Duizenden de dupe door verdwijnen cannabisolie uit zorgverzekering (nporadio1.nl)


Vanaf 1 januari 2017 wordt cannabisolie niet meer vergoed. Patiënten die het medicijn gebruiken draaien nu zelf op voor de kosten van €2000 per jaar. ...

door Rattocasi in Gezondheid  ·  39 Reacties

  • 18
  • 1044x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Daar hebben we mevrouw "ik had zo graag dokter willen worden" weer
Als ze een beetje kon lezen dan wist ze dat er héél veel wel wetenschappelijk bewezen is
Speciaal voor Mevr Schippers: "11 key findings from one of the most comprehensive reports ever on the health effects of marijuana"

https://www.businessinsider.nl/new-national-academies-sciences-report-marijuana-cannabis-health-effects-2017-1/?international=true&r=US

0
1 Piet Pijlenboog

Dit is echt erg voor al die mensen die hier baat bij hebben. Nu kunnen ze verrekken, gewoon schandalig hoe hier op de gevoelens en het lijden van een grote groep mensen getrapt wordt.
Ik heb het altijd jammer gevonden dat ze nog niet in staat zijn (of niet willen) om met een simpel machientje iemands pijn aan een ander te kunnen laten voelen. We zijn wel erg ver met AI maar het zou wellicht meer voor de mensheid betekenen als we elkaars pijn werkelijk zouden kunnen voelen. Een empathische revolutie. En dan zou de Mevr. Schippers als eerste eens de pijn van deze mensen moeten voelen. Misschien dat dan compassie voor koud budgettair snijden gaat!

0
2 Bleke Betty
3 Schildpad

Ah, omdat dit medicijn niet wordt gemaakt door de farmaceutische industrie (alwaar mvr. Schipper straks ongetwijfeld een baan gaat vinden), moet het uit het pakken gegooid worden ...

4
4 mightimouse

Dit is heel erg, sommige soorten pijn bij bijvoorbeeld kanker en MS zijn nauwelijks te onderdrukken en mensen hebben veel baat bij deze wietolie als pijnstiller. Ik heb zelf een auto-immuunziekte en veel last van zenuwpijn en pijn door ontstoken bloedvaten en ik slik vaak zeer zware pijnstillers die eigenlijk niet voldoende helpen en die wel heel slecht zijn voor mijn leverfunctie en heb er over zitten te denken om wietolie te gaan gebruiken, maar als dit niet vergoed wordt dan zit dat er helaas niet in.

1
5 RoosjeB
6 Schildpad

Deze griezel heeft een hoop kapot gemaakt!

1
7 Camembertpoes 01

@1 Deze griezel heeft een hoop kapot gemaakt!

1
8 Camembertpoes 01

>@3
Het gaat/ging ook over wiet blijkbaar, en niet alleen over olie.
Dit filmpje zag ik laatst, of het waar is weet ik niet:

0
9 Schildpad

Mijn zorgverzekering heeft mij tot september 2017 de vergoeding toegezegd. Kunnen ze nu toch niet zeggen u krijgt het niet meer vergoed.We wachten af.Het zou schandalig zijn want ik heb veel baat bij het gebruik van wiet olie.

0
10 nelson8

Dit zal wel zijn omdat de farmaceutische industrie er niks aan verdiend. Dan zeggen ze maar dat het niet bewezen is of kan worden dat het werkt. Zelf ben ik (al 8jr) chronisch ziek en lig meestal 24/7 op bed, pijn en zenuwpijnen in mijn gehele lichaam. Artsen weten niet wat ik mankeer en zijn gestopt met onderzoeken, enige wat ze weten is dat de pijn zich steeds verder verspreid en ik waarschijnlijk in een rolstoel kom. Gebruik nu al 5 jaar 4x daags morfine retard en moet er (wat artsen zeggen) maar mee leren leven. De morfine werkt niet meer en huisarts wilde niet meer verhogen, dus ben nu de morfine aan het afbouwen, krijg daarna niks meer voor de pijn. Kan me dus goed voorstellen hoe de mensen zich voelen die goede baat hebben bij de wietolie/canabisolie. Vooral voor mensen die weinig geld te besteden hebben is dit een ramp, want die kunnen die 2000 euro per jaar niet missen. Hoop dat er snel een oplossing komt zodat dit toch vergoed word.

