door Hadito in Binnenland  ·  21 Reacties

  • 0
  • 349x gelezen
Reageer met een Emoji
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Enige oplossing is om het per maand te bekijken of je recht op de huurtoeslag. De belastingdienst krijgt al elke maand alle gegevens. Stijgt je inkomen plotseling dan volgende maand geen huurtoeslag meer.

1
1 rabartels

** gebruiker verwijderd **

IK heb zelf bij diverse personen geconstateerd dat de belastingdienst zelf de huurtoeslag heeft verhoogd doordat zij het inkomen hebben verlaagd. Het probleem van de teveel ontvangen huurtoeslag is voor 90% de schuld van de belastingdienst zelf.

2 verwijderd5929219

@1
Het is alleen zo dat de belastingdienst kijkt over het hele kalenderjaar. Het zou dus best kunnen dat je dan alsnog een deel van de reeds ontvangen toeslag alsnog moet terugbetalen.

0
3 RationeelRechts

Toeslag ontvangers hebben ook eigen verantwoordelijkheid. Ga je meer verdienen, dan weet je dat je minder toeslag moet krijgen. Als je dan zelf geen actie onderneemt, dan is het je eigen schuld dat je terug moet betalen.

@2 Als je dat als ontvanger ziet, en je ziet dat het niet klopt dan ga je er toch achteraan? Je kan zelf prima je inkomen weer aanpassen zodat je niet teveel krijgt.

3
4 Rare Rakker

** gebruiker verwijderd **

@4 Dat klopt, maar dat zie je pas bij de aangifte van het afgelopen jaar en daarvoor en ben je dan te laat. Dit fenomeen doet zich pas voor sinds 2018. Daarvoor moest je zelf in actie komen. Nu doet de belastingdienst dit als "service", met alle gevolgen voor de belastingplichtige.

5 verwijderd5929219

** gebruiker verwijderd **

@4 Het heeft vaak niet te maken met een loonsverhoging, dat weten de meeste wel, maar met een lager inkomen van het jaar daarvoor als er bijvoorbeeld aftrekposten zijn. Dan wordt, in dit geval, het lager inkomen van 2017 (met aftrekposten) toegepast voor 2018 waar mogelijk geen aftrekposten in het spel zijn. Gevolg een hoger inkomen in 2018 en dus terugbetaling huurtoeslag.

6 verwijderd5929219

@5 “ Dat klopt, maar dat zie je pas bij de aangifte van het afgelopen jaar ”

Onzin. Dat zie je gelijk! Je ziet toch op de papieren en de gegevens van de toeslagen waarop ze gebaseerd zijn?

@6 Okk hiervoor geldt, eigen verantwoordelijkheid. Als jij 20.000 verdient en je ziet staan dat ze rekenen met 18.000 dan moet er een lichtje gaan branden en moet je in actie komen.

3
7 Rare Rakker

Je krijg huurtoeslag met de mededeling dan mocht er een wijziging zijn in inkomen of andere wijzigingen dat je dat moet melden

0
8 Zie Hier

** gebruiker verwijderd **

@7 Nee hoor. Je krijgt alleen bericht over de hoogte van de toeslagen. Voor de specificatie moet jij toch echt kijken op toeslagen.nl.
Daar staat wat het inkomen is en wie de wijziging van het inkomen heeft doorgegeven. Bij de meeste staat daar de belastingdienst.

9 verwijderd5929219

@9 Ach verschrikkelijk dat je even op toeslagen.nl moet inloggen. Echt een mega drama is dat!! :S Eigen verantwoordelijkheid heb je nooit van gehoord zeker? Alleen maar als een zielige lammetje de kudde achterna lopen en de beschuldigende vinger naar een ander wijzen....

5
10 Rare Rakker

Alleen aan de kop van het artikel kun je al zien hoe slecht de toeslagenregelingen werken....

Het oude systeem met belastingaftrek werkte beter, maar men vond het zo nodig om mensen vooraf met geld vol te pompen om een kunstmatige poel aan consumptiekracht te genereren.

Zoiets gaat op termijn nooit werken!

0
11 TedjeR

@10 niet helemaal met je eens... de overheid ging doorgaans uit van fictieve, niet op de realiteit gebaseerde, cijfers voor het bepalen van allerlei toeslagen en informeeerde burgers daar onvoldoende over.
Veel mensen hadden dat nieteens door en werden er keihard mee geconfronteerd toen ze grote bedragen terug moesten gaan betalen. Dan heb je dus de te hoge toeslagen hard nodig om dat te kunnen doen, als je ook een huishouden nog wilt laten draaien.

De grote fouten zijn dus aan overheidszijde gemaakt, en in mindere mate aan de kant van de burgers.

0
12 TedjeR

Overigens kan ik me voorstellen dat het idee oor het toeslagen systeem uit de banken-wereld komt, die verdienen namelijk vermogens aan de schulden/roodstand die het veroorzaakt.... qui bono, weet je wel?

0
13 TedjeR

Als het achteraf wordt verrekend, dan zouden deze problemen niet bestaan.
Geldt óók voor de zorgtoeslag, daar zijn waarschijnlijk nog méér problemen mee.

0
14 Dieke

@12 “ Veel mensen hadden dat nieteens door”

Sorry maar dan ben je wel een beetje dom hoor. Nogmaals, waar is de eigen verantwoordelijkheid? Mensen kunnen en moeten toch zelf olm controleren of het klopt? Zeker in het verleden kreeg je gewoon een brief waarin alle bedragen en dus ook het inkomen waarmee gerekend werd. Als dat te laag zou zijn dat weet je als ontvanger dat je teveel krijgt. Dan moet het inkomen aanpassen of de toeslag apart houden omdat je weet dat je terug moet betalen

1
15 Rare Rakker

** gebruiker verwijderd **

@15 U stelt daarmee dat de overheid dus bewust fouten maakt en de burger daarvan de schuld krijgt omdat zij te weinig hebben gedaan. U bent inderdaad een rare rakker met VVD filosofie.

16 verwijderd5929219

** gebruiker verwijderd **

@15 Mensen hebben in het verleden een huurtoeslag aangevraagd op hun inkomen. Dit inkomen is de afgelopen jaren maar weinig gestegen. Er is voor de burger totaal geen reden om in te loggen op de site van toeslagen om te controleren of hun inkomen te laag is aangehouden. Zij zouden dus moeten gaan inloggen, narekenen of de toeslag klopt en vervolgens een correctie vragen. En dat allemaal omdat de burger geen fout gemaakt heeft maar wel een belastingdienst die denkt voor en namens de burger.
De overheid heeft zelf diverse malen geroepen dat de huurtoeslag omhoog gaat om gestegen kosten te compenseren. Dan is er totaal geen reden om een hogere huurtoeslag te wantrouwen.

17 verwijderd5929219

@16 Ik stel nergens dat ze bewust fouten maken. Ik zeg alleen dat je altijd alles goed moet controleren. Geldt ook voor de voor ingevulde ib aangifte bijvoorbeeld

1
18 Rare Rakker

@17 Kijk dat bedoel ik. Totaal geen eigen verantwoordelijkheid willen nemen. Alleen maar met het beschuldigende vingertje naar een ander wijzen. Als de toeslag fors stijgt dan moeten er alarmbellen gaan rinkelen. Maar nee hoor, lekker simpel achterover hangen en het geld en uitgeven is wat ze doen.

0
19 Rare Rakker

** gebruiker verwijderd **

@19 U legt de bal bij de verkeerde neer die geen verantwoordelijkheid wil nemen, namelijk de overheid. Daarbij praat u over forse bedragen terwijl het vaak om relatief kleine bedragen gaat maar voor veel consumenten toch een behoorlijk bedrag kan zijn. Bij een kleine verhoging hoeven echt geen alarmbellen te gaan rinkelen. En dan nog, het is de overheid die een fout maakt en het zal dus ook de overheid moeten zijn die een passende oplossing moet zoeken.

20 verwijderd5929219

In het artikel staat dat het leeuwendeel bedragen tot 240 euro betreft. Uitschieters komen veel minder vaak voor. Dus ik zie het probleem niet echt.

1
21 Smite Gait

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
rebo
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

@3 Je vergat nog om de Japanse duizendknoop als een alles overwoekerende invasieve exotische plant te benoemen Betty. Geeft niet, ik help je wel...

2 uur geleden geplaatst door rebo

Graaier1000
Staatssecretaris: Blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

Ik ben blij dat Erik van der Burg weldra niet meer regeert....

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Rinze
Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister van Binnenlandse Veiligheid Mayorkas

De republikeinen beschuldigden hem er zelfs van een antisemitische pro Hamas aanhanger te zijn terwijl hij de zoon is van Joodse Holocaust overl...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
COVID infections are causing drops in IQ and years of brain aging, studies suggest | CBC Radio

Niet zo gek ook als je bedenkt dat je zuurstofopname naar beneden keldert. Nooit fijn voor je hersenen. Hoewel dat niet wordt genoemd in het art...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

Lekker, de ene na de andere akelige soort uit het buitenland komt hier maar binnen. Ook de Killer Bee, een experiment want zwaar uit de hand is ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Door wetswijziging staan bedrijven in de rij om asielzoekers aan te nemen

Ik zie het met belangstelling gebeuren. Ik ben benieuwd. Ik weet nog dat ze zgn zo graag wilden werken en er een bouwonderneming hen een baan ...

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Media zetten rap in verkeerd daglicht: “Muziek wordt gezien als de oorzaak van geweld”

@4En vergeet de computergestuurde echo-stemmetjes niet. Ook van die 'non-muziek' Zo kan je zelfs een dooie nog een liedje laten kraaien....

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

Zolang dit soort haatpredikers niet worden aangepakt, is het een illusie om te denken, dat moskeeën en islamitische scholen zich netjes aan de ...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Japan Sexy Video DownloadPetardas .comBarmer Sex VideoBiriyani Movie Watch OnlineCristy Lee NudeHot Sister And Brother Sex VideoKutty Sex VideoAmerican Homemade PornSon Impregnate MomFuking VideoFree BrazersPorndude OnlyfansHappy End MassageBarb Eden NudePotty Xxx3gp King Video ComBoobie FlashingSssniperwolf GyatLacey Chabert In MaximFriday-adXxx Videos Of IndiaMassageandsexBf Com HindiSex Video Top SiteWww.pornhub.comYoujizz.cmoSkipthegamrzShemalesurpriseBrazers SexxxSperm Xxx VideoChinese Hot Porn VideoSazx XxxTittes TumblrBigcock GrandpaBig Aunty XxxEmma GreenwellBoy And Boy Sex ComNaked Beach VideoIndian Saree Aunty XxxNother Son PornBangcockLidt CrawlersFullxcinameBlow Job VifeosLezdom PornhubBokep Model IndoHentai ImpregnatedPien HdLesbians QuirtingXxx ForcingMost Porn VideoPorn Time StopEbony On Ebony AnalIndian Xxx ComicsSudipta SenKajal Xxx SexBlake Blossom PovWarframe HentaiRiver LynnAnushka Shetty Xxx VideoNik FrosMujer Luna Bella XxxMadre Folla HijoSex Desi HindiPolice Woman Sex VideoNerd Baller Tv UncensoredSaeko Matsushita UncensoredEbony Mom AnalCams NudeSites Pornographiques BlackHottie XxGay Blow Jobs In CarsStripchat CoñombiaRip XxxXnxn VedioSonam Bajwa Sexy PicsVideo Del BabiPornhub HandjobNaked Girls Having SexChanel Preston Full VideosEbony BwcAshley Alban BbcJavuncensorVilla VoyeursSara BellumFit Gurl NudeAlexis AllureSxxxxxxxxxxxxXhamster CollegePron TvTerra Patrick PornSexo TravrstiHd American Sex VideoKadodara ChokdiIndian Xxx Videos HindiLana Rhoades Naughty AmericaHaley Reed BbcJessica Henwick SexyGay Cumming CompilationBdsm Kink TestVoeyour PornPorn Seguro69 PostiobMegan Griffin NudeDianne Agron NudeWww Sexy Video HdEven Rachel Wood NudeXxx Hd MaaMy Family Pies PornNoodles MagazineMom And Son XvideosXxnx ViodesIndian Porn KissFirst Night After Marriage VideoXnxx Sani LeonKira Perez XxxBlacks On CougarsTranypornMethwhoresKorean Uncensored PornTiktok Lives NsfwPorno Com LegendPinup Pixie NudesI Love TitiesFootjibNurse PornographyDanboroCamilla Creampie-sexy Camilla Having Sex With Muscular Young ManArgentina Sex VideoAveragemilfZirael RemAp Recording DanceKieran Lee PornBig BoobsgirlsSophia Locke PornInterracial KissingFucked In PublicXx Video DiseNaughty AmaricansAssparadeIncests ComicsQuinton JamesRodrigo Amor PornIndian Romance Xxx VideosJasmine Jae Full VideosNautica ThornBeautiful Nude GrilsSocialmediagrilsWww.tubegalore.cokMulheres Peladas Japonesas