U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 8
De boerenprotesten zijn nog lang niet ten einde. Er is zoveel onvrede onder de boeren over de huidige regelgeving en opstelling van de overheid dat de actiebereidheid alleen maar zal toenemen. Samen met de sector probeert  Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland, oplossingen te bedenken ...

7 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
13

boeren, bouwers, onderwijzers en andere gedupeerden van dit rampkabinet: waarom trekken jullie niet samen op

1 semperpenis    
7 maanden geleden door semperpenis
1
Meld

Kom alleen in verzet tegen het kabinet !!!

2 Gratiebarmhart    
7 maanden geleden door Gratiebarmhart
1
Meld

@1 En de burger brigade die laten het nog steeds afweten. ze hebben wel een grote mond tegen het hele beleid en hun wantrouwen tegen de politiek maar doen er geen drol aan.

3 Billiger    
7 maanden geleden door Billiger
1
Meld

@3 : Precies dat!

Wanneer gooien we dit hele land eens een weekje plat DAT is het enige dat ze zal deren!

4 Seconda    
7 maanden geleden door Seconda
1
Meld

Het door links gedomineerde partijkartel is er op uit om onze agrarische sector kapot te maken, al dan niet in opdracht van Brussel. Feit is wel dat met enorme subsidies uit Brussel er mega kippenboerderijen in de Oekraïne worden gebouwd en mega varkensstallen in Polen. Niet te vergeten dat ze daarvoor een zogenaamde stikstof crisis hebben bedacht. Het milieu is nog nooit zo schoon geweest, de sloten en meren zijn schitterend en er komen weer vissen terug die verdwenen waren. In de bermen bloeien de mooiste veldbloemen en kruiden. Intussen worden onze schoolkinderen via het onderwijs misbruikt om de groene leugen te verspreiden. Ja...het klimaat verandert, maar dat doet het al miljoenen jaren, ook zonder co2 uitstoot en dergelijke.

5 bozeman    
7 maanden geleden door bozeman
1
Meld

Deze herfst...? "Winter is coming" !!!
question

6 Gandalf    
7 maanden geleden door Gandalf
1
Meld

Al drie maal goeds schiks geweest...

7 Gratiebarmhart    
7 maanden geleden door Gratiebarmhart
1
Meld

DEEL DIT BERICHT*

Beste Agrarische sector uit Noord-Holland/Friesland

Wij Boeren in actie NH roepen u op tot *ACTIE!!!*
Wij zijn de laatste weken/ maand zeer betrokken geweest bij de gesprekken die gevoerd worden in Haarlem. Wij zijn onze werkelijk kapot geschrokken van hoe er daar over ons word gepraat.
Woorden van onteigening, afpakken, overhevelen van stikstof, natuur problemen, inrichten van wilde natuurgebieden, buitendijkse gebieden voor vogels, vliegen je om de oren.
Deze groenste coalitie ooit is nog veel meer van plan!! Moet aankomende jaren minimaal nog eens 3000 ha natuur bij. Proefprojecten van gedwongen natuurinclusieve landbouw zijn al in gang gezet. Gedwongen kringlooplandbouw en nog meer ellende.
Afgelopen donderdag bleek maar weer hoe serieus Esther Rommel ons neemt... Zonder afbericht niet opkomen dagen bij het afgesproken stikstof overleg.
Daarom roepen wij u op om aanstaande maandag een statement te maken. Dit is de kans om te laten zien dat wij het hier niet mee eens zijn. Wil je nog een beetje een normale boeren toekomst, met een trekker en niet achter een *paard met een ploeg!!*

Veehouders, bollenboeren, tuinders, landbouwers, Loonwerkers, iedereen met een agrarische toekomst.
Laat maandag 11-11-2019 van je horen!! *HETPROTEST IS AAN !!!*

Dress code: Trekker, Friese vlaggen (om de Friese boeren ter verwelkomen)

Te verwelkomen in Haarlem: 11:00 uur - 14:00 uur

Programma: – Overhandigen van petitie Noord-Holland wordt Friesland west aan Arthur van Dijk (Commissaris van de Koning).
– Hijsen van de Friese vlag.
– Gedeputeerde en Statenleden op podium.

Noord Holland kan niet zonder zijn agrarische sector!!

*Boeren in actie Noord-Holland*

*Deel dit bericht!! Deel dit bericht!!*

8 Gratiebarmhart    
7 maanden geleden door Gratiebarmhart
2
Meld

@8 .
Volgens de huisregels mag je dit niet plaatsen maar mijn zege heb je. (-:

9 nog een keer    
7 maanden geleden door nog een keer
0
Meld

@9 dank je question
ik nodig een ieder gewoon uit voor een feestje question

10 Gratiebarmhart    
7 maanden geleden door Gratiebarmhart
1
Meld


Veeboeren vervuilen veel te veel. Tijd dat dit veranderd.