2
11 Jacquelien

@10 Ik hoop voor u dat u het tot september vergoed krijgt en dat ze tegen die tijd dit stompzinnige besluit teruggedraaid hebben en dat de wietolie dan weer onder de vergoeding gaat vallen.

1
12 RoosjeB

@12 Dank voor u hoop.Ik denk dat de Transvaal Apotheek hier ook niet blij mee is met dit besluit.Er zullen een hoop patiënten moeten afhaken, in en in triest dit.

0
13 nelson8

@4 Paracetamol en ibuprofen zitten ook niet in het pakket dus lul niet zo dom.

23
14 Scholar101

@14 Leuk taalgebruik.
Bij mensen die MS hebben helpt paracetamol of ibuprofen niet.
Voor de mensen die het gebruiken en er baat bij hebben is het triest vooral als je geen geld hebt voor de losse verkoop.

1
15 Rattocasi

Mevrouw Schippers,dit kan je niet maken.Meestal is wietolie de laatste strohalm om het leven nog een beetje draagzaam te houden.Pak dit de patiënten niet af.

0
16 nelson8

@14 Zoals 15 al schrijft, paracetamol en ibuprofen helpen niet bij bepaalde vormen van zenuwpijn die mensen hebben die aan MS, bepaalde vormen van kanker en aan bepaalde auto-immuunziektes lijden. Bij mij halen ibuprofen en paracetamol ook echt niks uit als ik last van zenuwpijn heb, ik zou dan net zo goed een dropje kunnen nemen en kan de pijn alleen enigzins dempen met zeer zware pijnstillers.

1
17 RoosjeB

@15 , @17 , volgens mij bedoelt @14 dat paracetamol en ibuprofen wel door farmaceuten worden gemaakt, maar ook niet door de verzekering betaald worden. Hij zegt niet dat het een goed alternatief is.

5
18 Giesje

@15

Bij mensen met MS helpt paracetamol of ibuprofen wel degelijk. Net zoals vele andere pijnstillers. Of combinaties. Maar de ene keer moet er weer een spiegel opgebouwd of er treedt weer gewenning op waardoor de werkzaamheid verdwijnt. Of er zijn bijverschijnselen.

Die troep van de farmaceutische industrie heeft vaak meer nadelen dan voordelen. Cannabisolie werkt wel goed. Maar daar kan de farmaceutische industrie niet aan verdienen.
Er zit niks anders op dan in het illegale circuit wat te zoeken. Of als je dat niet betalen kunt gewoon maar dood te gaan.

8
19 WijzeDwaas

@2
Dat zou heel lastig zijn want pijn is een subjectief gegeven; daar waar de 1 veel pijn ervaart bij een bepaalde aandoening, vindt een ander het allemaal best te verdragen.

0
20 Gradje

CBD is de werkzame stof, die pijn bestrijdt en de gezondheid bevordert, en THC doet dat ook maar veroorzaakt daarnaast een lichte roes. Als het goed is, bevat die olie alleen CBD, misschien nog wat andere stofjes in kleine hoeveelheden, dat is per wietplant verschillend. Er is dus geen enkele reden om cannabis-olie te willen gebruiken om het roesje, want dat is er niet.

0
21 Wendel

Hier staat een heel verhaal over het zelf maken van wiet olie (het gaat zowel over wel als erg weinig THC houdende olie):
http://www.rollingstoned.nl/welke-wietsoort-voor-wietolie/
Hier staat een stuk over het verschil in wiet-, en hennepplanten die respectievelijk wel, en erg weinig THC bevatten.
http://www.dutch-headshop.com/nl/cbd-olie-meestgestelde-vragen-over-cannabidiol-a-140.html
Voor zover ik weet mag je (gedoogd) 5 wietplanten in je tuin of binnen (kas / serre) kweken zonder gebruik van speciale kweeklampen e.d., maar ik meen dat de politie geen verschil maakt tussen wiet en hennep.
Ik ken iemand die bij de gemeente een schriftelijke toestemming heeft gekregen, om 5 wietplanten onder lampen te kweken, op medische grond. Daar zat erg veel THC in overigens.

Voor sommigen is het misschien de moeite om het zelf te vervaardigen, maar ik raad wel aan eerst even met gemeente en of politie kort te sluiten wat je mag en gaat doen. En de buren in te lichten (als het in je tuin staat) ...

0
22 Schildpad

Jullie hebben wel een hoop bezwaren maar jullie pikken ook dit weer.
Deze dame heeft al zoveel geschrapt en vrijwel iedereen pikt het weer van haar.
Van de week was ze ook weer met haar lachende gezicht op tv, zo walgelijk die vrouw, ze beseft niet wat ze de minder gezonde mensen allemaal al heeft aangedaan.

Kom eens massaal in beweging om deze vrouw de waarheid van haar walgelijke besluiten duidelijk te maken voor zover je daar lichamelijk toe in staat bent.

1
23 corretje

@5 RoosjeB, Hier precies hetzelfde. Waarom leest Mevr. Schippers niet eens alle resultaten van de wiet olie. Is het omdat zij financiële belangen heeft in de Pillendraaierij? Het gaat er hard op lijken. Zij blijft wel roepen dat het niet anders kan dan dat de zorgverzekering duurder moet worden, ook vanwege allerlei onderzoekskosten naar nieuwe medicijnen. Als zij zich goed in zou lezen zou ze zien dat er goede medicijnen voor een fractie van de huidige prijs kunnen worden gemaakt.

0
24 gaulette

Hopelijk krijgen we in het nieuwe kabinet partijen die wél begrijpen (lees: willen begrijpen) dat heel veel mensen baat hebben bij het gebruik van cannabisolie!

Het mooiste zou zijn als cannabis door het nieuwe kabinet snel mogelijk wordt gelegaliseerd. Zodat iedereen die het nodig heeft 'n paar plantjes kan telen en zélf wietolie kan en mag maken!

0
25 Scorpio

@19 Tuurlijk wel. Weet je hoe makkelijk dat spul te extraheren is uit planten (vast wel)? Het is alleen de ton aan regelgeving die het moeilijk maakt het in grote hoeveelheden te produceren. Dat er al dan geen patent op kan worden aangevraagd en het daarom niet te produceren is is ook gewoon bullshit. Dat er geen geld op kan worden verdiend is evengoed bullshit. Genoeg mensen met medische indicatie die het gebruiken kunnen. Voorbeelden? Zie alle verdedigers hierboven die menen zonder enige voorkennis (lekker makkelijk he) tegen de farmaceutische industrie aan te kunnen schoppen.

3
26 Scholar101

@26

Je bevestigd eigenlijk helemaal mijn @19 Cannabisolie is gemakkelijk te produceren. Regelgeving hoeft alleen in die mate aanwezig te zijn dat het product niet vervuild raakt met zaken welke er niet in horen. Uiteindelijk levert dat een (betaalbaar) product op voor veel zieke mensen.

Maar dan is er geen of nauwelijks winst. Het probleem schuilt dan ook niet in de cannabisolie, het probleem schuilt in de afwezigheid van -dikke-winst!

En daar kom ik bij de farmaceutische industrie uit. Die heeft een bepaald verdienmodel. En die schuilt er in dat zieke mensen! als een junk afhankelijk dienen te zijn van diezelfde farmaceutische industrie. Afschuwelijk dure 'medicijnen’ produceren ze, welke de naar verlichting hunkerende mensen maar slikken van ellende……

Het is een misdadig kartel, over de rug van de gezondheid van mensen.

5
27 WijzeDwaas

@27
Sorry, maar ik moet je hier gelijk in geven.

0
28 Schildpad

@27 Zat medicijnen zoals voorgenoemde paracetamol en ibuprofen die zonder patent geproduceerd worden. Me dunkt dat er winst gemaakt wordt anders werd het wel niet geproduceerd.

3
29 Scholar101

Paracetamol en ibuprofen op zich zijn niet belangrijk. Het punt wat in dit topic naar voren komt is dat een -natuurlijk- product als cannabisolie niet meer vergoed wordt, maar dat tegelijkertijd wel miljarden aan gemeenschapsgeld naar de farmaceutische industrie gaat.

Cannabisolie is niet duur om te produceren. Maar dan komt men met de uitspraak dat het 'niet bewezen’ is dat het werkt. Mag de persoon in kwestie dat niet uitmaken?

Nee, dat mag die persoon niet! We zitten vast aan een gecorrumpeerd systeem wat de farmaceutische industrie bevoordeelt.

En dat stuit mij tegen de borst. Als u zichzelf wil volstoppen met producten van de farmaceutische industrie, dan vind ik dat prima. Maar gun de mensen die er anders over denken ook hun ding. Cannabisolie in dit geval.

1
30 WijzeDwaas

@29 Die medicijnen zijn ontwikkeld voor het patentrecht werdt ingevoerd. Alle medicijnen kunnen goedkoper.Zeker ook omdat verschillende partijen geld inzamelen voor onderzoek. Helaas is die inzameling inmiddels ook financieel een melkkoe geworden. Kijk maar eens wat het bestuur van de hart- ,nier-en kankerstichtingen stichtingen als salaris hebben. Het patentrecht zorgt er ook voor dat bedrijven hun kennis niet delen. Waardoor veel mensen hetzelfde onderzoek doen. Als ze al iets ontdekken wordt het jiet gedeeld, waardoor maar een klein groepje mensen naar een oplossing kan zoeken. Bij gedeelde info zou het ondrrzoek veel sneller gaan, effectiever gebeuren en ook veel goedkoper zijn.

0
31 Merlinswit

@22

De originele en beste methode is van Rick Simpson: http://phoenixtears.ca/
Deze man heeft jaren lange ervaring met het maken van wiet olie tegen vele kwalen.
Via zijn website kun je aan de juiste recepten en informatie komen.

0
32 Zwitserlevengevoel

@30
Goh ik ben het deze keer weer eens met je eens adje ! weer een plusje voor jou !

0
33 Zwitserlevengevoel

' Medicinale cannabis kan niet kan worden beschouwd als rationele farmacotherapie en daarom valt het niet in het basispakket van de Zorgverzekeringswet.'

als de ratio niet werkt bij bestuurders
mogen de lijders aan chronische ziektes zelf bepalen wat werkt of niet?

0
34 Grootmoeder

Dan rook gewoon een jointje, dat helpt ook uitstekend tegen de pijn. Intussen protesteren bij de minister dat het de olie terug moet komen in het basispakket.

1
35 manpower

Cannabisolie heeft velen voordelen, en dat willen onze heersers niet. Zij verdienen niets aan de mensen die ze beter maken. Politici zijn mensen die denken dat zij machtig zijn.., helaas geloven wij dat ook. De politiek is een overtuiging voor gevorderden wat zijn burgers als bruikbare pionnen ziet en controleert d.m.v. een economische gijzeling. Wanneer het speel is gespeeld gaan alle schaakstukken weer in dezelfde doos. Mensen denken tegenwoordig het te weten, en dat is ons probleem. Maak iedereen koppig en daarbij onbewust onwetend.

0
36 4lb3rt P1k3

De overheid is in service van de bevolking
-elke politieke partij moet hier een uitspraak over doen.
-immers dit gaat zo, pharma lobby zegt tegen vvd, zeg wij betalen jullie partij geld en wij verdienen te weinig geld, en dit produkt kunnen we niet uitmelken.
-vvd en cda zullen altijd tegen zijn medicinale cannabis zijn.
-de lobbie van de pharma maakt gewoon hun eigen raportjes, en dan kan dus Schipper dit beslissen.
-dit is exact zelfde als voer en vee-industrie........
-vergeet niet regering heeft onderzoek nodig om dingen te veranderen, maw, dit was een onderzoek op bestelling door corrupte 'wetenschappers' kijk naar statiegeldonderzoek.....
-mensen verkiezing komt er aan, maw stem nooit cda en nooit vvd en zorg dat elke politieke partij zich uitspreekt, zodat in maart dit weer rechtgezet kan worden.
-stuur een mail naar elke Facebook pagina van elke partij.
-immers dit is puuuuuuuure powerplay over de rug van de bevolking.
-en vergeet niet........ regering zou in service van de maatschappij moeten zijn......

0
37 Goldrush

Dit moet je zo zien hoe het gaat,
-Rutte en Schippers van VVD, en Buma van cda en Staay sgp, komen op bezoek bij patienten van Medicinale cannabis.
-ze zeggen, ondezoek heeft uitgewezen dat het niet help dus wordt het niet vergoed.
-dan gaan ze samen een kerkdienst organiseren, en nodigen je uit om samen met hun voor in de kerk te gaan zitten, en te gaan bidden voor pijnverlichting.
-als dienst afgeopen is, kijken ze je diep en oprecht in de ogen aan ====> en je vertrouwd en geloofd ze, vvd, cda en sgp.
-maar dan kom je thus sen denkt ,mmmmmmm iets klopt er niet.......
-nee idd niet, bovenstaande gebeurde ook tijdens dodelijke Q-koorts, de vee-industrie + bestuurders en leiders cda en vvd gingen kerkdienst organiseren, om te bidden dat de economische schade mee zou vallen, terwijl US regering haar toeristen al voorlichte met ==> ga niet naar het dodleijke Q-koorts gebied in NL.
-gevolg 75 mede NL'ers gedood, op het altaar van de economie + duizenden chronsiche zieken....
-maw, dit is precies zo'n vb..... mensenelevens tellen niet, economische belangen zijn veeeeel belangrijker, en je zal en moet aan medicijnen van de pharma mafia links of rechtom.....

0
38 Goldrush

@4 Ik weet niet waar dit soort fabeltjes vandaan blijven komen en waarom die constant herhaald worden, maar het wordt gewoon geproduceerd door Bayer en gw pharmaceuticals en vast nog wel meer.

0
39 Jebus666

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
NICOLINO
'Verhuftering' op het spoor wordt steeds erger: hoe is het geweld te stoppen?

Een asielstop zou kunnen helpen. Daarvoor is wel een Nexit nodig. ...

2 minuten geleden geplaatst door NICOLINO

ThWil
Doden na steekpartij in winkelcentrum Sydney, mogelijke dader neergeschoten

@107 Hij kwam zeker over als een eminente persoon. Doch hij is inmiddels al wat jaartjes dood. ...

3 minuten geleden geplaatst door ThWil

Snorrie
Offtopic

@2294Waarom je account laten verwijderen als je nog steeds de drang heb om te reageren?...

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@38 "Een Nexit is keihard nodig. " Jammer joh, maar ook dat staat zelfs bij Wilders in de ijskast. ...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

ThWil
Neef van Ridouan Taghi veroordeeld tot 8 maanden cel voor drugshandel, bovenop 26 jaar cel voor moord Wiersum

@2 Ik zie het. Maar met die 8 maanden erbij komt ie er toch zeer schappelijk vanaf. ...

11 minuten geleden geplaatst door ThWil

NICOLINO
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

Een Nexit is keihard nodig. Kunnen we verdragen opzeggen, grenzen controleren, besparen we op de lange termijn een hoop kosten en hebben we mind...

11 minuten geleden geplaatst door NICOLINO

sockknitter
Conservatieve conferentie waar Orbán spreekt bijna gecanceld omdat veiligheid niet kon worden gegarandeerd - NieuwRechts.nl

Is dat die conferentie, waar geen "linkse" journalisten welkom zijn?...

12 minuten geleden geplaatst door sockknitter

sockknitter
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Sorry, deze pagina hebben wij niet gevonden....

17 minuten geleden geplaatst door sockknitter

wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@3 Iedereen roemt De Jonge. (De msm dan hè.) 🤔 😁 [Who controls the media? 🤐]...

22 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Olivia
Offtopic

@2293 " Sommige mensen kunnen het verleden niet loslaten - het beïnvloedt hun leven - elke dag weer. Zo jammer.Heb je het nu over jezelf ? ...

26 minuten geleden geplaatst door Olivia

NK. App
Chachi PornMangala BhabhiPorn HtmlRandi X VideoMiya Khlifa Xxx VideoHd New Xxx VideoReshma Salman Sex VideosHot Touch In BusPorn KitchenKatrina MornoCaramek KittenCute Girl Xxx VideoAnnal Sex VideoBrandyrenee OnlyfansNtr ComicsIndian Auntys X VideosMallu Erotic MoviesGaytwin PornEnglish HentaiiPorn Games RobloxInteracial Home Made PornFilmes Pirno GratisBrocklyn Decker NudeAva SddamsNidhi Agarwal XnxMiley Cyrus XxxNude Celebrities VideosHentziReddits PornCanais De PornografiaLesley Mann NudeTitanic Rose NudeDesi Wife Sex MmsPornvideos To WatchSuni LieonChat PornograficheChritine Taylor NudeElf FutaBlue X VideoSleeping Bhabhi XxxIn Vogue Part 3 Christy WhiteIndian PorneMan Bete Ka Sex Video90s PornstarsSister Hd Porn VideosBlackthreesome PornYiu PornLeather Jacket PornErotic StpryGwengwiz AnalNational Send Nudes DayGracecharisxo LeakLesbian Squirt DrinkJewel ShepardFlim13 HentaiGot Sex ScenesLatest Nepali Sex VideoNikki Reed NudeRaylene JoiDrunkin StepfatherEscortparisWomen Who Pose NudePuja Hegde SexXxxx Web SeriesFamily Members SexXxxx Hd ComCharlote StokleyMom And Son PornAfrinan PornEbony Mom PornHot Lana RhodesFirst Time FistingXev Bellringer Mom PornTs Tube PornHot PornstasThe Hentais ComicPorn Filmes CompletosTamil School XnxxTrisha Hot BoobsFull BrazzerTami Lsex StoriesLarkun LoveGloryhole Cream PieDaddytabooLilitales HentaiPorn And FingeringJoanniefitXxx Pron MovieBrazzes Videos Free18y Sex VideoChina Hd PornIndian Hospital PornDesi Perfect GirlFatwomenhavingsexHd Hot TubePakistani Punjabi SexBest Porn Videos 2019Saimin SeishidouBig XxSex Picture FullKeralavillagesexLatina CamViolet Myers CuckoldLndian Porn MoviesLatest On PornLindset Dawn MckenzieTwerkijg PornNun Bundt CakeMako OdaFast Time PornBhabhi Sex Xxx HdAmyhideDaughterswap RedditTheindian PornMelhor PornoXxx Videos Hindi IndianMother And Son XvideoStella Cardo PornShemale Self Facial CompilationWife Shared DpPornhub.colmXhammInfleuncersgonewildPorn GiffsSuper DeepthortPormohdPanties PornosBlack EroticismLhana Rhodes NakedDevar Bhabhi Sex Video DownloadMom And Son Bf VideoLet Do Sex ComCuck HumiliationBrooklyn Love PornCogida RicaSexy TinkerbellCollege Sex MovieGay Fetish PornKiki Minaj PornNhentai English NetJane Fonda NakedPornografia 69Amateur Bj In CarChatrubatAnglefanFuck2date69.comHot Cheating Porn VideosViolet Myers OilXxx CaetoonAsiáticos Xxx