U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 0
Vorig jaar zijn 419 kankerpatiënten geopereerd in ziekenhuizen die te weinig ervaring hadden met de betreffende operaties. Patiënten liepen daarbij verhoogd risico op complicaties als bloedingen en achtergebleven kankerweefsel. ...

9 dagen geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI

Denk dat het helaas kiezen is tussen 2 kwaarden . Lange wacht tijden bij specialistische ziekenhuizen of een operatie bij een gewoon ziekenhuis. Soms wil je ook niet te lang wachten ivm uitzaaiingen.

1 rabartels    
9 dagen geleden door rabartels
2
Meld

En die branche maar klagen over de kwakzalvers in het alternatieve geneeskunde terwijl er bij hun veel meer kwakzalvers rond lopen die nooit voor een rechter komt te staan.

2 nog een keer    
9 dagen geleden door nog een keer
5
Meld

@2
Tjonge jonge toch! Voor de rest gaat alles goed met je? Gelukkig dan maar.

3 Wilmama    
9 dagen geleden door Wilmama
2
Meld

Hier een uitgebreid bericht van het AD zelf dat al iets genuanceerder klinkt:
https://www.ad.nl/binnenland/honderden-kankerpatienten-onder-het-mes-in-ziekenhuizen-die-te-weinig-opereren~a4cf57de/

(**) IKNL-directeur Huijgens, tevens bloedkankerexpert, maakt een uitzondering voor ziekenhuizen waarbij slechts één kankerpatiënt op de OK belandde. Zoals het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, dat vorig jaar slechts één maagkankeroperatie uitvoerde. ,,Als een patiënt binnenkomt met bijvoorbeeld een maagbloeding of omdat de darm op slot zit, kan het zijn dat je tijdens die operatie erachter komt dat de oorzaak kanker is. Dan wordt dat geturfd als één kankeroperatie. Mogelijk is daarmee dan juist het leven van die patiënt gered. Maar kwalijker zijn de ziekenhuizen die er bewust voor kiezen om te opereren maar de norm niet halen. Zij moeten zo’n gering aantal operaties niet doen.’’(**)

(**) Feestdagen
Navraag bij de achttien ziekenhuizen die de normen niet haalden, leert dat de verklaringen daarvoor nogal uiteenlopen. Zo geeft het Meander Medisch Centrum in Amersfoort de feestdagen de schuld van het niet halen van de norm. Dit ziekenhuis opereerde 47 patiënten aan hun prostaat, drie te weinig. ,,Door vaak triviale omstandigheden bij het plannen en verplaatsen van de operaties, bijvoorbeeld rond vakanties en feestdagen, is de norm in 2018 niet gehaald’’, legt de woordvoerder uit. (**)

(**) Volgens de Inspectie Gezondheidszorg staan ‘kwaliteit en veiligheid van de zorg niet meteen onder druk als een ziekenhuis een keer een norm niet haalt’. ,,Als een ziekenhuis voor het eerst een norm niet haalt, komt eerst de beroepsvereniging in actie. Zij vragen bij het ziekenhuis wat de achterliggende oorzaak is en stimuleren tot actie, indien nodig. Als een norm ook in het tweede jaar niet wordt gehaald, is het gewoonlijk zo dat de verzekeraar besluit deze zorg niet langer te contracteren’’, verklaart woordvoerder Margreeth Fernhout. ,,Pas als dat in het derde jaar nog niet tot het gewenste resultaat leidt, is het noodzakelijk dat de inspectie optreedt. In de praktijk komt het nooit zo ver dat de inspectie moet handhaven.’’ (**)

M.a.w.: ook nu wordt de soep niet zo heet gegeten als ze door sommigen wordt opgediend.

4 Wilmama    
9 dagen geleden door Wilmama
1
Meld

Nog meer nuance in dit artikel van NFK:
https://nfk.nl/blog/helaas-het-is-kanker-naar-welk-ziekenhuis-wilt-u

(**) Er is meer nodig dan de rijtjes en lijstjes
Het is belangrijk dat alle gegevens zorgvuldig worden geanalyseerd, geïnterpreteerd, geduid en dat ze van context worden voorzien. Dit is heel veel werk. Maar voor zowel patiënten als ziekenhuizen heel belangrijk dat dit zorgvuldig wordt gedaan. Rijtjes met data over ziekenhuizen of lijstjes van “beste ziekenhuizen” helpen je niet als je kanker hebt. Er komt veel meer kijken bij het kunnen kiezen voor een ziekenhuis dat past bij jouw vorm van kanker en jouw specifieke situatie.

We zijn blij dat ziekenhuizen en artsen samen met ons werken aan het voor patiënten openbaar maken welke zorg zij daadwerkelijk leveren en met welke resultaten. Op die manier kunnen patiënten goed geïnformeerd juiste keuzes maken. En hopelijk krijgen patiënten op den duur in iedere spreekkamer de oprechte vraag: “In welk ziekenhuis wilt u behandeld worden?”. (**)

5 Wilmama    
9 dagen geleden door Wilmama
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Guido den Aantrekker boos over hoofddoek in P...
“Hoe voorspelbaar: vrouw met hoofddoek in he...

5 uur geleden door Moskowfiets

Waar is de verontwaardiging nu blanke boeren...
In Zuid-Afrika worden blanke boeren met ontei...

1 dag geleden door Bleke Betty

Jawel beste Nederlanders, Weg met Zwarte Piet...
KOZP 2016 Rotterdam: Weg met Zwarte Piet, Weg...

1 dag geleden door Schildpad

Zwartepieten bij sinterklaasintocht worden &...
Symbolisch voor onze ondergang, maar #IS moor...

1 dag geleden door Hangingmen

Waarom klimaatverandering ontkennen niet (mee...
Ervoor zorgen dat ook NUjij-reacties feitelij...

18 uur geleden door TonAlias


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Kees Klapzand
Aanhoudingen in Nederland om vermiste Belg...
Als de man maar niet in het lood is gegoten....

minder dan een minuut geleden door Kees Klapzand

Chat Baker
Oud-ambassadeur in Oekraïne getuigt in afzet...
Onderschept telefoongesprek tussen VS gezant ...

1 minuut geleden door Chat Baker

Raffa
Amsterdamse hiphopscene maakt statement tegen...
@81 Jij begrijpt niet wat ze rappen en dan ma...

1 minuut geleden door Raffa

Gremdaat
Guido den Aantrekker boos over hoofddoek in P...
@281Het lukt mij anders al jaren..., zond...

1 minuut geleden door Gremdaat

MeneerRontgen
Amsterdamse hiphopscene maakt statement tegen...
@41 Zwarte Piet is ook geen racisme. Ook dat ...

1 minuut geleden door MeneerRontgen

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig