde Sie nicht mehr schützen kann," De overheid en gekochte hoernalisten proberen het dan nog met 'niet voor eigen rechter' spelen, maar de vroege Middeleeuwer ging ook niet wachten op actie vanuit Rome, omdat de Romeinen nog formeel de baas waren. Die sloeg een inbreker zijn hersens in, zorgde dat die goud en zilver had om in zijn behoeften te voorzien en zorgde voor energie-opwekking en een moestuintje.

125 Vilseledd    
8 maanden geleden door Vilseledd
0
Meld

@31 Als de rechters zelf weer voor rechter spelen en niet voor maatschappelijk werker, dan zouden ze misschien ooit het tij eens kunnen keren.

126 Vilseledd    
8 maanden geleden door Vilseledd
0
Meld

@44 Hoezo niet. Vluchten van de plek van het misdrijf is een misdrijf op zich.

127 Vilseledd    
8 maanden geleden door Vilseledd
1
Meld

@127

Nee hoor...

128 Gremdaat    
8 maanden geleden door Gremdaat
1
Meld

Is deze Herman ook zo bereidwillig "de ogen en oren van de overheid" als het erom gaat, burgers te verlinken die zich willen organiseren en/of verzetten tegen de omvolking? DDR-stijl? NSB-stijl? Sinds wanneer is het normaal en logisch, dat wij de staat helpen, elkaar onder de duim te houden? Moeten we dat echt willen? Waar kan dat allemaal toe leiden? NU gaat het om inbraken en overvallen, maar als deze organisatie zich uitbreidt, wordt het een ordinaire onbezoldigde beveiligings-firma, wie weet uiteindelijk een betaalde. Wat is het verschil nog? Nou, dat elke buur erbij kan zitten, en je kan begluren, 24/7, al dan niet met microfoons en camera's waar hun dikke vriend, de politie, dan wel voor zorgt dat zij dat mogen.

Wat is er mis mee dat, als de staat het geweldsmonopolie naar zich toe trekt EN van de burger, op geen enkele grond, volledige en ogenblikkelijke gehoorzaamheid eist aan de politie, alsof wij hun lijfeigenen zijn en geen vrije burgers in een democratische rechtsstaat, alsof wij getekend hebben bij het leger, dat die staat dan ook alles moet doen dat de burger zelf niet mag voor de eigen beveiliging? Als je het recht opeist, heb je DUS de plicht.

Het is nu al zo, dat jij verantwoordelijk bent voor de veiligheid van je minderjarige kinderen, er snoeihard op wordt doorgelicht of jij geen steekje hebt laten vallen als hun wat overkomt, maar je wel zowat alle middelen uit handen worden geslagen die je nodig hebt om die veiligheid daadwerkelijk 24/7 te kunnen garanderen. Denk daar maar eens over na.

129 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
0
Meld

De agro-maffia is haar belangen aan het verdedigen dwz wietplantages en xtc-labs

130 alt-right-delete    
8 maanden geleden door alt-right-delete
5
Meld

Uitstekend initiatief, wij zijn hier ook bezig iets soortgelijks op te zetten.

131 Gerritruyter    
8 maanden geleden door Gerritruyter
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Hooggerechtshof VS: Trumps belastingsaangifte...
Van de negen hoogste rechters in het land, he...

1 dag geleden door progressiefliberaal

Ilhan Omar wil Amerika ontmantelen.
Ilhan Omar Calls for 'Dismantling' the Core o...

1 dag geleden door DONKEY R

’Betaalbare en duurzame tiny houses zij...
De belangstelling voor tiny houses neemt toe,...

1 dag geleden door Telegraaf

Geert Wilders: ''Bevrijd Nederland!
Geen geld naar Italië. Geen gelukzoekers uit...

12 uur geleden door Wimar

Boek Thierry Baudet is bestseller: 'Poli...
Bij Thierry Baudet thuis is het tijd voor een...

1 dag geleden door Racism monitor 2020


ADVERTENTIE


Laatste reacties
DikkeTor
Kankerverwekkende stof ontdekt in paracetamol...
Lol, de Speld wordt meteen hier aan toegevoeg...

1 minuut geleden door DikkeTor

xtremy
Boek Thierry Baudet is bestseller: 'Politiek ...
@132 Je moet toch maar wat vaker naar Baudet ...

1 minuut geleden door xtremy

Gut
Het sentiment kantelt, en niet in het voordee...
@2 hij schrijft niet wat jij wil? Ik kan mij ...

1 minuut geleden door Gut

Raffa
Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof...
Ik lach mij kapot als Nederland straks volled...

1 minuut geleden door Raffa

De vrijende rechter
Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof...
@15 Off topic & op de man, niet inhoudelijk...

1 minuut geleden door De vrijende rechter

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig