door Havermout in Wetenschap  ·  35 Reacties

  • 1
  • 647x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie leven wereldwijd ongeveer 37,9 miljoen mensen met hiv (201question.

En nog steeds wordt onder de pet gehouden hoe AIDS echt in de wereld kwam. Door een polio vaccinatieprogramma in de Congo.

12
1 samcash

* Verwijderd door de redactie *

2 Strafpleiter

@2
Grote onzin. Bushmeat wordt al eeuwenlang gegeten en heeft nooit een AIDS epidemie veroorzaakt.

Bushmeat kan ook niet de vingerafdruk verklaren die AIDS achterliet in het gebied. Alleen de polio vaccinatie kan dat verklaren.

10
3 samcash

@1

Dom gelul.
Of kun je dat met wetenschappelijk bewijs ondersteunen?

4
4 carpenter

@4 : Gezond verstand en logica kunnen ook hun nut bewijzen. Inderdaad wordt bushmeat al eeuwen gegeten, millennia zelfs, waarom zijn de pygmeeen nooit uitgeroeid, die zijn nog steeds jagers/verzamelaars. En die zijn dat al 200.000 jaar.

Ook ligt het voor de hand dat farmaceutische bedrijven die dingen doen die het daglicht niet kunnen verdragen, daar decennia geleden in een hoekje in Afrika mee gingen zitten toen de social media nog niet zo'n vlucht hadden genomen, omdat ze in die streken overal mee konden wegkomen, toen nog.

11
5 Wendel

@5
Geen bewijs dus

3
6 carpenter

@4
Er is overtuigend bewijs gevonden door Edward Hooper.

De vraag is of je er voor open staat. Lang niet iedereen hecht geloof aan ooggetuigenverslagen van negers.

10
7 samcash

@7

Als je goed bewijs hebt dan is dat ook ergens anders te vinden dan op YT.
Als het werkelijk door het poliovaccin zou komen dan was daar onderhand al uitgebreid onderzoek naar verricht en zouden er stapels met rapporten klaar liggen om hier als bewijs te leggen.

Maar die onderzoeken zijn er niet.
Broodje-aap verhaal

2
8 carpenter

@8
Precies wat ik dacht. Te arrogant om naar het bewijsmateriaal te kijken dat wordt aangeboden.
Parels voor de zwijnen. Kruip maar lekker terug in je eigen zelfverzekerde onwetendheid.

8
9 samcash

@9 , dit verhaal komt van een onderzoeksjournalist, die het weer heeft overgenomen van het blad Rolling Stone. Het verhaal beweert dat er bij het maken van het vaccin gebruik is gemaakt van de nieren van besmette apen. Daar is geen bewijs voor gevonden. Inmiddels is de wetenschap alweer een stuk verder en blijkt het virus al veel langer bij mensen voor te komen dan gedacht.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Aids

1
10 Giesje

@9

Heeft niets met arrogantie te maken. Maar de ervaring heeft mij geleerd dat YT leuk is voor een beetje vermaak of muziek. Maar niet om zaken wetenschappelijk aan te tonen.
Daarbij heeft Alan Cantwell onderhand 3 verschillende complotversies de wereld ingestuurd.
(Zie ook de wiki link in @10 )

Welke van de 3 is het volgens jou? En waar zijn de wetenschappelijke bewijzen daarvoor?

2
11 carpenter

@9 Je begrijpt dat iedere mongool iets op youtroep kan zetten dat zonder gedegen bronvermelding niets waard is? Nee natuurlijk begrijp je dat niet, je hebt je school nl niet afgemaakt.

1
12 Scholar002

@10
Niet goed geluisterd, niet goed gekeken. Je kletst onzin.
Wat staat eronder? The best documentary Channel 4
https://nl.wikipedia.org/wiki/Channel_4
Channel 4 is een televisiezender in het Verenigd Koninkrijk. Het is een publieke omroep, opgericht door de Britse overheid, die geen beroep kan doen op publieke middelen.
Zo'n omroep is in Nederland ver te zoeken.

5
13 samcash

@12
Channel 4 is niet iedere mongool. Maar jij als mongool ziet dat onderscheid natuurlijk niet.

3
14 samcash

@14
Wetenschappelijk bewijs bestaat tenminste uit een (geaccepteerde) publicatie in een gerenommeerd tijdschrift, en is afdoende ge-peer-reviewed om enigszins zeker te zijn dat de ergste fouten en verkeerde conclusies eruit gehaald zijn. Dus geen filmpje op YouTube, ongeacht de uiteindelijke bron.

0
15 -Koeievla-

@11
Dat is een oppervlakkige benadering die nergens op slaat. Utube staat vol met wetenschappelijk verantwoord materiaal. Professoren en hoogleraren maken er gebruik van om hun kennis uit te dragen. Volgens mij heb je niet verder gekeken dan je neus lang is. Maar ja. zoals ik al zei: niemand zo blind als wie zijn ogen stijf dichtknijpt voor de waarheid.
Van @10 moet je de Engelse versie lezen. De Nederlandse versie is vaak slecht vertaald.
https://en.wikipedia.org/wiki/HIV/AIDS
An alternative view holds that unsafe medical practices in Africa after World War II, such as unsterile reuse of single-use syringes during mass vaccination, antibiotic and anti-malaria treatment campaigns, were the initial vector that allowed the virus to adapt to humans and spread.

4
16 samcash

@6 : Het feit dat pygmeeen al duizenden jaren geen hiv hebben, noemt u geen bewijs? Alleen omdat ze niet officieel deel uitmaken van een experiment van een "wetenschapper" die dan weer de gegevens gaat vervalsen of bagatelliseren?

5
17 Wendel

@17

Ook onder Pygmee:en komt HIV voor. Dat er op 1 plek een virus muteert waardoor het van apen op de mens over gaat wil niet zeggen dat dat overal moet gebeuren.
En naar nu blijkt kan een dergelijk virus zich zeer snel verspreiden.

Wat jij roept is slechts afleiding maar geen bewijs dat HIV door het poliovaccin veroorzaakt/verspreid is.

Verder moet jij eens roberen uit jouw complotmodus te komen.
Als jij denkt dat een onderzoeker gegevens vervalst of selectief gebruikt dan dien je dat aan te tonen.
Was jij maar net zo kritisch t.a.v. degenen die beweren dat HIV door het poliovaccin verspreid is.

1
18 carpenter

@18
Van mensen die andy fakefield zien als een integere dokter en onderzoeker kan je weinig anders verwachten.

0
19 Snorrie

@15
Daar wordt in de documentaire naar verwezen en zelfs op ingezoomed.. Maar niemand hier die er zelfs maar naar wil kijken. Ik wist niet dat het doorsnee volk zo dom was. Fijne dag allemaal. Leef lekker verder in je eigen sprookje.
@18
'Ook onder Pygmee:en komt HIV voor. '
Soms moet je wat verder kijken dan je neus lang is. Je trapt namelijk een open deur in.
https://www.survivalinternational.nl/stammen/pygmee%C3%ABn
'De strijd die zich in Congo afspeelde, was met name voor de Pygmeeënvolken uitzonderlijk wreed. Ze werden vermoord en verkracht en waren, zoals wordt beweerd, slachtoffer van kannibalisme door de zwaarbewapende strijders.'
"In 2003 hebben afgevaardigden van de Bambuti’s een petitie ingediend bij de VN met het verzoek om hun volk te beschermen tegen het verschrikkelijke misbruik door de gewapende milities in Congo; het extreem hoge aantal vrouwenverkrachtingen door de gewapende mannen getuigt hiervan. Een van de gevolgen is het toenemende aantal gevallen van HIV/Aids."

Als je iets wilt begrijpen hoef je vaak niet ver te zoeken.

5
20 samcash

@20
"Als je iets wilt begrijpen hoef je vaak niet ver te zoeken."

En hier ga je de fout in.
Je zoektocht eindigt bij het eerste verhaaltje wat je eigen idee bevestigd.
Kan je ook zeggen als niet verder kijken als je neus lang is.

1
21 Snorrie

@20

quote:
"Daar wordt in de documentaire naar verwezen en zelfs op ingezoomed"

Dan is het voor jou een kleine moeite om even een link naar dat onderzoek te plaatsen.
Dan hoef ik die video niet te bekijken.
Of is het allemaal weer afhankelijk van de 'context'?
In dat geval heb ik ook geen interesse in de link

0
22 carpenter

@20
En als je dan toch bezig ben.
Leg gelijk even uit hoe de besmetting en verspreiding onder de primaten gebeurt is.

1
23 Snorrie

@16 , in dat artikel staat hetzelfde als in de Nederlandse wiki. Aan de theorie die jij aanhangt, wordt welgeteld één zin besteed en dan is die dus waar, volgens jou? Wie is er nu blind?

