U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 0
Het blijkt voor mensen lastig om te achterhalen op hoeveel huurtoeslag ze recht hebben. ...

7 dagen geleden door Hadito

REAGEER MET EEN EMOJI
2
2

Enige oplossing is om het per maand te bekijken of je recht op de huurtoeslag. De belastingdienst krijgt al elke maand alle gegevens. Stijgt je inkomen plotseling dan volgende maand geen huurtoeslag meer.

1 rabartels    
7 dagen geleden door rabartels
1
Meld

IK heb zelf bij diverse personen geconstateerd dat de belastingdienst zelf de huurtoeslag heeft verhoogd doordat zij het inkomen hebben verlaagd. Het probleem van de teveel ontvangen huurtoeslag is voor 90% de schuld van de belastingdienst zelf.

2 Johnboy    
7 dagen geleden door Johnboy
3
Meld

@1
Het is alleen zo dat de belastingdienst kijkt over het hele kalenderjaar. Het zou dus best kunnen dat je dan alsnog een deel van de reeds ontvangen toeslag alsnog moet terugbetalen.

3 RationeelRechts    
7 dagen geleden door RationeelRechts
0
Meld

Toeslag ontvangers hebben ook eigen verantwoordelijkheid. Ga je meer verdienen, dan weet je dat je minder toeslag moet krijgen. Als je dan zelf geen actie onderneemt, dan is het je eigen schuld dat je terug moet betalen.

@2 Als je dat als ontvanger ziet, en je ziet dat het niet klopt dan ga je er toch achteraan? Je kan zelf prima je inkomen weer aanpassen zodat je niet teveel krijgt.

4 Rare Rakker    
7 dagen geleden door Rare Rakker
3
Meld

@4 Dat klopt, maar dat zie je pas bij de aangifte van het afgelopen jaar en daarvoor en ben je dan te laat. Dit fenomeen doet zich pas voor sinds 2018. Daarvoor moest je zelf in actie komen. Nu doet de belastingdienst dit als "service", met alle gevolgen voor de belastingplichtige.

5 Johnboy    
7 dagen geleden door Johnboy
2
Meld

@4 Het heeft vaak niet te maken met een loonsverhoging, dat weten de meeste wel, maar met een lager inkomen van het jaar daarvoor als er bijvoorbeeld aftrekposten zijn. Dan wordt, in dit geval, het lager inkomen van 2017 (met aftrekposten) toegepast voor 2018 waar mogelijk geen aftrekposten in het spel zijn. Gevolg een hoger inkomen in 2018 en dus terugbetaling huurtoeslag.

6 Johnboy    
7 dagen geleden door Johnboy
2
Meld

@5 “ Dat klopt, maar dat zie je pas bij de aangifte van het afgelopen jaar ”

Onzin. Dat zie je gelijk! Je ziet toch op de papieren en de gegevens van de toeslagen waarop ze gebaseerd zijn?

@6 Okk hiervoor geldt, eigen verantwoordelijkheid. Als jij 20.000 verdient en je ziet staan dat ze rekenen met 18.000 dan moet er een lichtje gaan branden en moet je in actie komen.

7 Rare Rakker    
7 dagen geleden door Rare Rakker
3
Meld

Je krijg huurtoeslag met de mededeling dan mocht er een wijziging zijn in inkomen of andere wijzigingen dat je dat moet melden

8 Zie Hier    
7 dagen geleden door Zie Hier
0
Meld

@7 Nee hoor. Je krijgt alleen bericht over de hoogte van de toeslagen. Voor de specificatie moet jij toch echt kijken op toeslagen.nl.
Daar staat wat het inkomen is en wie de wijziging van het inkomen heeft doorgegeven. Bij de meeste staat daar de belastingdienst.

9 Johnboy    
7 dagen geleden door Johnboy
1
Meld

@9 Ach verschrikkelijk dat je even op toeslagen.nl moet inloggen. Echt een mega drama is dat!! :S Eigen verantwoordelijkheid heb je nooit van gehoord zeker? Alleen maar als een zielige lammetje de kudde achterna lopen en de beschuldigende vinger naar een ander wijzen....

10 Rare Rakker    
6 dagen geleden door Rare Rakker
5
Meld

Alleen aan de kop van het artikel kun je al zien hoe slecht de toeslagenregelingen werken....

Het oude systeem met belastingaftrek werkte beter, maar men vond het zo nodig om mensen vooraf met geld vol te pompen om een kunstmatige poel aan consumptiekracht te genereren.

Zoiets gaat op termijn nooit werken!

11 TedjeR    
6 dagen geleden door TedjeR
0
Meld

@10 niet helemaal met je eens... de overheid ging doorgaans uit van fictieve, niet op de realiteit gebaseerde, cijfers voor het bepalen van allerlei toeslagen en informeeerde burgers daar onvoldoende over.
Veel mensen hadden dat nieteens door en werden er keihard mee geconfronteerd toen ze grote bedragen terug moesten gaan betalen. Dan heb je dus de te hoge toeslagen hard nodig om dat te kunnen doen, als je ook een huishouden nog wilt laten draaien.

De grote fouten zijn dus aan overheidszijde gemaakt, en in mindere mate aan de kant van de burgers.

12 TedjeR    
6 dagen geleden door TedjeR
0
Meld

Overigens kan ik me voorstellen dat het idee oor het toeslagen systeem uit de banken-wereld komt, die verdienen namelijk vermogens aan de schulden/roodstand die het veroorzaakt.... qui bono, weet je wel?

13 TedjeR    
6 dagen geleden door TedjeR
0
Meld

Als het achteraf wordt verrekend, dan zouden deze problemen niet bestaan.
Geldt óók voor de zorgtoeslag, daar zijn waarschijnlijk nog méér problemen mee.

14 Dieke    
6 dagen geleden door Dieke
0
Meld

@12 “ Veel mensen hadden dat nieteens door”

Sorry maar dan ben je wel een beetje dom hoor. Nogmaals, waar is de eigen verantwoordelijkheid? Mensen kunnen en moeten toch zelf olm controleren of het klopt? Zeker in het verleden kreeg je gewoon een brief waarin alle bedragen en dus ook het inkomen waarmee gerekend werd. Als dat te laag zou zijn dat weet je als ontvanger dat je teveel krijgt. Dan moet het inkomen aanpassen of de toeslag apart houden omdat je weet dat je terug moet betalen

15 Rare Rakker    
6 dagen geleden door Rare Rakker
1
Meld

@15 U stelt daarmee dat de overheid dus bewust fouten maakt en de burger daarvan de schuld krijgt omdat zij te weinig hebben gedaan. U bent inderdaad een rare rakker met VVD filosofie.

16 Johnboy    
6 dagen geleden door Johnboy
0
Meld

@15 Mensen hebben in het verleden een huurtoeslag aangevraagd op hun inkomen. Dit inkomen is de afgelopen jaren maar weinig gestegen. Er is voor de burger totaal geen reden om in te loggen op de site van toeslagen om te controleren of hun inkomen te laag is aangehouden. Zij zouden dus moeten gaan inloggen, narekenen of de toeslag klopt en vervolgens een correctie vragen. En dat allemaal omdat de burger geen fout gemaakt heeft maar wel een belastingdienst die denkt voor en namens de burger.
De overheid heeft zelf diverse malen geroepen dat de huurtoeslag omhoog gaat om gestegen kosten te compenseren. Dan is er totaal geen reden om een hogere huurtoeslag te wantrouwen.

17 Johnboy    
6 dagen geleden door Johnboy
0
Meld

@16 Ik stel nergens dat ze bewust fouten maken. Ik zeg alleen dat je altijd alles goed moet controleren. Geldt ook voor de voor ingevulde ib aangifte bijvoorbeeld

18 Rare Rakker    
6 dagen geleden door Rare Rakker
1
Meld

@17 Kijk dat bedoel ik. Totaal geen eigen verantwoordelijkheid willen nemen. Alleen maar met het beschuldigende vingertje naar een ander wijzen. Als de toeslag fors stijgt dan moeten er alarmbellen gaan rinkelen. Maar nee hoor, lekker simpel achterover hangen en het geld en uitgeven is wat ze doen.

19 Rare Rakker    
6 dagen geleden door Rare Rakker
0
Meld

@19 U legt de bal bij de verkeerde neer die geen verantwoordelijkheid wil nemen, namelijk de overheid. Daarbij praat u over forse bedragen terwijl het vaak om relatief kleine bedragen gaat maar voor veel consumenten toch een behoorlijk bedrag kan zijn. Bij een kleine verhoging hoeven echt geen alarmbellen te gaan rinkelen. En dan nog, het is de overheid die een fout maakt en het zal dus ook de overheid moeten zijn die een passende oplossing moet zoeken.

20 Johnboy    
6 dagen geleden door Johnboy
0
Meld

In het artikel staat dat het leeuwendeel bedragen tot 240 euro betreft. Uitschieters komen veel minder vaak voor. Dus ik zie het probleem niet echt.

21 Smite Gait    
6 dagen geleden door Smite Gait
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Wat leren de nieuwe MH17-taps ons? 'Net...
In het officiële onderzoek naar de MH17-ramp...

22 uur geleden door RTL Nieuws

LIVE. Schietpartij in middelbare school in Ca...
De politie heeft aan Huffington Post bevestig...

21 uur geleden door Schildpad

Rapper Waka Flocka doet Nederland in de ban o...
Waka Flocka Flame zal niet in Nederland optre...

1 dag geleden door Nu.nl

(Steun voor aanpassen Zwarte Piet groeit niet...
Tweederde (66 procent) vindt het niet accepta...

23 uur geleden door Moskowfiets

Trump wil dat hooggerechtshof vrijgeven belas...
De Amerikaanse president Donald Trump heeft d...

14 uur geleden door Nu.nl


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Gunther
FVD tegen Wouter Bos-klimaatfonds van 2,5 mil...
Wel hebben de asociale en corrupte partijen v...

minder dan een minuut geleden door Gunther

eoghanfeehily
Alle Greta's mogen gratis...
Maar hoeveel weten jongeren eigenlijk over he...

minder dan een minuut geleden door eoghanfeehily

xtremy
Trump wil dat hooggerechtshof vrijgeven belas...
@110 Wat zei je ?...

1 minuut geleden door xtremy

Gewoon een student
GELUID. Zo klonk de Blauwe Moskee vandaag...
Nou spannend hoor. In een land met religieuze...

1 minuut geleden door Gewoon een student

Congo
Infiltrant: Kick Out Zwarte Piet wil geweld u...
@47"waar is het bewijs en waar zijn de be...

1 minuut geleden door Congo

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig