U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 10
Het aantal huishoudens dat de energierekening moeilijk kan betalen ligt op dit moment op 650.000, concludeert onderzoeksbureau Ecorys vandaag in Trouw. Onderzoekers verwachten dat het aantal het aantal mensen dat lijdt aan energiearmoede in 2030 is gestegen naar 1,5 miljoen huishoudens. ...

8 maanden geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
4
LEES MEER OVER

Wat een schandalige huichelaar.

1 purelogica    
8 maanden geleden door purelogica
0
Meld

Jetten blijkt een infantiele idioot te zijn zonder enige realiteitszin.
En we gaan niet van het gas af.
In Duitsland krijg je 750 euro subsidie als je een gasaansluiting neemt.
En het EU uitgangspunt was toch eensluidende regelgeving?

"Maar volgens Jetten is het belangrijkste punt om de energietransitie te starten in de wijken waar mensen wonen met de kleinste portemonnee. “Als je deze huizen isoleert en van het Groningse gas afhaalt, zul je zien dat daar de energierekening met enorme bedragen naar beneden kan. De klimaattransitie moet ook een sociale transitie zijn.”

Veel burgers hebben gewoon geen zin om financieel op te draaien voor een gasverbod dat verder nergens ter wereld bestaat, geen enkel nuttig doel dient en meer lijkt op een strijd tegen aardgas dan op een strijd tegen klimaatverandering.


2 in holland    
8 maanden geleden door in holland
2
Meld

@2 inderdaad, die stadsverwarming levert ook niks op; op 1vandaag zei men dat men evenveel betaalt aan kosten

3 maarten1234    
8 maanden geleden door maarten1234
0
Meld

Tja, het is of blauwbekken van de kou, of je blauw betalen aan energiebelasting of je blauw betalen aan investeringen om minder energiekosten te hebben.
Welk van de 3 is de beste (of liever gezegd: de minst slechte) keuze, vooral als je weinig te besteden hebt?

4 Reagentje    
8 maanden geleden door Reagentje
0
Meld

Het isoleren kan ik nog begrijpen en zonnepanelen ook. Die verdien je terug. Maar verder blijft het hetzelfde of je van de kat of de hond gebeten word het doet pijn.

Een collega van mij verhuist van een huis met 560 euro huur naar een huisje met 700 euro huur. Dat is dan wel totaal zelfvoorzienend zonder stroomaansluiting alleen water moet je nog betalen. Zo is de toekomst. Bij de huur is er een clausule dat als je zonnepanelen teveel opwekken je niets hoeft te betalen en zou je meer stroom gebruiken zit dat inbegrepen.

5 Zeeuw    
8 maanden geleden door Zeeuw
0
Meld

En de grootste veroorzaker van deze bijna onbetaalbare materie, is de overheid met belastingheffing over belastingheffing etc. etc. De energie is in feite helemaal iet zo duur, maar de helft van uw afrekening is belasting en BTW opgelegd door de overheid. Smerige dieven en huichelaars zijn het, allemaal. En Jetten is evenzo een grote bedrieger.

6 TC    
8 maanden geleden door TC
0
Meld

@2 , het uitgangspunt is minder CO2-uitstoot. In Duitsland wordt nu nog vooral op stookolie verwarmd. De uitstoot daarvan is veel hoger dan die van gas. In Duitsland kan de uitstoot dus al flink verminderd worden door over te gaan op gas. Omdat in Nederland al bijna iedereen aan het gas zit, is daar geen reductie te behalen op dat gebied. Die moet dan dus ergens anders gezocht worden.

7 Giesje    
8 maanden geleden door Giesje
0
Meld

@7 . Maar dat betekent dan toch dat we ver voor lopen en juist MINDER zouden hoeven te doen dan andere landen? Want als je jouw argument doortrekt dan moet Duitsland over 10 of 20 jaar dus weer van dat gas af want dan doen ze het ook inmiddels beter dan nu en dan komt de volgende stap? Rupsje nooit genoeg wordt hier braaf geimiteerd.

8 PFL    
8 maanden geleden door PFL
1
Meld

@8 , het is niet mijn argument, dat is gewoon de reden dat men in Duitsland overstapt op gas. En nee, dat betekent niet dat wij minder hoeven te doen, het gaat namelijk om een procentuele reductie. De bedoeling is dat de uitstoot in 2030 30% lager is dan nu. Hoe de lidstaten dat doen, moeten ze zelf weten. Duitsland heeft het voordeel dat ze dit nu nog kunnen doen om te helpen dat percentage te bereiken, maar uiteindelijk zullen ze ook daar waarschijnlijk van het gas af moeten. Het geeft ze echter nu wel meer tijd om betaalbare alternatieven te vinden.

9 Giesje    
8 maanden geleden door Giesje
0
Meld

@9 . Alleen idioten als politici kunnen zo iets achterlijks bedenken als een procentuele vermindering per land uitgaande van de situatie op dat moment. Stel (!) stel dat we het schoonste volk ter wereld waren omdat we al vroeg maatregelen hadden genomen. Dan werden we daar dus nu zwaar voor bestraft want hoe verder je gaat des te hoger de kosten. Dus het braafste jongetje van de klas moet het meest investeren. Absurd natuurlijk. Het is toch veel logischer om in absolute getallen te werken. Zoiets van x vervuiling/uitstoot per inwoner. En wie daar al zit die heeft het dan rustig want die heeft zijn werk al gedaan. Zoals meestal in de politiek worden we dus gewoon weer BELAZERD door de politici.

10 PFL    
8 maanden geleden door PFL
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump scheldt straf van zijn vriend en vertro...
President Trump heeft de straf van Roger Ston...

18 uur geleden door Nieuwsgierig

"Waarom vlucht je uit Mogadishu en doet...
Aldus Ayaan Hirsi Ali tegen Ilhan Omar.

17 uur geleden door Proemevla

Met ‘dolksteek in de rug’ maakt F...
Forum voor Democratie is een paria geworden i...

1 dag geleden door Lidpver

Twitter verbant extremistische accounts, waar...
De accounts overtraden de regels omtrent &quo...

12 uur geleden door NOS

Emiel moest vlak na de crematie van zijn zoon...
Veel mensen die rouwen, hebben problemen op h...

20 uur geleden door RTL Nieuws


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Chaimileh
Hoge medewerkers gameontwikkelaar Ubisoft weg...
Hopelijk heeft men door dat er een grote scho...

minder dan een minuut geleden door Chaimileh

Chaimileh
Minnesota zal geen 500 miljoen dollar noodste...
Walz vroeg president Donald Trump om een "gro...

5 minuten geleden door Chaimileh

eh
"De racistische onderbouw van de Amerikaanse ...
Nou ja, dat met die kostbare witte levens klo...

7 minuten geleden door eh

eh
Israël 'is de controle verloren' over corona...
@2voor @1...

13 minuten geleden door eh

eh
Israël 'is de controle verloren' over corona...
@!Er is ook iets anders dat een rol zou kun...

14 minuten geleden door eh

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig