Rogoff: “Afschaffen contant geld is goed voor de armen” (marketupdate.nl)


Het afschaffen van contant geld is gunstig voor de allerarmsten en zal helpen om de ongelijkheid in de wereld aan ...

door goudisgeengeld in Economie  ·  76 Reacties

  • 6
  • 895x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

“Als je financiële insluiting doet zoals in Denemarken, waar iedereen een gratis creditcard heeft, dan help je veel problemen de wereld uit. Ik denk dat de armen daar het meest van zullen profiteren”, zo verklaarde Rogoff tijdens een conferentie van het Skagen Fund in Kopenhagen"

Ik vraag me af welke problemen Rogoff uit de wereld denkt te halen door armen een gratis creditcard te verschaffen.En hoe armen daarvan kunnen profiteren.
Met gratis creditcards komen armen alleen maar dieper in de schulden te zitten, doordat ze dan producten en/of dienstern kunnen gaan aanschaffen die ze van hun lage inkomen nooit kunnen terug betalen.
Een creditcard, dat is een vorm van een lening.De creditcardmaatschappijen schieten geld voor aankopen voor, welke men later terug moet betalen.

Verschaf je armen, die door de digitalisering vaak toch al totaal geen overzicht meer hebben op hun inkomsten en hun uitgavenpatroon, nou een x bedrag aan contant geld bijvoorbeeld eens per week dan weten ze precies wat er in de week aan contant geld te besteden is aan producten en/of diensten.
Zo haal je voor de armen, met het wekelijks van hun eigen inkomen verstrekken van een x bedrag aan contant geld, een heel groot probleem uit de wereld.
Namelijk dat armen, doordat ze wekelijks een x bedrag aan contant geld van hun eigen inkomen in hun handen kunnen vasthouden, om daarmee producten en/of diensten van hun keuze af te kunnen rekenen, niet dieper in de schulden terecht hoeven te komen.

0
51 VBOH

Er wordt hier wel iets over het hoofd gezien. Een paar voorbeeldjes, jongeren mogen geen alcohol drinken, als we contant geld afschaffen, is het ook mogelijk om alcohol kopen aan de card te koppelen. Of iemand die stout is geweest, (gebiedsverbod misschien) voor deze personen zou je dus als overheid een betalings of leefgebied kunnen afbakenen. Of stel je eens voor dat Brussel economische activiteiten in een bepaald gebied wil aanmoedigen dan wel iets wil afremmen, misschien met de btw spelen? Ongekende mogelijkheden zijn er te bedenken om het volk te kunnen sturen. Ik ben er voor als ik aan de knoppen mag draaien en iedereen mag laten voelen wat vrijheid is, en voelen zult gij. Een bericht van Uw overheid, pinpas hier voor U geweigerd!!

2
52 Heapak

Of op een rustig moment je tegoeden bij de bank devalueren als de regering of brussel ff krap zit. Zo gepiept, kan binnen een minuutje. Maak mij Uw ambtenaar, dan ga ik de hele dag van dit soort dingetjes bedenken en maak dan misschien wel promotie.

Of je tegoed bij de bank gewoon een houdbaarheidsdatum geven, het kan allemaal. Heerlijk, maak mij ambtenaar en ik bedenk nog veel meer plannetjes.

0
53 Heapak

@8 "Als jij een partij coke koopt, dan reken je dat niet af via je bankrekening, maar met contanten."

Coke is prima als betaalmiddel te gebruiken:

- deelbaar zonder waardeverlies. 5 gram coke is de helft waard van 10 gram
- gewild, je raakt het altijd kwijt, ook aan degenen, die het zelf niet gebruiken
- universeel: in de hele wereld kent men het
- een normale hoeveelheid heeft een niet te kleine en niet te grote waarde

0
54 Vilseledd

De armen kunnen niet leven van hun officiële inkomen, dus pikken ze hier en daar een graantje mee in contant. Als je dat onmogelijk maakt, verhongeren ze.

Bovendien vind ik een gratis credit-card ongelofelijk stom, juist voor mensen die constant op het randje van insolvabiliteit zitten. Doe dan een gratis debit-card, waarop je dus geen schuld kunt maken.

0
55 Wendel

@37 : Er is net opgesomd wat het halen en brengen van contant naar de bank kost. Daarom zal een middenstander, als hij het veilig kan doen, natuurlijk zo weinig mogelijk halen en brengen naar de bank. Logisch?

1
56 Wendel

De econoom draait de zaken om. In Scandinavische landen wás al erg weinig corruptie, en toen werd het contante geld pas verminderd. Het een heeft weinig met het ander te maken. Ook in een wereld zonder contant geld, valt er op sluwe manieren nog ruim voldoende wit te wassen. Een vos verliest namelijk wel zijn haren maar niet zijn streken. Maar natuurlijk, alles voor méér controle op gewone burgers. Maak ze verslaafd aan schulden en controleer alle geldstromen, dan heb je ze in je macht. En met één druk op de knop is de creditcard ongeldig, en kan je voortaan uit vuilnisbakken gaan eten...

0
57 Conclusius

@24 ; En dan geraak je in de bijstand. De gemeente krijgt prompt toegang tot jouw bankgegevens en kan zo nagaan wat jij wanneer, waar koopt en wat dat kost. Koop je te weinig in hun ogen? Hup! Fraude onderzoek. Koop je iets dat te duur is in hun ogen? Hup! Fraude onderzoek. Dat tientje dat je van Ome Jan kreeg toegeschoven wordt 1 op 1 gekort op je uitkering want te lezen als 'bij' op je bankrekening.
Mooier kunnen we het niet maken. Wel onmenselijker.

0
58 Mariska3

* Verwijderd door de redactie *

59 Chat Baker

Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen. Zonder contant geld zal het leven van arme mensen nog veel moeilijker worden. Alleen de rijken en de banken zullen er wel bij varen.
https://en.wikipedia.org/wiki/Growth_in_a_Time_of_Debt
Heeft die man al niet genoeg schade aangericht met zijn boek "This Time is Different". De halve wereld heeft het gebruikt om allerlei bezuinigingen door te voeren en daardoor de recessie nog te verergeren.

"In 2013, academic critics demonstrated that the paper used flawed methodology, and that the underlying data did not support the authors' conclusions. Consequently, its critics hold that this paper led to unjustified adoption of austerity policies for countries with various levels of public debt."

5
60 manpower

Ach en ik zie het ook nog zo contant geld afschaffen zal niet makkelijk zijn
je moet dan wel de gehele wereld meekrijgen en ik denk dat er dan juist landen/staten zullen zijn die het juist niet doen omdat ze er dan aan verdienen

1
61 eoghanfeehily

"Heeft die man al niet genoeg schade aangericht met zijn boek "This Time is Different"."

De titel van het boek deze voorstander preekt gelukkig, zonder dat hij dit wil, niet de passie. Veel veranderingen en kennis over deze tijd wordt aan de man gebracht indachtig de centrale idee, dat men pak 'm beet tot ergens in de XIXe eeuw maar wat rommelde en dat het 'nogal wiedes' is, dat beschavingen en systemen ten onder gingen, maar dat wij met onze sublieme universiteiten, wijdverspreide kennis en technologie natuurlijk niet de weg van het Romeinse Rijk, de Latijnse muntunie of de assignatenzwendel op gaan. Dat wordt ten enenmale onmogelijk geacht. En inderdaad lijken we aardig uit de crisis te komen, maar deze idee is volstrekt onjuist. De elite blijft immoreel en moraliteit kun je niet door sublieme systemen vervangen. Digitale betaalmiddelen zijn sec een goede vervanger voor fysieke betaalmiddelen, maar alleen in een hoogwaardige beschavingen zonder echt foute, zieke (psychopathische) figuren. Hoogwaardige sysematiek plus slechte mensen aan de touwtjes is een dodelijke cocktail. Dus ook nu wordt er wat aangerommeld en is er niets 'different'.

1
62 Vilseledd

Crimineel geld is niet het ergste. Dat komt direct weer in de economie. Contant geld afschaffen is aan duivelse goden uitgeleverd worden.Ik vergelijk het even met de slimme meter waarbij je niet meer op hoeft te letten wat je verbruikt, want dat doet een ander. Als je dan ook nog de energie maatschappij machtigt om automatisch je voorschot van je rekening te plukken dan heb je helemaal geen zicht meer op je verbruik op een keer per jaar na, als de jaarrekening binnen valt. Ik vind dat niet slim. Natuurlijk kun je het zelf controleren tussen tijds, maar dan heeft het vorige niet zijn doel bereikt.

0
63 Verwonderd

@62 : Hoe beter gestroomlijnd het systeem, hoe efficiënter zieke, mega-rijke rotzakken ons kunnen onderdrukken en genocide plegen, op profiel. Zoiets?

0
64 Wendel

@24 Geheimhoudingsplicht stelt niets voor. Dat zie je nu al met het koppelen van bankzaken aan staatszaken. De belastingdienst heeft je aangifte al ingevuld. Je hoeft alleen maar te bevestigen en anders bewijzen dat het niet klopt. Verzekeraars en zorgverzekeraars proberen ook alles te koppelen, en dat lukt ze aardig.

0
65 Verwonderd

Door al het geld te digitaliseren, wordt de gehele samenleving kwetsbaarder.
De banken hebben daarbij wel meteen één groot voordeel... dat er NOOIT meer een bankrun mogelijk zal zijn!

0
66 Scorpio

@63 Een crimineel vindt altijd een oplossing. Hij is nu zijn focus aan het verleggen van de fysieke naar de digitale wereld. Digitale criminaliteit is de snelstgroeiende tak binnen de criminaliteit. Degenen, die er last van gaan krijgen zijn de gewone burgers en met name de armen. Gecombineerd met andere maatregelen, dat je straks ook je voedsel alleen nog mag kopen en niet meer verbouwen, kortom alle facetten van het leven binnen de geldeconomie trekken (welk proces al grotendeels voltooid is) zorgt ervoor, dat burgers aan de financiële en virtuele slavenketting liggen. De sluwe meter is er ook een voorbeeld van. Onder het mom van 'voordeel' op je stroomrekening wordt hij aangeboden, maar de bedoeling is meekijken met het verbruik en zoals al door Mariska (@5question zijn bijstandsgerechtigden als eerste de pineut; men kan simpelweg zien wanneer iemand opstaat en naar bed gaat en met leugen en bedrog krijgt men dat geaccepteerd door de rest van de bevolking, totdat die rest doorkrijgt, dat de elite ook niet zoveel op heeft met 'loontrekkenden'.

0
67 Vilseledd

@37 U bent geen echte goede ondernemer. U vertrouwd alleen uzelf!

1
68 Verwonderd

Ik waarschuw al lang voor de kwetsbaarheid en onduurzaamheid van het moderne systeem en mijn lijkt er iedere keer dan maar een tandje bij te doen om het nog kwetsbaarder te maken ipv tot echt verstandig beleid te komen. Zo ook met het digitaliseren van geld. Daarbij wil de gevestigde orde complete greep op de bevolking. Niet alleen financieel, maar ook digitaal met de in folie verpakte geheime dienst outlets als Google en facebook.
Contantgeld afschaffen lijkt me erg onverstandig. Juist in deze tijd zou je mensen op allerlei manieren weerbaar moeten maken, door gemeenschappen en zelfvoorziendheid te stimuleren ipv de afhankelijkheid van het systeem nog verder te vergroten.

0
69 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Winkels maken het zich ook nodeloos ingewikkeld met hun psychologisch-geprijsd-nonsens. Als ze i.p.v. € 0,95 gewoon € 1 rekenen is de nood aan kleingeld veel minder.

2
70 Vilseledd

Overigens, over winkels gesproken, achter de gewoonte, dat winkelmeisjes niet meer leren, hoe je geld aan een klant teruggeeft (optellen naar het gegeven biljet), maar het voor zichzelf aftellen en in zijn geheel in je hand kwakken, zit volgens mij de bedoeling om contant geld uit te bannen. Ik vind het zo'n onprettige gewoonte, dat ik liever pin.

6
71 Vilseledd

** gebruiker verwijderd **

Ik weet nog decennia geleden dat je het bankpasje gratis kon ophalen bij de bank , dat is inmiddels lang geleden en de kosten die die bank durft te rekenen voor alles wat ze doen (weinig) voor u is belachelijk hoog .
Met contant geld heb ik geen kosten en geen pas of tele account nodig .

72 verwijderd682241

@72

Het mannetje wat geld ophaalde voor het gas komt ook al jaren niet meer aan de deur….

3
73 WijzeDwaas

Nee nee nee nee nee. Contant geld MOET, anders kan men alles controleren. Dat doet de overheid al steeds meer, en dat is slecht.
@71 : Beetje een zeikklacht...

0
74 Vrije Nator

Dus als ik geen contant geld meer heb gaan we, groeien we, OOK richting de top 8 van allerrijksten van de wereld ?
COOL....

1
75 Madman351

@22 : Hebt u ooit belastingverlaging gekregen nadat de regering zo succesvol allerlei zaken had "afgeroomd" bij criminelen of anderszins zo goed en succesvol had bezuinigd? Nee he?

Waarom denkt u dan, dat u omgekeerd belastingverhoging krijgt door wat een ander al dan niet zwart doet? Omdat de overheid dat misbruikt voor steeds meer belastingen en steeds meer gegevens van u opvragen, lijkt mij. En dat is dus een k-smoes oftewel drogreden van de overheid, ze willen gewoon meer en meer uit u zuigen, en die zwartwerker weet zich daaraan te onttrekken, tijdelijk. Met name tijdelijk, want vroeger of later wordt diegene betrapt en zo diep de schulden in gedreven door de overheid, dat hij er nooit meer uit komt. Wees er maar jaloers op. Mensen doen het vaak uit noodzaak, niet omdat ze zo graag willen.

0
76 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Wat ligt dit er dik boven op, lijkt wel een poging om burgers van het echte gevaar uit het MO af te leiden....

1 minuut geleden geplaatst door Marrie1

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Het is te hopen dat Poetin spoedig sterft en dat opvolgers intern een bittere strijd gaan voeren. ...

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

progressiefliberaal
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dus eigenlijk is er een soort van crisis, bovenop de al aanhoudende onwenselijke situatie?Mooi, dan kan er dus een asielcrisis afgekondigd w...

3 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Graaier1000
Datawetenschapper Hannah Ritchie: ‘De magnetron is de meest efficiënte manier om te koken'

De koptekst geeft mijns inziens niet de essentie van het artikel weer. Helaas kan ik de koptekst alsook de korte daarbij behorende inleiding nie...

6 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Benzardi
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

De enige juiste beslissing...

8 minuten geleden geplaatst door Benzardi

icnivad
Ongezonde aroma's in rookworst en barbecuesaus worden verboden, zo zit het

@1 Heb je een vuurtje? 😂...

8 minuten geleden geplaatst door icnivad

Hendrianus
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

Walgelijk regime, de doodstraf vanwege een onwelgevallige mening. Hij moet als afschrikwekkend voorbeeld dienen zodat anderen de mond houden. ...

8 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@36 Ja joh, links dat al een eeuwigheid niet geregeerd heeft is schuldig aan wat centrum rechts heeft neergezet. Dat eeuwige gewijs naar fictief...

11 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Reconquista
D66-prominent voelt zich 'tweederangsburger' in Nederland - NieuwRechts.nl

"""Kennelijk leef ik in een land waarin de politieke meerderheid mij beschouwt als tweederangsburger" Haar minderwaardigheidscomplex is zo g...

13 minuten geleden geplaatst door Reconquista

sockknitter
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Misschien wordt er nog een aanval gepleegd op Tsatchikistan als wraak voor de IS-aanval op het theater. @1De atoombommen staan al klaar. Als...

13 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Kristal Summers PornSister FingeringNude Woman PublicSex ForumsPorn Free ChinesePágina De PornografiaNudes FakeBig Clit RubbingBestblowjob PornRomanticsex PornVoyeur SitesPorn ChatbotFemmes PornoHentai GloryholeBlow Jobs SexyAbella Danger NakedLzzy WildeHindi Bf Full Videoक्सक्सक्स Video HdNaked PenisNew Sex BhabhiMom Striping For SonLittle Sister Horny亚洲 情色Milf From JapanVideos SrxualesSexyy Red NudeCockcageIsrael XxxCollege Ki Ladki Ki ChudaiKiara PerezKarol G SextapeXxxsexhindiTamil XxxNaked Esperanza GomezLarasplaygroundFlipina CreampieReddit RealgirlsSexmodel Ile De FranceRusas XxxDream Sucked His Own DickDawnsplaceAnalsex Video FreeInsatiable KarlaJacolandiaSunny Leone TommySex Truck BoxOnlyfans IzzySex KamerySkip The Games ColumbusTabbu NudePornhub KitchenBlonde CougarsAnal TatSneesnaw Onlyfans LeakVídeos Pornores GrátisHot Wife ThumblrTommy King PovVidio Bokep ViralPainul PornGirls Full Sex VideoHeather NudeKawaii Girl OnlyfansMoriah Mills BrazzersRope XxxBryn WoodsHamsterbbwKortney Kane Thick As ThievesCliphuterPorn DildoesPawgassPorn Nina HartleySophie Mudd NudesVecinas PornosJapaneas PussyGand Marne Wali BfSex CumFree Tamil Porn VideosYespornpleasenXxx Pic XLove Home Porn ComForced Blowjob'sSister AnalpornLeaked Celebrity NudesAli Spagnola NudeWww Indian Teen SexRachel Starr RidesNepali Porn MovieHd Local BfHusbandfistwifeCelebrity Sex Tape 2012Ts Casting CouchHuge Tits GrannyFree Full Hd Sex VideosGirls Sex Videos TeluguAunty Sex DanceErotic SeductionBest Porn MovieBestxvideoBig Boobs CummingIndian Long Hair Sex VideosWorlds Largest ClitCaballos Sexo Con MujeresDesi Indian SuhagratVery Tempting ValericaPorn Stars With TwitterXvudzDeep LushTamil Blue Film XxxBlac Chyna Leaked OnlyfansAdiuo PornZuleyka Santiago PornNasty Mom PornSwing LifestyleThenudePo Rn PicPornô Com TravestiNicki Minaj TitiesThotayannaTits InpublicIndian B Grade SexExgf PornVajo FaldasNaughty America My Friend's Hot MomMatures Black PornJulia Louis Dreyfus FeetSex 89PuusySunny Sex PhotosEnglish Xxxx MovieMarathi Sex Video XxxBhabi Porn XxxSexual AlexisSopank BangPorn Bb WFree Brazzers.inSarena BanksHassie Harrison HotTracy DaliSxc BfCpornhubSexy Women Naked PicturesBrazzers Full Hd DownloadMassage PpornCatoon Porn MoviesAmateur PornôPornohd.Pornografia AsiáticasFreema Agyeman NudeIvythecharacter Porn