RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Editie NL

Bizarre inbraak in voetbalkantine: 'Ze stopten kipnuggets in het tosti-ijzer'

Inbrekers lijken een feestje te hebben gebouwd in de kantine Beeld © VV Bareveld

Medewerkers van voetbalvereniging Bareveld wisten niet wat ze zagen toen ze gisteren de kantine binnenliepen. Inbrekers hadden bier gedronken, gehaktballen gegeten en overal bloed achtergelaten. 'Ze hadden blijkbaar honger.'

Het waren medewerkers van de gemeente die gisterochtend opmerkten dat er een raam was ingeslagen bij de kantine in het Drentse Nieuwediep. Het bestuur trof vervolgens een grote bende aan. "De boel lag bezaaid met glasscherven", zegt kantinemedewerker Frea Wessels tegen Editie NL.

Gehaktballen en bier

Qua waardevolle spullen misten ze alleen een versterker. Het leek er vooral op dat de inbrekers op zoek waren naar een feestje. "Ze hebben junkfood gegeten en bier gedronken. Het was één grote puinhoop in de keuken."

Ze gaat verder: "Er lagen ook broodjes in de wasbak en aangevreten, bevroren gehaktballen in het voorraadhok. De inbrekers hebben zelfs geprobeerd kipnuggets te bereiden in het tosti-ijzer. Blijkbaar hadden ze honger en wisten ze niet hoe de frituurpan werkt."

Overal bloed

Frea vermoedt dat de inbreker zich tussendoor heeft gesneden met een broodmes. "Alles zat onder het bloed: van de diepvrieskast tot het aanrecht."

Big
Lees ook:
Big data voorspelt: in deze wijken is de kans op inbraak het grootst

Het bestuur is gisteravond met tien man bezig geweest om alles op te ruimen en te ontsmetten. "We hebben heel veel weg moeten gooien, want alles zat onder het bloed."

Man opgepakt

Vanmiddag kwam er gelukkig goed nieuws van de politie: er is iemand voor de inbraak opgepakt. "Het is geen bekende van ons, maar hij komt hier wel uit de buurt", zegt Frea.