11 Smite Gait    
7 maanden geleden door Smite Gait
8
Meld

Boerenmanifestatie, geen demonstratie of actie.

De koffie prutelt al.

12 Bedwants    
7 maanden geleden door Bedwants
1
Meld

@10 .
Oh, een soort van project X (-: en allemaal welkom.

13 nog een keer    
7 maanden geleden door nog een keer
0
Meld

@13 precies question
al hoop ik op nog meer opkomst
groot verzet tegen het kabinet.

14 Gratiebarmhart    
7 maanden geleden door Gratiebarmhart
0
Meld

@11
Wat te denken van de overbevolking die zo bereidwillig door Links wordt geïmporteerd?

15 Gandalf    
7 maanden geleden door Gandalf
1
Meld

"Tientallen dierenextremisten breken in bij een varkensboer, brengen de levens van de dieren in gevaar en wat vonnist de rechter? Driehonderd euro boete en twee weken voorwaardelijke celstraf."

Beste boeren. Mijn zegen hebben jullie als jullie dit k*t kabinet op de knieen dwingt! Laat dit kabinet maar vallen. En nooooit meer pinokkio als MP.

17 SergioLeone    
7 maanden geleden door SergioLeone
1
Meld

@16
In jouw grafiek staat slechts waar de neergeslagen (door regen ed.) stikstofverbindingen vandaan zouden komen, niet of ze terplekke ook worden gebruikt door de reeds van nature aanwezige vegetatie. Daarnaast is het slechts een taartdiagram welke de verhoudingen aan geeft tussen de verschillende oorsprongen, niet of het in zijn totaliteit veel of weinig is....

Ik vermoed dat je je van de domme houdt. Me dunkt dat niemand zo 2Dimentionaal denk. question

Of denk je soms dat de taartpunt 'Buitenland' (32,3%) kleiner wordt als we heel de wereldbevolking naar Nederland dirigeren... Simpelweg omdat er dan geen buitenlanders meer zijn? question question question question

[ Geen wonder dat je je richt op 'Veeboeren', die overigens ook niet apart op je grafiekje staan.
Maar zonder 'Landbouw'(46%) en 'Buitenland'(32,3%) zouden de overige posten het taartdiagram weer volledig tot 100% aanvullen. Dat is namelijk de eigenschap van een (verhoudingen-)taartdiagram. question ]

18 Gandalf    
7 maanden geleden door Gandalf
1
Meld

@18 De taartpunt buitenland wordt kleiner als ze daar ook maatregelen nemen. Veel komt uit Duitsland trouwens.

19 Smite Gait    
7 maanden geleden door Smite Gait
4
Meld

Zelfs het CDA ziet dat er iets moet veranderen en zet in op kringlooplandbouw. De stikstofontkenners zijn aan de verliezende hand, daar helpt geen demonstratie meer aan.

20 Mrs. K    
7 maanden geleden door Mrs. K
4
Meld

@11 Die 'vervuiling' bestaat hoofdzakelijk uit het verdringen van een paar plantensoorten omdat die weinig stikstof verdragen.
Het blijft een rare discussie. Heidevelden worden als, stikstofarme, natuur gezien, terwijl die velden zijn ontstaan door afplaggen (roofbouw) voor de intensieve akkerbouwer uit het tijdperk zonder kunstmest.
Nederland is een soort stadstaat zonder oorspronkelijke natuur. Onvergelijkbaar met landen waar nog veel natuur id, simpelweg omdat die grond nergens anders voor geschikt voor is.
Het stikstofprobleem is voor een deel gecreëerd door veel re gevoelige natuurgebieden aan te leggen. Dat had anders gekund.

21 Myth63    
7 maanden geleden door Myth63
1
Meld

@21 De hele bodem raakt verziekt incl het grondwater. Vee en plastic zijn de twee grootste boosdoeners als het gaat om het kapot gaan van de oceanen. Daarnaast wordt de halve wereld gesloopt voor veevoer.

22 Smite Gait    
7 maanden geleden door Smite Gait
6
Meld

@19
Ik meen dat we een overheersende Zuidwesterwind hadden, dus de Bondrepubliek zal wel niet de leverancier zijn van een derde deel van de stikstofverbindingen die hier neerslaan. question

Maar waar blijft je tegenreactie over de overbevolking?

NB de taartpunten (als som) raken nooit op. Dat is kennelijk iets wat voor jou te moeilijk is om te bevatten. question

23 Gandalf    
7 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

@22 U overdrijft. Het oppervlaktewater en het grondwater is in jaren niet zo schoon geweest. De vervuiling van grondwater betreft vaak vervuiling uit het verleden. Trouwens lang niet alle stoffen die in water zitten zijn schadelijk, ze horen er alleen niet in te zitten. Mensen zijn geen doetjes, we hebben 10.000den jaren met allerlei vervuiling te maken gehad. De mensheid heeft het overleeft. Een beetje vuil, een beetje gif hoort erbij. Wij krijgen met ons voedsel allerlei plantengiffen binnen.

We gebruiken steedsmeer grond maar dat heeft vooral met overbevolking en toenemende welvaart te maken.

Terug naar Nederland. Elke veeboer die hier stopt creëert een nieuwe veeboer elders. De ontbossing stop je er niet mee. Waarschijnlijk gaat het zelfs sneller omdat er buiten Nederland minder efficiënt wordt geboerd . Dat heet je straatje schoonvegen. Het verergert het probleem. Er zijn allerlei vormen van je straatje schoonvegen: de CO2 van biomassa op het conto van het leverende land schrijven, grijze stroom met certificaten omkatten.

U bent tegen de intensieve landbouw, maar hebt u een oplossing? De wereldbevolking gaat nog sterk groeien. Die kun je alleen met landbouwsystemen als in Nederland voeden. Veel landen nemen daarom ook de Nederlandse manier van werken over.

24 Myth63    
7 maanden geleden door Myth63
0
Meld

@23 Volgens mij krijgen we stikstof uit Duitsland, maar leveren we netto stikstof aan Duitsland. Wat logisch lijkt met de heersende zw wind. Diezelfde zw wind lrvert ons ook fijnstof op in de vorm van zeezout question

25 Myth63    
7 maanden geleden door Myth63
0
Meld

@25
Dat klinkt wel logisch!

26 Gandalf    
7 maanden geleden door Gandalf
1
Meld

@22
"Daarnaast wordt de halve wereld gesloopt voor veevoer."

Ik zou, net zo dom al u, kunnen vragen waar dat in die grafiek staat. question
Maar veevoer is geen einddoel! Dat vee wordt niet geknuffeld of omdat we het zo gezellig in de wei vinden staan: dat vele vee wordt opgegeten door de wereldbevolking, althans dat deel dat rijk genoeg is om het te betalen. En daar heb je je overbevolking!

Om dat recht te breien, moet de bevolking in Nederland richting 10 miljoen, niet naar de 25 miljoen. Omdat voor elkaar te krijgen moet je geen volksstammen meer importeren (alleen asielrecht voor een beperkte tijd), en een bevolkingspolitiek voeren van bv twee-kinderen.
- Een tijdbeperkt asiel is niet onredelijk. Als de Vrede is getekend kan men helpen zijn moederland weer op te bouwen, met de hier opgedane kennis. Daar zou Nederland ook op moeten sturen, door de statushouders op verplichte cursus te sturen: Nederland-Gidsland!
- Bevolkingspolitiek in Nederland zou geen probleem hoeven te zijn. Met vindt nu meestal toch al dat na 2 kinderen het gezin wel 'af' is. De overheid zou bij een evt. derde kind de kinderbijslag kunnen beperken. Zo van 'extra kinderen zijn voor eigen rekening'.

27 Gandalf    
7 maanden geleden door Gandalf
1
Meld

Logisch.

28 Wild Rover    
7 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@27 Bevolkingspolitiek is niet nodig, we zitten nu al op 1.7, de bevolking krimpt. De immigratie beteugelen is heel wat moeilijker omdat veruit de meeste arbeidsmigranten zijn en onze bevolking vergrijst. Probeer dat maar eens op te lossen als je bedenkt dat die immigranten ook vergrijzen.

29 Myth63    
7 maanden geleden door Myth63
0
Meld

@29 De grootste groep, de Polen hebben nauwelijks kinderen.

30 Myth63    
7 maanden geleden door Myth63
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Duizenden mensen bij protest tegen racistisch...
Drieduizend betogers tegen politiegeweld tege...

10 uur geleden door RTL Nieuws

Trump richt zich meer op het geweld van activ...
Door Trumps tweets over de demonstraties in d...

16 uur geleden door Crezee

Halsema: 'Overdonderd door aantal demons...
Als Femke Halsema had geweten hoe populair he...

5 uur geleden door Nu.nl

Burgemeester over drukte Dam: 'Geen gron...
De demonstratie tegen politiegeweld op de Dam...

6 uur geleden door ontken


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Anti-racisme
Duizenden mensen bij protest tegen racistisch...
Te dom voor woorden zeg....

13 minuten geleden door Anti-racisme

Anti-racisme
Bijna 2 keer zo veel blanken dan zwarten verm...
@66Ja iluminati enzo......

14 minuten geleden door Anti-racisme

Anti-racisme
Bijna 2 keer zo veel blanken dan zwarten verm...
@64Zie @62 voor feiten.Rellen en plun...

15 minuten geleden door Anti-racisme

Scholar007
Zoom gaat videogesprekken beter beveiligen vo...
Nu pas? Bietje laat hè?...

21 minuten geleden door Scholar007

sparta
Bijna 2 keer zo veel blanken dan zwarten verm...
Media loopt een incident te melken als politi...

23 minuten geleden door sparta

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig