U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 5
Er bestaat een informeel onuitgesproken bondgenootschap tussen rechts in Nederland en de salafistische bewegingen in Syrië en Irak. ...

11 maanden geleden door Crezee

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
4

En waarom zij geen straf kunnen krijgen.
https://www.youtube.com/watch?v=6VnI7IQwKuA&t=6s

1 nog een keer    
11 maanden geleden door nog een keer
2
Meld

4 november, Volkskrant.
Stuitende column van emeritus hoogleraar culturele psychiatrie (? ; raar vakgebied), Joop de Jong. Waarin IS-ers , de zwaarste categorie oorlogsmisdadigers en plegers van misdrijven tegen de menselijkheid, als volgt worden beschreven:

"Rond voormalige IS-strijders bestaat een opeenhoping van elkaar versterkende problemen: dienen in een vreemde krijgsmacht, mogelijke oorlogsmisdaden, lichamelijke en psychische problemen, problematische en gewelddadige gezinnen van herkomst, weinig opleiding, werkloosheid, een strafblad, armoede, stress en stigma.

Er zijn honderden studies naar demobilisatie en reïntegratie van oorlogsveteranen, vooral in de VS. Daarnaast bestaan er zo’n twintig studies naar de reïntegratie van voormalige kindsoldaten in landen als Sierra ­Leone, Oeganda, Burundi en Nepal en volwassen ex-soldaten in het Grote Merengebied in Afrika. "


Hier lees ik weer de psychische afhankelijkheid van linkse politici en partijen van hun vermeende bondgenoten: de conservatieve en de extremistische moslims.
Men is bereid ieder gedachtegoed, ieder beginsel van menselijkheid opzij te zetten, om bij 'de moslims' een wit voetje te halen en te bewijzen dat men te vertrouwen is.
Zijn Nederlandse SS-ers ooit door links beschouwd als slachtoffers van de Crisis in de jaren '' 30?
Wat maakt IS-ers dan anders?


Vervolgens schetst de Jong zijn plan om IS-ers en hun familie weer liefdevol op te nemen in de samenleving. Van iedereen in ons volkscollectief mag verwacht worden dat hij ze weer omarmt. Want wij zij het hun schuldig het onrecht dat wij , westerlingen , ze hebben aangedaan, goed te maken.

Een van de meest multiculturele woorden valt uiteraard ook: her-integratie.


Over de slachtoffers van deze IS-ers geen woord. Emeritus hoogleraar de Jong drukt hen volledig uit beeld. Zij doen afbreuk aan het beeld van de IS-er als slachtoffer van het verdorven Westen.

Ik noem dit misbruik van de wetenschap en wetenschappelijke medeplichtigheid aan het voorthelpen van vijanden en aan oorlogsmisdaden.
Joop.nl/VARA kan beter eerst eens in eigen kring gaan kijken , alvorens links-rechtspolitiek te bedrijven met oorlogsmisdaden.

De NAVO behoort IS-ers op een eiland in een wereldzee te plaatsen. In de zuidelijke Atlantische Oceaan zijn er wel een paar. Met schapen, hutjes en engige toevoer van medicijnen.
Deze pseudo-gelovigen riepen zichzelf uit tot nieuwe mens, met als taak de oude, ongelovige mens uit te roeien.
He, dat psychologische truukje haalden ook Hitler, Lenin , Stalin en Mao uit.


2 duurendaal    
11 maanden geleden door duurendaal
2
Meld

Nou JOOP dan weet links wat ze te wachten staat!
En je weet nooit waar ze nog meer mee komen!

3 Zie Hier    
11 maanden geleden door Zie Hier
1
Meld

En joop wil dat ze slechts een taakstraf krijgen.
terwijl de nabestaanden levenslang hebben gekregen door de acties van die moordenaars.

4 Handalf    
11 maanden geleden door Handalf
0
Meld

@2 Ik heb even de link van het Volkskrant artikel hierbij gevoegd waarnaar een deel van uw tekst verwijst.

Hoogleraar de jong is dus voor het terugnemen van Syriëgangers:

Dit stuk van zijn geschreven artikel valt me op:

Er zijn honderden studies naar demobilisatie en reïntegratie van oorlogsveteranen, vooral in de VS. Daarnaast bestaan er zo’n twintig studies naar de reïntegratie van voormalige kindsoldaten in landen als Sierra ­Leone, Oeganda, Burundi en Nepal en volwassen ex-soldaten in het Grote Merengebied in Afrika. Ondanks de grote verschillen in onderzoeksopzet, deelnemers en de sociaal-culturele en economische omstandigheden, toont al het onderzoek overeenkomsten die bij de herintegratie van IS-strijders voor Nederland een rol spelen.

* Het verschil met bovengenoemde groepen die hij opnoemt is dat IS'ers ons (ongelovigen) hebben leren haten dat vergeet de hoogleraar en dat is een niet onbelangrijk aspect!
Voorts zal er een enorme behoefte zijn aan geestelijke gezondheidszorg waarmee het nu bedroevend slecht gesteld is en er zijn lange wachtlijsten die zullen op plekken in Nederland alleen maar langer worden.
Ook is het een redelijk nieuw fenomeen en dat is niet alleen het trauma of de geestelijke problemen die spelen bij terugkeerders we hebben ook te maken met hun geloof radicalisering wat op vele vlakken haaks staat op de westerse wereld en velen van hun ons zullen verachten en haram vinden! Zie daar maar een goed programma voor te vinden!


https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/terughalen-syrie-gangers-kan-best-verantwoord~b6dc1186/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

5 Nieuwsgierig    
11 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@2 mijn reactie
@5 Nieuwsgierig

In ons familiebedrijf werken enige mensen die afkomstig zijn uit het leger.
Uit eerbied voor hen hecht ik eraan te stellen dat iedere vergelijking tussen oorlogsveteranen en IS-oorlogsmisdadigers , of nog misselijker, kindsoldaten mank gaat.

Wie hoogleraar culturele psychiatrie is, zoals Joop de Jong, ziet kennelijk alleen cultureel bepaalde patienten (mensen die geestesziek zijn geworden van het ziekmakende Westen?, als onbewezen voor-veronderstelling van zijn vak.)

Ik weet niet in welke verstandelijke crisis de hoofdredacteur van de Volkskrant verkeert, maar dit had hij nooit mogen laten passeren.
Het kan zijn dat hij een ruimte wilde scheppen voor een extreem controversiele opinie, maar dan nog had er een disclaimer bij moeten zitten: lezen op eigen risico e n aangeven welke argumenten niet gedeeld worden door zijn organisatie.

In ieder geval hoeft de Volkskrant in de toekomst tegen niemand van zijn vermeende politieke tegenstanders nog de vinger te heffen of te wijzen. Er is daar geen enkel benul van goed of kwaad. Enkel postmoderne waardeloosheid en waardenloosheid van zwijmelen over groepscollectieven in diversiteit.

6 duurendaal    
11 maanden geleden door duurendaal
0
Meld

@6 Hoogleraar de Jong heeft de afgelopen 25 jaren gewerkt aan het verbeteren van de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) voor Nederlanders met een vluchtelingen- en migratieachtergrond!

Ik deel uw mening en ik vind ook dat er een groot risico schuilt in het terughalen van IS'ers waarvan bij een deel de ideologie en de haat en minachting tegen andersgelovigen en het westen nooit (helemaal) weg zal gaan!
Na een paar jaar celstraf worden ze weer losgelaten op onze samenleving en wat er daarna gebeurd?? ik hoop echt dat er geen aanslagen worden gepleegd in ons land door dit soort figuren!

Een ouder interessant artikel over de Jong:
https://www.nieuwwij.nl/interview/vluchtelingenbeleid-maakt-asielzoekers-psychisch-kapot/

7 Nieuwsgierig    
11 maanden geleden door Nieuwsgierig
1
Meld

Weer onzin en smoesjes van Joop. We moeten ze hier niet.

8 Kobus    
11 maanden geleden door Kobus
1
Meld

@2 en 6 mijn reacties
@5 en 7 Nieuwsgierig

Dank U voor de link.
Ik heb het vraaggesprek gelezen.

Een mengeling van de objectieve taal van een wetenschapper en dan ineens weer subjectieve/ideologische elementen.

De naam van de website 'nieuwwij' stelt niet gerust. Deze ziet op een nieuw collectief dat tussen nu en de nabije toekomst tot stand moet worden gebracht.
Onder 2 verwees ik naar Hitler, Lenin, Stalin, Mao. Stuk voor stuk psychopaten die een groot deel van de oude cultuur en de Oude Mens wilden vernietigen, om een Nieuwe Wereld en een Nieuwe mens te scheppen naar het evenbeeld van hun ideologisch visioen.

De massamoorden die zij aanrichtten was niet cultureel gebonden: want in drie verschillende culturen, de Westerse, de Russisch Orthodoxe en de Chinese zien we hetzelfde verschijnsel. IS is een uiting van hetzelfde verschijnsel in de Islamitische. Wie geen Nieuwe gelovige is naar de neo-barbaarse theologie van het kalifaat moet dood, want is een gevaar voor de Nieuwe Wereld.

De Jong zou wetenschappelijk eerlijk moeten zijn over dit bekende patroon, maar dat is hij niet. Hij staat te dicht bij de dadergroep en verwisselt zijn wetenschappelijke objectiviteit voor ideologisch activisme. Waarbij hij zich vereenzelvigt met de daders en de slachtoffers, - ook de zeer waarschijnlijke toekomstige slachtoffers waar U over schrijft - , uit zijn gedachten bant.

9 duurendaal    
11 maanden geleden door duurendaal
0
Meld

@9 Eens met uw reactie! Ik vraag me af of deze hoogleraar culturele psychiatrie tijdens zijn studie ook een hoofdstuk heeft gehad met wat salafisme en wat de orthodoxe islamitische stromingen en de ideologie van IS precies inhoudt. Blijkbaar ziet deze man geen gevaar in het terugnemen van IS'ers en denkt dat ze (eenvoudig) met wat psychische hulp kunnen veranderen. Dat is volges mij naïef denken of wegkijkgedrag omdat hij ervaring heeft met verschillende groepen migranten en denkt dat het voor de groep Syriëgangers hetzelfde werkt. Het is volgens mij zeer moeilijk om de ideologie/hersenspoeling bij een deel van de IS'ers er uit te krijgen misschien dat het bij enkelen lukt, maar er blijven toch individuen bij die niet willen veranderen van hun denkwijze, hun strijdbaarheid en vijandigheid/walging tegen het westen!

10 Nieuwsgierig    
11 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Wie over 'omvolking' spreekt, versp...
Het was weer eens raak vorige week. Naar aanl...

1 dag geleden door Racism monitor 2020

Trump geeft Biden een veeg uit de pan
Law and order

7 uur geleden door Vageali6888

Viruswaarheid-voorman deelt oproep: ‘We...
Viruswaarheid-voorman Willem Engel verspreidt...

1 dag geleden door Wilmama

Democraten stemmen Trump
Fijn om te zien dat mensen eindelijk verstand...

1 dag geleden door smurf

Dossier Nicky Verstappen schetst beeld van ve...
Brech is een pedoseksueel die liegt als het h...

20 uur geleden door iedereen heeft recht op mijn mening


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Being there
Spijt, berouw, excuses, schei eens uit Femke ...
@24 Geschiedenis, dus wegwezen jij.https:...

minder dan een minuut geleden door Being there

welofniet
Kuipers: 'We zijn nu veel beter voorbereid op...
Over de scholen hoor je zie niet er zijn tal ...

1 minuut geleden door welofniet

Vageali6888
Strijd barst al los voor debat: ’Aantal cor...
@38Wat had jij gedaan op het moment dat j...

1 minuut geleden door Vageali6888

LoydMorris
Bizarre nieuw beelden opgedoken van bruiloft ...
Kom maar op.... Plaats vooral allemaal film...

1 minuut geleden door LoydMorris

JohnZero
Rutte: voor heel Nederland per direct dringen...
@32 Blijf jij maar lekker stoer vanachter je ...

1 minuut geleden door JohnZero

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig