door Havermout in Binnenland  ·  41 Reacties

  • 4
  • 466x gelezen
Reageer met een Emoji
10
5
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zo zie je maar weer, alle religies (en religieuze mensen) zijn achterlijk.

5
1 Bluth

Nee dank je ... Ik ben een christen en dan zijn er nog een heleboel die zich niet met religie bezig willen houden. De islam is mij voorbeeld niet. Ik hoef niet zo nodig mijn medemens als ongelovige te zien die bestreden moet worden omdat ze anders zijn. De moslimis geen voorbeeld voor me.

3
2 sparta

@2 Niet? Maar dat staat wel in de bijbel. question

2
3 Bluth

Als atheïst vindt ik dit soort uitspraken stierenstront (Bullshit).
Sorry, niet van deze tijd en niet van deze wereld!
question

2
4 Bezorgde Europeaan

De wereld is beter af met allemaal goddeloze......religies zijn de zwarte pest onder de mensheid!

6
5 TouchScreen

@3
Wijs het maar aan .. Mijn religie is een overtuiging, geen bestrijdingsmiddel ..

11
6 sparta

@2 Ik vraag me het volgende oprecht af...

Hoe kun je een christen zijn zonder alles in de Bijbel te volgen? Waarom noem je jezelf een christen terwijl je geen moeite hebt me homoseksualiteit? Waarom pik je dingen eruit die bij jou passen, en negeer je andere dingen?

5
7 Bluth

@6 " “He who loves father or mother more than Me is not worthy of Me. And he who loves son or daughter more than Me is not worthy of Me.” Matthew 10:37.

2
8 Bluth

Kijk maar eens naar opsporing verzocht om te zien hoe vroom die moslims wel niet zijn....

3
9 Blastoom

@6 "“Do not be unequally yoked together with unbelievers … for what part has a believer with an unbeliever?” 2 Corinthians 6:13-15.

2
10 Bluth

@5
De wereld is beter af met mensen die zich niet zo uitspreken als jij .. Je bent daarmee niets beter dan een IS terrorist die ongelovigen bestrijd.

16
11 sparta

* Verwijderd door de redactie *

12 bosco

@2 Nee joh het is het ontzettend fris boek
https://www.openbible.info/topics/genocide

3
13 Otasanek

@11 Koekkoek of nog dronken?...

2
14 TouchScreen

Hij heeft daar de hele dag de tijd voor maar gewone mensen niet.

0
15 nog een keer

@9 Zou jij je opmerking over IS-terroristen kunnen verduidelijken? TouchScreen roept nergens op tot het vermoorden van religieuze achterlijken, maar zegt enkel dat de wereld beter af zou zijn zonder religieuze achterlijken. En dat klopt, is ook feitelijke aan te tonen. Kijk naar Nederland 100 jaar gelden, en naar nu.

Religies zijn niets meer dan barbaarse ideologieën. Het christendom, de islam, jodendom, doen niets onder qua barbarij en intolerantie voor het nazisme en/of communisme om maar twee voorbeelden te noemen. Een nazi geloofd in een achterlijke ideologie, en jij doet dit ook.

2
16 Bluth

Wordt er dan wel elke dag langer doorgewerkt of salaris ingeleverd bij vroeger stoppen met werken ?

0
17 GroenOog

Eh, @16 is voor @11 .

1
18 Bluth

@17 Als ze in de prostitutie werken is het geen probleem en kunnen ze gewoon doorgaan met hun werk terwijl ze op de knietjes aan het bidden zijn.

1
19 Bluth

Als gelovigen de tijd die ze nu aan gebed besteden eens zouden gebruiken om iemand in hun omgeving te helpen. Dan zou de wereld er ineens een stuk beter uit zien en gaan de gelovigen evengoed met een gerust hart slapen.

0
20 carpenter
21 Bluth

Ja ja die man loopt hard op te dromen of de moslims 5X per dag ook bidden is niet duidelijk.
Het is koffie dik kijken dat ze dat ook werkelijk doen.
Wel is het zo en dat begrijpt die beste man niet, dat in islamitische landen ook de minaret dat hen toe schreeuw beginnen in de Ochten van 5 uur.
Dat is in sommige landen en ik weet het in Indonesië soms verschillend van moskee tot moskee.
Dus je zal maar dicht bij die moskeeën wonen dan kan je soms last hebben van 5 uur en 6 uur men kijkt niet zo nauw in dat land.
Nu is de vraag als je van de kerk moet 5X bidden dan vraag ik mij af hoe dat rijmt met de arbeids mentaliteit.
Moeten de werkgevers er voor zorgen dat ze een gebed ruimte maken of kan je even op de vloer gaan knielen om je gebed te doen.
Dat zie je zelfs niet de moslims doen.!
Waar heeft die man over is dat een persoon die academische geschoold is en in zijn antusiasme in zijn versterkt geloof de werkelijkheid uit het oog is verloren.
Wat lopen er toch verkeerde mensen rond in Nederland die ook nog aandacht krijgt om zijn mening te ventileren.
Geloofde ze maar meer in de natuur dan in hun God ,die alles heeft geschapen en daagden ze de natuur niet zo uit, door woningen te bouwen, waar ze niet horen te staan zoals in Californië, waar veel woningen in bossen zijn gebouwd
en nu mee verbrand zijn .
Zou die God van hun die stikstof hebben gemaakt, je zou het haast denken, want die heeft toch de aarde geschapen.
Ja ja het verstand komt met de jaren , maar inzicht krijgen op het echte leven gaat terug naar de opstanding van het geloof in......jaren terug de moslims in de jaren 1441 en de Chinezen in 2570 en het westen 2020 over twee maanden .
Maar de wereld draait maar door al langer dan de mens er achter kwam dat ze op een platte aarde woonde.
En zins de mens zich heeft ontwikkeld op een ronde aarde zitten.....
Succes met het bidden voor wie en wat voor de mensheid????/

0
22 Ciater

@22 Deze bisschop wil dat juist dus allemaal. Die wil dat het christendom de baas wordt, die wil dat we weer een christelijke samenleving worden.

Waarom zijn christenen vaak jaloers op moslims in islamitische landen? Omdat die in ene land leven waar hun barbaarse ideologie de norm is en alle ruimte krijgt. Een christen in Nederland heeft die "luxe" niet. Sterker nog, een christen in Nederland wordt vaak belachelijk gemaakt. Dat is ook de hoofdoorzaak waarom het christendom aan macht is verloren, omdat we al die idioterie belachelijk zijn gaan maken zonder hierbij het individu te ontzien. Moeten we ook met de islam en moslims doen...

1
23 Bluth

Vijf maal daags bidden?
1 - bij koffie om half elf
2 - twaalf uurtje
3 - de thee van drie uur.
4 - de warme hap om half zes
5 - koffie of biertje bij de TV (om 20:00?)

6 - De liefhebbers kunnen om elf uur nog aan het bed op de knieën gaan: "Heer ik dank u vast voor wat nu komen gaat." question
Bidden voor het ontbijt kan komen te vervallen, omdat we dan toch allemaal haast hebben.

0
24 Gandalf

Lol waren heeft hun god ze.benen gegeven als ze alleen maar.op hun knieën liggen. Religie gekkies.

2
25 Saviro

@25 . Zonder benen geen knieën

10
26 mo

Islamitische opgevoede mensen hebben een collectief geheugen, normen en waarden, denken en doen in collectivistisch handelen zulks onder doorgaans zeer sterke dictatoriale leiders ook al zijn deze democratisch gekozen. Men heeft daarbij behoefte aan zeer sterke leiders waarbij geloof en staat nog steeds strak met elkaar verbonden zijn. Rekening houdend met deze benadering zou die Brabantse bisschop moeten beseffen dat de westerse wereld christenen heeft die enorm individueel denken en handelen los van kerk en staat en sterke leiders; christenen bepalen dus zelf individueel wat goed voor hen is en in deze kerken bidt men vaker in overtuiging dan uit verplichting zoals in de islamitische geloofsgebouwen. Bovendien zit geloven niet alleen in kerkbezoek. Goed doen voor de medemens is belangrijker buiten de kerkmuren dan bidden.Geloven met de (goede) daad.
De bisschop zou eens hand in eigen boesem moeten steken en zich afvragen waarom het de katholieke kerk de laatste 6 decennia niet gelukt is de christelijke boodschap over te brengen aan haar gelovigen. Komt mede ook door de opkomst van het individuele denken in de zestiger jaren van de vorige eeuw. Vele gevallen van kindermisbruik heeft de christelijke kerk in ieder geval niet positief op de kaart gezet. Daarnaast heeft het vele bidden mij en vele anderen juist doen afkeren van de kerk. Na een biecht kreeg je doorgaans de opdracht 5 weesgegroetjes te bidden en 5 oefeningen van berouw. Opzouten. Over 30 jaar zijn alle christelijke kerken verworden tot musea. Amen.

0
27 Dalon

* Verwijderd door de redactie *

28 Nederlander

Wat een nutteloze dag besteding kun je nog beter masturberen , stuk zinvoller en nuchtiger

0
29 MarcusCole

@29 5x per dag?...

0
30 arcenist

* Verwijderd door de redactie *

31 Nederlander

@30 ik zo het niet in het publiek gaan doen maar anders prima toch ?

0
32 MarcusCole

Als de katholieken ook nog 5x per dag gaan bidden wie moeten er dan gaan werken?

0
33 Keesklets

De Katholiekenkerken lopen al overal leeg.
Maar met deze idioten bisschop.
Zal het nog wel erger worden.
Wat een grote onzin wat die man verteld.

3
34 annie

Je hebt twee soorten methoden van bidden. Actief met God praten of met de heilige geest verbinden.
Als je dagelijks met God praat dan verveel je God alleen maar met je eigen aannames en je verlangens waar God niks mee kan. Je kan God natuurlijk wel iets voorleggen, maar elke dag erover zeuren daar kom je nergens mee. God praat in principe alleen met je als de band met je ziel sterk genoeg is. Anders wordt het langs elkaar heen praten. In het algemeen iemand die anders naar zijn bestaan kijkt dan jij, daar is een discussie over behoeften zinloos bij.

Als je met de heilige geest praat en dingen van verschillende invalshoeken leert te bekijken dan komt je denken dichterbij je emoties en je gevoel. De connectie met je ziel wordt sterker. Echter kan je dit niet in een vast dagelijks patroon verwerken. Gevoel en patronen gaan namelijk nooit samen. Dat doe je wanneer je daar behoefte aan hebt.

2
35 Tafka Mike

@35 : Kortom dat men ooit voorstelde om dagelijks te gaan bidden is een misverstand, een verbastering. Men tracht elke dag zijn gevoel op te zoeken en de connectie met zijn geest te verkrijgen. God weet immers toch al wat je denkt. Dus het zinloos dagelijks opnoemen van verzen en rituelen is zinloos.

1
36 Tafka Mike

@13
Waar ben je zelf mee bezig ... Bestrijding? ... Op basis van wat? je religiehaat?

1
37 sparta

@14
Als je het het niet begrijpt heb je waarschijnlijk te hard aan de wietpijp gezogen .. Religiehatertjes laten zich al gauw kennen.

1
38 sparta

Tijdens mijn christelijke opvoeding moest ik als kind altijd voor en na het eten bidden (3x eten per dag) en voor het slapengaan. Dus ik bad wel 7 keer per dag.
Zwakke moslims, dat ze het "maar" 5 keer per dag doen.
Zo komen ze natuurlijk nooit in de hemel.

0
39 xtremy

@38
Begrijpend lezen c.q tekstverklaring is nog niet behandeld op school.
In jouw geval verhelderend, nu is het juiste niveau in te schalen!

1
40 TouchScreen

@40
Verzin er maar op los ... Jij wilt iedereen goddeloos .. De islam fanaten willen iedereen islam ..
Leg het verschil eens uit waarom het versimpelde wereldbeeld van jou heiliger is dan de islamfanaten.

1
41 sparta

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@46 "Daar mag jij een voorbeeld aan nemen. . . ." En jij nog vééééééél meer: door niet mensen te ringeloren, mensen niet ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

icnivad
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

@6 welnee, ook die krijgen de coke aan de deur afgeleverd....

2 minuten geleden geplaatst door icnivad

Graaier1000
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

"Schelden? Op de man spelen? Beledigen? → wangedrag.Gemeld!"@14, @19, @22, @28, @31, @35, @38 Wedergeboren,Bent u consequent en meld...

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

Dit wordt alleen maar erger. Of je moet ergens wonen tussen de Rijksambtenaren met een salaris van 90k per jaar....

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Feldwebell
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@13 Welke troepen, waar stonden die troepen, en waar gingen die troepen dan heen? Namen en rugnummers graag. Hetzelfde geldt voor de zware bew...

7 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Biscanna
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@38 Geloof er geen zak van, je bent gewoon een ordinaire NSB'er....

8 minuten geleden geplaatst door Biscanna

LoydMorris
Chaos Ter Apel afgestraft door Ombudsman in fel rapport: ‘Nieuw dieptepunt dreigt’

Ombudsman. . . Nog zo'n figuur/instantie die langs de zijlijn staan te schreeuwen zonder zelf met gedegen oplossingen komen....

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Reconquista
Politie houdt meerdere mensen aan om steekpartij Ter Apel - NieuwRechts.nl

Ach ze bedoelen het niet zo. Die messen die ze altijd dragen zijn een teken van liefde en betrokkenheid en zijn slechts bedoeld om de Nederlande...

11 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Biscanna
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@3 Klopt. Dee islam is ook geen geloof, maar een terroristische groepering, die moet je bij aankomst, meteen hardhandig terug de zee in trappen....

15 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
LetmejerkNew Xxx MoviSexy Jill VideosUncouncious PornEbony ThreesomPornpics.coomRunetkiFace Fuck PornBritner AmberRomaarmyBouncing Tits EbonyBrazer Porn FreeVanessa BrinkSpn PornJenna JamisonFap ChatSara Jean Underwwod NudeBig Tit ResheadSpanked And FingeredShruti Sexy VideoSkokkaLesbian SexypornChuukesepornHottest Nude CelebsSex Sexy ComAsmr JoiHustler PormAsia RaeWife Swap Xxx VideoTel Malish Sex VideoAudrey Bitoni BrazzersSexually Explicit GifsAnime Pornografia GayCasting Cocuh PornNokar And Malkin SexLeaks AmouranthMaki-chan To NauAngelina Jolie Sex PornJackie Et Michel TvDoctor PornChristina LucciBbrt.comLiv VisiousDesi Aunty Hd PornDrugged Gay PornFilms X StraimingPornwildtoPorn 1Franicia JamesWww Sexgirl ComLeolulu FoursomeQuadrinho Porno3dLition3dMilf InterracialPigtailed AnalTienna TrumpAria KhaideXnxx SadiThe Reader Nude ScenesPiper Perri GangbangRemu SuzumotiTube Classic PornBeauitful Nude WomenLatin Porn LesbianErotic IncestSsbw CreampiePornografias LesbicasNatasha SexyOpen Sex In BusEcho Valley PornAal PornFree Sex Chat NowDeepnufePornographie ImageUkpuntinOmegle PornografiaComtos EroticosPorn..comOld Sex ComHidden Camera HotXxx New Hindi HdMadison Ivy OiledTransforming PornPornhubssbbwSex.xomPormo FreePink NudeIndonesia BugilMagnet Sex VideoHot Romantic FuckMom Son Porn Video ComComic PirnGay Cockhold PornPorn Amat FrCrossdresser SexMia Khalifa Porn HubGay Sex TubeMalayalam PussyVideo Sex IndoMike AdiranoFree StripchatShameless Nude SceneYell0wp0rntapezHor Sexy BabesAsianhappyendingهينتايXvideo Blacked AnalRissa May XxxCum FaceBella Thorne Nude PicsThetickleroomFan Bus OnlyfansDebbie Gallagher NudeChijese PornMassage Japanese PornAebn PornJasmine Mendez FeetXxxx In TamilPorn Xxx Video HindiFilm Sexe AmateurVideos Pornor BrasileirosKitsune PornGia Paige NudeGalina DubenenkoPussysapceDaughter Swap Porn VideosEbony FemdomBbwxxxStrip ContestScatting PornAshe Overwatch PornMinililly LeakedSavita Bhabhi Porn MovieAngela White PerspectiveXxx Sister And Brother ComDom PornXvideiobrasilPornhub ChokeSanileonPorn Video Sleeping GirlR CelebsnsfwSex BipiNew Beautiful Sex VideoKatya Clover NakedRomantic Love Sex VideoPron Hd HubGf HardGay Underwear PornFbb NudesAsian Baddie