Statenleden Forum voor Democratie en CDA vinden elkaar in de liefde

Maarten Goudzwaard en Wieke Wiersma. FOTO LC

Maarten Goudzwaard en Wieke Wiersma. FOTO LC

Statenleden Maarten Goudzwaard van Forum voor Democratie en Wieke Wiersma van het CDA hebben een relatie. In een brief aan de Provinciale Staten schrijven de twee ,,erg blij’’ met elkaar te zijn.

,,Het is in onze samenleving een waardevol uitgangspunt dat in de politiek het privéleven van de politicus buiten beeld blijft’’, schrijven de twee. ,,Maar soms zijn er omstandigheden die het nodig kunnen maken daar van af te wijken. Voor ons is er nu zo’n moment. Sinds kort hebben wij samen een relatie - waarmee wij uiteraard erg blij zijn.’’

Beide hebben commissaris van de Koning Arno Brok ingelicht over hun relatie. Daarnaast hebben ze ieder hun eigen fractie ingelicht. In de brief schrijven ze dat er geen ,,formele beletselen’’ zijn om hun politieke taak te vervullen en voelen ze steun van hun fracties. ,,Wij waarderen enorm dat we dit vertrouwen krijgen.’’

‘Delen geen partij-informatie’

Maarten Goudzwaard (1979) is fractieleider van Forum voor Democratie en zit sinds de verkiezingen van maart 2019 in de Staten. Ook Wieke Wiersma (1979) is nieuw op het Provinsjehûs. Zij zit sinds de verkiezingen namens het CDA in de Staten. De twee hebben afgesproken niet actief te zijn in dezelfde portefeuilles. Ook zullen ze vertrouwelijke partij-informatie niet met elkaar delen, schrijven ze.

,,Over ons privéleven zullen wij verder in het openbaar geen mededelingen doen. Politiek en privé horen twee gescheiden werelden te zijn; zó willen wij leden van de Provinciale Staten van Fryslân zijn’’, besluiten ze.