1
24 Giesje

@23
Dat is allemaal in de documentaire terug te vinden maar als je net als carpenter te lam bent om daar naar te kijken dan geef ik het op. Er is hier een Engels gezegde op van toepassing:
You can lead a horse to water but you can't make it drink.
Bewust onwetend en daar nog trots op zijn ook. Zelfs je taalkennis is van het niveau basisschool. IK ben eigenlijk bang dat het allemaal boven je pet gaat want ook met je opmerking in #21 sla je de plank volledig mis.

3
25 samcash

@24
In de Nederlandse versie staat NIET hetzelfde als in de Engelse. Er zijn fundamentele verschillen. Als je dat niet ziet is je kennis van de Engelse taal ontoereikend. Dan heb je ongetwijfeld dit artikel ook niet gelezen.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1088484/
'Our research indicates that serial passage of partially adapted SIV between humans could produce the series of cumulative mutations sufficient for the emergence of epidemic HIV strains. We examined the rapid growth of unsterile injections in Africa beginning in the 1950s as a biologically plausible event capable of greatly increasing serial human passage of SIV and generating HIV by a series of multiple genetic transitions. We conclude that increased unsterile injecting in Africa during the period 1950-1970 provided the agent for SIV human infections to emerge as epidemic HIV in the modern era.'

Op de Nederlandse Wiki pagina wordt daar niet naar verwezen, wat mijn punt ten overvloede bewijst.

En als je de onderste steen boven wilt krijgen kun je er voor kiezen om het boek van Edward Hooper te lezen. Het heet: "The River" en het is vrij toegankelijk op het internet.

4
26 samcash

@26 , waarom zou ik in vredesnaam tijd verspillen aan een boek, geschreven in 1999. Iets dat onderzocht is en niet waar bleek te zijn. In de tekst die jij hier aanhaalt, staat overigens ook niets dat het verhaal bevestigt, er staat iets over niet steriele injecties als mogelijke oorzaak van een snelle toename van het aantal slachtoffers. Jij blijft hangen in het verhaal uit 1999 van een journalist en gaat volledig voorbij aan de ontwikkelingen en kennis die na die tijd gekomen zijn.

https://www.historyofvaccines.org/index.php/content/articles/debunked-polio-vaccine-and-hiv-link

https://en.wikipedia.org/wiki/OPV_AIDS_hypothesis

2
27 Giesje

@26
Als er staat "could produce" en "plausible event" dan wijst dat niet op feiten. Maar evengoed verbinden ze er harde conclusies aan.
En zoals Giesje ook al aangeeft zijn er in de 20 jaar na dat artikeltje veel onderzoeken gepubliceerd van echte wetenschappers.
En geen enkel onderzoek komt tot dezelfde conclusie als die journalist.

0
28 Snorrie

@28
Bronnen? Die heb je zeker niet.

2
29 samcash

@29
Zeker wel.
Let even op het genoemde jaartal.

https://www.avert.org/professionals/history-hiv-aids/origin

0
30 Snorrie
31 Snorrie

@27
Waarom zou je ook? Stel je voor dat je bakzeil moet halen. Intussen heb je op vrijwel alle punten ongelijk en begrijpend Engels lezen kun je dus ook niet. Anders zou je niet met die belachelijke links komen die vol staan met speculaties.

3
32 samcash

@32
Speculaties ? Zoals could produce en plausible event ??

0
33 Snorrie

@32 , jij bent degene hier die komt met speculaties en dan ook nog speculaties van 20 jaar oud, die allang achterhaald zijn. Als jij nodig in de tijd wilt blijven hangen, ga gerust je gang. Als discussiepartner heb je inmiddels afgedaan voor mij. Ik praat liever met mensen die met de tijd meegaan. Overigens, als je de door mij geplaatste links had gelezen, had je nu geweten dat de claim van die journalist wel degelijk onderzocht is. Een voorraad vaccins die nog over was, is onderzocht en daar is niets uitgekomen, er zijn geen cellen van besmette apen in gevonden.

0
34 Giesje

@32
Maar omdat het zondag is, een gratis tip van Flip.

Als je iets wilt begrijpen hoef je vaak niet ver te zoeken.

0
35 Snorrie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
De Franse actrice weigert een aanklacht in te dienen wegens woninginbraak nadat ze erachter kwam dat de verdachten illegale immigranten waren - Dissident.one

Doet me denken aan die moeder die geen aangifte wilde doen van de verkrachting van haar 12 jarige dochter want anders kwam de asiel procederen i...

6 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Reconquista
De Franse actrice weigert een aanklacht in te dienen wegens woninginbraak nadat ze erachter kwam dat de verdachten illegale immigranten waren - Dissident.one

@1Zo werkt indoctrinatie. Dat hersenspoelen zie je bij religie, sektes maar ook bij bepaalde politieke stromingen. Ze zou zichzelf nog liever ...

8 minuten geleden geplaatst door Reconquista

wildersfan
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@52 Ik zal eens ff rekenen of dat eraan zit. 🖥️⌨️ -> 💰😛...

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@49 Daar komen dan weer een toekomstige schadeclaims voor de Nederlandse staat vandaan. ☝️...

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@48 Okay... Hmm... 🙄...

18 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@58 Dan heeft Geert in 'zn uppie heel wat weg te stouwen.vreten, aangezien er een half jaar na de verkiezingen nog steeds geen meeëte...

20 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@57 Nee, juist niet. Dan gaat het de magnetron in en wordt het door de strot gedouwd. ...

24 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Xxx Hindi Desi SexMechanic Sex VideoLatest Porn DownloadBrother Sister Sleeping XxxMarina Shiraishi PornIndian XvdeoRecent Indian Sex VideosMofos Xxx VideoMadiiitay OnlyfansMichelle Maylene NudeOnline HentiaGinger LeeElle Johnson NudeSex Video Hd Print18 Xxx ComSunnykeonXxx Sexy Porn VideoDubai Hot SexHumliation PornTs Winter DollShaadi Ki SuhagratLopez LusciousMatsuri KiritaniAidan LayneTs NudeFree BrazzersvideoPornyr.comBokep JepaXbadxdollyErotic TmblrValentina NapiUttar Pradesh SexXxxx Hot Girl VideoExcogi SashaSoftcore MovieaAnissa Kate GangbangedSissy Hypnotic PornBoysfoidSexo NojentoHistorinhas PornosInari VachsXxx Sexy Videos HindiAliya XxxDeepika Padukone Hot SexSkinny Girl XxxXxxporn FamilySexy Nip SlipBondagespankingPorn Videos Black PornTelegrame SexXconnfessionsSummer Time Rendering HentaiGfat PornRedheadwinter Onlyfans LeakJapanese Wife Photoshoot PornIncesttabooAmateur Facial CumshotHqpornesHentaialternativeTwitter PutariaMiaa-794Telangana Telugu Sex VideosWestindies Sexy FilmLicking PucyJupiter JetsonSexy Video English Full HdRed Sex MoviesBrazzers Hot SisterHelo Kitty PornBbw Ebony BlowjobsXhamatweNodlemagzinePorns Mia KhalifaEscort Annonce LyonVídeos Pornos LesbicoHentai DaddyNude Bouncing TittiesNtr Gamesسکس ارمنیNudelive ComNuepour'ousTeen Girl Nude PicsIndian College Girls Xxx VideoNora XvideosSucking Dick ImagesBrazzers Washing MachineTeacher Porn StudentLila Love SislovesmeLesbian Latex BondageRevebebeJoy Taylor TitsXxx In NightSuhagrat Hindi Sex VideoPorno SitesHujab PornTiny Titts PicsSext FinderGays On Nude BeachAnonib ArchiveJapan Old SexTube SexRiley Reid Porn VideosJohnny Sins Boob SuckPorn Mom Snd SonHermaphrodite On Hermaphrodite PornBlack Naked Old WomanAngie Dickensen NudeNacktWww PorhubSloppythroatHot Redheads NudeSuprabhat Sex VideoJeniffer Lopez XxxAtrizes Famosas NuasTease PornValentina Midget LeakedXxx Sex Video SleepingXxx Indian BlackNhentai Porn DudeOnly DudesWashing XxxSonali Bendre PornWrestling TwinksCock ShowsDaemon HentaiNaked In PublicSauda WebseriesChudail Wala DikhaoAndhra Open SexXxx Sex SidePhotos For PornZnzxXnxxjavNadya Suleman PornPussy And DickTruck XnxxTamil Dirty Sex TalkMassive Bouncing TitsLana Rhodes SoloVercomicsporno.ccomBf SaxMasterbate SquirtPantyhose FacesittingBoundhub ComMadison Bailey HotDouble Anal CreampieThong On Porn/r/rule34AznuseGayboystubr