Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je iedere week hoe je zo'n makkelijk recept klaarmaakt. Deze week: ovenschotel met gnocchi, bloemkool en gorgonzola.
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Soort maaltijd: diner
- Seizoensproduct: bloemkool
In november zijn zowel Nederlandse als Spaanse bloemkolen goed verkrijgbaar. Bloemkool is een ontzettend veelzijdige groente, die je naast bijvoorbeeld gekookt of geroosterd ook rauw kunt eten. De kool heeft een licht nootachtige smaak, die in dit recept heel goed samengaat met de romige en licht pittige gorgonzola. Hou je niet van blauwe kaas? Dan kun je de gorgonzola ook vervangen door pittige cheddar of Gruyère.
Ingrediënten voor 4 personen
- ½ bloemkool
- 150 gram gewassen spinazie
- 500 gram gnocchi
- 200 milliliter slagroom
- 150 gram gorgonzola
De vijf ingrediënten die je nodig hebt voor het recept. (Foto: Andrea Tegel)
Hoe je het gerecht klaarmaakt
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd of trek de bloemkool in roosjes.
- Kook de bloemkool en gnocchi 4 minuten in en grote pan met gezouten water. Zet dan het vuur uit en voeg de spinazie toe aan de pan. Roer even door totdat de spinazie is geslonken. Giet alles af in een groot vergiet en laat uitlekken.
- Doe intussen de slagroom in een steelpannetje en doe de gorgonzola erbij. Laat de gorgonzola op laag vuur helemaal smelten zodat je een kaassaus krijgt. Breng de saus op smaak met wat peper.
- Verdeel de bloemkool, gnocchi en spinazie over een ovenschaal. Verdeel de kaassaus er gelijkmatig over en zet de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten totdat de bovenkant goudbruin ziet.
Eet smakelijk!
Koken met vijf ingrediënten is een rubriek die iedere vrijdag op NU.nl verschijnt. De receptuur is speciaal geschreven voor en eigendom van NU.nl.