U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 8
De boerenprotesten zijn nog lang niet ten einde. Er is zoveel onvrede onder de boeren over de huidige regelgeving en opstelling van de overheid dat de actiebereidheid alleen maar zal toenemen. Samen met de sector probeert  Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland, oplossingen te bedenken ...

ongeveer 1 jaar geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
13

boeren, bouwers, onderwijzers en andere gedupeerden van dit rampkabinet: waarom trekken jullie niet samen op

1 semperpenis    
ongeveer 1 jaar geleden door semperpenis
1
Meld

Kom alleen in verzet tegen het kabinet !!!

2 Gratiebarmhart    
ongeveer 1 jaar geleden door Gratiebarmhart
1
Meld

@1 En de burger brigade die laten het nog steeds afweten. ze hebben wel een grote mond tegen het hele beleid en hun wantrouwen tegen de politiek maar doen er geen drol aan.

3 Billiger    
ongeveer 1 jaar geleden door Billiger
1
Meld

@3 : Precies dat!

Wanneer gooien we dit hele land eens een weekje plat DAT is het enige dat ze zal deren!

4 Seconda    
ongeveer 1 jaar geleden door Seconda
1
Meld

Het door links gedomineerde partijkartel is er op uit om onze agrarische sector kapot te maken, al dan niet in opdracht van Brussel. Feit is wel dat met enorme subsidies uit Brussel er mega kippenboerderijen in de Oekraïne worden gebouwd en mega varkensstallen in Polen. Niet te vergeten dat ze daarvoor een zogenaamde stikstof crisis hebben bedacht. Het milieu is nog nooit zo schoon geweest, de sloten en meren zijn schitterend en er komen weer vissen terug die verdwenen waren. In de bermen bloeien de mooiste veldbloemen en kruiden. Intussen worden onze schoolkinderen via het onderwijs misbruikt om de groene leugen te verspreiden. Ja...het klimaat verandert, maar dat doet het al miljoenen jaren, ook zonder co2 uitstoot en dergelijke.

5 bozeman    
ongeveer 1 jaar geleden door bozeman
1
Meld

Deze herfst...? "Winter is coming" !!!
question

6 Gandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Gandalf
1
Meld

Al drie maal goeds schiks geweest...

7 Gratiebarmhart    
ongeveer 1 jaar geleden door Gratiebarmhart
1
Meld

DEEL DIT BERICHT*

Beste Agrarische sector uit Noord-Holland/Friesland

Wij Boeren in actie NH roepen u op tot *ACTIE!!!*
Wij zijn de laatste weken/ maand zeer betrokken geweest bij de gesprekken die gevoerd worden in Haarlem. Wij zijn onze werkelijk kapot geschrokken van hoe er daar over ons word gepraat.
Woorden van onteigening, afpakken, overhevelen van stikstof, natuur problemen, inrichten van wilde natuurgebieden, buitendijkse gebieden voor vogels, vliegen je om de oren.
Deze groenste coalitie ooit is nog veel meer van plan!! Moet aankomende jaren minimaal nog eens 3000 ha natuur bij. Proefprojecten van gedwongen natuurinclusieve landbouw zijn al in gang gezet. Gedwongen kringlooplandbouw en nog meer ellende.
Afgelopen donderdag bleek maar weer hoe serieus Esther Rommel ons neemt... Zonder afbericht niet opkomen dagen bij het afgesproken stikstof overleg.
Daarom roepen wij u op om aanstaande maandag een statement te maken. Dit is de kans om te laten zien dat wij het hier niet mee eens zijn. Wil je nog een beetje een normale boeren toekomst, met een trekker en niet achter een *paard met een ploeg!!*

Veehouders, bollenboeren, tuinders, landbouwers, Loonwerkers, iedereen met een agrarische toekomst.
Laat maandag 11-11-2019 van je horen!! *HETPROTEST IS AAN !!!*

Dress code: Trekker, Friese vlaggen (om de Friese boeren ter verwelkomen)

Te verwelkomen in Haarlem: 11:00 uur - 14:00 uur

Programma: – Overhandigen van petitie Noord-Holland wordt Friesland west aan Arthur van Dijk (Commissaris van de Koning).
– Hijsen van de Friese vlag.
– Gedeputeerde en Statenleden op podium.

Noord Holland kan niet zonder zijn agrarische sector!!

*Boeren in actie Noord-Holland*

*Deel dit bericht!! Deel dit bericht!!*

8 Gratiebarmhart    
ongeveer 1 jaar geleden door Gratiebarmhart
2
Meld

@8 .
Volgens de huisregels mag je dit niet plaatsen maar mijn zege heb je. (-:

9 nog een keer    
ongeveer 1 jaar geleden door nog een keer
0
Meld

@9 dank je question
ik nodig een ieder gewoon uit voor een feestje question

10 Gratiebarmhart    
ongeveer 1 jaar geleden door Gratiebarmhart
1
Meld


Veeboeren vervuilen veel te veel. Tijd dat dit veranderd.

11 Smite Gait    
ongeveer 1 jaar geleden door Smite Gait
8
Meld

Boerenmanifestatie, geen demonstratie of actie.

De koffie prutelt al.

12 Bedwants    
ongeveer 1 jaar geleden door Bedwants
1
Meld

@10 .
Oh, een soort van project X (-: en allemaal welkom.

13 nog een keer    
ongeveer 1 jaar geleden door nog een keer
0
Meld

@13 precies question
al hoop ik op nog meer opkomst
groot verzet tegen het kabinet.

14 Gratiebarmhart    
ongeveer 1 jaar geleden door Gratiebarmhart
0
Meld

@11
Wat te denken van de overbevolking die zo bereidwillig door Links wordt geïmporteerd?

15 Gandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Gandalf
1
Meld

"Tientallen dierenextremisten breken in bij een varkensboer, brengen de levens van de dieren in gevaar en wat vonnist de rechter? Driehonderd euro boete en twee weken voorwaardelijke celstraf."

Beste boeren. Mijn zegen hebben jullie als jullie dit k*t kabinet op de knieen dwingt! Laat dit kabinet maar vallen. En nooooit meer pinokkio als MP.

17 SergioLeone    
ongeveer 1 jaar geleden door SergioLeone
1
Meld

@16
In jouw grafiek staat slechts waar de neergeslagen (door regen ed.) stikstofverbindingen vandaan zouden komen, niet of ze terplekke ook worden gebruikt door de reeds van nature aanwezige vegetatie. Daarnaast is het slechts een taartdiagram welke de verhoudingen aan geeft tussen de verschillende oorsprongen, niet of het in zijn totaliteit veel of weinig is....

Ik vermoed dat je je van de domme houdt. Me dunkt dat niemand zo 2Dimentionaal denk. question

Of denk je soms dat de taartpunt 'Buitenland' (32,3%) kleiner wordt als we heel de wereldbevolking naar Nederland dirigeren... Simpelweg omdat er dan geen buitenlanders meer zijn? question question question question

[ Geen wonder dat je je richt op 'Veeboeren', die overigens ook niet apart op je grafiekje staan.
Maar zonder 'Landbouw'(46%) en 'Buitenland'(32,3%) zouden de overige posten het taartdiagram weer volledig tot 100% aanvullen. Dat is namelijk de eigenschap van een (verhoudingen-)taartdiagram. question ]

18 Gandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Gandalf
1
Meld

@18 De taartpunt buitenland wordt kleiner als ze daar ook maatregelen nemen. Veel komt uit Duitsland trouwens.

19 Smite Gait    
ongeveer 1 jaar geleden door Smite Gait
4
Meld

Zelfs het CDA ziet dat er iets moet veranderen en zet in op kringlooplandbouw. De stikstofontkenners zijn aan de verliezende hand, daar helpt geen demonstratie meer aan.

20 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
4
Meld

@11 Die 'vervuiling' bestaat hoofdzakelijk uit het verdringen van een paar plantensoorten omdat die weinig stikstof verdragen.
Het blijft een rare discussie. Heidevelden worden als, stikstofarme, natuur gezien, terwijl die velden zijn ontstaan door afplaggen (roofbouw) voor de intensieve akkerbouwer uit het tijdperk zonder kunstmest.
Nederland is een soort stadstaat zonder oorspronkelijke natuur. Onvergelijkbaar met landen waar nog veel natuur id, simpelweg omdat die grond nergens anders voor geschikt voor is.
Het stikstofprobleem is voor een deel gecreëerd door veel re gevoelige natuurgebieden aan te leggen. Dat had anders gekund.

21 Myth63    
ongeveer 1 jaar geleden door Myth63
1
Meld

@21 De hele bodem raakt verziekt incl het grondwater. Vee en plastic zijn de twee grootste boosdoeners als het gaat om het kapot gaan van de oceanen. Daarnaast wordt de halve wereld gesloopt voor veevoer.

22 Smite Gait    
ongeveer 1 jaar geleden door Smite Gait
6
Meld

@19
Ik meen dat we een overheersende Zuidwesterwind hadden, dus de Bondrepubliek zal wel niet de leverancier zijn van een derde deel van de stikstofverbindingen die hier neerslaan. question

Maar waar blijft je tegenreactie over de overbevolking?

NB de taartpunten (als som) raken nooit op. Dat is kennelijk iets wat voor jou te moeilijk is om te bevatten. question

23 Gandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Gandalf
0
Meld

@22 U overdrijft. Het oppervlaktewater en het grondwater is in jaren niet zo schoon geweest. De vervuiling van grondwater betreft vaak vervuiling uit het verleden. Trouwens lang niet alle stoffen die in water zitten zijn schadelijk, ze horen er alleen niet in te zitten. Mensen zijn geen doetjes, we hebben 10.000den jaren met allerlei vervuiling te maken gehad. De mensheid heeft het overleeft. Een beetje vuil, een beetje gif hoort erbij. Wij krijgen met ons voedsel allerlei plantengiffen binnen.

We gebruiken steedsmeer grond maar dat heeft vooral met overbevolking en toenemende welvaart te maken.

Terug naar Nederland. Elke veeboer die hier stopt creëert een nieuwe veeboer elders. De ontbossing stop je er niet mee. Waarschijnlijk gaat het zelfs sneller omdat er buiten Nederland minder efficiënt wordt geboerd . Dat heet je straatje schoonvegen. Het verergert het probleem. Er zijn allerlei vormen van je straatje schoonvegen: de CO2 van biomassa op het conto van het leverende land schrijven, grijze stroom met certificaten omkatten.

U bent tegen de intensieve landbouw, maar hebt u een oplossing? De wereldbevolking gaat nog sterk groeien. Die kun je alleen met landbouwsystemen als in Nederland voeden. Veel landen nemen daarom ook de Nederlandse manier van werken over.

24 Myth63    
ongeveer 1 jaar geleden door Myth63
0
Meld

@23 Volgens mij krijgen we stikstof uit Duitsland, maar leveren we netto stikstof aan Duitsland. Wat logisch lijkt met de heersende zw wind. Diezelfde zw wind lrvert ons ook fijnstof op in de vorm van zeezout question

25 Myth63    
ongeveer 1 jaar geleden door Myth63
0
Meld

@25
Dat klinkt wel logisch!

26 Gandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Gandalf
1
Meld

@22
"Daarnaast wordt de halve wereld gesloopt voor veevoer."

Ik zou, net zo dom al u, kunnen vragen waar dat in die grafiek staat. question
Maar veevoer is geen einddoel! Dat vee wordt niet geknuffeld of omdat we het zo gezellig in de wei vinden staan: dat vele vee wordt opgegeten door de wereldbevolking, althans dat deel dat rijk genoeg is om het te betalen. En daar heb je je overbevolking!

Om dat recht te breien, moet de bevolking in Nederland richting 10 miljoen, niet naar de 25 miljoen. Omdat voor elkaar te krijgen moet je geen volksstammen meer importeren (alleen asielrecht voor een beperkte tijd), en een bevolkingspolitiek voeren van bv twee-kinderen.
- Een tijdbeperkt asiel is niet onredelijk. Als de Vrede is getekend kan men helpen zijn moederland weer op te bouwen, met de hier opgedane kennis. Daar zou Nederland ook op moeten sturen, door de statushouders op verplichte cursus te sturen: Nederland-Gidsland!
- Bevolkingspolitiek in Nederland zou geen probleem hoeven te zijn. Met vindt nu meestal toch al dat na 2 kinderen het gezin wel 'af' is. De overheid zou bij een evt. derde kind de kinderbijslag kunnen beperken. Zo van 'extra kinderen zijn voor eigen rekening'.

27 Gandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Gandalf
1
Meld

Logisch.

28 Wild Rover    
ongeveer 1 jaar geleden door Wild Rover
0
Meld

@27 Bevolkingspolitiek is niet nodig, we zitten nu al op 1.7, de bevolking krimpt. De immigratie beteugelen is heel wat moeilijker omdat veruit de meeste arbeidsmigranten zijn en onze bevolking vergrijst. Probeer dat maar eens op te lossen als je bedenkt dat die immigranten ook vergrijzen.

29 Myth63    
ongeveer 1 jaar geleden door Myth63
0
Meld

@29 De grootste groep, de Polen hebben nauwelijks kinderen.

30 Myth63    
ongeveer 1 jaar geleden door Myth63
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Steeds meer Nederlanders voor ander uiterlijk...
Steeds meer Nederlanders accepteren een ander...

8 uur geleden door AD

Republikeinse topambtenaar Georgia waarschuwt...
Een belangrijke Republikeinse verkiezingsmede...

7 uur geleden door Crezee

PVV wil nieuw ministerie van Immigratie, Remi...
Geert Wilders: ‘‘Onze grenzen moeten dicht vo...

7 uur geleden door Wimar

Winsconsin Update 220K Stemmen In Dispuut
Media bericht over winst Biden hertelling Wis...

19 uur geleden door sparta

Wat als je geen mondkapje kunt dragen? '...
Vuile blikken, nare opmerkingen en niet naar...

18 uur geleden door Schildpad


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Crannbuidhe
Republikeinse topambtenaar Georgia waarschuwt...
Als zelfs mafklapper Hannity mafklapper Gaetz...

minder dan een minuut geleden door Crannbuidhe

xtremy
Antwoorden op jullie vragen over de mondkapje...
@15 Ik heb gelukkig helemaal niks met jou te ...

1 minuut geleden door xtremy

zeikenderechter
Risico op hartstilstand door omstreden Covid-...
@49Nou, vlak de groep niet uit die eerst ...

1 minuut geleden door zeikenderechter

Weet geen naam
Een miljoen Nederlanders onder de armoedegren...
@36 Je mag best kritiek hebben. ZAolang die k...

2 minuten geleden door Weet geen naam

Strokealpha
Belg heeft 1,2 miljoen in bestelauto; Fransma...
En ik nog 2 euro in mijn portemonnee............

2 minuten geleden door Strokealpha

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig